mike
God
Dony ? Ποιος αυτος ο γεροπεριεργος αταρας?
|
Post by mike on Jul 25, 2022 17:17:23 GMT 2
παρακαλουνται οκ υπευθυνοι της ιστοσελιδας να ανοιξουν νεο θεμα "οι iron maiden στην Ελλαδα 2022 edition" να ακουστουν αναλυτικα οι αποψεις. Μάικ, άνοιξέ την εσύ και μοιράσου μαζί μας τις σκέψεις σου. Tι να πω ρε Πανο, που οσοι ημασταν στο standing B πηραμε το μακρυτερο. 1) για να μπουμε μας στριμωξαν και περιμεναμε καμια ωρα στον ηλιο, ρε στο ΟΑΚΑ ειμαστε ρε εχει τοσες εισοδους 2) το διαχωριστικο καγκελο μεταξυ του standing B και τοu standing A ηταν πολυ πισω, αποτελεσμα : Α) να μην βλεπουμε τιποτα, Β) να ειναι καποιοι στριμωγμενοι μηπως και δουν, Γ) να εχει πολυ ανετο χωρο ακριβως μπροστα τους στο πισω μερος του standing A δηλαδη και να φαινεται και να ειναι μαλακια, Δ) για να μην ειμαι ο ενας πανω στον αλλο εγω πηγα αναγκαστικα τοσο πισω που ημουν κοντα στην εξεδρα, δηλαδη οι maiden επαιζαν στην αλλη ακρη του γηπεδου. Με λιγα λογια μαλακια διαχωρισμος 3) βγαινοντας ειχε παλι το ιδιο αθλιο στριμωξιδι Τωρα για την εμφανιση του συγκροτηματος, ενα θα πω: δεν κρινονται οι maiden με 40 χρονια παρουσιας στον χωρο απο ενα μεμονωμενο live. Και δεν τους κρινεις με τα σημερινα δεδομενα, οι maiden ειναι οσο ρετρο ειναι και ο συνομιλικος τους spectrum, κανεις δεν κρινει τον spectrum με τα σημερινα δεδομενα. Επισης δεν νοειται συναυλια των maiden να παιζεται το the clansman μετα τα fear of the dark και hallowed by thy name, οσο και εαν εχει μηνυμα περι ελευθεριας το συγκεκριμενο τραγουδι. ευχαριστο για εμενα που επαιξαν ενα αγαπημενο μου τραγουδι το sign of the cross. Κατα τα αλλα οταν πας maiden διασκεδαζεις ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, εαν κατι δεν σου αρεσει τοτε δεν εισαι για maiden εισαι περιεργος Kαι τελος το καλυτερο, ειδα npanag κορυφη με καρο πουκαμισακι αλλα grunge στυλ
|
|
|
Post by stratosk on Jul 26, 2022 8:56:53 GMT 2
Θεωρείτε πως ο Ντίκινσον επειδή είπε greek cunt προσέβαλλε όλους τους Έλληνες και την Ελλάδα;
Ρωτάω γιατί έχω ακούσει τα απίστευτα όπως ότι πρόσβαλλε τη χώρα μας και έπρεπε να μας σεβαστεί μέχρι και αρλούμπες του τύπου #cancel_iron_maiden
Εγώ πιστεύω ήταν προσωπική επίθεση στον τύπο. Αν ήξερε πως τον λέγανε Κώτσο ή Μήτρο θα του έλεγε "Mitro, you cunt!"
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jul 26, 2022 9:16:38 GMT 2
Φίλε, κοίτα, αυτή νομίζω είναι εντελώς υποκειμενική άποψη (εκτός αν έχουν την ίδια και οι 40.000 που πήγαν στη συναυλία, οπότε πάω πάσο). Προσωπικά θεωρώ ότι από τη στιγμή που παίρνουν από κάθε θεατή 90€ σημερινά λεφτά, θα πρέπει να κρίνονται με σημερινά δεδομένα. Απ' όσο κατάλαβα με όσους μίλησα - γιατί εγώ δεν κάνω το λάθος να ξαναπάω - η οργάνωση ήταν ΓΤΠ και σε αυτό διαφωνώ με την άποψη ότι δεν φταίνε οι Maiden: έχουν κάνει οι άνθρωποι χιλιάδες συναυλίες σε όλο τον κόσμο, ας ασχοληθούν με το να μπορεί ο κόσμος να μπει/βγει σωστά, να βλέπει, να ακούει κλπ ΚΑΙ ΜΕΤΑ να τολμάει ο Dickinson να αποκαλεί "Greek cunt" τον τύπο με το καπνογόνο. Εγώ με αυτά που βλέπω και ακούω αναφορικά με τα live των Iron Maiden στην Ελλάδα από το 2000 και μετά έχω καταλήξει στο ότι οι τύποι είναι Ελληνάρες και δεν το ξέρουν: κοιτάνε να τσεπώσουν όσο περισσότερο χρήμα μπορούν και για τις δικές τους υποχρεώσεις δεν πολυσκοτίζονται. Κι αν κάνεις κάτι που δεν τους αρέσει, τρως κι ένα μπινελίκι μπροστά σε 40.000 κόσμο. Λες και κάποιος έδωσε το δικαίωμα στον Dickinson να βρίζει τον οποιονδήποτε...
Και να σου πω και κάτι; Είναι 64 και βάλε χρονών έκαστος; Έχουν περάσει καρκίνους, καρδιές, προστάτες και δεν ξέρω κι εγώ τι; ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ: ας μην έκαναν live. Από τη στιγμή που κάνεις live εμφάνιση - και μάλιστα την ακριβότερη σε τιμή από όλους όσους ήρθαν φέτος το καλοκαίρι - οφείλεις να είσαι 100% επαγγελματίας και το performance σου να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχο group 30χρονων. Αν δεν μπορείς ή βάλε χαμηλή τιμή ή κάτσε σπιτάκι σου.
Αλλά, όπως έγραψα εξαρχής αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό: προσωπικά πλέον δεν δίνω στους Maiden ούτε τον ιδρώτα μου. Άλλος μπορεί να σου πει ότι "και τα διπλάσια να ζητούσαν εγώ θα τα έδινα, τόσο γαμάτοι ήταν". Όπως δεν πρόκειται να δώσω 90€ για να δω τον Χατζηπαναγή, τον Μαύρο και τον Αναστόπουλο να παίζουν στην ηλικία που είναι, έτσι δεν θα τα δώσω και για τους Maiden που είναι της ίδιας ηλικίας. Δεν υπάρχει καμία ντροπή στο να μεγαλώνεις και να γερνάς, η ντροπή είναι να αξιώνεις να σε αντιμετωπίζουν όπως παλιότερα, όταν τα γεγονότα δείχνουν ότι απλά, δεν μπορείς πια. Και, αν αυτό κρύβεται μια χαρά σε κιθαρίστες, μπασίστα, ντράμερ, στον τραγουδιστή δεν κρύβεται.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jul 26, 2022 9:25:55 GMT 2
Θεωρείτε πως ο Ντίκινσον επειδή είπε greek cunt προσέβαλλε όλους τους Έλληνες και την Ελλάδα; Ρωτάω γιατί έχω ακούσει τα απίστευτα όπως ότι πρόσβαλλε τη χώρα μας και έπρεπε να μας σεβαστεί μέχρι και αρλούμπες του τύπου #cancel_iron_maiden Εγώ πιστεύω ήταν προσωπική επίθεση στον τύπο. Αν ήξερε πως τον λέγανε Κώτσο ή Μήτρο θα του έλεγε "Mitro, you cunt!" Κανένας δεν έχει δικαίωμα να βρίζει κανέναν άλλο. Εσύ αν προχωράς στο δρόμο και σε αποκαλέσει κάποιος "πούστη Στράτο" δεν θα τσαντιστείς; Θα τσαντιστείς. Και μη μου πεις ότι ο Dickinson είχε δίκιο γιατί ο άλλος κάτι έκανε: και ποιος σκατά είναι ο Dickinson να κρίνει, να δικάσει και να καταλήξει σε ετυμηγορία; Για να συνερχόμαστε λιγάκι, δεν είμαστε τίποτα τριτοκοσμικοί - τουλάχιστον όχι περισσότερο από τον Dickinson - να μας βρίζει ο κάθε Murphy κι ο κάθε Dickinson αφού τους έχουμε σκάσει τα ζεστά μας λεφτάκια και να λέμε κι "ευχαριστώ" από πάνω!
