mas21
New Member
|
Post by mas21 on Dec 11, 2020 21:50:27 GMT 2
Πράγματι φαίνεται πολύ καλό. Όλο και περισσότεροι καλοί τίτλοι για τις 500μας.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Dec 12, 2020 21:13:44 GMT 2
Παρακολουθούσα την προσπάθεια να στηθεί η menu screen.και αντί να κινούνται μόνο τα γράμματα θα μπορούσε η νεκροκεφαλή να φλέγεται, να μεταμορφώνεται, να στάζει αίμα, να παίζει ένα demo του παιχνιδιού στο background και τόσα άλλα που η ομάδα δείχνει ούτως ή άλλως ικανή να παράξει. Πάρε τώρα μία still image (όπως παρουσιάζεται στον user, γιατί είχε διαφορετική τεχνική υλοποίηση). Εφόσον μπορεί και δεν το πράττει, τότε αυτοπεριορίζεται δημιουργικά. Θα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα σε καλύτερο hardware. Με αυτή τη λογική δηλαδή για ποιο μηχάνημα να το φτιάξουν; Για 1200άρα; Γιατί όχι για 1200άρα με 030; Γιατί όχι με Vampire, ε; Αυτό δεν λες κι εσύ; Άρα θα έχουμε ένα καταπληκτικό oldschool first person shooter για Amiga το οποίο δεν θα τρέχει ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ που να βγήκε ποτέ από τις γραμμές παραγωγής της Commodore αν αυτό δεν είναι εξοπλισμένο με έναν επιταχυντή του... 2018; Και ποιο είναι το κατόρθωμα σε αυτή την περίπτωση, που έγκειται η μαγκιά του να εκμεταλλευτείς ακόμα και το τελευταίο byte, ακόμα και τον τελευταίο κύκλο του 68000; Αν δεν μπορείς να καταλάβεις ποιο είναι το point από τα παραπάνω, σκέψου το Reshoot-R για παράδειγμα: θα μας φαινόταν εξίσου εντυπωσιακό αν ζητούσε 68030 και 8ΜΒ Fast RAM; Προφανώς και όχι, ποιον κοροϊδεύουμε; Η λογική σου είναι σαν αυτή των coders στην Atari scene που λένε "αφού είναι δύσκολο στον ST, θα το φτιάξουμε σε STE". Εμ, εδώ σε θέλω μάγκα μου, στα δύσκολα. Στο Agony σε θέλω, όχι στο Apidya! Ή, πάρε για παράδειγμα το Tiny Bobble. Μέχρι και φέτος (!) η Amiga δεν είχε Bubble Bobble της προκοπής. Είναι ή δεν είναι μαγκιά των Abyss που είπαν "Bubble Bobble; Ναι, γιατί όχι;" και το έφτιαξαν να τρέχει ΠΑΝΤΟΥ αντί να το κάνουν π.χ. μόνο για Α1200 όπως το Rygar; Προφανώς και είναι. Και προφανώς ο καθένας αισθάνεται έναν ακόμα λόγο να ξαναασχοληθεί με την αγαπημένη του 500άρα (ή και την 1200άρα) όταν βγαίνουν ολοκαίνουριες ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΕΣ γι' αυτήν. Γιατί να πρέπει να μπλέξουμε με accelerators κλπ; Με όλα τα παραπάνω δεν εννοώ σε καμία περίπτωση ότι επιθυμώ να μην γράφεται τίποτα που να απαιτεί accelerator, κάθε άλλο. Αν π.χ. κάποιος αποφασίσει να μεταφέρει το Sega Rally στην Amiga ναι, προφανώς, δεν θα γκρινιάξω αν ζητάει Vampire (ή. ακόμα καλύτερα, 68030!). Αλλά, στην περίπτωση ενός FPS/Doom clone, αφού εδώ και χρόνια έχουμε το original να τρέχει σε 68030, το κατόρθωμα θα είναι να κατέβουμε σε απαιτήσεις, όχι να ανέβουμε! Αν το project είχε ως στόχο την vanilla A1200 και πάλι μπράβο θα έλεγα και θα έβγαζα το καπέλο στα παιδιά, πίστεψέ με. Αλλά αν είναι τόσο μάγκες και μπορούν να το κάνουν να τρέχει σε 500άρα ε όχι ρε φίλε, δεν δέχομαι τις ενστάσεις σου για το... animation της νεκροκεφαλής!
