dony
Administrator
|
Post by dony on Jan 15, 2018 8:25:46 GMT 2
RETOR PALNET ρε Στέφανε, τι RETRO PLANET και βλακείες γράφεις; Μπράβο πάντως, proud of you!
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Jan 16, 2018 22:18:48 GMT 2
Alpha 0.2: Scaling on resize, Working Menus and Hotkeys. Κατεβάστε για MorphOS, OS4, Win32/64 από ΕΔΩ Για fullscreen mode: ALT+ENTER σε WIN ή RAMIGA+ENTER σε MorphOS. Ακόμα ALPHA ωστόσο! Σημείωση: όσο μεγαλύτερη η εικόνα, τόσο πιο άσχημα τα original bitmap fonts Δοκίμασα και με opengl, δεν είχε διαφορά. Αν κάποιος έχει το μεράκι να δημιουργήσει σε μεγαλύτερο μέγεθος την γραμματοσειρά ας απαντήσει εδώ. Διαφορετικά θα πρέπει να την αντικαταστήσω με άλλα τυχαία από το net. Επίσης θέλουμε ένα icon (σε png και .ico format) με τα αρχικά του RP από το website του περιοδικού. TODO: Fullscreen menu, display requester on startup, Cool_amigaN animated gifs on pointer, code not stalling on systemrequesters.
|
|
dimfil
Junior Member
|
Post by dimfil on Jan 16, 2018 23:03:15 GMT 2
Μπράβο σου, είσαι ωραίος και μετράς... Και δεν ειρωνεύομαι καθόλου!
Αφιερώνεις χρόνο και κόπο σε κάτι που δεν ξέρω πόσοι θα εκτιμήσουν. Αντιθέτως, μάλλον θα αγωνιούν περισσότερο πιστεύω για το αν θα είναι στα Greetings, για ευνόητους λόγους...
|
|
|
Post by vulture on Jan 17, 2018 0:32:12 GMT 2
Μπράβο ρε Στεφ! Πραγματικά πολύ ωραίο! Φουλ ποιότητα NGANAG! Να δω πότε θα τον γράψεις σωστά ρε τρολλ!
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jan 17, 2018 8:51:03 GMT 2
Μπράβο σου, είσαι ωραίος και μετράς... Και δεν ειρωνεύομαι καθόλου! Αφιερώνεις χρόνο και κόπο σε κάτι που δεν ξέρω πόσοι θα εκτιμήσουν. Μεγάλη κουβέντα είπες, Μήτσο. Ελάχιστοι προς κανένας είναι η απάντηση. Δυστυχώς... vulture: όταν θα ξαναεμφανιστεί, θα διορθωθεί και το όνομά του!
|
|
|
Post by vulture on Jan 17, 2018 9:54:23 GMT 2
Άρα λάθος θα μείνει!
|
|
|
Post by portarinos on Jan 17, 2018 11:35:34 GMT 2
Παιδιά θα διαφωνήσω μαζί σας. Ό,τι γίνεται γίνεται γιατί προφανώς το γουστάρει ο Στεφ. Το πόσοι θα το εκτιμήσουν είναι αλλη υπόθεση και στη τελική δεν έχει σημασία. Πάντως αφενός εμένα με ξύπνησε και ξανασχολήθηκα με το MOS αγοράζοντας κι ενα dedicated G5 που στήνω σιγά σιγά αφετέρου και για κάποιον που δεν ασχολείται όλο αυτό το πρότζεκ φαίνεται πολύ όμορφο κι ενδιαφέρον. Θα προτιμούσα και κανένα βίντεο για να είμαι ειλικρινής για καλύτερο proof of concept/power αλλά αυτό ειναι μαλλον too much. Όπως και να έχει, μπράβο Στεφ!
