|
Post by walkero on Aug 23, 2020 19:35:53 GMT 2
Λέω να ξεκινήσω αυτό εδώ το thread στα πρότυπα του thread του Στέφανου, όπου θα προσπαθήσω να ικανοποιήσω τους οφθαλμούς σας με εξερετικής ποιότητας screenshots, από το πραγματαικό AmigaOS του μέλλοντος, κι όχι κάποιες φθηνές αντιγραφές. Δεν ξέρω αν θα φτάσω τις 100+ εικόνες, μιας και στο μυαλό μου γυρίζει η ιδέα των live streams, όπου κάτι το βλέπεις να γίνεται και φυσικά και το πως αποδίδει. Αλλά αυτό είναι για το μέλλον, καθώς κι άλλα projects τρέχουν ή γεννιούνται. Για αρχή λοιπόν έχουμε NetSurf 3.10 να εμφανίζει ίσως το πιο έγκυρο Ελληνικό site για Amiga news (λέμε τώρα), TwittAmiga 4.3 για επικοινωνία μέσω του Twitter, καθώς παίζει το εκπληκτικό demo "The Cure" μέσα UAE σε παράθυρο. 
|
|
|
Post by vulture on Aug 23, 2020 20:40:06 GMT 2
Επικροτώ!
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Aug 23, 2020 23:11:38 GMT 2
Καλη φάση! Γιατί uae 0.8.29 και όχι 1.0 με jit; NetSurf vs OWB σε πόσο χρόνο κάνουν rennder amiga.gr, το παρον φόρουμ και κάποιο αθλητικό (π.χ. sdna); Σε τι ανάλυση παίζεις; Config συστήματος; Υπάρχει κάποιο default setup για black theme (κυρίως στα εικονίδια); Πολύ default βρίσκω το panel σου  Επίσης, σταμάτα να υποκρίνεσαι πως έχεις sbars 
|
|
|
Post by walkero on Aug 24, 2020 11:16:15 GMT 2
vultureΤο συγκεκριμένο thread δεν είναι αποκλειστικό δικό μου. Αν θες να ανεβάσεις κι εσύ ή ο Σπύρος κάποιο screenshot από AmigaOS 4, σας παρακαλώ κάντε το. Ήρθε η ώρα να αναδείξουμε κι άλλο τις δυνατότητες του αγαπημένου μας NG λειτουργικού. @cool_amigaN Το τελευταίο v1 με JIT είναι, άσχετο με το τι γράφει στον τίτλο. Θα πάρω μετρήσεις και θα επανέλθω. 1920x1080 32bit φυσικά. Είναι ένα X5000/40 με 2GB Ram, με μια Radeon R9 270X με 2GB VRam. Υπάρχουν κάποια black themes όπως το amiga-look.org/artwork/darkos-theme Υπάρχουν black icons, αλλά όχι τόσα πολλά όσα τα μπλε, που είναι και τα βασικά. Δες για παράδειγμα στο amiga-look.org/artwork/aos-iconsupdate6Panel.... Όχι, όχι... είναι το καλό και αγαπημένο amidock με subdocks, τα οποία ανοίγουν από τα εικονίδια δεξιά της διαχωριστικής γραμμής. Θα σου πρότεινα να προσέξεις τις λεπτομέρειες όπως τις curved γωνίες και την διαφάνεια. Απλό, πανέμορφο και λειτουργικότατο. Η δυνατότητα χρήσης μικρών προγραμμάτων στο AmiDock δίνει νέες δυνατότητες σε αυτή την εφαρμογή, που μόνο η φαντασία του ανθρώπου μπορεί να περιορίσει.
|
|
|
Post by walkero on Aug 24, 2020 11:22:56 GMT 2
Στο σημερινό screenshot έχουμε το Amigacomet να εμφανίζεται στον Odyssey browser, καθώς το Starstruck των The Black Lotus παίζει στο UAE, με ενεργά scanlines για ακόμα πιο retro αίσθηση, και το Pidgin συνδεδεμένο στο Discord αναμένει να εξυπηρετήσει κάθε ανάγκη για επικοινωνία. Τέλος, στο παράθυρο εμφανίζεται μια λίστα με εφαρμογές που είναι διαθέσιμες μέσω του AmiCygnix. 
