|
Post by walkero on Aug 30, 2020 15:05:39 GMT 2
Στο παρακάτω έχουμε ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια, το Eye of the Beholder III να παίζει μέσω του DosBox, και δίπλα το manual σε PDF. 
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Aug 31, 2020 11:48:02 GMT 2
Είναι η έκδοση jit του bosbox; Τα χρώματα παίζουν σωστά αν γυρίσεις σε 16bit screenmode; Εγώ έχω στήσει όλα τα .exe και .bat αρχεία/προγράμματα να παίζουν αυτόματα με ένα κανονικό double click μέσω Ambient  Btw δοκίμασα το browserII που είχα διαβάσει στην intuition base πως έπαιζε σε OS4 αλλά στο MorphOS κάνει system lock ρε γμτ  Χθες έστησα τα mods για Quake III να παίζουν με script και εικονίδιο από Ambient (χωρίς να τα επιλέγεις εντός του options/mods του παιχνιδιού). Έχεις βάλει mods; Αν ναι, ποια παίζουν; Τα scripts μπορούν να είναι της μορφής: Run >nil: "Quake III" +set fs_game [mod name drawer] Για mod + custom cfg: Run >nil: "Quake III" +set fs_game [mod name drawer] +exec [custom.cfg] Π.χ: Run >nil: "Quake III" +set fs_game osp +exec instagib.cfg ^ Aυτό είναι πλήρως λειτουργικό μιας και δουλεύει κανονικά το osp * Αφαιρώντας το Run >nil: έχεις log output στο cli
|
|
|
Post by walkero on Aug 31, 2020 17:27:26 GMT 2
Phantasmagoria 2: A puzzle of Flesh λοιπόν στο ScummVM 2.1.1, με μια μεγάλη λίστα σε αναμονή, καθώς ο AWeb εμφανίζει μια σελίδα από το IMDB με πληροφορίες για το συγκεκριμένο παιχνίδι. 
|
|
|
Post by walkero on Aug 31, 2020 17:34:17 GMT 2
Μόλικοι filemanagers είναι διαθέσιμοι στο AmigaOS 4 για όλα τα γούστα, και στο screenshot βλέπετε το DOpus4 σε native έκδοση, Filer (κάτω δεξιά) και Workbench Explorer (αριστερά). Ειδικά ο τελευταίος είναι ένας file manager αποκλειστικά για το AmigaOS 4 με πάρα πολλές λειτουργίες και δυνατότητες παραμετροποίησης. Πραγματικό πολυεργαλείο. Στο screenshot είμαι συνδεδεμένος στο Aminet μέσω FTP. Και είναι όλο μεταφρασμένο στα Ελληνικά. 
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Aug 31, 2020 23:20:26 GMT 2
Νομίζω πως σου λείπουν μερικά διαμαντάκια από τη λίστα για scummvm, όπως: Blade Runner (<όπως και δήποτε), Discworld I & II, DreamWeb, Goblins, Inherit the Earth, Lure of Temptress, Mokey II με unoffocial Talkie έκδοση), Police Quest: Swat, RAMA, Sfinx, Shivers, Simon I & II, Space Quest 6, Teen Agent, Big Red Adveture, Curse of Monkey Island. Αν θες κάποιο έτοιμο για upload, πες μου  Επίσης, μήπως υπάρχει περίπτωση να ανεβάσεις κάποιο/α από τα: Kings Quest (both), Lands of Lore, Larry, 7th Guest, Phantasmagoria II, ως έτοιμο drawer; Εντάξει, το Myst παίζει native καλύτερα  Δοκίμασε και το BrowserII και μου αν σου παίζει στους file manager...
|
|
|
Post by walkero on Sept 1, 2020 11:09:30 GMT 2
Φυσικά. Τα ετοιμάζω και σου λέω Όταν λες native εννοείς την Amiga version; Η Amiga version παίζει μια χαρά αλλά μόνο full screen. Θα το τσεκάρω, αν και πάντα προτιμώ πιο native filemanagers, καθώς με αυτά δεν είναι να παίζεις 
|
|
|
Post by walkero on Sept 1, 2020 11:10:54 GMT 2
Στο παρακάτω screenshot βλέπουμε το Reshoot-R και το T-zer0 σε UAE με JIT, τα οποία παίζουν άψογα, ακόμα και σε full screen. 