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Jan 17, 2018 13:44:51 GMT 2
Το βίντεο είναι κάτι που έχω συζητήσει με τον Walkero και ίσως γίνει μετά το Amicamp, καθώς δεν διαθέτω προς το παρόν τον κατάλληλο εξοπλισμό (και το srec δεν κάνει εξαιτίας του αργού interface του σκληρού μου). Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα περιλαμβάνει tutorials. Είναι πολύς ο κόπος για τους ελάχιστους χρήστες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Σκέφτομαι κάτι στα πλαίσια του Dan Wood, όπως το παρακάτω βίντεο αλλά πολύ πιο advanced:
Όσο περισσότεροι συμμετέχουν τόσο το καλύτερο. Το thread τρέχει κοντά στους 9 μήνες (!) και θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει πλέον κάποιος που να αναρωτιέται ακόμα, τι θα μπορούσε να τρέξει/κάνει με το MorphOS σαν Amiga NG συμβατό. Σκοπός επίσης είναι να παρακινήσει κι άλλους χρήστες για να δραστηριοποιηθούν. Η εν τέλει συμβολή περισσότερων ενεργών ατόμων θα αποφόρτιζε από την πίεση τους διαχρονικά ίδιους 2-3 ανθρώπους που τρέχουν για να φτιάξουν ένα cracktro, να ασχοληθούν με το rp application, να γράψουν review, να κάνουν beta testing, να οργανώσουν happenings, να στηρίζουν οικονομικά, να τρέχουν fora και εν γένει να προάγουν την όλη φάση. Καμιά φορά απογοητεύομαι από τη γενικότερη έλλειψη συμμετοχής -ακόμα και διαδικτυακής- αλλά κάποιες άλλες φορές σκέφτομαι ότι πρακτικά "κοινότητα" χρηστών amiga και γενικότερα retro δεν υφίσταται στην Ελλάδα, οπότε το αποτέλεσμα είναι λογικό.
|
|
dimfil
Junior Member
|
Post by dimfil on Jan 17, 2018 15:04:31 GMT 2
Παιδιά θα διαφωνήσω μαζί σας. Ό,τι γίνεται γίνεται γιατί προφανώς το γουστάρει ο Στεφ. Το πόσοι θα το εκτιμήσουν είναι αλλη υπόθεση και στη τελική δεν έχει σημασία. Πάντως αφενός εμένα με ξύπνησε και ξανασχολήθηκα με το MOS αγοράζοντας κι ενα dedicated G5 που στήνω σιγά σιγά αφετέρου και για κάποιον που δεν ασχολείται όλο αυτό το πρότζεκ φαίνεται πολύ όμορφο κι ενδιαφέρον. Θα προτιμούσα και κανένα βίντεο για να είμαι ειλικρινής για καλύτερο proof of concept/power αλλά αυτό ειναι μαλλον too much. Όπως και να έχει, μπράβο Στεφ! Έχεις δίκιο όπως το θέτεις, δεν διαφωνώ. Ασφαλώς περισσότερη σημασία έχει ότι ο ίδιος ο Στέφανος περνάει δημιουργικά την ώρα του και κάνει κάτι που τον γεμίζει. Αναφερόμουν περισσότερο στην προτροπή του που αφορά τα Greetings...
|
|
|
Post by portarinos on Jan 17, 2018 17:35:45 GMT 2
Δημήτρη προφανώς δεν αναφερόμουν μόνο σε αυτό που έγραψες εσύ. Εξάλλου σε ΟΛΟ κυριολεκτικά το thread επαναλαμβάνεται κατα καιρούς το σκεπτικό αυτό. Γι'αυτό και λέω ότι εφόσον ο Στεφ γουστάρει να το κάνει, συνεχίζει και το κάνει. Κάτι ανάλογο έχουμε κάνει ολοι στο παρελθόν κι ας μας διάβαζαν λίγοι. Επίσης εγω όλα αυτά τα βλέπω πολύ χρήσιμα με μελλοντική χρήση πολλές φορές. Για παράδειγμα, κάποτε δε με ενδιέφερε το MorphOS και απλά διάβαζα τα σχετικά θεματα στο Amigaplanet χωρίς ιδαίτερο ενδιαφέρον και προφανώς χωρίς σχολιασμό. Κάποια στιγμή ωστόσο ανέτρεξα εκεί και άντλησα χρησιμη πληροφορία για να στησω το δικο μου συστημα. Ετσι κι εδώ: αν και δεν ειναι tutorials με καμια κυβερνηση (δεν νομιζω εξαλλο να ηταν αυτος ο στοχος) καποιος μπορεί να πάρει ιδεα και να πρσπαθησει να δη,ιουργησει ανάλογο setup εφοσον καποιος το έχει κανει ηδη.