|
|
|
Post by stratosk on Jul 26, 2022 9:33:22 GMT 2
Θεωρείτε πως ο Ντίκινσον επειδή είπε greek cunt προσέβαλλε όλους τους Έλληνες και την Ελλάδα; Ρωτάω γιατί έχω ακούσει τα απίστευτα όπως ότι πρόσβαλλε τη χώρα μας και έπρεπε να μας σεβαστεί μέχρι και αρλούμπες του τύπου #cancel_iron_maiden Εγώ πιστεύω ήταν προσωπική επίθεση στον τύπο. Αν ήξερε πως τον λέγανε Κώτσο ή Μήτρο θα του έλεγε "Mitro, you cunt!" Κανένας δεν έχει δικαίωμα να βρίζει κανέναν άλλο. Εσύ αν προχωράς στο δρόμο και σε αποκαλέσει κάποιος "πούστη Στράτο" δεν θα τσαντιστείς; Θα τσαντιστείς. Και μη μου πεις ότι ο Dickinson είχε δίκιο γιατί ο άλλος κάτι έκανε: και ποιος σκατά είναι ο Dickinson να κρίνει, να δικάσει και να καταλήξει σε ετυμηγορία; Για να συνερχόμαστε λιγάκι, δεν είμαστε τίποτα τριτοκοσμικοί - τουλάχιστον όχι περισσότερο από τον Dickinson - να μας βρίζει ο κάθε Murphy κι ο κάθε Dickinson αφού τους έχουμε σκάσει τα ζεστά μας λεφτάκια και να λέμε κι "ευχαριστώ" από πάνω! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να βρίζει κανέναν.
Εγώ δεν μπορώ να χωνέψω το γεγονός πως το θέμα πήρε εθνική επέκταση από κάποιους επειδή είπε το "greek".
Από την άλλη να κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου; Αν παύαμε να είμασταν κάφροι και να είχαμε τη νοοτροπία "πληρώνω όσα πληρώνω για να σε δω" (και η αλήθεια είναι πως κανείς δεν ανάγκασε κανέναν να πάει στη συναυλία) "και θα είσαι το προσωπικό μου τσουτσέκι και θα κάνω ό,τι γουστάρω" δε θα γινόταν τίποτα από όλα αυτά, έτσι δεν είναι;
|
|
|
Post by stratosk on Jul 26, 2022 10:16:32 GMT 2
Οκ, ίσως παραείμαι ενθουσιασμένος. Απ'όσα διαβάζω δεν ήταν καλή η συναυλία σε πολλά θέματα. Απλά εμένα είναι η 1η μου οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης και παραείμαι ενθουσιασμένος (και καραγούσταρα όπως φαίνεται). Απλά το βρήκα λίγο τραγικό να γίνεται όλος αυτός ο χαμός επειδή ο Ντίκινσον έβρισε κάποιον και κάποιοι άλλοι το πήραν προσωπικά (πλην του ίδιου του τύπου με το καπνογόνο). Σε ένα ιδανικό σύμπαν θα ακολουθούσαμε τους όρους που γράφει πίσω το εισιτήριο και ο Ντίκινσον θα έλεγε "ας κάτσω σπιτάκι μου να πιω κάνα τσαγάκι".
|
|
|
Post by vulture on Jul 26, 2022 13:18:58 GMT 2
Και λίγα του είπε του παλιομαλάκα. Δεν έβρισε όλους, έβρισε ένα συγκεκριμένο αρχίδι και καλά του έκανε. Όποιος άλλος το πήρε προσωπικά, πρόβλημά του.
Την ίδια στιγμή έπρεπε να έχουν μπει άνθρωποι της διοργάνωσης και να τον πετάξουν έξω. Έστω αυτό, αφού δεν μπήκαν στον κόπο να κάνουν στοιχειώδη έλεγχο στην είσοδο.
|
|
mike
God
|
Post by mike on Jul 26, 2022 14:18:37 GMT 2
προσωπικα δεν με νοιαζει καθολου για το σκηνικο 10 δευτερολεπτων με το καπνογονο. ημουν πολυ πισω, δεν καταλαβα καν τι εγινε, και οκ το number of the beast τραγουδιεται ανετα απο τον κοσμο χωρις τον bruce. Αυτο που με εκνευρισε περισσοτερο ηταν το στριμωξιδι στην εισοδο/εξοδο (μιας και τοσα χρονια βριζαμε τη μαλακασα, και τα ιδια και χειροτερα στο ΟΑΚΑ) και οτι ημασταν στου διαολου τη μανα εμεις οι φτωχοι του standing B.
Τωρα προς τον dony και μονο: εγω θεωρω οτι ειναι επαγγελματιες μεχρι αηδιας, στηνουν ενα live με τετοιο τροπο ωστε να ειναι αξιοπρεπεστατο, να μπορουν να παρουν ανασες, να εναλλαστονται δυσκολα με ευκολα κομματια, και γενικα "να τους βγει" με βαση τις δυνατοτητες που εχουν ΤΩΡΑ. Απο εκει και περα ισχυει αυτο που ειπα αρχικα, ολοι περνανε ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ καλα στους maiden, οτι και να γινει. Οτι και να διαλεξουν σαν σετλιστ, οπως και να το παιξουν, οπου και να βρισκονται στο standing A ή B ,ακριβως οπως εσυ σημερα διασκεδαζεις με το 40 χρονων green beret.
