tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Jun 7, 2023 0:59:09 GMT 2
Να σημειώσω πως και εγώ (στα λοιπά που ανέφερε ο φίλος c64dask ) συμφωνώ. Για την ευθύνη του πολίτη, την αυτοοργάνωση, το πολιτικό σύστημα κ.λ.π. συμφωνώ για τις κυβερνήσεις που πρακτικά ασκούν μοναρχία με τον πρωθυπουργό-βασιλιά να κάνει περίπου ό,τι γουστάρει. Αυτό είναι και το πρόβλημα με την κοινοβουλευτική δημοκρατία όπως λειτουργεί στη χώρα μας. Εννοείς την αντιπροσωπευτική δημοκρατία μάλλον? Ο κοινοβουλευτισμός αυτός καθ'αυτός δεν συνδέεται (από μόνος του) με τα προβλήματα που ανέφερες. Παίρνει ένα κόμμα αυτοδυναμία και οι βουλευτές είναι απλές μαριονέτες που κοιτούν να μη χάσουν τη θέση τους και το αξίωμα/μισθό τους. Πολύ περισσότερο δε, όταν η δικαιοσύνη στη χώρα ελέγχεται σε τεράστιο βαθμό και με τα ΜΜΕ να σιγοντάρουν στο ρυθμό αυτού που τους πληρώνει. Από εκεί και πέρα, στο χέρι του κόσμου είναι να μη δίνει αυτοδυναμίες, αλλά - όμως - αυτοί είμαστε και αυτούς έχουμε. Ό,τι μας αξίζει δηλαδή. Συμφωνώ απόλυτα πως παίρνουμε ό,τι μας αξίζει. Διαφωνώ με το λαϊκίστικο και ισοπεδωτικό "όλοι ίδιοι είναι". Συγνώμη αλλά πολλές φορές ο κόσμος απλά ακούει ό,τι νάναι (η ό,τι θέλει) και όχι ακριβώς αυτό που του λένε. Και βγάζει επίσης αυθαίρετα συμπεράσματα χωρίς να καταλαβαίνει η να αντιλαμβάνεται την πραγματική διάσταση των πραγμάτων (π.χ. τις ουσιαστικές δυσκολίες, την πολυπλοκότητα και τα εμπόδια της έμπρακτης άσκησης πολιτικής). Μια μεγάλη μερίδα πολιτών και φορέων που ασχολούνται με την πολιτική (συμπεριλαμβανομένων στελεγχών και βουλευτών) είναι όντως ιδεολόγοι και πολλοί πραγματικά τρέχουν με δικό τους τεράστιο κόστος και ΧΩΡΙΣ να περιμένουν ανταλλάγματα, δόξες η μεγαλεία. Μάλλον το αντίθετο. Χωρίς αυτό να σημαίνει (ταυτόχρονα) πως επίσης μια μεγάλη πλειοψηφία δεν ανταποκίνεται (επάξια) στα αρνητικά στερεότυπα που προσδίδουμε στο πολιτικό σύστημα γενικά. Τέσπα, προσωπικά θεωρώ πως η ορθή πολιτική συμπεριφορά (όσον αφορά την εκλογικές μας επιλογές) μπορεί και πρέπει να βασίζεται είτε στη λογική του να σπρώξουμε τα πράγματα προς την κατεύθυνση που δίνει τα πλέον θετικά οφέλη, η έστω με την λογική του μη χείρον βέλτιστον (αναγκαστικά διότι εκ των πραγμάτων μπορεί όντως να μην συμφωνούμε με την πλειοψηφία των επιλογών των κομμάτων). Είτε μας αρέσει είτε όχι αυτές είναι και οι δυνατότητες και το ταβάνι του υπάρχοντος αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή (συμπεριλαμβανομένης της "χαλαρής" ψήφου, του άκυρου ή του λευκού) είναι 100% σίγουρο πως ενισχύει το χειρότερο δυνατό σενάριο και για τη χώρα αλλά και για τις ζωές μας γενικά, πράγμα που έχει αποδειχθεί και ιστορικά άλλωστε (και έπονται και χειρότερα, βλέπε America με την πλήρη κανονικοποίηση της πολιτκής παράνοιας). Πέραν αυτού θεωρώ επίσης πως μάλλον έχει έρθει η ώρα να αρχίσουμε σαν κοινωνία να βλέπουμε σοβαρά το αίτημα για ουσιαστικό εκδημοκρατισμό του τωρινού αντιπροσωπευτικού συστήματος. Στις σημερινές συνθήκες και με τις υπαρκτές ψηφιακές υποδομές (βλ. OPENGOV κλπ) απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ να μην μπορεί ο πολίτης να συμμετέχει ενεργά στην λήψη αποφάσεων του κοινοβουλίου. Καμία απολύτως και προσυπογράφω.