|
|
|
Post by portarinos on Jan 17, 2018 17:41:22 GMT 2
@cool
Στεφανε, κοινότητα υπάρχει και μάλιστα αρκετά δυνατή και αναδυόμενη τα τελευταια χρονια που το ρετρο έγινε της μοδας γενικά. Το πρόβλημα είναι και εδώ η φαγωμάρα και τα λοιπά αρνητικα που μας διακατεχουν ως λαο γενικότερα. Προσωπικα συμμετεχω ενεργοτατα από το 2000 σε φορα τυπου Amigahellas και στη συνεχεια στο πρώιμο retromaniax που ήταν απλά φανταστικό. Στη συνεχεια ακολουθησαν κι αλλα οπότε εχω καλή εικόνα από παλιά και με αρκετές συμμετοχές σε ανάλογα events είτε ως (συν)διοργανωτής (θα θυμισω το Amigathering του Βολου το οποίο τηρουμένων των αναλογιών είχε πάει καλά) ειτε ως συμμετέχων επομένως με βεβαιότητα λέω ότι κοινότητα υπαρχει αλλά υπάρχουν και αρκετοι ικανοτατοι που απέχουν λόγω των γμωστων προβληματων συμπεριφοράς. Αυτο δε σημαίνει ότι δεν ασχολείται κόσμος εστω και σιωπηλά. Σε κάθε περίπτωση keep going και στο τελος σε όποιον αρέσει, τη πλάκα μας κάνουμε.
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Jan 22, 2018 1:34:28 GMT 2
Alpha 0.3: Added Dual Displays / Grey Desktop effect, Added loading text zoom, Logo nick follows pointer on screen, Cleanup menu code. Μη διαθέσιμη στο κοινό προς το παρόν καθότι δεν λειτουργεί σωστά σε Windows 7 32bit που δοκιμάστηκε. Σε MorphOS είναι οκ.
|
|
|
Post by scientist on Jan 22, 2018 10:26:02 GMT 2
Μπράβο Στέφανε! Δεν ξέρω ούτε εγώ πόσοι θα εκτιμήσουν αυτό που κάνεις, από τη στιγμή όμως που γουστάρεις εσύ, βγαίνει ωραίο - όπως είδα στο Windows 10 64-bit PC μου μόλις - και τυχαίνει να το εκτιμούν και μερικοί από εμάς εδώ, απλά προχωράς. Μπράβο και πάλι φίλε. Μην ανεβάσεις άλλη alpha, φέρτη στο AmiCamp να την παρουσιάσεις.
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Jan 22, 2018 22:49:32 GMT 2
Και ... μάλλον βρήκαμε bug στο Hollywood μιας και το blanker effect δεν αφήνει το dual display να φανεί (τουλάχιστον σε 32bit win 7 που κάνω δοκιμές, σε MorphOS τρέχει κανονικά) Alpha 0.4 διαθέσιμη ΕΔΩ: Added dual png icon (MOS/OS4), Added DockIcon (OS4), Added exe/app Icon (Windows), Fullscreen Menu implemented (alt+f εκτός των generic κάθε πλατφόρμας που έχω αναφέρει παραπάνω). Χρειάζομαι testing για φουλ ποιότητα NMANAG στα ακόλουθα: 1) Φορτώνει έστω και λίγο το cracktro σε win 64bit; Παίζει η μουσική αλλά δεν φαίνεται η εικόνα; Έχει custom icon που εμφανίζεται στον windows explorer αλλά και στην taskbar/alt-tab/task manage/process explorer κτλ; 2) Παίζει το cracktro σωστά σε OS4; Δείχνει σωστά το εικονίδιο (dual state) του προγράμματος καθώς και στο Dock (στατικό 64x64p); Αναλόγως των απαντήσεων ίσως θέλει ξαναγράψιμο μεγάλο κομμάτι για να δείχνει κομπλέ σε όλους.
|
|
|
Post by scientist on Jan 23, 2018 9:26:05 GMT 2
Σε Windows 10 64-bit βγάζει το σφάλμα παρακάτω μόλις πάω να το τρέξω: Κατά τα άλλα πράγματι άλλαξε το executable εικονίδιο των Windows όπως εδώ:
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jan 23, 2018 9:44:56 GMT 2
Δυστυχώς φίλε σε Windows 10 64bit βγάζει αυτό:
|
|
|
Post by scorpiogr on Jan 30, 2018 14:52:54 GMT 2
Ότι και να πω είναι λίγο.... χαίρομαι που το είδα live στο AmiCamp!!!! Στέφανε Πολλά Συγχαρητήρια!!!!!! Ξεκίνησα να ψάχνω για Powermac... (καταλαβαίνεις τι έπαθα μετά απο εσένα και αυτά που είδα...)