Kαι τελος κατι πολυ σημαντικο προς ολους οσους δεν το γνωριζουν (και κυριώς τους fans) : Το alexander the great δεν εχει παιχτει ΠΟΤΕ live (ουτε "τοτε"), και ουτε προκειται ποτέ να παιχτει σε συναυλια. Μην περιμενετε αδικα, θα πεθανετε με την αναμονη. Το θεμα ειναι ΝΟΜΙΚΟ και οι maiden με την επαγγελματικοτητα και το management που ελεγχει τα παντα, δεν προκειται ουτε καν unpluged να τραγουδισουν ουτε μισο στοιχο, ξαχαστε το, ξεκολατε με το alexander πια.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jul 26, 2022 14:40:06 GMT 2
Οκ, ίσως παραείμαι ενθουσιασμένος. Απ'όσα διαβάζω δεν ήταν καλή η συναυλία σε πολλά θέματα. Απλά εμένα είναι η 1η μου οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης και παραείμαι ενθουσιασμένος (και καραγούσταρα όπως φαίνεται). Απλά το βρήκα λίγο τραγικό να γίνεται όλος αυτός ο χαμός επειδή ο Ντίκινσον έβρισε κάποιον και κάποιοι άλλοι το πήραν προσωπικά (πλην του ίδιου του τύπου με το καπνογόνο). Σε ένα ιδανικό σύμπαν θα ακολουθούσαμε τους όρους που γράφει πίσω το εισιτήριο και ο Ντίκινσον θα έλεγε "ας κάτσω σπιτάκι μου να πιω κάνα τσαγάκι". Κοίτα, νομίζω ότι το θέμα θα είχε πάρει κάποια έκταση - σαφώς μικρότερη - μόνο και μόνο επειδή δεν έκανε καμία σύσταση πρώτα, κατευθείαν έβρισε. Δηλαδή μηδέν σεβασμός στον "πελάτη". Από εκεί και πέρα, σε ό,τι έχει να κάνει με το "greek" θεωρώ ότι το μπάχαλο δημιουργήθηκε επειδή το είπε μειωτικά. Πώς μπορεί π.χ. να ακούσεις κάποιον να λέει "ο μαλάκας ο Αλβανός που ήρθε να βάψει το σπίτι το έκανε σκατά" το οποίο είναι μειωτικό και ρατσιστικό; Γιατί θα μπορούσε να πει απλά "ο μαλάκας ο μπογιατζής". Στη συγκεκριμένη περίπτωση η διευκρίνιση είναι μειωτική και ρατσιστική. Όπως ακριβώς συνέβη και με τον Dickinson: αντί να είναι "ο μαλάκας με το καπνογόνο" έγινε "greek cunt". Δεν ήταν επειδή δεν ήξερε το όνομα του οπαδού, ήταν επειδή ήθελε να τον βρίσει και να τον μειώσει. Για τη συμπεριφορά των "θεατών" θα πω ότι θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι πολύ καλύτερη, αλλά ας φροντίσουν και οι διοργανωτές - ναι, αυτοί που μονάχα το μπαγιόκο ξέρουν να εισπράττουν - να κάνουν και κανέναν έλεγχο στην είσοδο. Έτσι, για το γαμώτο.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jul 26, 2022 14:50:25 GMT 2
Και λίγα του είπε του παλιομαλάκα. Δεν έβρισε όλους, έβρισε ένα συγκεκριμένο αρχίδι και καλά του έκανε. Όποιος άλλος το πήρε προσωπικά, πρόβλημά του.
Την ίδια στιγμή έπρεπε να έχουν μπει άνθρωποι της διοργάνωσης και να τον πετάξουν έξω. Έστω αυτό, αφού δεν μπήκαν στον κόπο να κάνουν στοιχειώδη έλεγχο στην είσοδο.
Εντάξει Βασίλη, καλά τα πας με τη "σχολή Dickinson": "παλιομαλάκα", "αρχίδι", εξαιρετικοί χαρακτηρισμοί για κάποιον που δεν τον γνωρίζεις και έκανε το "έγκλημα" να ανάψει ένα καπνογόνο. Με τη λογική τη δική σου, ο εν λόγω "κύριος", αν τυχόν διάβαζε amigacomet και ήταν σφίχτης θα μπορούσε κάλλιστα να σε βρει και να σε σπάσει στο ξύλο. Γιατί; Γιατί έτσι θα γούσταρε, όπως κι εσύ που τον βρίζεις χωρίς να τον γνωρίζεις, όπως και το ίνδαλμά σου. Τσάμπα μάγκες, οι νόμοι προφανώς είναι για τους άλλους...
Επέτρεψέ μου να θεωρώ ότι όσο και αν γουστάρουμε/θαυμάζουμε/λατρεύουμε κάποιον πρέπει να κρίνουμε τα πάντα με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά. Αν ένας Αλβανός τράπερ αποκαλούσε κάποιον θεατή της συναυλίας του "μουνί Έλληνα" κάτι μου λέει ότι θα στράβωναν πολλοί περισσότεροι από ότι συνέβη τώρα με τον Dickinson. Πες με ψεύτη.
Φίλε μου, είναι εξαιρετικά επαγγελματίες οι Iron Maiden - αν όμως το μέτρο σύγκρισής σου είναι η Έφη Θώδη. Αν τους συγκρίνεις π.χ. με τον Roger Waters είναι ένα τσούρμο άκυροι που κάνουν αρπαχτές. Όλα είναι σχετικά...
Και για το Alexander the Great, ο μόνος λόγος που δεν το παίζουν είναι ότι δεκάρα δεν δίνουν για σένα, μαλάκα Έλληνα που το ζητάς. Στο είπαν κατάμουτρα, τι δεν καταλαβαίνεις;
|
|
|
Post by stratosk on Jul 26, 2022 15:15:17 GMT 2
Οι Maiden έπαιξαν την ίδια σετλιστ σε όλα τους τα live στο συγκεκριμένο tour. Ούτε κάνανε χάρη σε κάποια άλλη χώρα να το παίξουν, ούτε είπαν στο κοινό "δεχόμεθα παραγγελιές". Τώρα το γιατί δεν παίζουν το Alexander the Great είναι δικό τους θέμα όπως και γω πχ θα θελα να ακούσω το Afraid to Shoot Strangers αλλά δεν το έπαιξαν και δε θα σκάσω. Και δω έρχεται το "επαγγελματίες" που είπε ο mike. Τέσπα. Παιδιά λυπάμαι που τόσα χρόνια έχανα συναυλίες. Πάντα κάτι με χάλαγε, κάποιος έλειπε από το Lineup του συγκροτήματος και πάντα τα εισιτήρια ήταν στο Θεο. Κατέληξα όλα τα συγκροτήματα που μου αρέσουν να έχουν πεθάνει απο γηρατειά οι μισοί και οι άλλοι μισοί να έχουν πάθει άνοια. Χαίρομαι που πήγα στο συγκεκριμένο λαιβ γιατί πραγματικά δεν νομίζω να ξανάρθουν.
|
|
|
Post by vulture on Jul 26, 2022 17:25:05 GMT 2
Πάνο, σόρρυ αγόρι μου, αλλά δεν ξέρεις τι λες. 1. Ήμουν εκεί και σε όλη τη διάρκεια στα 2 μέτρα δίπλα μου (κυριολεκτικά), τα ίδια 6-7 μουνόπανα (και ο greek cunt) άναβαν καπνογόνα σχεδόν σε κάθε κομμάτι. Σε κάποια φάση μια κοπέλα είχε λιποθυμήσει και αυτός ο άθλιος ο Dickinson σταμάτησε να τραγουδάει και ζήτησε από τον κόσμο να κάνει άκρη για να πάρει αέρα, ενώ κάποια ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ δίπλα της φώναζαν "καλά να πάθει αφού ήθελε να πάει μπροστά". Μίλησε μου τώρα πάλι για τσάμπα μάγκες. 2. Ο θεωρητικός παραλληλισμός με τον σφίχτη αναγνώστη του κόμετ είναι πέρα για πέρα άκυρος, επείδη πολύ απλά εγώ βρίζω έναν ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ που δυνάμει μπορούσε να έχει προκάλεσει πρόβλημα υγείας σε συνάνθρωπό του "επειδή είμαστε μέταλ και δεν είμαστε στο Μέγαρο μωρέ", ενώ αυτός θα με έσπαγε στο ξύλο επειδή τον αποκαλώ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΔΙ ΕΝΩ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ. 3. Κάνεις ένα πολύ βασικό λάθος όταν κρίνεις ανθρώπους που ακολουθούν καλλιτέχνες. Επειδή εσένα σου βρωμίζει κάτι, πιστεύεις ότι πρέπει να βρωμάει και στους άλλους, αλλιώς δεν είναι αντικειμενικός. Σε προσωπικό επίπεδο, τους Maiden ως ανθρώπους τους εκτιμώ και τους θαυμάζω, αλλα δεν τους αγαπάω. Δεν είναι κολλητάρια μου. Αυτό που αγαπώ είναι η μουσική τους και μπορώ να τα διαχωρίζω αυτά τα δύο μεταξύ τους μια χαρά, ευχαριστώ. 4. Οι Maiden δεν αλλάζουν για κανέναν το σετ λιστ τους και το Alexander δεν το έχουν παίξει ποτέ. Το ξέρουν όλοι, αλλά ναι ρε Πάνο, δεν το παίζουν για να μας μειώσουν ως έθνος. Όπως και το greek cunt, πολύ σωστά, άνθρωπος που ποτέ (ούτε κατά διάνοια) δεν έχει εκφραστεί ρατσιστικά, το είπε και αυτό για να μας προσβάλει κατάμουτρα. 5. Καλά, αυτό για τον επαγγελματισμό και τη Θώδη δεν το σχολιάζω καν.