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Aug 24, 2020 16:47:24 GMT 2
Είναι απίστευτη η διαφορά από όταν το amicyngix ενσωματώθηκε στο λειτουργικό. Στις πρώτες εκδόσεις άνοιγε δικό του παράθυρο για να το τρέξεις θυμάμαι, όταν το χρησιμοποιούσα. Γεγονός που το κατετασε σχετικά... παραταιρο σε σχέση με το υπόλοιπο σύστημα. Τώρα φαίνεται τελείως ενσωματωμένο.
Ποια είναι η πιο βαριά εφαρμογή του Amicyngix και πως ανταποκρίνεται στο σύστημα σου;
Εχω κατεβάσει τα black icon sets που έβαλες παραπάνω. Αναρωτιόμουν όμως αν υπάρχει επιλογή στο λειτουργικό κατά την εγκατάσταση (πχ normal /dark theme). Η βάση των icons που έχω χρησιμοποιήσει προέρχεται από το OS4.1 CD απλώς δεν ξέρω αν υπάρχει η δυνατότητα στην έκδοση FE για να μπω στον κόπο να την αγοράσω και να τα ριπαρω.
Scanlines emulation σε flat monitors ρε; ιουυυυ! Ήμαρτον!
Scalos μπορείς να σηκώσεις;
|
|
|
Post by walkero on Aug 24, 2020 20:47:41 GMT 2
Το Gimp ειδικά αν φορτώσεις μια μεγάλη σε ανάλυση εικόνα. Γενικότερα η ανταπόκριση του AmiCygnix δεν είναι και η ταχύτερη, καθώς φαντάσου ότι ανοίγει ένα παραθυρικό περιβάλλον X-Windows πάνω από το AmigaOS 4. Δυστυχώς ο σχεδιασμός της οθόνης είναι αργός, κάτι που ο developer θέλει να το βελτιώσει. Επίσης, αυτό που δεν έχω βρει ακόμα και μου την σπάει, ειδικά αν θέλω να χρησιμοποιήσω το AbiWord, είναι η εναλλαγή πληκτρολογίου κάτι που το AmiCygnix προς το παρόν δεν υποστηρίζει. Η εγκατάσταση έχει μόνο τα μπλε που είναι και τα default του λειτουργικού. Στο CD δεν θα βρεις μαύρα icons. δεν το έχω δοκιμάσει διότι δεν μου άρεσε ούτε σε 68K. Στο scalos.noname.fr/downloads.php φαίνεται να υπάρχει beta έκδοση native για AmigaOS 4, οπότε θα υποθέσω ότι παίζει. Θα το τσεκάρω να το εγκαταστήσω, αρκεί να μην κάνει πολλές αλλαγές στο λειτουργικό.
|
|
|
Post by vulture on Aug 25, 2020 1:59:03 GMT 2
Ας δοκιμάσω κι εγώ δύο grabs (κλικ για να τα δείτε σωστά):  Στο πρώτο βλέπουμε wordworth, dir me up, tunenet radio και mplayer με καταπληκτική μάυρη οθόνη. Φανταστείτε τον Gerrard να πανηγυρίζει, στο πραγματικό φαίνεται κανονικά, αλλά το sgrab δεν πιάνει το overlay. Στο δεύτερο έχουμε ένα παράθυρο του filer και τον Timberwolf να τρέχει και να είναι και χρηστικός. Ανοίγει gmail όπως βλέπετε κανονικά και με αυτόν ανέβασα τα grabs στο imgbox. Θα έκανα και το ποστάρισμα, αλλά δεν υποστηρίζει να γράψεις ελληνικά στο forum μας (στο google π.χ. γράφει οκ, ίσως είναι και θέμα ρύθμισης) και, έτσι, χρησιμοποίησα τον Odyssey. Το καλύτερο, αυτό το έκανα απομακρυσμένα, αφού μπήκα σε pc με teamviewer από το κινητό και μετά στον πήγασο με vnc, αφού είμαι σε διακοπές! Yolo!