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Sept 1, 2020 16:02:06 GMT 2
Έχω ανεβάσει grab με διπλό / ταυτόχρονο euae αλλά σίγουρα όχι σε τόσο απαιτητικά games. Ο ήχος έχει σπασίματα; Έχω φτάσει ως 3 instances για κλασικά μη συμβατά προγράμματα (π.χ. adorage, octamed, dpaint) έχοντας στο config την επιλογή maxcpu=real ώστε να μην τρώει όλους τους κύκλους το κάθε ένα. Αλλά θέλουν ντελικάτο 3.x περιβάλλον από πίσω τους για να μην βαραίνουν. Ναι, στην Amiga version του Myst αναφερόμουν, που όντως παίζει τούμπανο. Νομίζω δεν υπάρχει λόγος να το έχουμε στα scummvm compatible  Δοκίμασε μωρέ το browserII, το πολύ να σου κάνει κανένα lock, αν και σύμφωνα με το intuition base, παίζει κανονικά. Μπορείς να ποστάρεις το uaerc του reshoot r; Υποθέτω πως δεν είναι κάποια έκδοση generic whdload, σωστά; Γιατί δεν βλέπω κανένα slave..
|
|
|
Post by walkero on Sept 1, 2020 20:31:17 GMT 2
Φυσικά και έχει σπασίματα. Άλλωστε δεν έχει και μεγάλη λογική να έχεις 2 uae ταυτόχρονα.
Δεν είναι το whdload. Παρακάτω είναι οι βασικές ρυθμίσεις για το e-uae
#RUNINUAE: LOCAL_VERSION=2 joyport1=joy1 cachesize=8192 collision_level=playfields gfx_width_windowed=640 gfx_height_windowed=480 gfx_lores=false gfx_correct_aspect=no gfx_linemode=scanlines amiga.screen_type=custom gfx_fullscreen_amiga=true #RUNINUAE: SCREENMODE=ScreenMode_HiRes.prefs cpu_type=68020 chipset=aga chipmem_size=4 z3mem_size=8 show_leds=false
|
|
|
Post by walkero on Sept 1, 2020 20:34:04 GMT 2
Παίζει κανονικά, αν και τρώει να crash όταν το κλείνεις. Ορίστε ένα screenshot να λειτουργεί. Αααααα.... και εκεί δίπλα βλέπεις και το LibreOffice 5 σε beta έκδοση. 
|
|
|
Post by walkero on Sept 1, 2020 20:38:10 GMT 2
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Sept 2, 2020 10:50:18 GMT 2
Ανέβασες τον πήχη πολύ νωρίς  Ιδέες για μετέπειτα: Wildfire, elastic/fantastic dreams, personal paint, draw studio για βαρύ πυροβολικό  Εντάξει, respect για Libre  Βλέπω βέβαια πως είναι από το '17; Σε τι κατάσταση σταθερότητας είναι;
|
|
|
Post by walkero on Sept 2, 2020 11:07:55 GMT 2
Είναι αρκετά σταθερό. Καλά, μην περιμένεις και την ταχύτερη ανάπτυξή του ή ανανέωση, διότι ο ένας και μοναδικός developer απασχολείται και σε άλλα μεγάλα projects της Amiga.
Για τα elastic/fantastic dreams δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι θα παίξουν, διότι αν θυμάμαι καλά ανοίγουν cybergrafx οθόνες και στο OS4 έχουν κάποια θέματα. Αλλά θα τα δοκιμάσω.
|
|
|
Post by walkero on Sept 2, 2020 11:12:06 GMT 2
Τα παρακάτω θα αρέσουν, ελπίζω, στον φίλο Πάνο. Στο πρώτο βλέπουμε Galencia, με το ανάλογο backdrop, ενώ στο επόμενο έχουμε Powerglove, MAH και Super Mario Bros 64, όλα σε VICE. Φυσικά δεν τρέχουν όλα ταυτόχρονα, καθώς όταν το παράθυρο του VICE χάσει το focus κάνει παύση στο emulation.  
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Sept 2, 2020 15:27:52 GMT 2
Μα φυσικά και μου αρέσουν, Γιώργο. Γουστάρω 64άρη, γιατί να το κρύψω;
Το θέμα είναι ότι αν τη μία τρέχεις Reshoot-R και την άλλη Galencia τότε γιατί δεν τα τρέχεις στα original μηχανήματα; Ή, αφού τα εξομοιώνεις, γιατί όχι σε PC;
Απλά, να έχετε υπόψη σας αμφότεροι οι εκπρόσωποι της Ελληνικής nextgen community (ναι, και οι 2!) ότι τα περισσότερα από όσα ανεβάζετε τα κάνει - χωρίς καν να ιδρώσει - και το Icaros Desktop, του οποίου οι τελευταίες εκδόσεις είναι πολύ σταθερότερες και πολύ χρηστικότερες από αυτά που θυμόμαστε. Επιπλέον, τα πιο πρόσφατα distros θυμίζουν αυτά της Vampire, ήτοι με πάρα πολύ προεγκατεστημένο software κάθε είδους. Ειδικά για την δουλειά αυτή εδώ (ανέβασμα screen grabs) είναι ταμάμ - τόσο πολύ που σκέφτομαι να ανοίξω άλλο section και να αρχίσω να ανεβάζω και εγώ!