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 7, 2023 7:39:39 GMT 2
Συμφωνώ περί ηλιθιότητας αλλά στην πράξη τι μπορεί να κάνει ο πολίτης; Υπάρχει σαφής δρόμος; Το να διαλέξεις ένα κόμμα και μετά για 4 χρόνια να μην έχεις κανένα λόγο για τίποτα τι είναι; Δημοκρατία σίγουρα δεν είναι και ο βασικός λόγος είναι ότι κανένα κόμμα δεν ακολουθεί τις (αστείες) προγραμματικές του δηλώσεις, χωρίς να έχουν οι τύποι την παραμικρή συνέπεια. Βέβαια στο μεταξύ προκύπτουν ένα σωρό άλλα θέματα όπου αποφασίζουν ερήμην. Τι άλλο μπορεί να κάνει ο πολίτης; Μα, πολύ απλά, αν δεν ξαναδώσει την εξουσία σε όσους αποδεδειγμένα τον κορόιδεψαν, σε όσους αποδεδειγμένα χρησιμοποίησαν την εμπιστοσύνη του για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα, σε όσους λένε "άσπρο" και κάνουν "μαύρο" φτάνει και περισσεύει! Εδώ θεωρώ ότι έχουμε να κάνουμε π.χ. με 1.000 συνολικά πολιτικούς εκ των οποίων οι 200 είναι εξ ορισμού διεφθαρμένοι και ο αδίστακτος τρόπος με τον οποίο λειτουργούν σε συνδυασμό με την ανοχή - ενίοτε και την ηλιθιότητα - του εκλογικού σώματος κάνει τελικά και τους υπόλοιπους 800 να ακολουθήσουν τις ίδιες πρακτικές. Εάν υπήρχε τιμωρία ή έστω απλά μαύρισμα στις επόμενες εκλογές του κάθε ψεύτη/ανίκανου/επιτήδειου/απατεώνα θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα άλλαζε το προφίλ του μέσου πολιτικού στη χώρα μας. Κατά τη γνώμη μου μια χαρά δημοκρατία έχουμε, αλλά αν δεν μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε για να αξιοποιήσουμε το μακροπρόθεσμο συμφέρον της χώρας και των πολιτών της και αντ' αυτού ξεπουλιόμαστε για μια θεσούλα, μια ανάθεση, έναν διορισμό και λειτουργούμε συνολικά ως οπαδοί και όχι ως συνειδητοποιημένοι πολίτες τότε δεν μας φταίει η έλλειψη δημοκρατίας αλλά απλά το ότι είμαστε κοντόφθαλμοι και κουτοπόνηροι μπετόβλακες. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο πρωθυπουργός στην ουσία είναι μονάρχης, κάνει ότι θέλει χωρίς να υπάρχει πρακτικά κανένας αντίλογος, θυμάστε κάποια απόφαση που ήθελε να περάσει πρωθυπουργός και να την έκοψαν βουλευτές;;; My point exactly. Οπαδοί και πρόβατα σε κάθε επίπεδο. Ψηφίζει ο άλλος από ένα χωριό στη μέση του πουθενά έναν βουλευτή για να παλέψει - υποτίθεται - για τα φλέγοντα θέματα της περιφέρειάς του στη Βουλή κι ο άλλος σκύβει το κεφάλι και ακολουθεί τυφλά τη γραμμή του κόμματος που τώρα πια δεν είναι καν γραμμή του κόμματος, αλλά γραμμή της ολιγαρχίας. "Να έχουμε αυτοδυναμία για να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση που να μπορεί να περάσει τις αποφάσεις της" σου λένε. Όχι, να μην έχεις καμία αυτοδυναμία και τα πάντα να κρίνονται και να ψηφίζονται ανάλογα με το αν είναι θετικά για τη χώρα και τους πολίτες της και τίποτα άλλο. Η "κομματική γραμμή" θα έπρεπε να περιορίζεται στο "θεωρούμε αυτό για τους Χ,Υ λόγους και το τάδε θα βοηθήσει τους στόχους μας μακροπρόθεσμα" και τέλος. Αλλιώς δεν μιλάμε για βουλευτές, αλλά για κομματικό κοπάδι! Το ότι ο εκάστοτε πρωθυπουργός φέρεται σαν μονάρχης δεν είναι αποτέλεσμα του ότι έχουμε λάθος σύνταγμα ή κάτι τέτοιο, αλλά του ότι σε αυτή τη ζωή, σε κάθε επίπεδο, έχουμε μάθει να έχουμε ηγέτες και ακόλουθους. ΟΚ, δεκτό, αλλά και ο ηγέτης πρέπει να είναι σε μία συνεχή διαδικασία αξιολόγησης, αλλιώς δεν έχει νόημα, έτσι δεν είναι; Στο σύστημα είναι απαραίτητη και η αυτό-γελοιοποίηση, εξ ου και η semi-trash TV. Κρατάει τις ισορροπίες, καλύτερα να γελάσεις και να εκτονωθείς με το διορισμένο μπάζο που λέει ότι το πουλί βάζει φωτιές στους σταθμούς της ΔΕΗ η με την ιερόδουλη ουκρανέζα που της φάνηκε κοντό το blind date παρά να αρχίσεις να σκέφτεσαι άλλα... Νομίζω ότι το καλύτερο όπλο στο οπλοστάσιο του συστήματος δεν είναι τόσο η τεχνητή αποχαύνωση μέσω της trash TV - αυτό το τελευταίο άλλωστε είναι απλά ένδειξη του διανοητικού/πολιτιστικού επιπέδου και της καλλιέργειας του κάθε πολίτη. Το μεγαλύτερο όπλο του συστήματος είναι να πείσει τους ψηφοφόρους ότι ο εχθρός τους είναι άλλος από τον πραγματικό και ότι το τάδε συστημικό κόμμα θα τους προστατέψει από αυτόν τον εχθρό. Και φυσικά εκεί είναι που μας ταΐζουν με ρατσισμό μέχρι να σκάσουμε, και φτάνουμε στο σημείο να συναντάμε πλέον ανθρώπους που έχουν βγάλει πανεπιστήμια να ισχυρίζονται - μετά την πλύση εγκεφάλου - ότι "ο μετανάστης μου έφαγε τη δουλειά" την ίδια ώρα που η ελληνική ολιγαρχία κονομάει σε ημερήσια βάση περισσότερα από όσα μας κόστισαν όλοι οι μετανάστες αθροιστικά. Προσωπικά, εδώ είναι που βγάζω το καπέλο στους μηχανισμούς χειραγώγησης και προπαγάνδας: έχουν πείσει των φτωχό και τον κακομοίρη Έλληνα ότι έχει περισσότερα κοινά με τον Μαρινάκη και με τον Βαρδινογιάννη από όσα με τον φτωχό και κακομοίρη Σύριο/Πακιστανό/Αλβανό κλπ (βάλτε όποια εθνικότητα θέλετε). Βάλτε στην εξίσωση ότι και οι τελευταίοι προέρχονται από χώρες στις οποίες αναλόγως τους αντιμετώπιζαν και τους εκμεταλλευόντουσαν, και να πώς φτάνουμε στο σημείο να βάζουμε μπροστά τις διαφορές σε χρώμα, ράτσα, θρησκεία κλπ αντί να στεκόμαστε σε αυτό ακριβώς που είναι το πραγματικό πρόβλημα, ήτοι στις ταξικές διαφορές και στην 1.000.000% λανθασμένη και ανισόρροπη κατανομή του πλούτου. Αλλά όταν βλέπεις ότι ο άλλος δεν έχει καλά-καλά να φάει και αυτό που τον απασχολεί είναι ότι "κάνουν επίθεση στον πρόεδρο" (του ποδοσφαιρικού σωματείου που υποστηρίζει) τότε ναι ρε πούστη μου, σκατά μας αξίζουν...