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Feb 7, 2018 23:53:18 GMT 2
fyi έχουμε φτάσει στην 8η άλφα. Κάποιες αλλαγές που έχουν προστεθεί από την τελευταία δημόσια έκδοση: - Animated logo nick follows pointer, FPS counter / Menu, Anti Blanker (jPV) ^ Τα παραπάνω επιδείχθηκαν και live στο AmiCamp (NEW) - Auto Activated Display 2, Installed Event Handler brings always cracktr0 to front, Experimental new aa font installed, RP18 cover as intro cover with FX (Cool_amigaN) Μερικά προβλήματα που έχουν προκύψει: - Η επιλογή anti blanker δείχνει να κρασάρει το σύστημα κατά την έξοδο του cracktro αφού έχει παίξει fullscreen (και έχει ενεργοποιηθεί εν τω μεταξύ ο blanker του συστήματος) - Τα custom fonts δεν γίνονται link (παίζουν μόνο στο MorphOS) Η συνέχεια: - Bug fix των παραπάνω προβλημάτων - Δημιουργία και εισαγωγή Outro/The end screen κατά την έξοδο - Δημιουργία πλήρους σετ (διαστάσεων) windows εικονίδιων Μετά τα παραπάνω το cracktro θα ξαναβγει σε beta πλέον. Θα απομένουν δύο σημαντικά ζητήματα όμως: - Διόρθωση του προβλήματος με τα dual screens σε windows, το οποίο δυστυχώς δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν πρόκειται για bug του hollywood ή του κώδικα του cracktro, οπότε δεν ξέρω τι να κάνω επί του θέματος - Επιλογή για μεγαλύτερες από τις native amiga αναλύσεις ειδικά σε window mode. Ήδη πειραματίστηκα με το copper effect (omg, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα παρατηρούσα εκ των έσω πως λειτουργεί!) σε 800x600 ανάλυση με μερική επιτυχία. Λογικά θα χρειαστεί και κάποιο hard-scale στα bitmap fonts. Πιστεύω πως κάτι θα βγει πάντως κουτσά - στραβά. Το πρόβλημα με την έκδοση 64bit για windows που ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω ωφειλόταν στο resource hacker των windows που χρησιμοποιήσα για να αλλάξω διάφορα attributes και πείραξε το hollywood applet τελείως. Αλλά good to know τι λειτουργεί και τι όχι. Μακάρι ρε γμτ να ήμουν ξανά φοιτητής και να είχα τις άπειρες ελεύθερες ώρες για να το τελειώσω σε 10 μερούλες. Πλέον κάθομαι πάνω από 2 ώρες για να γράψω πέντε γραμμές και να περάσω άλλες 2 μέρες για να διαπιστώσω γιατί οι μισές από αυτές δεν παίζουν.. scorpiogrΦίλε, προσανατολίσου σε ένα mac-mini silent upgrade. Είναι η καλύτερη all around λύση.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 8, 2018 8:43:57 GMT 2
Μακάρι ρε γμτ να ήμουν ξανά φοιτητής και να είχα τις άπειρες ελεύθερες ώρες για να το τελειώσω σε 10 μερούλες. Πλέον κάθομαι πάνω από 2 ώρες για να γράψω πέντε γραμμές και να περάσω άλλες 2 μέρες για να διαπιστώσω γιατί οι μισές από αυτές δεν παίζουν.. Μεγάλη κουβέντα είπες τώρα, φιλαράκι!
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Feb 14, 2018 23:28:46 GMT 2
Το λοιπόν κυκλοφόρησε η νέα έκδοση Hollywood (7.1) η οποία κάνει active windows always on top σε dual displays (όπως δλδ έχω γράψει το cracktro και είχε σχέση με το bug report που είχα καταχωρήσει). Το θέμα ήταν πως με τον κώδικα που είχα γράψει ο λογικός (?) τρόπος αντίδρασης του προγράμματος ήταν αυτός στα windows (δλδ εξαφανιζόταν το cracktro πίσω από την γκρι οθόνη). Το αποτέλεσμα ήταν να πάψει να λειτουργεί και στο MorphOS! Χρειάστηκε να ξαναγράψω το συγκεκριμένο κομμάτι του κώδικα και να το τελειοποίησω με την βοήθεια του jPV αλλά νομίζω πως πλέον είμαστε back on track για όλες τις πλατφόρμες Επίσης προστέθηκε και outro από την προηγούμενη εβδομάδα. Μόλις ετοιμάσω το σετ εικονιδίων για windows θα το ξανα-ανεβάσω. Με μίας μέρας bug fixes πιστεύω ότι θα μπει σε beta και θα απομένει μόνο να το κάνω να δείχνει σωστά σε μεγαλύτερες διαστάσεις.