Και πολύ καλά έκανες και ήρθες και χαίρομαι που το απόλαυσες, όπως κι εγώ άλλωστε. Σου προτείνω να συνεχίζεις να πηγαίνει σε live, ακόμα και αν δεν είναι όλα θεωρητικά τέλεια (line up κλπ), μικρή σημασία έχουν, το βασικό είναι να διασκεδάζεις.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jul 26, 2022 18:13:26 GMT 2
Πάνο, σόρρυ αγόρι μου, αλλά δεν ξέρεις τι λες. 1. Ήμουν εκεί και σε όλη τη διάρκεια στα 2 μέτρα δίπλα μου (κυριολεκτικά), τα ίδια 6-7 μουνόπανα (και ο greek cunt) άναβαν καπνογόνα σχεδόν σε κάθε κομμάτι. Σε κάποια φάση μια κοπέλα είχε λιποθυμήσει και αυτός ο άθλιος ο Dickinson σταμάτησε να τραγουδάει και ζήτησε από τον κόσμο να κάνει άκρη για να πάρει αέρα, ενώ κάποια ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ δίπλα της φώναζαν "καλά να πάθει αφού ήθελε να πάει μπροστά". Μίλησε μου τώρα πάλι για τσάμπα μάγκες. 2. Ο θεωρητικός παραλληλισμός με τον σφίχτη αναγνώστη του κόμετ είναι πέρα για πέρα άκυρος, επείδη πολύ απλά εγώ βρίζω έναν ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ που δυνάμει μπορούσε να έχει προκάλεσει πρόβλημα υγείας σε συνάνθρωπό του "επειδή είμαστε μέταλ και δεν είμαστε στο Μέγαρο μωρέ", ενώ αυτός θα με έσπαγε στο ξύλο επειδή τον αποκαλώ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΔΙ ΕΝΩ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ. 3. Κάνεις ένα πολύ βασικό λάθος όταν κρίνεις ανθρώπους που ακολουθούν καλλιτέχνες. Επειδή εσένα σου βρωμίζει κάτι, πιστεύεις ότι πρέπει να βρωμάει και στους άλλους, αλλιώς δεν είναι αντικειμενικός. Σε προσωπικό επίπεδο, τους Maiden ως ανθρώπους τους εκτιμώ και τους θαυμάζω, αλλα δεν τους αγαπάω. Δεν είναι κολλητάρια μου. Αυτό που αγαπώ είναι η μουσική τους και μπορώ να τα διαχωρίζω αυτά τα δύο μεταξύ τους μια χαρά, ευχαριστώ. 4. Οι Maiden δεν αλλάζουν για κανέναν το σετ λιστ τους και το Alexander δεν το έχουν παίξει ποτέ. Το ξέρουν όλοι, αλλά ναι ρε Πάνο, δεν το παίζουν για να μας μειώσουν ως έθνος. Όπως και το greek cunt, πολύ σωστά, άνθρωπος που ποτέ (ούτε κατά διάνοια) δεν έχει εκφραστεί ρατσιστικά, το είπε και αυτό για να μας προσβάλει κατάμουτρα. 5. Καλά, αυτό για τον επαγγελματισμό και τη Θώδη δεν το σχολιάζω καν.
Και πολύ καλά έκανες και ήρθες και χαίρομαι που το απόλαυσες, όπως κι εγώ άλλωστε. Σου προτείνω να συνεχίζεις να πηγαίνει σε live, ακόμα και αν δεν είναι όλα θεωρητικά τέλεια (line up κλπ), μικρή σημασία έχουν, το βασικό είναι να διασκεδάζεις.
Εντάξει, φυσικά, εγώ δεν ξέρω τι λέω. Εσύ που είσαι γκρούπι του Dickinson μια χαρά μας τα λες. Ιδίως στα σημεία που βρίζεις με κεφαλαία ως κριτής των πάντων πίστεψέ με, με κέρδισες.
Ό,τι κι αν μου πεις για τον Dickinson του στυλ "ποτέ δεν έχει εκφραστεί ρατσιστικά κλπ" βερεσέ το ακούω: το έκανε πρόσφατα όπως γνωρίζεις και το έκανε χωρίς να προειδοποιήσει, χωρίς πρώτα να εκφραστεί ευγενικά, χωρίς τίποτα. Αυτό σε σένα μπορεί να φαίνεται από δικαιολογημένο έως και cool, σε μένα δείχνει άλλα πράγματα. Δεν μπορείς/δεν θες να τα καταλάβεις, γούστο σου. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ευαισθησίες.
Και κάτι για τον επαγγελματισμό - ελπίζω και πάλι να μη σχολιάσεις, δεν θα προσφέρει κάτι: τα όσα ανέφερε ως παράπονα ο Μάικ τους δίνουν πόντους στον επαγγελματισμό; Το ότι στο Terravibe επί 2,5 ώρες δεν ακούσαμε ΠΟΤΕ τη φωνούλα του Dickinson στο σημείο που βρισκόμασταν είναι κι αυτό παράσημο στον επαγγελματισμό τους (αν με αμφισβητείς έχω μάρτυρες για αυτό); Το ότι "δεν αλλάζουν ποτέ και για κανέναν" το ίδιο; Σιγά ρε Βασίλη τους μεγάλους σοφούς που δεν θα ρίξουν νερό στο κρασί τους επειδή παίζουν στη χώρα στην οποία αναφέρεται το κομμάτι! Προσωπικά δεν μου πολυαρέσει το Alexander the Great και μπορεί να μην πολυαρέσει και στους ίδιους τους Maiden, αλλά αφού οι πελάτες που (καλο)πληρώνουν το ζητάνε 35 χρόνια τώρα ε, ας έριχναν λίγο νερό στο κρασί τους. Κι ας μη μπορούσαμε να πούμε ότι "δεν αλλάζουν ποτέ και για κανέναν".
Υ.Γ.: Δεν μας είπες τελικά, το "greek cunt" θα το δεχόσουν έτσι απροβλημάτιστα απ' όλους ή σε κάποιους μπορεί και να ξίνιζες;
Υ.Γ.2: Δίνεις πάντα δίκιο σε κάθε περίπτωση σε όλους τους εκπροσώπους της 3ης ηλικίας ή κάνεις εξαίρεση για Maiden/Priest/Manowar και λοιπά απολιθώματα μονάχα;
Υ.Γ.3: Είναι πολλά τα groups που καραγουστάρω και δεν πήγα ποτέ να τους δω γιατί ήταν πια μεγάλοι και δεν ήθελα να μου χαλάσουν την εικόνα που είχα φτιάξει στο μυαλό μου γι' αυτούς. Αυτό το κάνω επειδή τους εκτιμάω και προτιμάω να τους έχω στο μυαλό μου ακμαίους και υγιείς παρά αξιολύπητα σάψαλα. Επέτρεψέ μου να διατηρώ αυτή την ακραία (?!?) άποψη ότι ο 70άρης δεν είναι ίδιος με τον 20άρη. My bad, εγώ είμαι παράξενος.