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Aug 25, 2020 9:38:02 GMT 2
Ελληνικά ρε νουμπάκια σε AmigaOS;  Βασίλη κάτω δεξιά τι τρέχει στην πρώτη grab; Παρόμοια grab με απομακρυσμένο έλεγχο είχα ανεβάσει (σε φωτό), αν θυμάσαι: Android -> VNC -> MorphOS -> Rdesktop -> Win7 ενώ παράλληλα έπαιζε (το MorphOS) ps1 emulation, soundbankster κ.ά σε 3D cube να φαίνονται οι screens του λειτουργικού. Σε Lan έπαιζε τζάμι και ήταν φουλ χρηστικό. Γιώργο ακόμα σηκώνει το AmiCygnix X11 παράθυρο για να εκτελέσεις από εκεί τα προγράμματά του; Δεν κάνεις double click κατευθείαν από WB; Οπότε έχεις διαφορετικά προγράμματα να τρέχουν παράλληλα χωρίς να φαίνεται το unix layer από πίσω; Το redraw που κάνει δεν είναι hw accelerated ακόμα; Εντάξει το GIMP σέρνεται και σε 3Ghz Core2Duo, από Gnumeric και Abiword τι γίνεται; Π.χ. είναι πιο χρηστικό ένα Gnumeric ή ένα excel μέσω rdesktop/vnc; Emotion 4k κανείς θα ανεβάσει; Epic, keep it up!
|
|
|
Post by walkero on Aug 25, 2020 11:14:59 GMT 2
vultureΜπράβο βρε Βασίλη. Δοκίμασε το snapIt από onyxsoft μήπως δουλεύει καλύτερα. Αυτά είναι... Καλές διακοπές φιλαράκο. @cool_amigaN Γίνονται και τα δύο... Θα ανεβάσω ανάλογο screenshot. Μπορείς είτε να ανοίξει το Cygnix σε δική του οθόνη και εκεί να ανοίξεις τα apps που θες, ή να ανοίξεις το κάθε app σε δικό του παράθυρο αποκλειστικά, τρέχοντας πολλαπλά προγράμματα παράλληλα. Δυστυχώς, απ' όσο γνωρίζω, δεν έχει hardware acceleration. Και τα δύο είναι το ίδιο χρηστικά, ίσως το VNC καλύτερο διότι η Amiga το μόνο που κάνει είναι να μεταφέρει την εικόνα και τα events. Όλη η δουλειά γίνεται στο PC, καθώς εκεί τρέχει η εφαρμογή. Υπομονή... Αυτό πρέπει να γίνει video. 
|
|
|
Post by walkero on Aug 25, 2020 11:42:50 GMT 2
Στο παρακάτω screenshot βλέπουμε τις δυνατότητες word processing που έχετε με το AmigaOS 4, και φαίνονται τα AbiWord, Final Writer 97 και Wordworth 7 να τρέχουν αρμονικά, χρησιμοποιώντας TrueType fonts. 
|
|
|
Post by vulture on Aug 25, 2020 12:08:13 GMT 2
walkeroΡε συ Γιωργο, εγω θυμαμαι να εχω κανονικα ελληνικα στο amicygnix, απλως οταν πατουσα τα πληκτρα για την εναλλαγη , alt + space, τα κρατουσα κατω ενα τσακ (pun not intended) περισσοτερο για να πιασει. @cool Αυτο κατω-δεξια ειναι απλως το docklet του tunenet στο amidock. Μπορεις να κλεισεις το βασικο παραθυρο κ αυτο παραμενει εκει μεχρι να κανεις quit
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Aug 25, 2020 12:51:40 GMT 2
vultureΜπράβο βρε Βασίλη. Δοκίμασε το snapIt από onyxsoft μήπως δουλεύει καλύτερα. Κανένας grabber δεν πιάνει overlay σε NG / me thinks. Τουλάχιστον αυτό ισχύει στο MorphOS. Λογικά τα e-uae instances παραπάνω θα πρέπει να ήταν χωρίς overlay, right; Amicynix σε δικό του παράθυρο είναι τέρμα μαλακία. Double click και το καθένα πρόγραμμα σε δικό του παράθυρο δείχνει πολύ πιο άρτιο και ενσωματωμένο στο λειτουργικό. Αυτό σας παίζει; Θέλει mount την 2 δισκέτα από TVSB ή rip τα αρχεία της σε ένα φάκελο και assign σε αυτόν. Let me know..
|
|
|
Post by walkero on Aug 26, 2020 11:02:22 GMT 2
Ναι, έχεις δίκιο. Το UAE δεν νομίζω να έπαιζε ποτέ με overlay. Αν θυμάμαι καλά το overlay υπάρχει μόνο σε video ώστε να πετυχαίνει κάπως καλύτερη ταχύτητα και να μπορεί κάποιος να το κάνει scale. Στις Radeon HD και Polaris αυτό δεν έχει και ιδιαίτερη υποστήριξη και χρήση. Συμφωνώ. Παρόλα αυτά βολεύει αν θες να ανοίγεις πολλαπλές εφαρμογές. Παρακάτω μια ιδέα από άλλες εφαρμογές του AmiCygnix, Gimp, MoneyMatters, EasyTag και Cairo programming. 
|
|
|
Post by walkero on Aug 26, 2020 11:04:29 GMT 2
Δεν παίζει, διότι αποτυγχάνει να ανοίξει μια συγκεκριμένη οθόνη. Μόνο μέσα από uae παίζει.