BTW να πω ότι συμφωνώ με τον tsak σε όσα γράφει. Well said.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 7, 2023 8:04:08 GMT 2
Μας κατέστρεψαν το Ευρώ, η παγκοσμιοποίηση, οι τράπεζες, τα μνημόνια, τα ριάλιτι, οι 'Ρουβάδες', το ιντερνέτ, τα Ζάππεια, ο Καποδίστριας, οι Πάνιες, οι Κωστόπουλοι και οι Εβραίοι. Χωρίς καμμία υπερβολή. Όλα τα υπόλοιπα καλά, αλλά, ρε φίλε, πραγματικά, μισό αιώνα τώρα αδυνατώ να κατανοήσω πού ακριβώς μας έφταιξαν οι Εβραίοι. ΟΚ, είναι προφανώς ο εύκολος στόχος (σε όλους φταίνε οι Εβραίοι) και όπου υπάρχει καπνός πιθανότατα υπάρχει και φωτιά, αλλά αλήθεια, δεν έχω ακούσει/διαβάσει ποτέ κάτι συγκεκριμένο και πειστικό πέρα από την περίφημη διαμάχη του Καζαντζίδη με τον Μάτσα ("ο Εβραίος έχει στερήσει τη φωνή μου από τους Έλληνες") στην οποία, δεν θα πω ψέματα, ο πρώτος καθόλου δεν με έπεισε. Αλλά από εκεί και πέρα που βρίσκονται οι Εβραίοι ακριβώς; Πέρα από τον σατανικό Αλμπέρτο Εσκενάζυ ποιες άλλες σκοτεινές δυνάμεις υποσκάπτουν τις αγνές και άδολες προσπάθειες των κυβερνήσεών μας για ευημερία;
|
|
|
Post by vulture on Jun 7, 2023 8:24:03 GMT 2
tsakΝαι, αντιπροσωπευτική εννοούσα. Φυσικά και δεν είναι όλοι ίδιοι, δεν υπονόησα καν κάτι τέτοιο. Συμφωνώ για άμεση δημοκρατία με τα ψηφιακά μέσα, το λέω πάνω από 10ετία. donyΟι Εβραίοι φταίνε για όλα. Και ο Σόρος βέβαια. Α ναι, και ο Bill Gates.