|
|
|
Post by walkero on Sept 3, 2020 0:28:40 GMT 2
Το Reshoot-R το έχω και στην 1200αρα μο που έχω εδώ στην Ιρλανδία, και εκεί το πρωτοέπαιξα. Δυστυχώς δεν έχω φέρει ακόμα τον 64άρι μου, οπότε σε αυτό αρκούμε στην εξομοίωση, την οποία έχω και στο PC φυσικά, για όποτε δεν μπορώ να έχω πρόσβαση στην Amiga. Αλλά αφού μπορώ να το κάνω και στην AmigaOne μου, γιατί όχι. Εννοείται ότι δεν πήρα την X5000 για να παίζω C64 παιχνίδια. Όπως και όσοι πήραν PC δεν το πήραν για τον ίδιο λόγο. Απλώς οι παραπάνω αναρτήσεις δείχνουν πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις με μια AmigaOne, όπως και με ένα PC. Τέλειο θα είναι. Είναι η πρώτη φορά που ακούω κάποιον να λέει καλά λόγια για το Icaros από κάποιον που το έχει χρησιμοποιήσει πάνω από 10 λεπτά. Ανυπομονώ να δω υλικό. 
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Sept 3, 2020 14:29:48 GMT 2
Το Reshoot-R το έχω και στην 1200αρα μο που έχω εδώ στην Ιρλανδία, και εκεί το πρωτοέπαιξα. Δυστυχώς δεν έχω φέρει ακόμα τον 64άρι μου, οπότε σε αυτό αρκούμε στην εξομοίωση, την οποία έχω και στο PC φυσικά, για όποτε δεν μπορώ να έχω πρόσβαση στην Amiga. Αλλά αφού μπορώ να το κάνω και στην AmigaOne μου, γιατί όχι. Εννοείται ότι δεν πήρα την X5000 για να παίζω C64 παιχνίδια. Όπως και όσοι πήραν PC δεν το πήραν για τον ίδιο λόγο. Απλώς οι παραπάνω αναρτήσεις δείχνουν πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις με μια AmigaOne, όπως και με ένα PC. Άρα να ανοίξουμε και ένα section που να ανεβάζουμε screenshots από PC;  Τέλειο θα είναι. Είναι η πρώτη φορά που ακούω κάποιον να λέει καλά λόγια για το Icaros από κάποιον που το έχει χρησιμοποιήσει πάνω από 10 λεπτά. Ανυπομονώ να δω υλικό.  Κοίτα, μπορώ να ανεβάσω μερικά screenshots, αλλά αμφιβάλλω αν θα συγκινηθεί κανείς. Το να τρέξεις 10 apps ταυτόχρονα στο Icaros δεν πρέπει να αποτελεί και μεγάλο κατόρθωμα, αφού τρέχει σε σαφώς ανώτερο hardware. Βέβαια βλέπει έναν πυρήνα και 2GB RAM (MorphOS φάση), αλλά για Amiga-like OSes αυτά φτάνουν και περισσεύουν...