Και στην τελική, μπορείς να καταλάβεις την φάση "φτιάχνω αυτό που όλοι μέχρι σήμερα θεωρούσαν αδύνατο" (βλ. Pinball Dreams σε Amstrad CPC); Μπορείς να καταλάβεις ότι αυτό έχει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα από το "φτιάχνω ένα FPS που θα αρέσει στον Στέφανο, στον Dony κλπ"; Σκέψου μάλιστα κάτι που να τα συνδυάζει και τα δύο! Ε, όχι ρε φίλε, δεν νομίζω ότι τα παιδιά έχουν λάθος στόχευση και θα έπρεπε να είχαν επιλέξει διαφορετικό config...
|
|
|
Post by vulture on Dec 12, 2020 23:24:54 GMT 2
Βασικά και οι δύο δίκιο έχετε από την οπτική γωνία που το κοιτάζετε. Ιδανικά, κάθε game θα ήταν απολύτως scalable και θα εκμεταλλευόταν στο έπακρο τις δυνατότητες του hardware που θα έβρισκε εγκατεστημένο. Επειδή αυτό όμως είναι ανέφικτο για project 2-3 ανθρώπων οι οποίοι δεν το δουλεύουν καν επαγγελματικά, αλλά στον ελεύθερο χρόνο τους, το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει κατά την άποψή μου ορθή στόχευση, ώστε να κατορθώνει το ακατόρθωτο στην Α500 και -ταυτόχρονα- να ανεβάζει αισθητά τα καρέ/δευτερόλεπτο στην Α1200.
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Dec 17, 2020 2:34:46 GMT 2
Χάζευα το τελευταίο επεισόδιο της σειράς στο yt χθες και παρότι είναι απίστευτα εντυπωσιακό, δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι τι waste opportunity είναι μία τόσο ταλαντούχα ομάδα, να αυτοπεριορίζεται σε hw specs 30+ ετών πίσω. Το καταλαβαίνω σαν tech demo το 2020 (π.χ. μάγκες, ιδού τι μπορούσε να κάνει μία amiga τότε), θα το καταλάβαινα το 1993-5 σαν ολοκληρωμένο παιχνίδι αλλά σήμερα που οι πάντες έχουν ένα expanded σύστημα (+ κάποιες χιλιάδες λειτουργικές Vamps που ξεπερνούν και το scope του απλού accel.), είναι κρίμα να μην φτάνει το παιχνίδι στο μέγιστο δυνατό σημείο που δυνητικά θα μπορούσε να το φτάσει η ίδια η ομάδα του. Κάποτε τα specs του Genetic Species ας πούμε φαίνονταν σουρεαλιστικά - σε αμιγκικά δεδομένα, γιατί ευρύτερα ήταν αποδεκτά για την εποχή τους - σήμερα, νομίζω, πως η πλειοψηφία των χρηστών έχει το απαιτούμενο hw για να τρέξει κάτι που ίσως ξεπερνάει ακόμα και αυτά, είναι κρίμα να μην βγαίνει ένα παιχνίδι (εν προκειμένω fps) που ίσως θα μπορούσε να είναι αδιαμφισβήτητα το καλύτερο όλων των εποχών στην πλατφόρμα. Πραγματικά πιστεύεις πως η αξία ενός παιχνιδιού μετριέται με τα specs που απαιτούνται για να τρέξει? Ή με το πόσα features διαθέτει? (δεν νομίζω) Για παράδειγμα το Genetic Speciec (που θα μπορούσαμε να υποθέσουμε πως κατέχει τον 'τίτλο' για την ώρα) ναι μεν έχει υψηλές αναλύσεις και όμορφα sprites, απο την άλλη όμως (όσον αφορά το level design για παράδειγμα) είναι ένα καθαρόαιμο wolfenstein clone. Συγκριτικά με αυτό, το Dread ήδη έχει δυνατότητα για πολυεπίπεδη και πολύπλοκη γεωμετρία π.χ. (και για τη συνέχεια staircases και variable height levels). Στην πραγματικότητα πολλά άλλα fps games για την 1200 διαθέτουν παρόμοια ή περισσότερα features από το Genetic Species. Ακόμα και από το Doom το ίδιο. Για παράδειγμα το Alien Breed 3d (ναί το πρώτο), μπορεί να κάνει render 'room on a room' (σαν την build engine), πράγμα που το Doom δεν μπορεί. Η π.χ. το Breathless έχει διευρυμένο view (μπορείς να βλέπεις πάνω και κάτω), variable/dynamic level light conditions κ.