|
|
|
Post by thalporist on Jun 7, 2023 9:52:32 GMT 2
Μας κατέστρεψαν το Ευρώ, η παγκοσμιοποίηση, οι τράπεζες, τα μνημόνια, τα ριάλιτι, οι 'Ρουβάδες', το ιντερνέτ, τα Ζάππεια, ο Καποδίστριας, οι Πάνιες, οι Κωστόπουλοι και οι Εβραίοι. Χωρίς καμμία υπερβολή. Όλα τα υπόλοιπα καλά, αλλά, ρε φίλε, πραγματικά, μισό αιώνα τώρα αδυνατώ να κατανοήσω πού ακριβώς μας έφταιξαν οι Εβραίοι. ΟΚ, είναι προφανώς ο εύκολος στόχος (σε όλους φταίνε οι Εβραίοι) και όπου υπάρχει καπνός πιθανότατα υπάρχει και φωτιά, αλλά αλήθεια, δεν έχω ακούσει/διαβάσει ποτέ κάτι συγκεκριμένο και πειστικό πέρα από την περίφημη διαμάχη του Καζαντζίδη με τον Μάτσα ("ο Εβραίος έχει στερήσει τη φωνή μου από τους Έλληνες") στην οποία, δεν θα πω ψέματα, ο πρώτος καθόλου δεν με έπεισε. Αλλά από εκεί και πέρα που βρίσκονται οι Εβραίοι ακριβώς; Πέρα από τον σατανικό Αλμπέρτο Εσκενάζυ ποιες άλλες σκοτεινές δυνάμεις υποσκάπτουν τις αγνές και άδολες προσπάθειες των κυβερνήσεών μας για ευημερία; Ο Αλμπέρτο είναι κλώνος της Ρόζας Εσκενάζυ, γνωστή στους τότε αντικατασκοπικούς κύκλους, και αυτή που μας έδωσε στον Ατατούρκ. Έτσι χάσαμε τη Μικρά Ασία. Τώρα ξέρεις.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 7, 2023 12:33:31 GMT 2
Ο Αλμπέρτο είναι κλώνος της Ρόζας Εσκενάζυ, γνωστή στους τότε αντικατασκοπικούς κύκλους, και αυτή που μας έδωσε στον Ατατούρκ. Έτσι χάσαμε τη Μικρά Ασία. Τώρα ξέρεις. Σε ευχαριστώ, γέροντα! 
|
|
|
Post by c64dask on Jun 7, 2023 17:11:38 GMT 2
Τι άλλο μπορεί να κάνει ο πολίτης; Μα, πολύ απλά, αν δεν ξαναδώσει την εξουσία σε όσους αποδεδειγμένα τον κορόιδεψαν, σε όσους αποδεδειγμένα χρησιμοποίησαν την εμπιστοσύνη του για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα, σε όσους λένε "άσπρο" και κάνουν "μαύρο" φτάνει και περισσεύει! Εδώ θεωρώ ότι έχουμε να κάνουμε π.χ. με 1.000 συνολικά πολιτικούς εκ των οποίων οι 200 είναι εξ ορισμού διεφθαρμένοι και ο αδίστακτος τρόπος με τον οποίο λειτουργούν σε συνδυασμό με την ανοχή - ενίοτε και την ηλιθιότητα - του εκλογικού σώματος κάνει τελικά και τους υπόλοιπους 800 να ακολουθήσουν τις ίδιες πρακτικές. Εάν υπήρχε τιμωρία ή έστω απλά μαύρισμα στις επόμενες εκλογές του κάθε ψεύτη/ανίκανου/επιτήδειου/απατεώνα θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα άλλαζε το προφίλ του μέσου πολιτικού στη χώρα μας.