|
|
amije
Full Member
if we wait until we're ready, we'll be waiting for the rest of our lives
|
Post by amije on Jul 26, 2022 18:37:18 GMT 2
ο καθε παπάρας dickinson ειναι πάνω στη σκηνη και τα αρπαζει γιατι ο καθε παπάρας-μουνόπανος απο κατω του τα σκαει οποτε πρεπει να δειχνει σεβασμο. ολα τα άλλα τα ακουω βερεσε. στο κατω κατω δεν ειναι καλυτερος απο τον χαλφορντ ο οποιος την προηγουμενη μερα και με περρισοτερα καπνογονα προσκυνησε το ελληνικο κοινο.
|
|
|
Post by vulture on Jul 26, 2022 19:15:18 GMT 2
dony Σχολιάζεις κάτι στο οποίο ήμουν κυριολεκτικά δίπλα και εσύ απλώς άκουσες-έμαθες-διάβασες. Σου φταίει ο "αγενής" τραγουδιστής, αλλά όχι τα ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ με τα καπνογονά. Σε πειράζει που τους βρίζω με κεφαλαία ενώ το αξίζουν, αλλά δε σε βλέπω να δίνεις δεκάρα για το τι μπορεί να πάθαινε οποιωσδήποτε από τη μαλακία που τα δέρνει. Εσύ και κάποιοι ακόμα επιλέγετε να αποδώσετε ρατσιστική διάθεση στο greek cunt. Μάλλον επειδή είστε πολύ ευαίσθητοι όπως είπες, όχι σαν κι εμας τους χοντρόπετσους. Αλλά, ρε παιδί μου, πολύ ευαίσθητοι στις λέξεις, αλλά για όλους αυτούς που δυνητικά κινδύνευσαν δίπλα τους, στα @@ σας ε; Και για όποιον θέλει να δει τι όργιο γινόταν με τα καπνογόνα, ας μην πιστέψει τον Βασίλη που είναι γκρούπι και κάνει anal rimming στον Bruce, ας μπει στο youtube. Όταν λες δεν άκουσες τη φωνή του Dickinson στο Terravibe τι εννοείς; Υπάρχει σχεδόν ολόκληρη η συναυλία βιντεοσκοπημένη στο Youtube, όποιος θέλει μπαίνει και ακούει. Από όλους διθύραμβοι ακούστηκαν για εκείνη τη βραδιά (δες σχόλια σε φόρουμ, περιγραφές σε άρθρα κλπ), αλλά, εντάξει μωρέ, αφού δεν άρεσε σε εσένα και 5 φίλους σου, μαλακία ήταν, δεν είναι επαγγελματίες. Για τα υπόλοιπα, να ξέρεις, παγκοσμίως και όχι μόνο στην Ελλάδα, είναι θέμα του διοργανωτή και όχι του εκάστοτε καλλιτέχνη. Πάνο, αν εγώ είμαι γκρούπι (που δεν είμαι), εσύ αυτή τη στιγμή δείχνεις εμπάθεια και δεν κρύβεται. Για το Alexander, μην ξαναλέω τα ίδια, όλοι ξέρουν ποιοι είναι και πως λειτουργούν οι Maiden, 40 χρόνια αυτη τη μέθοδο έχουν, το ίδιο ακριβώς show παντού, ας μην πάνε να τους δουν αν δε γουστάρουν, απλό δεν είναι; Πρέπει ντε και καλά να αλλάξουν για να μην ξινίσει ο κάθε πελάτης που δεν του παίζουν το αγαπημένο του; Ας μη δώσει ο πελάτης τα λεφτά του. ΥΓ Σοβαρά πιστεύεις ότι θα παρεξηγούμουν αν κάποιος, οποιοσδήποτε, έλεγε greek cunt; Να ταμπελιάσω άνθρωπο ως ρατσιστή για αυτή την έκφραση δε θα το έκανα με την καμμία. Οκ, εντάξει, αν το έλεγε ο Χίτλερ, μάλλον θα το έπαιρνα στραβά. ΥΓ2 Δίνω δίκιο σε όποιον έχει δίκιο, αλλά έχω μια ευαισθησία με την τρίτη ηλικία. Εδώ δίνω συνήθως δίκιο σε εσένα βρε σάψαλλο ΥΓ3 Δικό σου θέμα τι κάνεις Πάνο, το να προσπαθείς να περάσεις την άποψή σου ως αντικειμενική είναι το πρόβλημα. Σε λίγο θα μας πεις και ότι τα γεμιστά με κιμά είναι καλύτερα από τα σκέτα και ότι αυτό είναι αντικειμενικό. amije Καλά τα λες. Έπρεπε να κάτσει να τα εισπνεύεσει ο αλήτης. Αφού τον πλερώνουμε, αυτός θα χορεύει σα μαϊμού που είναι.
|
|
mike
God
|
Post by mike on Jul 26, 2022 22:01:35 GMT 2
για το alexander ξαναλεω οτι υπαρχει η αληθινη φημη (!) οτι υπαρχουν περιοριστικα μετρα για το συγκεκριμενο τραγουδι για αυτο και δεν εχει παιχτει ποτε live και δεν προκειται να παιχθει ουτε στο μελλον. Για να ειμαι ακριβεστερος, ειναι σιγουρα νομικο θεμα, αλλα δεν εχει ανακοινωθει ποτε επισημα η αιτιολογια, οποτε ναι μεν το σιγουρο αφορα το νομικο θεμα, αλλα τι ακριβως εχει γινει κανεις δεν ξερει επισημα, φημες υποστηριζαν οτι εχει σχεση μρ το ποιος το εχει πραγματικα γραψει, αλλες για τους μη ακριβεις ιστορικα στοιχους (!), μεχρι και η φημη οτι οι σκοπιανοι κερδισαν δικαστηριο (!!!) επειδη αναφερει οτι η Μακεδονια ειναι μερος της αρχαιας Ελλαδας. Το μονο που ξερουμε τελικα ειναι οτι απαγορευται να το παιξουν.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jul 27, 2022 15:35:20 GMT 2
για το alexander ξαναλεω οτι υπαρχει η αληθινη φημη (!) οτι υπαρχουν περιοριστικα μετρα για το συγκεκριμενο τραγουδι για αυτο και δεν εχει παιχτει ποτε live και δεν προκειται να παιχθει ουτε στο μελλον. Για να ειμαι ακριβεστερος, ειναι σιγουρα νομικο θεμα, αλλα δεν εχει ανακοινωθει ποτε επισημα η αιτιολογια, οποτε ναι μεν το σιγουρο αφορα το νομικο θεμα, αλλα τι ακριβως εχει γινει κανεις δεν ξερει επισημα, φημες υποστηριζαν οτι εχει σχεση μρ το ποιος το εχει πραγματικα γραψει, αλλες για τους μη ακριβεις ιστορικα στοιχους (!), μεχρι και η φημη οτι οι σκοπιανοι κερδισαν δικαστηριο (!!!) επειδη αναφερει οτι η Μακεδονια ειναι μερος της αρχαιας Ελλαδας. Το μονο που ξερουμε τελικα ειναι οτι απαγορευται να το παιξουν. Ρε Μιχάλη, αν έχει να κάνει με τα Σκόπια η όλη φάση θα μπορούσαν να το είχαν παίξει το '89 ξέρω 'γω που δεν υπήρχε θέμα ακόμα, έτσι δεν είναι;