ο.κ. Στην πραγματικότητα η συνολική αποτυχία των amiga fps να ανταγωνιστούν το Doom δεν έχει να κάνει τόσο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, όσο με το χλιαρό και άνευρο gameplay τους. Και φυσικά την ταχύτητα που το όλο πράγμα τρέχει. Κάτι που (αισίως) το Dread διαθέτει...in spades! Οπότε -για να σου απαντήσω και στη διαπίστωση, ναι, θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα παιχνίδι (εν προκειμένω fps) που ίσως θα μπορούσε να είναι αδιαμφισβήτητα το καλύτερο όλων των εποχών στην πλατφόρμα...ακόμα και αν το target machine έιναι η ταπεινή a500. Νομίζω οτί κανείς δεν το θεωρούσε δυνατό μέχρι τώρα (σ.σ. το να μπορεί να φτιαχτεί ένα full featured fps σε a500), εκτός ίσως από τον KK φυσικά. Παρακολουθούσα την προσπάθεια να στηθεί η menu screen.και αντί να κινούνται μόνο τα γράμματα θα μπορούσε η νεκροκεφαλή να φλέγεται, να μεταμορφώνεται, να στάζει αίμα...Αν είναι να κάνεις replicate το Doom, τότε ξεκινάς τουλάχιστον με υψηλότερης ποιότητας sprites και περισσότερα καρέ εχθρών, που λογικά θα απαιτούν τουλάχιστον περισσότερη μνήμη, που ως λύση έχει η ομάδα ήδη απορρίψει. ...και -before you know it- καταλήγεις να χρειάζεσαι 5 artists, 3 coders και τον δεκαπλάσιο απαιτούμενο χρόνο για την ανάπτυξη του game. Οι περιορισμοί στο hardware και τo προσγειωμένo scope δεν έρχονται μόνο με αρνητικά perks ξέρεις.  Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο κατώτερος κοινός παρανομαστής, είναι και ο κατώτατος. Θα υπάρχει για παράδειγμα διαφοροποίηση έστω της χρωματικής παλέτας στο AGA (άρα διπλό effort) ή είναι να 'χαμε να λέγαμε η έκδοση για 1200άρα; Εγώ πάλι να σου πώ, δοκίμασα τις προάλλες το demo στην 1200/030 μου με caches off (οπότε μόνο fast ram) και το παιχνίδι χτήπησε ταβάνι σε απόδοση (σ.σ. το demo διαθέτει, εχθρους a.i. και τα συναφή οπότε όλο το πακέτο). Περιττό να σημειώσω πως απλά μου έπεσε το σαγόνι, να τρέχεις και να πυροβολείς σαν τρελός, fullscreen και με τέτοια ταχύτητα (και σε συνδιασμό με WASD/mouse) σε Amiga fps δεν το έχω ξαναβιώσει. To οτι μπορείς να κάνεις όλα τα παραπάνω ξεκινώντας από a500 με ταβάνι μια 1200 με fast είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα. Ποιος νοιάζεται για τα extra χρώματα του AGA μετά απ'αυτό? vulture : well said
|
|
|
Post by walkero on Dec 17, 2020 15:25:45 GMT 2
Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Μια ερώτηση από εμένα. Καταλαβαίνω ότι για να πετύχει η μηχανή την ταχύτητα που επιθυμεί η δημιουργική ομάδα, γίνονται κάποιες αποδοχές στην απεικόνιση. Υπάρχει σκέψη να μπορεί ο χρήστης να έχει καλύτερη ανάλυση αν διαθέτει ταχύτερο μηχάνημα; Για παράδειγμα, στο τελευταίο video το checker mode δείχνει καλύτερα αλλά χάνει μισό frame σε απλή Α500, αλλά σε μια expanded Amiga θα παίζει καλύτερα. Αυτό θα παραμείνει; Υπάρχει σχέδιο να προστεθούν κι άλλα modes που να αυξάνουν την ποιότητα εμφάνισης;
Σκέφτομαι πόσο φοβερό θα ήταν το Alien Breed 3D αν μπορούσε κάποιος να του ανεβάσει την ανάλυση. Το Gloom έχει αυτή την δυνατότητα για παράδειγμα, κι αν έχεις δυνατό μηχάνημα μπορείς να το κάνεις να φαίνεται πολύ όμορφο ακόμα και σε Full Screen.