Γιατί δεν χρησιμοποιείς το MCE (http://aminet.net/package/game/edit/MCE-MOS) για να φτιάξεις τις ομάδες που θες; Εμένα να με βάλεις center να καρφώνω.  
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Aug 26, 2020 11:42:35 GMT 2
Έχω κάποια ασυμβατότητα με τα buttons (?!) του reaction για τα οποία είμαι σε επικοινωνία με τον dev του MCE. Από ότι έχω δει, ουσιαστικά είναι σαν να έχει πάρει πολλά προγράμματα από το games/edit του aminet και τα έχει κάνει πιο system friendly; Να λειτουργεί σαν wrapper το MCE; Κάτι τέτοιο υποθέτω... Τα λίγα reaction προγράμματα πρακτικά είναι τα μόνα που δεν έχω κατορθώσει να τρέξουν. Ο tvs 68k editor παίζει σε mos πάντως, απλώς δεν μου αλλάζει (ή δεν ξέρω πως αλλάζει?) τις ομάδες/ονόματα. Anyway, το MCE είναι όντως ο τελικός στόχος για να διαγράψω επιτέλους τον φάκελο με τους classic editors που έχω στο SYS:  edit: Ρε 'συ έχεις στήσει την σωστή screenmode; Μήπως η οθόνη σου δεν υποστηρίζει χαμηλό resolution; Δοκίμασες με modepro από aminet; edit 2: Όχι, το overlay παίζει εκτός από uae και vid (π.χ mplayer με την αντίστοιχη επιλογή ενεργοποιημένη) και σε πολλά emulation προγράμματα στο MorphOS τουλάχιστον (Game Boy, Hu-Go, SNES κ.ά). Αλλά grab δεν μπορώ να τραβήξω όταν λειτουργεί.
|
|
|
Post by walkero on Aug 26, 2020 14:32:55 GMT 2
Τσέκαρε το document που έχει. Εκεί θα δεις τα κουμπιά, είναι όμως λίγο περίεργα. Λέει για παράδειγμα ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το numeric pad, αλλά σε εμένα δεν δούλευε. Δούλευαν όμως τα νούμερα που είναι στην σειρά με το 2, 4, 6, 8 ως cursor movement και μετά με μπάρα κάνεις επιλογή για edit.
Ίσως να φταίει και αυτό. Θα το δοκιμάσω.
|
|
|
Post by walkero on Aug 27, 2020 11:06:41 GMT 2
Δύο FPS games, Quake 3 και το Night of the Zombies τα οποία φυσικά παίζουν και σε Full Screen με 1080p αναλύσεις και 32bit χρώμα με πάνω από 60fps, κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων της κάρτας γραφικών. Στο παράθυρο κάτω δεξιά διακρίνεται μια πληθώρα από native FPS games από τα οποία κάποια έχουν πολλαπλές εκδόσεις, όπως το Reborn to Castle Wolfenstein το οποίο είναι ένα mod του γνωστού Return to Castle Wolfenstein με καλύτερα HD γραφικά και φωτισμούς. 
|
|
|
Post by walkero on Aug 27, 2020 11:32:54 GMT 2
Some more games, where you can see the Amiga Racer, Tehkan Soccer running on an older version of MAME, and the SNES emulator GUI with a lot of supported games and Aero Fighters running in a window on full speed. There are a lot of other emulators, which will be covered on future screenshots. 
|
|
|
Post by vulture on Aug 27, 2020 12:06:02 GMT 2
walkero Λοιπόν, τσέκαρα σήμερα τα ελληνικά στο Amicygnix και δουλεύουν όπως σου είχα πει στην προηγούμενη έκδοση, αλλά όχι στην καινούρια για κάποιο λόγο. Αν θες πες στο στον Edgar και θα το κάνω κι εγώ report, μήπως και το διορθώσει. Ένα ακόμα grab από αυτά που είχα τραβήξει τις προάλλες:  Έχουμε μαύρη οθόνη από DVPlayer, ελέω overlay, ενώ παίζει South Park, το πολύ βολικό Sambamatic που βρίσκει και κάνει mount cifs shares στο τοπικό μας δίκτυο, τον πολύ καλό file manager, Workbench Explorer, το Flip Paper που καταλογογραφεί και δείχνει φωτογραφίες και - τέλος- το κλασσικό αγαπημένο AmigaAmp να παίζει MAIDEEEEEEEEEEN!