Αυτό λέω κι εγώ. Σε ενοχλεί ο τύπος με το καπνογόνο; Πες του κάτι, αν δεις ότι δεν συμμορφώνεται ζήτα από τους security να τον απομακρύνουν. Οι βρισιές και οι τσαντίλες δεν έχουν καμία θέση.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jul 27, 2022 15:44:51 GMT 2
dony Σχολιάζεις κάτι στο οποίο ήμουν κυριολεκτικά δίπλα και εσύ απλώς άκουσες-έμαθες-διάβασες. Σου φταίει ο "αγενής" τραγουδιστής, αλλά όχι τα ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ με τα καπνογονά. Σε πειράζει που τους βρίζω με κεφαλαία ενώ το αξίζουν, αλλά δε σε βλέπω να δίνεις δεκάρα για το τι μπορεί να πάθαινε οποιωσδήποτε από τη μαλακία που τα δέρνει. Εσύ και κάποιοι ακόμα επιλέγετε να αποδώσετε ρατσιστική διάθεση στο greek cunt. Μάλλον επειδή είστε πολύ ευαίσθητοι όπως είπες, όχι σαν κι εμας τους χοντρόπετσους. Αλλά, ρε παιδί μου, πολύ ευαίσθητοι στις λέξεις, αλλά για όλους αυτούς που δυνητικά κινδύνευσαν δίπλα τους, στα @@ σας ε; Και για όποιον θέλει να δει τι όργιο γινόταν με τα καπνογόνα, ας μην πιστέψει τον Βασίλη που είναι γκρούπι και κάνει anal rimming στον Bruce, ας μπει στο youtube. Όταν λες δεν άκουσες τη φωνή του Dickinson στο Terravibe τι εννοείς; Υπάρχει σχεδόν ολόκληρη η συναυλία βιντεοσκοπημένη στο Youtube, όποιος θέλει μπαίνει και ακούει. Από όλους διθύραμβοι ακούστηκαν για εκείνη τη βραδιά (δες σχόλια σε φόρουμ, περιγραφές σε άρθρα κλπ), αλλά, εντάξει μωρέ, αφού δεν άρεσε σε εσένα και 5 φίλους σου, μαλακία ήταν, δεν είναι επαγγελματίες. Για τα υπόλοιπα, να ξέρεις, παγκοσμίως και όχι μόνο στην Ελλάδα, είναι θέμα του διοργανωτή και όχι του εκάστοτε καλλιτέχνη. Πάνο, αν εγώ είμαι γκρούπι (που δεν είμαι), εσύ αυτή τη στιγμή δείχνεις εμπάθεια και δεν κρύβεται. Για το Alexander, μην ξαναλέω τα ίδια, όλοι ξέρουν ποιοι είναι και πως λειτουργούν οι Maiden, 40 χρόνια αυτη τη μέθοδο έχουν, το ίδιο ακριβώς show παντού, ας μην πάνε να τους δουν αν δε γουστάρουν, απλό δεν είναι; Πρέπει ντε και καλά να αλλάξουν για να μην ξινίσει ο κάθε πελάτης που δεν του παίζουν το αγαπημένο του; Ας μη δώσει ο πελάτης τα λεφτά του. ΥΓ Σοβαρά πιστεύεις ότι θα παρεξηγούμουν αν κάποιος, οποιοσδήποτε, έλεγε greek cunt; Να ταμπελιάσω άνθρωπο ως ρατσιστή για αυτή την έκφραση δε θα το έκανα με την καμμία. Οκ, εντάξει, αν το έλεγε ο Χίτλερ, μάλλον θα το έπαιρνα στραβά. ΥΓ2 Δίνω δίκιο σε όποιον έχει δίκιο, αλλά έχω μια ευαισθησία με την τρίτη ηλικία. Εδώ δίνω συνήθως δίκιο σε εσένα βρε σάψαλλο ΥΓ3 Δικό σου θέμα τι κάνεις Πάνο, το να προσπαθείς να περάσεις την άποψή σου ως αντικειμενική είναι το πρόβλημα. Σε λίγο θα μας πεις και ότι τα γεμιστά με κιμά είναι καλύτερα από τα σκέτα και ότι αυτό είναι αντικειμενικό. amije Καλά τα λες. Έπρεπε να κάτσει να τα εισπνεύεσει ο αλήτης. Αφού τον πλερώνουμε, αυτός θα χορεύει σα μαϊμού που είναι. Βασίλη, πόσες φορές έχεις δει τους Maiden live; dony Όταν λες δεν άκουσες τη φωνή του Dickinson στο Terravibe τι εννοείς; Υπάρχει σχεδόν ολόκληρη η συναυλία βιντεοσκοπημένη στο Youtube, όποιος θέλει μπαίνει και ακούει. Από όλους διθύραμβοι ακούστηκαν για εκείνη τη βραδιά (δες σχόλια σε φόρουμ, περιγραφές σε άρθρα κλπ), αλλά, εντάξει μωρέ, αφού δεν άρεσε σε εσένα και 5 φίλους σου, μαλακία ήταν, δεν είναι επαγγελματίες. Νομίζω ότι κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Αυτό που λέω είναι ότι στο σημείο που βρισκόμασταν δεν ακούγονταν τα vocals γιατί προφανώς κάτι είχε στηθεί παντελώς λανθασμένα. Δεν είπα ότι δεν τραγουδούσε ο Dickinson ή ότι δεν ακουγόταν πουθενά. Αλλά θεωρώ ότι το να συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις δείχνει ότι κάτι δεν είναι και τόοοσο επαγγελματικά καμωμένο όταν στον ίδιο ακριβώς χώρο 1-2 χρόνια πριν ο Waters είχε παίξει το Dark Side of the Moon με ασύλληπτο ήχο με ηχεία γύρω-γύρω σε όλο το χώρο. Γι' αυτό ακριβώς λέω ότι όλα είναι σχετικά, όποιος πήγε σε αμφότερες τις συναυλίες μπορεί να επιβεβαιώσει ότι αυτό που ακουγόταν στους Maiden ήταν κατά πολύ χειρότερο (όπου ακουγόταν) και έδινε την εντύπωση ερασιτεχνικής προσέγγισης από πλευράς οργανωτών και συγκροτήματος.
|
|
|
Post by vulture on Jul 27, 2022 20:33:31 GMT 2
Δε θυμαμαι ποσες, μαλλον πανω απο 40. Για τον ηχο, οκ δεν ειχες καλα φωνητικα εκει που καθοσουν. Να ξερεις εισαι ο πρωτος παντως που εχω ακουσει να εχει παραπονο σε αυτον τον τομεα και δεν το λεω να για να αμφισβητησω οτι συνεβη, αλλα για να πω οτι μαλλον ησουν εξαιρεση. Για τον ηχο εχει ευθυνη κ το συγκροτημα κ ο ηχοληπτης του. Δεν μπορεις παντως να πεις ερασιτεχνη καποιον επειδη σε καποιο σημειο δεν εβγαιναν σωστα φωνητικα κ μαλιστα σε εναν τοσο κακο συναυλιακο χωρο οπως η Μαλακασα, ειδικα αν το συγκρινεις με αρενες και σταδια οπου ολα ειναι πιο κοντρολαρισμενα. Αστοχια; Ναι. Ενταξει, συμβαινει, εγω ετσι το βλεπω κ θα το εβλεπα για οποιονδηποτε καλλιτεχνη. Και τωρα ετσι, απο μνημης. Στη Μαλακασα και με Οζζυ, με Πριστ, με Slayer προβληματα στον ηχο υπηρχαν αναλογα με το που ημουν. Δεν μπορει να τους λες ολους αυτους ερασιτεχνες γι αυτο τον λογο. Αδικο.