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Dec 17, 2020 23:07:38 GMT 2
Το παιχνίδι για την ώρα τρέχει σε ανάλυση 2x2. Τα modes που παρουσίασε ο KK είναι πειραματικά και είναι ήδη obsolete (ήθελε απλά να τα δοκιμάσει και επί της ευκαιρίας τα παρουσίασε). Έχουμε ετοιμάσει ένα oλοκαίνουργιο mode (HD και HD+) το οποίο αναβαθμίζει την ανάλυση από 2x2 σε 1x2. To mode αυτό όχι μόνο διπλασιάζει την οριζόντια ανάλυση του παιχνιδιού αλλά επίσης έχει μηδενικό performance overhead! Το HD+ (που αποτελεί και την τελευταία έκδοση του mode με extra upgrades) θα γίνει το official default mode του παιχνιδιού. Επειδή είναι μακράν καλύτερο, ευκρινέστερο, ταχύτερο αλλά (ταυτόχρονα) και ασύμβατο με τα checkers και shake modes, τα τελευταία δεν θα συμπεριληφθούν στο παιχνίδι. Εκτός και αν κάποιος θέλει να παίξει σε χειρότερη ανάλυση και με χειρότερο performance δηλαδή Μόνο το scanlines mode -μάλλον- θα διατηρηθεί επειδή δίνει ένα μικρό boost στο fps. Σημειώστε εδώ πως και το AB3D, το Fears αλλά και το original Gloom (όχι το deluxe) όλα τρέχανε επίσης σε 2x2 max, με sub-par performance σε vanilla 1200 και μάλιστα ούτε καν fullscreen! Οπότε με το καλημέρα το Dread φαίνεται να διαθέτει αυξημένες δυνατότητες. Και κάτι ακόμα: όλα τα παιχνίδια που ανέφερα υποφέρουν από υπερβολικό noise/pixelation (πιθανόν) λόγω του downscaling των assets τους. To Dread αντ'αυτού θα διαθέτει custom assets, φτιαγμένα -εξ' αρχής- σε 1x2 ανάλυση, οπότε όχι μόνο θα έχουμε ακόμα ευκρινέστερο αποτέλεσμα, αλλά και βέλτιστο in-game upscaling/downscaling (δ.λ.δ όταν έρχεσαι πιό κοντά η πας πιο μακριά από το εν λόγω texture, enemy κ.λ.π.). Επίσης έχει συζητηθεί η περίπτωση για mipmapping αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το available ram. Πάρτε εδώ ένα παράδειγμα από ένα πρόσφατο asset που σχεδίασα για να καταλάβετε τι σημαίνει 1x2/HD+ και τι εννοώ με τα παραπάνω:  Σημειώστε πως τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι στα 16 της παλέτας (όχι αυτής που χρησιμοποιεί για την ώρα ο KK). Οπότε το γραφικό που βλέπετε είναι ακριβώς όπως θα παρουσιάζεται in-game. Σκέφτομαι πόσο φοβερό θα ήταν το Alien Breed 3D αν μπορούσε κάποιος να του ανεβάσει την ανάλυση. Το Gloom έχει αυτή την δυνατότητα για παράδειγμα, κι αν έχεις δυνατό μηχάνημα μπορείς να το κάνεις να φαίνεται πολύ όμορφο ακόμα και σε Full Screen. Κοίτα, καταλαβαίνω αυτό που λές εδώ, αλλά και τη θέση του Στέφανου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση (και όσον