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Sept 3, 2020 16:40:44 GMT 2
Το Icaros (ΑAROS) είναι source συμβατό, όχι binary συμβατό. Τρέχει ταυτόχρονα μόνο τις εφαρμογές που έχουν γίνει compile γι αυτό και οι οποίες είναι εξαιρετικά λίγες. Οτιδήποτε 68k (όχι μόνο progs αλλά και τις εκάστοτε libs, datatypes, commands) τρέχει αποκλειστικά μέσω Amibrigde, το οποίο στήνει ένα sandbox e-uae ανά πρόγραμμα. Ως εκ τούτου στο 2ο e-uae instance θα καταρρεύσει ή θα τραβάει όλους τους κύκλους της cpu. Πρόσφατα κοιτούσα τις libs/c μου και πάνω από το 50% που χρησιμοποιώ είναι 68k. Πρακτικά λοιπόν δεν μπορείς να έχεις την ίδια απόδοση/εμπειρία δυστυχώς, εκτός κι αν γραφτεί 68k jit (νομίζω γίνεται μία προσπάθεια στο port του AROS για RPi αλλά δεν ξέρω ως που έχει φτάσει). Τέλος το Zune είναι επίσης ασύμβατο με το τελευταίο MUI που έχουν το os4/mos. Όποιος θέλει βέβαια ελέγχει και τα παραπάνω μόνος του με ένα Icaros Live στήνοντας να τρέξει ένα LightWave + ImageFX + DrawStudio + AmigaAmp (ή κάτι αντίστοιχο) + μία CLI 68k command + κάτι native. Πέρσι τέτοια εποχή είχα δοκιμάσει το AEROS σε ένα RPi 1ης γενιάς Model B και ήταν πρακτικά άχρηστο καθώς είχε lag το input του pointer 
|
|
|
Post by walkero on Sept 4, 2020 1:31:26 GMT 2
Μια ακόμα screenshot όπου βλέπουμε demo έκδοση του Wings HD για AmigaOS 4, το guidemaker για την εύκολη δημιουργία guides (αν και εγώ προτιμώ το CubicIDE για αυτή την δουλειά) και το DiskDaisy που μας βοηθάει να βρούμε που σπαταλάμε τα MB μας. 
|
|
|
Post by walkero on Sept 4, 2020 1:33:32 GMT 2
Τελικά με τι συγκινούνται οι Έλληνες Amigaδες;
|
|
|
Post by walkero on Sept 4, 2020 11:07:11 GMT 2
Και για όσους ασχολούνται με τον ήχο, στο παρακάτω screenshot έχουμε AudioEvolution4 στο οποίο μάλιστα έχω το 4ο επεισόδιο του Amiga.gr Podcast φορτωμένο, και το AmiSoundED το οποίο είναι πολύ χρήσιμο για γρήγορη μετατροπή format και κοψίματα/ραψίματα ενός ηχητικού. 
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Sept 4, 2020 13:46:58 GMT 2
Ποιο πρόγραμμα προτείνεις που να παίζει line in; HD-Rec, AudioEvolution, κάποιο άλλο; Θέλω να συγχρονίσω το κινητό να παίζει μουσική με μία λεντοταινία που αγόρασα και θα εγκαταστήσω σήμερα αλλά θέλω ο ήχος να περνάει μέσα από το MorphOS είτε για capturing, είτε για επεξεργασία με κάποιο third party audio filter. Αλλά προς το παρόν είμαι στο σημείο που θέλω απλώς να περνάω τον ήχο.. Κόψιμο/ράψιμο mp3/wav a la AmiSoundED με συμβατότητα σε AHI για 68k (ώστε να είναι συμβατό με MorphOS) έχεις να προτείνεις κάτι; Ωραίο το Disk Daisy και όμορφη χρησιμότητα του pie chart gadget! Υπάρχει tutorial πως να γράψεις amiga guide σε CubicIDE; Έχεις ξεχάσει τα παιχνίδια για scummvm! 
|
|
|
Post by walkero on Sept 4, 2020 15:27:23 GMT 2
τι εννοείς να παίζει line in; Να μπορείς να γράψεις line in ήχο; Αυτό το κάνει και το AHI Record. Σε αυτό νομίζω πως ο πιο αρμόδιος να απαντήσει θα ήταν ο Βασίλης. Ίσως το SoundFX www.sonicpulse.de/eng/p_sfx.htmlΑν εγκαταστήσεις το πακέτο για AmigaGuides που έρχεται με το CubicIDE και μετά ανοίξεις ένα amigaguide αρχείο, θα έχεις νέες μπάρες που σε βοηθάνε με τα links, nodes, bold, italic κλπ.. Θα τα ετοιμάσω μέσα στο ΣΚ και θα στα στείλω.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Sept 4, 2020 17:49:02 GMT 2
Τελικά με τι συγκινούνται οι Έλληνες Amigaδες; Καλά, σοβαρά το ρωτάς; Δεν το έχεις δει με τα μάτια σου; SWOS σε 1200άρα με Tomahawk. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Μη μου πεις "μα και μου", δεν επικροτώ, ό,τι έχω διαπιστώσει σου λέω.
|
|
|
Post by walkero on Sept 5, 2020 12:26:26 GMT 2
Και συνεχίζουμε με screenshot από Photogenics 5 και το DOpus 5 να τρέχει σε νέα οθόνη. 
|
|