Κατά τη γνώμη μου μια χαρά δημοκρατία έχουμε, αλλά αν δεν μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε για να αξιοποιήσουμε το μακροπρόθεσμο συμφέρον της χώρας και των πολιτών της και αντ' αυτού ξεπουλιόμαστε για μια θεσούλα, μια ανάθεση, έναν διορισμό και λειτουργούμε συνολικά ως οπαδοί και όχι ως συνειδητοποιημένοι πολίτες τότε δεν μας φταίει η έλλειψη δημοκρατίας αλλά απλά το ότι είμαστε κοντόφθαλμοι και κουτοπόνηροι μπετόβλακες.Δηλαδή πρακτικά ποιον να υποστηρίξει-ψηφίσει κάποιος που θέλει να κάνει την αλλαγή; Ο περίφημος "μέσος πολίτης" θα διαλέξει από τα 4-5 κόμματα που προβάλουν τα media και οι περισσότεροι τα 1-2 πρώτα. Στο σύστημα είναι απαραίτητη και η αυτό-γελοιοποίηση, εξ ου και η semi-trash TV. Κρατάει τις ισορροπίες, καλύτερα να γελάσεις και να εκτονωθείς με το διορισμένο μπάζο που λέει ότι το πουλί βάζει φωτιές στους σταθμούς της ΔΕΗ η με την ιερόδουλη ουκρανέζα που της φάνηκε κοντό το blind date παρά να αρχίσεις να σκέφτεσαι άλλα... Νομίζω ότι το καλύτερο όπλο στο οπλοστάσιο του συστήματος δεν είναι τόσο η τεχνητή αποχαύνωση μέσω της trash TV - αυτό το τελευταίο άλλωστε είναι απλά ένδειξη του διανοητικού/πολιτιστικού επιπέδου και της καλλιέργειας του κάθε πολίτη. Το μεγαλύτερο όπλο του συστήματος είναι να πείσει τους ψηφοφόρους ότι ο εχθρός τους είναι άλλος από τον πραγματικό και ότι το τάδε συστημικό κόμμα θα τους προστατέψει από αυτόν τον εχθρό. Και φυσικά εκεί είναι που μας ταΐζουν με ρατσισμό μέχρι να σκάσουμε, και φτάνουμε στο σημείο να συναντάμε πλέον ανθρώπους που έχουν βγάλει πανεπιστήμια να ισχυρίζονται - μετά την πλύση εγκεφάλου - ότι "ο μετανάστης μου έφαγε τη δουλειά" την ίδια ώρα που η ελληνική ολιγαρχία κονομάει σε ημερήσια βάση περισσότερα από όσα μας κόστισαν όλοι οι μετανάστες αθροιστικά.
Προσωπικά, εδώ είναι που βγάζω το καπέλο στους μηχανισμούς χειραγώγησης και προπαγάνδας: έχουν πείσει των φτωχό και τον κακομοίρη Έλληνα ότι έχει περισσότερα κοινά με τον Μαρινάκη και με τον Βαρδινογιάννη από όσα με τον φτωχό και κακομοίρη Σύριο/Πακιστανό/Αλβανό κλπ (βάλτε όποια εθνικότητα θέλετε). Βάλτε στην εξίσωση ότι και οι τελευταίοι προέρχονται από χώρες στις οποίες αναλόγως τους αντιμετώπιζαν και τους εκμεταλλευόντουσαν, και να πώς φτάνουμε στο σημείο να βάζουμε μπροστά τις διαφορές σε χρώμα, ράτσα, θρησκεία κλπ αντί να στεκόμαστε σε αυτό ακριβώς που είναι το πραγματικό πρόβλημα, ήτοι στις ταξικές διαφορές και στην 1.000.000% λανθασμένη και ανισόρροπη κατανομή του πλούτου. Αλλά όταν βλέπεις ότι ο άλλος δεν έχει καλά-καλά να φάει και αυτό που τον απασχολεί είναι ότι "κάνουν επίθεση στον πρόεδρο" (του ποδοσφαιρικού σωματείου που υποστηρίζει) τότε ναι ρε πούστη μου, σκατά μας αξίζουν...