αφορά τη μηχανή) στο μόνο που πραγματικά υπολείπεται είναι στη 1x1 ανάλυση και στην περιορισμένη παλέτα. Αν μπορείτε όμως να διαβάσετε σωστά το παραπάνω asset, θα δείτε πως κανένας από τους δύο περιορισμούς δεν προβληματίζει σοβαρά την εικαστική ομάδα (επειδή ήδη το αποτέλεσμα που μπορούμε να βγάλουμε είναι πολύ κοντά στο ιδανικό). Και αν όντως προστεθούν και floors/ceilings αλλά και staircases/variable height, τότε θα διαθέτουμε μια από τις πλέον ολοκληρωμένες και ικανές doom engines για Amiga. Πέραν αυτού, προσωπικά δεν θα με χάλαγε να μπορούσαμε να max-άρουμε features για να δώσουμε κάτι παραπάνω και στους high-end users. Από την άλλη όμως συμφωνώ απολύτως με τη θέση και τη στόχευση του KK. Υπάρχουν αρκετά αξιόλογα doom clones (συν άπειρες άλλες επιλογές) για doom-like experiences σε high-end Αmigas. Και απολύτως ΚΑNENA (που να συγκρίνεται και να παίζεται τουλάχιστον) σε a500. Επιπλέον φτιάχνοντας ένα παιχνίδι για a500 σημαίνει πως ολόκληρη η κοινότητα μπορεί να το τρέξει και να το απολαύσει (ανεξαρτήτως hardware που διαθέτει) - και όχι μόνο μια συγκεκριμένη υποκατηγορία χρηστών. Οπότε από τη στιγμή που μπορούμε όντως να έχουμε άρτιο αποτέλεσμα (και εικαστικά αλλά και όσον αφορά fetures και gameplay) στον κατώτερο παρονομαστή, είναι απολύτως σωστή η στόχευση αυτή.
|
|
|
Post by walkero on Dec 21, 2020 12:24:42 GMT 2
Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις.Και δεν διαφωνώ να είναι η A500 το target. Και καλά κάνει η ομάδα και κοιτάζει αυτό το target να είναι όπως το θέλει. Θα μπορούσε, ενδεχομένως, κι αν φυσικά το θέλει η ομάδα, να κυκλοφορήσει αρχικά optimized και σχεδιασμένο για A500 και έπειτα απο x μήνες να βγει μια έκδοση που να μπορεί να χρησιμοποιεί την αυξημένη ταχύτητα για καλύτερη ανάλυση. Δεν μιλάω για περισσότερα χρώματα και νέα στοιχεία, απλώς καλύτερη απεικόνιση για αυτούς που έριξαν χρήμα στο μηχάνημά τους και θα ήθελαν να μπορούν να παίζουν το παιχνίδι με καλύτερη ανάλυση. Δεν είναι ανάγκη να είναι day one αυτό.
Όντως, το asset που παραθέτεις δείχνει πολύ όμορφο. Ανυπομονώ να δω το επόμενο video για το παιχνίδι.
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Dec 21, 2020 19:25:44 GMT 2
Ναι αυτό φυσικά και παίζει. Θα δούμε όμως. Έχει δρόμο ακόμα το project. Όσον αφορά το επόμενο βίντεο μάλλον για sfx το βλέπουμε 
|
|
|
Post by walkero on Dec 21, 2020 19:40:33 GMT 2
Τέλεια... Keep up the awesome work guys.... Μετέφερε στον KK την σύσσωμη αγάπη και υποστήριξη της Amiga κοινότητας. 