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Feb 15, 2018 0:08:33 GMT 2
Και για να επανέρθουμε on topic:
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 15, 2018 9:22:00 GMT 2
Το λοιπόν κυκλοφόρησε η νέα έκδοση Hollywood (7.1) η οποία κάνει active windows always on top σε dual displays (όπως δλδ έχω γράψει το cracktro και είχε σχέση με το bug report που είχα καταχωρήσει). Το θέμα ήταν πως με τον κώδικα που είχα γράψει ο λογικός (?) τρόπος αντίδρασης του προγράμματος ήταν αυτός στα windows (δλδ εξαφανιζόταν το cracktro πίσω από την γκρι οθόνη). Το αποτέλεσμα ήταν να πάψει να λειτουργεί και στο MorphOS! Χρειάστηκε να ξαναγράψω το συγκεκριμένο κομμάτι του κώδικα και να το τελειοποίησω με την βοήθεια του jPV αλλά νομίζω πως πλέον είμαστε back on track για όλες τις πλατφόρμες Επίσης προστέθηκε και outro από την προηγούμενη εβδομάδα. Μόλις ετοιμάσω το σετ εικονιδίων για windows θα το ξανα-ανεβάσω. Με μίας μέρας bug fixes πιστεύω ότι θα μπει σε beta και θα απομένει μόνο να το κάνω να δείχνει σωστά σε μεγαλύτερες διαστάσεις. Μπράβο ρε Στεφ! Congrats!
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Feb 17, 2018 22:59:35 GMT 2
RP 18 0.8 Alpha, από εδώ Μερικά σχόλια της τελευταίας στιγμής: το αρχικό εφέ φαίνεται να λειτουργεί σωστά αφού ξαναγράφηκε, κομπλέ και το outro, τα νέα fonts φαίνονται οκ, μπορείτε να κάνετε resize μεγαλώνοντας το παράθυρο από κάτω δεξιά, έχουν προστεθεί τα icons όλων των μεγεθών, μετακινείτε το παραθύρι σέρνοντας λίγα χιλιοστά κάτω το "about", λοκάρει το background της οθόνης και δεν μπορείτε να το επιλέξετε. - Υπάρχει κάποιο bug στην fullscreen mode (menu / hotkey στα windows) - Το νέο fps font counter φαίνεται υπερβολικά χάλια, όταν μεγαλώνει το παραθύρι και μάλλον πρέπει να αλλαχτεί - Δείτε το nfo μέσω notepad++ ή infekt και όχι του απλού notepad προς το παρόν Δώστε μου feedback για win. Σε dual core 2.5ghz σε 1680x1050 (τράβηγμα ώσπου να καλύψει την οθόνη) window mode πιάνει 26 καρέ btw. Επίσης, φαίνεται το dock icon σε OS4;
|
|
|
Post by lechuck on Feb 18, 2018 19:33:45 GMT 2
@cool_amigaN
Πολύ ωραία τα screenshot σου, φαίνεται ότι το αγαπάς το MOS αλλιώς δεν θα ασχολιόσουν τόσο πολύ.
Κάτι άσχετο - σχετικό. Έχεις δοκιμάσει κάποια έκδοση Mame στο Μοs κι αν ναι πως πάει;
Ένα mini g4 είναι ελκυστικό ακόμα και για σαλόνι κι αν μπορεί να σηκώσει και Mame το ΜOS θα είναι super.
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Feb 18, 2018 22:01:46 GMT 2
Φίλε σε ευχαριστώ για τα λόγια σου. Γουστάρω amiga φάση και τα περισσότερα screengrabs που έχω ανεβάσει είναι ατόφια 68k προγράμματα. Βάζω βέβαια και native ppc για την κουλτούρα.
Σχετικά με το mame η mos έκδοση έχει σταματήσει συνειδητά στην 0.148 (~2013) καθότι άλλαξε η μηχανή και έγινε πολύ βαρύ για τα μηχανήματα που έχουμε. Κάποιο grab έχω ανεβάσει με mame ήδη στην αρχή.
Προσωπικά έχω περίπου 100 επιλεγμένα roms και παίζω. Τρέχουν σε πλήρη ταχύτητα, με joysticks κτλ. Είναι μόνο roms και όχι rips των HD των arcade (δεν γνωρίζω εάν παίζουν αυτά).
Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν το rom renaming που χρειάζεται κάποιες φορές, όπως συμβαίνει στις άλλες πλατφρόμες. Εκεί, είτε κατεβάζεις σωστές rom από αλλού είτε χρησιμοποιείς κάποιο εργαλείο σε άλλη πλατφόρμα (π.χ. clrmamepro σε windows).
|
|