Δεν ξέρω πώς συνδέεις τα πολιτικά μας προβλήματα με ρατσισμό και μετανάστες;;; Ειλικρινά εγώ δεν βλέπω καμία σύνδεση. Επίσης οι "πλούσιοι" και τα συστημικά-media supported κόμματα υποστηρίζουν ομόφωνα και με πάθος την μετανάστευση και τα σχετικά ενώ εσύ λες το αντίθετο. Οι πλούσιοι δεν είναι ο εχθρός, δεν είναι ταξικό το θέμα, η βλακεία και η παραπλάνηση είναι. Ο πλούσιος που έχει λύσει το οικονομικό του θέμα, κοιτάει να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του, σκασίλα του να καταπιέσει τους φτωχούς. Ο φτωχούλης του θεού που γυρνάει όλη μέρα για ένα αστείο μεροκάματο, χωρίς καμία εργασιακή σταθερότητα με μόνο στόχο να "βγει" ο μήνας χεστ..κε για τους ξένους, για τους λοατκι, για τον Πάγκαλο με τα 70 σπίτια, την Παράγκα η τους Εβραίους. Δώσε του μια προοπτική σοβαρή να ξελασπώσει και θα τα δώσει όλα. bonus για όποιον δεν το έχει δει (ψάξε την λέξη λοατκι στο google - και μετά την λέξη straight - no comments) tsak vultureΕξαίρετη ιδέα η ψηφιακή αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Αλλά θέλει πολύ δουλειά και κανόνες. Για παράδειγμα πριν "ψηφίσεις" για ένα θέμα, πρέπει να έχεις ενημερωθεί για όλες τις πλευρές του θέματος, να έχεις διαβάσει, ποιος θα το εξασφαλίσει αυτό; Ποιος θα βεβαιώσει ότι κατάλαβε ο κάθε πολίτης τι διάβασε και για το τι αποφασίζει; Υπάρχουν δεκάδες θέματα να διευθετηθούν
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 7, 2023 19:55:30 GMT 2
Κοίτα, θεωρώ πως τα όσα έγραψα παραπάνω είναι απλά και κατανοητά οπότε δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις, Μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί κάποιος, αλλά όχι να μη μπορεί να καταλάβει. Για να γίνω όμως και συγκεκριμένος και σε αυτό, προφανώς και θεωρώ ότι υπάρχει μείζον ταξικό θέμα, προφανώς και θεωρώ ότι ο πλούσιος (ο πραγματικά πλούσιος) είναι ο εχθρός, προφανώς και θεωρώ ότι τα μέσα που κατευθύνονται από την ολιγαρχία πουλάνε ρατσισμό και κινδυνολογία και προφανώς θεωρώ ότι ο φτωχός δεν πρέπει να χεστεί όπως γράφεις για τους ξένους, τους ΛΟΑΤΚΙ, τον Πάγκαλο με τα 53 (για την ακρίβεια) ακίνητα κλπ: ίσα-ίσα πιστεύω ότι κανένας δεν πρέπει να διαμαρτύρεται για τον κόσμο στον οποίο ζει εάν δεν προσπαθεί καθημερινά να είναι σωστός και δίκαιος και να συμπεριφέρεται με τίμιο και μη προσβλητικό τρόπο προς όλους τους υπόλοιπους, είτε αυτοί του "μοιάζουν" (ίδια ομάδα, περιοχή, θρήσκευμα, σεξουαλικός προσανατολισμός, φυλή) είτε όχι.
Για το Google και το ΛΟΑΤΚΙ το είδα και...δεν μου άρεσε για να είμαι ειλικρινής. Το "straight" δεν μου έβγαλε κάτι ιδιαίτερο...