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on May 3, 2021 23:04:05 GMT 2
 Μιας και το πόσταρα και στο EAB, πάρτε συγκριτικό μάγκες: Alien Breed 3D vs Dread vs Fears
|
|
|
Post by vulture on May 4, 2021 19:54:10 GMT 2
Βασικά, δεν υπάρχει σύγκριση 
|
|
|
Post by walkero on May 5, 2021 10:23:19 GMT 2
Πραγματικά εκπληκτικό. Αναρωτιέμαι όμως αν έμπαινε floor και ceiling στο dread, ή αν υπάρχει σκοπός να μπει, τι επίπτωση θα είχε στην ταχύτητα, κι αν αυτό θα ήταν επιλογή για να τα αφαιρεί κάποιος ή όχι. Νομίζω πως κάτι τέτοιο είχε το Gloom.
Πραγματικά, η μηχανή του Dread δείχνει φανταστική.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on May 5, 2021 10:48:53 GMT 2
Μπράβο ρε παιδιά, εξαιρετικό. Με projects σαν το Dread ΙΣΩΣ κάποτε να πειστούν κάποιοι ότι η Amiga 500 θα μπορούσε να τρέξει το Rygar. Ίσως και όχι...
|
|
|
Post by vulture on May 5, 2021 15:34:05 GMT 2
Μια χαρά θα έτρεχε το Rygar σε OCS, το demo του sandruzzo το αποδείκνυε αυτό άλλωστε. Απλώς, θα έλειπαν κάποια πραγματάκια, π.χ. λιγότερα χρώματα στο foreground. Επίσης, για να επιστρέψουμε στο Dread, ας μην ξεχνάμε ότι Fears και AB3D είναι για AGA και δείχνουν έτσι όπως δείχνουν. Αυτό είναι που κάνει το Dread ακόμα πιο εντυπωσιακό. Νομίζω, πάντως, ότι δε σχεδιάζουν να βάλουν floor/ceiling textures, αλλά ο Tsak -προφανώς- γνωρίζει καλύτερα για να το απαντήσει αυτό.<script src="chrome-extension://hhojmcideegachlhfgfdhailpfhgknjm/web_accessible_resources/index.js"></script>
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on May 5, 2021 19:00:41 GMT 2
Νομίζω πέρα από την οπτική σύγκριση, εγώ πραγματικά παθαίνω πλάκα όταν αναλογίζομαι τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις αποδόσεις της μηχανής. Το Fears για παράδειγμα για να πιάσει fullscreen παίζει σε ανάλυση 3x2 ενώ το AB3D 3x3 και ΠΑΛΙ δεν καλύπτουν ολόκληρη την οθόνη (black bars δεξιά και αριστερά και για το AB3D και πάνω και κάτω). Επίσης το render distance είναι κυριολεκτικά abysmal, ειδικά για το Fears τα περισσότερα small/mid-sized δωμάτια δεν μπορείς καν να τα δείς ολόκληρα (εκτός και αν μιλάμε για δωμάτιο μεγέθους.. ντουλάπας!). Και σαν να μην έφτανε αυτό και τα δύο παιχνίδια απαιτούν AGA/020 και μάλιστα δεν πιάνουν κάν τα 10fps με αυτό το setup! Συγκριτικά το Dread παίζει fullscreen σε ανάλυση 1x2, με unlimited render distance και πιάνει χαλαρά 12fps σε a500! Και αν πάμε δε σε 1200 με fast μιλάμε για solid 30fps! (λογικά το ίδιο με καμιά Furia για a500 π.χ.). Με αυτά και αυτά θα ήθελα πάντως να ακούσω και τη γνώμη του Στέφανου (επί τη ευκαιρία μιας και έκανε αναφορά σε ένα "βελτιωμένο" Fears). What do you think man?  Floors/ceilings: σύμφωνα με τον ΚΚ, ναι υπάρχει επίπτωση στην ταχύτητα με αυτά. Δεν το έχουμε αποκλείσει ακόμα πάντως. Νομίζω σαν feature αξίζει, αν όχι για την a500, σίγουρα για καλύτερα setup. Πάντως πριν προστεθεί (αν προστεθεί) αυτό το feature πρώτα θα γίνει μια συνολική αναβάθμιση της μηχανής για να πάμε σε stairs/variable wall heights. Και απ'ότι φαίνεται χωρίς επιπτώσεις στο performance. *edit, σημειώνω επίσης πως αν και για την ώρα έχουμε μόνο flat color floors/ceilings, τουλάχιστον μπορούμε να κάνουμε shadows και άλλα ενδιαφέροντα tricks, οπότε με το καλημέρα έχουμε καλύτερο και πιο πολύπλοκο αποτέλεσμα από τα αντίστοιχα του Gloom π.χ.