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Aug 27, 2020 16:24:14 GMT 2
mos pup επιλεγμένο ρε troll μούτρο;  Το Night of the Zombies είναι mod; Το reborn to CW θέλει ειδικό executable ή modάρεις το αυθεντικό παιχνίδι; IMΟ πρέπει να δείξετε darkplaces σε φουλ γραφικά - όσο πάει. Και wop βλέπω.. omg! Το DVPlayer είναι νέα έκδοση ή η παλιά που θυμάμαι; Κρίμα που κλείσανε οι servers του amiga racer και σταμάτησε η ανάπτυξη, είχε φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο  Δοκιμάστε κάτι πιο complex.. π.χ. nalle puh σε κάποιο από τα Digibooster 1.7, Musicline Editor 1.5, είτε Octamed Soundstudio 1.03c, είτε Protracker (version 2.3 and 4.0) ή THX Sound System 2.3d που να μην τρέχει natively σε AHI. Θα δουλέψει αυτό; Ή μήπως έρχεται ενσωματωμένο το nalle puh στο OS4; edit: Δουλεύει το f11 (screenshot) στο Q3A όταν τραβήξει tga αρχείο στο OS4; Για την δική μου ingame grab έπρεπε να κάνω switch screen σε Pubic, να ενεργοποιήσω τον grabber με delay και μετά να επιστρέψω ingame.. Διαφορετικά το αρχείο είναι trashed.
|
|
|
Post by vulture on Aug 27, 2020 17:00:45 GMT 2
@cool_amigan
Ήμουν βέβαιος ότι θα το προσέξεις, χοχοχο! Το DVPlayer είναι αυτό που θυμάσαι, κάτι είχα διαβάσει ότι θα το νεκραναστήσουν, αλλά δεν ξέρω αν έγινε κάτι με αυτό.
|
|
|
Post by walkero on Aug 27, 2020 17:51:20 GMT 2
Βροχή οι ερωτήσεις από το μεγαλύτερο μέρος των εν Ελλάδι MorphOS Users, οι οποίοι δεν μπορούν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους όταν βλέπουν το πραγματικό AmigaOS σε όλο του το μεγαλείο.
Είναι ειδικό executable, διότι οι αλλαγές που έχουν γίνει δεν είναι μόνο textures αλλά το παιχνίδι έχει βελτιωθεί σε πάρα πολλά σημεία.
Η παλιά είναι. Το DVPlayer έχει αγοραστεί τελευταία από την A-Eon με σκοπό την αναβάθμιση, αλλά δεν έχουμε δει κάτι ακόμα να κυκλοφορεί. nalle puh δεν είμαι σίγουρος αν παίζει, το οποίο δεν έρχεται μαζί με το OS4. Θυμάμαι το είχα χρησιμοποιήσει πολλά χρόνια πίσω με την μAmigaOne. Μπορώ να τα δοκιμάσω όλα αυτά και να επανέλθω. Δεν είμαι σίγουρος. Θα το δοκιμάσω και θα σου πω.
|
|
|
Post by walkero on Aug 28, 2020 11:47:10 GMT 2
Στο σημερινό screenshot έχουμε τον Odyssey να εμφανίζει το YouTube ως mobile, διότι μετά τις τελευταίες αλλαγές του YouTube, ο browser δεν λειτουργεί σωστά με την κανονική σελίδα. Παρόλα αυτά και με την βοήθεια των aiostreams scripts βλέπουμε το video στον Emotion. 
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Aug 28, 2020 23:35:47 GMT 2
walkeroΑπό σύσσωμη τη MorphOS community, μη σου πω  Αλλά joy2mouse δουλεύει ή δεν είστε αρκετά amiga για να έχετε lowlevel.libray;
|
|