|
|
mike
God
|
Post by mike on Jul 28, 2022 8:25:47 GMT 2
για το alexander ξαναλεω οτι υπαρχει η αληθινη φημη (!) οτι υπαρχουν περιοριστικα μετρα για το συγκεκριμενο τραγουδι για αυτο και δεν εχει παιχτει ποτε live και δεν προκειται να παιχθει ουτε στο μελλον. Για να ειμαι ακριβεστερος, ειναι σιγουρα νομικο θεμα, αλλα δεν εχει ανακοινωθει ποτε επισημα η αιτιολογια, οποτε ναι μεν το σιγουρο αφορα το νομικο θεμα, αλλα τι ακριβως εχει γινει κανεις δεν ξερει επισημα, φημες υποστηριζαν οτι εχει σχεση μρ το ποιος το εχει πραγματικα γραψει, αλλες για τους μη ακριβεις ιστορικα στοιχους (!), μεχρι και η φημη οτι οι σκοπιανοι κερδισαν δικαστηριο (!!!) επειδη αναφερει οτι η Μακεδονια ειναι μερος της αρχαιας Ελλαδας. Το μονο που ξερουμε τελικα ειναι οτι απαγορευται να το παιξουν. Ρε Μιχάλη, αν έχει να κάνει με τα Σκόπια η όλη φάση θα μπορούσαν να το είχαν παίξει το '89 ξέρω 'γω που δεν υπήρχε θέμα ακόμα, έτσι δεν είναι;
Dony δεν καταλαβες σωστα που ειναι ο διαχωρισμος μεταξυ αληθειας και θρυλων (μη λεω την λεξη θρυλος μερα που ειναι ΛΟΛ) Η αληθεια ειναι οτι το κομματι δεν παιζοταν ποτε live απο την πρωτη στιγμη λογω νομικων θεματων τα οποια δεν ειναι γνωστα. Οι φημες που διαδωθηκαν αργοτερα ειναι πολλες, οπως οτι δεν ηταν δικο τους κομματι αλλα το εκλεψαν, οτι δεν ειναι ιστορικα σωστα τα lyrics, μεχρι που καποια στιγμη μετα το 2000 ξεκινησε φημη απο τα σκοπια οτι και καλα αυτοι το εμποδισαν, κατι που δεν ισχυει και εντασσεται στις φημες.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jul 28, 2022 9:33:17 GMT 2
Δε θυμαμαι ποσες, μαλλον πανω απο 40. Για τον ηχο, οκ δεν ειχες καλα φωνητικα εκει που καθοσουν. Να ξερεις εισαι ο πρωτος παντως που εχω ακουσει να εχει παραπονο σε αυτον τον τομεα και δεν το λεω να για να αμφισβητησω οτι συνεβη, αλλα για να πω οτι μαλλον ησουν εξαιρεση. Για τον ηχο εχει ευθυνη κ το συγκροτημα κ ο ηχοληπτης του. Δεν μπορεις παντως να πεις ερασιτεχνη καποιον επειδη σε καποιο σημειο δεν εβγαιναν σωστα φωνητικα κ μαλιστα σε εναν τοσο κακο συναυλιακο χωρο οπως η Μαλακασα, ειδικα αν το συγκρινεις με αρενες και σταδια οπου ολα ειναι πιο κοντρολαρισμενα. Αστοχια; Ναι. Ενταξει, συμβαινει, εγω ετσι το βλεπω κ θα το εβλεπα για οποιονδηποτε καλλιτεχνη. Και τωρα ετσι, απο μνημης. Στη Μαλακασα και με Οζζυ, με Πριστ, με Slayer προβληματα στον ηχο υπηρχαν αναλογα με το που ημουν. Δεν μπορει να τους λες ολους αυτους ερασιτεχνες γι αυτο τον λογο. Αδικο. Άρα επί της ουσίας το ίδιο λέμε, αλλά το αντιμετωπίζουμε διαφορετικά απλά: εσύ λες ότι ήταν αστοχία επειδή είναι δύσκολος ο χώρος και εγώ δεν αρνούμαι αυτό που λες, απλά συμπληρώνω ότι αν κάποιος έχει αποδείξει ότι μπορεί να γίνει και πολύ καλύτερα τότε αυτός είναι που αξίζει τον χαρακτηρισμό "επαγγελματίας" και όχι όλοι οι υπόλοιποι. Ή, έστω, όχι στον ίδιο βαθμό. Δε θυμαμαι ποσες, μαλλον πανω απο 40. Καταλαβαίνεις γιατί σε ρώτησα; Γιατί αυτός ο αριθμός υποδηλώνει ότι το συγκεκριμένο γκρουπ έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου και όσο και θέλεις να εκφράσεις μία αντικειμενική άποψη αυτό είναι μάλλον αδύνατο διότι είσαι biased. 40 φορές τους Maiden τους έχουν δει μονάχα οι roadies τους και εσύ! Από την άλλη, για την εμπάθεια μου με κατηγορείς το ερώτημα είναι γιατί να είμαι εμπαθής; Είναι το αγαπημένο μου heavy metal συγκρότημα. Απλά, από όσους εκτιμώ έχω περισσότερες απαιτήσεις, όχι λιγότερες. Τέλος, το "greek cunt" το θεωρώ απαράδεκτο από όποιον και αν προέρχεται, αντίστοιχο π.χ. με το "english motherfucker". Είναι κάτι που περιμένεις να ακούσεις από οπαδούς ομάδων που τσακώνονται σε παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όχι από αναγνωρισμένο 64χρονο καλλιτέχνη. Και δεν είναι μονάχα ξεφτίλα για τον ίδιο αλλά ακόμα μεγαλύτερη για το group που δεν έβγαλε μετά μια ανακοίνωση να ζητάει συγγνώμη. Εμένα αυτό μου δείχνει α) ότι μας θεωρούν δεδομένους, β) ότι μας θεωρούν τριτοκοσμικούς και γ) ότι δεν θεωρούν ότι έγινε και κάτι. Βάσει των παραπάνω κατανοώ απόλυτα τα #CancelIronMaiden κλπ. Μπορεί να ακούγονται υπερβολικά σε κάποιους, αλλά είναι πολύ λιγότερο υπερβολικά από το να δικαιολογούμε τον Dickinson και να κάνουμε τα στραβά μάτια στους γαϊδουρινούς τρόπους του και τη λιμανίσια συμπεριφορά του.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jul 28, 2022 9:42:43 GMT 2
Το ξέρω ότι δεν το έπαιξαν ποτέ. Εντύπωση μου κάνει βέβαια, γιατί δεν είναι να πεις ότι το Somewhere in Time ήταν τίγκα στις κομματάρες οπότε διάλεξαν τα υπόλοιπα. Εννοώ, ότι πέρα από το (ασύλληπτο) The Loneliness of the Long Distance Runner και το Deja-Vu όλα τα υπόλοιπα - κατ' εμέ - ήταν χειρότερα από το Alexander the Great. Τι σκατά έπαιζαν λοιπόν στα live τους το '86-΄87; Ξέρω, το Wasted Years προφανώς που ήταν το χιτάκι τους...
Τέλος πάντων, η όλη ιστορία με το Alexander the Great δεν ξέρω αν και κατά πόσο έχει μεγάλη σημασία ή όχι: για να παίξουν ένα κομμάτι σε συναυλία πρέπει να ξεσκιστούν στις πρόβες και προφανώς οι λόγοι που έχουν για να κάνουν κάτι τέτοιο δεν είναι επαρκείς ώστε να το δικαιολογήσουν. Άλλωστε είναι αυτό που γράφω παραπάνω και στον Βασίλη, ότι δίνουν την εντύπωση ότι μας θεωρούν δεδομένους: και σκατά να μας ταΐσουν θα τα φάμε. Τώρα μας βρίσανε, την επόμενη φορά τι θα μας κάνουν, θα μας δείρουνε; Και πολύ καλά θα κάνουν αφού δε μιλάμε και λέμε κι "ευχαριστώ" από πάνω κι αντί να κράζει τους Maiden η πλειονότητα κράζει τον Atlantis...
|
|
|
Post by stratosk on Jul 29, 2022 14:12:56 GMT 2
Ας πουμε πως ο Ντικινσον μας εχει χεσμενους και εχει τη χειροτερη γνωμη για εμας. Θα βγει να μας το πει καταμουτρα; Οχι, γιατί έχει στρατό εδώ. Δεν τον συμφέρει όταν γεμίζει 50000 κόσμο στάδιο και πουλάει cd, μπλουζάκια, μπύρες κλπ.