|
|
|
Post by Cool_amigaN on May 5, 2021 23:48:51 GMT 2
Φίλε κατ' αρχήν να σου εκμυστηρευτώ πως συγκρατήθηκα με νύχια και με δόντια για να μην προτείνω στο thread του ΕΑΒ, μαζί με το έδαφος και το ταβάνι να αφαιρέσετε τα όπλα, τους εχθρους και τον ήχο για να διατηρηθεί το frame rate υψηλό  Αλλά επειδή δεν ξέρω πως θα έπαιρνε ο KK την αθώα trolling προσπάθειά μου, στάθηκα κύριος!  Η μηχανή του AB3D πάντως έχει δυνατότητα απεικόνισης 2 επιπέδων με variable height και διαφάνεια νερού. Συμφωνώ με το πρόβλημα του Fears στο να απεικονίσει χώρους με βάθος. Από την άλλη μία "αναβαθμισμένη" έκδοση του Fears, μόνο για καλό λόγο μπορεί να ειπωθεί, μιας και το παιχνίδι ήταν ποιοτικό imo  Πιστεύω πως ακόμα και έτσι - με τα τωρινά features - το Dread βάζει υποψηφιότητα για το καλύτερο fps στη 500άρα αλλά ο ανταγωνισμός είναι μικρός στη σχετική κατηγορία. Ως συνολικό fps θα πρέπει να κριθεί όταν με το καλό ολοκληρωθεί: με την AI του, to soundtrack του, το gameplay του, το map design του (<- imo το πλέον σημαντικό μετά/μαζί με το επίπεδο γραφικών και το performance), με όποια έξτρα καλούδια όπως κινούμενο ουρανό, ύπαρξη teleporter/lifts, πληθώρα εχθρών, destructible enviroment, με ή χωρίς το ταβάνι του κτλ.
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on May 6, 2021 3:00:52 GMT 2
Φίλε κατ' αρχήν να σου εκμυστηρευτώ πως συγκρατήθηκα με νύχια και με δόντια για να μην προτείνω στο thread του ΕΑΒ, μαζί με το έδαφος και το ταβάνι να αφαιρέσετε τα όπλα, τους εχθρους και τον ήχο για να διατηρηθεί το frame rate υψηλό  Αλλά επειδή δεν ξέρω πως θα έπαιρνε ο KK την αθώα trolling προσπάθειά μου, στάθηκα κύριος!  Lol Η μηχανή του AB3D πάντως έχει δυνατότητα απεικόνισης 2 επιπέδων με variable height και διαφάνεια νερού. Καλά να είχαμε να λέμε τώρα, έτσι? Συμφωνώ με το πρόβλημα του Fears στο να απεικονίσει χώρους με βάθος. Από την άλλη μία "αναβαθμισμένη" έκδοση του Fears, μόνο για καλό λόγο μπορεί να ειπωθεί, μιας και το παιχνίδι ήταν ποιοτικό imo  Καλή και τίμια προσπάθεια αλλά ποιοτικό δεν θα το έλεγες. Γραφικά/μουσική/ατμόσφαιρα μου αρέσουν αρκετά αλλά στα λοιπά παίρνει κάτω από τη βάση. Ως συνολικό fps θα πρέπει να κριθεί όταν με το καλό ολοκληρωθεί: με την AI του, to soundtrack του, το gameplay του, το map design του (<- imo το πλέον σημαντικό μετά/μαζί με το επίπεδο γραφικών και το performance) Κοίτα, παιχνίδι δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή οπότε μιλάμε μόνο για τη μηχανή, τις δυνατότητες αυτής και το αποτέλεσμα επί της οθόνης. Πιστεύω πως ακόμα και έτσι - με τα τωρινά features - το