Πιστεύω έγινε μια μεμονωμένη φάση και κάποιοι το τραβήξανε απο τα αφτιά και το κάνανε εθνικό ζήτημα. Εμένα επιτρέψτε μου να πιστεύω πως για ό,τι έγινε φταίει αρχικά 1)Είμαστε κάφροι 2)Έχουμε τη νοοτροπία "πληρώνω 100 ευρώ άρα είσαι ο πίθηκας μου και χορεύεις όταν βαράω το ντέφι εγώ" 3)Δε σεβόμαστε κανέναν όρο και νόμο που δε γουστάρουμε και κατ'επέκταση γράφουμε τον διπλανό μας στα αρχίδια μας. Εδώ γονείς πάνε και καπνίζουν πάνω από τις κούνιες των βρεφών τους. Θα σεβαστεί ο τύπος με το καπνογόνο τον Ντίκινσον που του έσκασε και 100 ευρώ; 4)Η άκομψη και απαράδεκτη επίθεση του Ντίκινσον στον θεατή που τον έκανε σε εισαγωγικά να "χάσει το δίκιο του"
Αν όμως και εμείς είμασταν εντάξει, και δεν κάναμε τα παραπάνω 1,2,3 δε θα φτάναμε στο 4, έτσι δεν είναι;
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jul 29, 2022 18:06:14 GMT 2
Ας πουμε πως ο Ντικινσον μας εχει χεσμενους και εχει τη χειροτερη γνωμη για εμας. Θα βγει να μας το πει καταμουτρα; Οχι, γιατί έχει στρατό εδώ. Δεν τον συμφέρει όταν γεμίζει 50000 κόσμο στάδιο και πουλάει cd, μπλουζάκια, μπύρες κλπ. Πιστεύω έγινε μια μεμονωμένη φάση και κάποιοι το τραβήξανε απο τα αφτιά και το κάνανε εθνικό ζήτημα. Εμένα επιτρέψτε μου να πιστεύω πως για ό,τι έγινε φταίει αρχικά 1)Είμαστε κάφροι 2)Έχουμε τη νοοτροπία "πληρώνω 100 ευρώ άρα είσαι ο πίθηκας μου και χορεύεις όταν βαράω το ντέφι εγώ" 3)Δε σεβόμαστε κανέναν όρο και νόμο που δε γουστάρουμε και κατ'επέκταση γράφουμε τον διπλανό μας στα αρχίδια μας. Εδώ γονείς πάνε και καπνίζουν πάνω από τις κούνιες των βρεφών τους. Θα σεβαστεί ο τύπος με το καπνογόνο τον Ντίκινσον που του έσκασε και 100 ευρώ; 4)Η άκομψη και απαράδεκτη επίθεση του Ντίκινσον στον θεατή που τον έκανε σε εισαγωγικά να "χάσει το δίκιο του" Αν όμως και εμείς είμασταν εντάξει, και δεν κάναμε τα παραπάνω 1,2,3 δε θα φτάναμε στο 4, έτσι δεν είναι; Έτσι όπως το θέτεις, έχεις 100% δίκιο. Το μόνο που προσπαθώ να τονίσω εδώ και τόσα posts είναι ότι το 4) της λίστας σου ισχύει, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι. Επίσης και τα 1)-3) της λίστας σου ισχύουν, είτε αρέσουν σε κάποιους άλλους, είτε όχι!
|
|
|
Post by vulture on Aug 2, 2022 13:02:18 GMT 2
dony Μπράβο στον Waters που είναι τελειομανής και πέτυχε ένα τόσο άψογο αποτέλεσμα σε τόσο δύσκολο χώρο. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα οπτικής γωνίας, συμφωνώ. Για το greek cunt, εμένα μου φαίνεται από αστείο ως επικίνδυνο να χαρακτηρίζω ανθρώπους έτσι εύκολα. Να πω ας πούμε σε κάποια φάση "α τον πούστη" και να φάω μια ταμπέλα ομοφοβικού. Το βρίσκω ίδιαίτερα ολισθηρό ως μονοπάτι και δεν ακολουθώ. Το να μου λες ότι είμαι groupie του Dickinson επειδή τον υπερασπίζομαι στο συγκεκριμένο θέμα, έχει δύο προβληματικά σημεία. Το ένα είναι ότι ο όρος groupie έχει σεξουαλικό connotation, το οποίο όμως προσπερνώ επειδή ξέρω ότι δεν το εννοούσες έτσι. Το δεύτερο είναι ότι θεωρείς πως μιλάς σε Maiden drone που δεν μπορεί να ξεχωρίσει τον καλλιτέχνη από το έργο. Να σου πω όμως, το προσπερνώ και αυτό επίσης. Εγώ ξέρω πολύ καλά πως λειτουργώ και δεν έχει και μεγάλη σημασία η γνώμη των άλλων. Δε με καταλαβαίνεις για την εμπάθεια. Δεν αμφισβητώ την αγάπη σου για τους Maiden, άλλο λέω. Από τη μία έχεις 6-7 μαλακισμένα με καπνογόνα που τα ανάβουν όλη την ώρα, που κάνουν κάτι απολύτως παράνομο και θα μπορούσαν να προκαλέσουν μακελειό αν π.χ. ένα από αυτά έσκαγε. Από την άλλη, έχεις τον Dickinson να τους βρίζει δικαίως, επειδη δεν μπορεί να τραγουδήσει από την κάπνα και βήχει (δε βαζω καν τον παράγοντα καρκίνο που πέρασε) και εμένα να υπερασπίζομαι τη θέση του. Και εσένα ποια είναι η έννοια σου; Ότι ο Dickinson είναι λιμανίσιος, ότι βρίζω τα καημένα τα παιδιά με κεφαλαία (που δεν έκαναν μωρέ και κανένα έγκλημα όπως είπες) και μήπως να έρθει και κάποιος να μου ρίξει ένα χέρι ξύλο, επειδή τον πρόσβαλα. Αν από αυτό εσύ δεν καταλαβαίνεις ότι σου βγαίνει εμπάθεια, εγώ δεν ξέρω τι άλλο να πω για το θέμα, σταμάταω εδώ. Εκτός και αν ανοιχτά επικροτείς τη φάση με τα καπνογόνα με ό,τι κινδύνους μπορεί να έχουν αν κάτι στραβώσει, κάτι το οποίο για εμένα θα ήταν ακόμα χειρότερο. Αλλά, να σου πω κάτι, τουλάχιστον θα ήταν μια σαφής θέση και ας διαφωνώ κάθετα/οριζόντια και διαγώνια. ΥΓ Γύρισα σήμερα από Βαρκελώνη, την Παρασκευή έπαιξαν σε ένα σχεδόν γεμάτο Ολυμπιακό Στάδιο (μόνο τα επάνω διαζώματα ήταν αραιοκατοικημένα), με μία διοργάνωση που αυτονόητα έκανε έλεγχο κατά την είσοδο, ο κόσμος φώναζε και συμμετείχε 2 φορές παραπάνω από το "αξεπέραστο ελληνικό κοινό" (υπάρχουν άφθονα βιντεάκια online), χωρίς καπνογόνα και χωρίς παρατράγουδα. Ήταν η συναυλία που έπρεπε να έχουμε ζήσει και εδώ και δεν πιστεύω ότι φταίει το συγκρότημα που δε συνέβη. mike Μιχάλη, ελπίζω να μην πιστεύεις αυτές τις θεωρίες που ανέφερες για το Alexander. Μιλάμε για συνωμοσιολογία επιπέδου Qanon.
|
|