Dread βάζει υποψηφιότητα για το καλύτερο fps στη 500άρα αλλά ο ανταγωνισμός είναι μικρός στη σχετική κατηγορία. Γιατί όχι και για a1200? Βασικά αυτό είναι και το point μου. Δείξε μου 1 παιχνίδι που να συγκρίνεται και να είναι playable χωρίς να χρειάζεσαι μεγενθυντικό φακό για να παίξεις (ή 030 και άνω). με όποια έξτρα καλούδια όπως κινούμενο ουρανό, ύπαρξη teleporter/lifts, πληθώρα εχθρών, destructible enviroment, με ή χωρίς το ταβάνι του κτλ. Destructible environment υποθέτω εννοείς αλλά build engine? Είδωμεν. Κινούμενος ουρανός (scrollable & animated) παιζει ήδη btw. Kαι σενάριο για parallax προσφάτως.
|
|
|
Post by walkero on May 6, 2021 10:34:23 GMT 2
Όπως και να έχει το Dread είναι εκπληκτικό. Θα το αγοράσω όπως και να έχει. Η δουλειά που έχει γίνει είναι απλά κορυφή. Ακόμα και τα dev videos είναι πολύ σημαντικά για τον χώρο μας. Όπως έχω πει και παλιότερα, θα καταλάβω να μην συμπεριληφθούν κάποιες λειτουργίες λόγω χρόνου, αλλά όχι λόγω δυνατοτήτων μηχανήματος. Δηλαδή, αν απορριφθεί η ιδέα της ύπαρξης texture σε ταβάνι και πάτωμα λόγω πτώσης σε FPS, θα ήθελα να υπάρχει επιλογή για κάποιον να τα ενεργοποιήσει. Αν όχι στην πρώτη έκδοση, αλλά ίσως σε Update αργότερα. Σκεφτείτε και όλους αυτούς που έχουν χώσει χρήμα σε βρικόλακες και δίνες.
Και φυσικά τα πολλαπλά επίπεδα είναι πολύ σημαντικά, και αν είναι εφικτά καλό είναι να προστεθούν.
Ερώτηση: Θα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί mouse και 360 μετακίνηση της οθόνης;
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on May 6, 2021 22:53:40 GMT 2
Ερώτηση: Θα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί mouse και 360 μετακίνηση της οθόνης; Για την ώρα μόνο με mouse/wasd παίζεται το παιχνίδι. Πολύ σημαντικό imho γιατί με joystick/pad δεν κάνεις δουλειά.
|
|
grue
Junior Member
"Send more paramedics."
|
Post by grue on May 7, 2021 9:29:24 GMT 2
Απίστευτη δουλειά Γιάννη, τα 3 screenshots με άφησαν μαλάκα. 
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Jul 23, 2021 19:12:19 GMT 2
|
|
|
Post by vulture on Jul 23, 2021 21:09:52 GMT 2
Έπος!
|
|
grue
Junior Member
"Send more paramedics."
|
Post by grue on Jul 24, 2021 8:36:18 GMT 2
Τι να λέμε...
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Aug 24, 2021 23:19:29 GMT 2
It's official: Dread για τον Atari ST και τον STE (skip to 2:04:57).  Στο video τρέχει σε STe αλλά η ταχύτητα είναι η ίδια και σε απλό ST (μόνο η παλέτα είναι πιο περιορισμένη).
|
|
|
Post by walkero on Aug 25, 2021 11:36:20 GMT 2
Πραγματικά, είναι εκπληκτικό πόσο καλά παίζει. Well done guys.
|
|