|
|
|
Post by vulture on Jun 7, 2023 20:24:21 GMT 2
Εμένα μου έβγαλε πρώτο αποτέλεσμα άρθρο wikipedia τι είναι το ΛΟΑΤ+ και για straight μου έβγαλε τον κυριολεκτικό του ορισμό, δλδ ευθύ. Τι χάνω;
|
|
|
Post by c64dask on Jun 7, 2023 20:55:21 GMT 2
Κοίτα, θεωρώ πως τα όσα έγραψα παραπάνω είναι απλά και κατανοητά οπότε δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις, Μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί κάποιος, αλλά όχι να μη μπορεί να καταλάβει. Για να γίνω όμως και συγκεκριμένος και σε αυτό, προφανώς και θεωρώ ότι υπάρχει μείζον ταξικό θέμα, προφανώς και θεωρώ ότι ο πλούσιος (ο πραγματικά πλούσιος) είναι ο εχθρός, προφανώς και θεωρώ ότι τα μέσα που κατευθύνονται από την ολιγαρχία πουλάνε ρατσισμό και κινδυνολογία και προφανώς θεωρώ ότι ο φτωχός δεν πρέπει να χεστεί όπως γράφεις για τους ξένους, τους ΛΟΑΤΚΙ, τον Πάγκαλο με τα 53 (για την ακρίβεια) ακίνητα κλπ: ίσα-ίσα πιστεύω ότι κανένας δεν πρέπει να διαμαρτύρεται για τον κόσμο στον οποίο ζει εάν δεν προσπαθεί καθημερινά να είναι σωστός και δίκαιος και να συμπεριφέρεται με τίμιο και μη προσβλητικό τρόπο προς όλους τους υπόλοιπους, είτε αυτοί του "μοιάζουν" (ίδια ομάδα, περιοχή, θρήσκευμα, σεξουαλικός προσανατολισμός, φυλή) είτε όχι. Για το Google και το ΛΟΑΤΚΙ το είδα και...δεν μου άρεσε για να είμαι ειλικρινής. Το "straight" δεν μου έβγαλε κάτι ιδιαίτερο... Εντάξει δεκτό αλλά δεν συμφωνούμε, όπως είχα προαναγγείλει πριν ούτε τα λίγα άτομα εδώ μέσα μπορούμε να συμφωνήσουμε, σκέψου έξω τι γίνεται. Τα σημεία που διαφωνώ: - τα μέσα που όντως κατευθύνονται από την ολιγαρχία όχι μόνο δεν πουλάνε ρατσισμό αλλά διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για να μην ακουστεί το παραμικρό "ρατσιστικό" ή ενάντια στο πανανθρώπινο αφήγημα τους. Είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λες. Μάλιστα αυτό με την πρόσφατη "υγειονομική" κρίση έφτασε σε απόλυτο βαθμό όπου η αναφορά και μόνο αντίθετης από της καθεστωτικής άποψης ήταν απαγορευμένη, όχι πιο λίγο προβαλλόμενη, απαγορευμένη τελείως και ποινικά κολάσιμη. - όπως έγραψες πιο πριν όχι μόνο εσύ αλλά νομίζω το σύνολο των συμμετεχόντων στο θέμα, οι πολιτικοί μας και τα εντός βουλής μεγάλα κόμματα έχουν καταστρέψει ουσιαστικά την οικονομία και την χώρα σε πολλά επίπεδα. Πως λοιπόν ταυτίζεσαι με αυτούς τους κυρίους στο θέμα ρατσισμός-μετανάστευση-μειονότητες κλπ; Δηλαδή όλα τα έκαναν λάθος εκτός αυτή την εξαίρεση; Υπάρχει άλλο θέμα όπου υπάρχει τέτοια σύμπνοια απόψεων από όλους εκτός αυτά τα θέματα; Ούτε καν σε μείζονα θέματα όπως η άμυνα της χώρας δεν συμφωνούν. Εκεί όμως ταύτιση. Για να πω την άποψη μου επί τούτου και να μην το συνεχίσω περαιτέρω(τουλάχιστον από την πλευρά μου) θεωρώ ότι όλα αυτά τα ζητήματα όπως ρατσισμός, διαφορετικότητα κλπ είναι non issues. Ανύπαρκτα (στην μέγιστη σημασία που τους δίνεται) θέματα μέρος μια ατζέντας αποπροσανατολισμού και διχασμού. Σίγουρα είναι μεγάλη κουβέντα που αν γίνονταν από κοντά θέλω να πιστεύω θα κατέληγε σε "συμφωνία" ανάμεσα σε ανθρώπους με πολιτισμό και σεβασμό για τους άλλους. Εμένα μου έβγαλε πρώτο αποτέλεσμα άρθρο wikipedia τι είναι το ΛΟΑΤ+ και για straight μου έβγαλε τον κυριολεκτικό του ορισμό, δλδ ευθύ. Τι χάνω; βγάζει κάτι πανηγυρικά animation λες και βρηκες το pot of gold Αν πχ γράψεις "στρειτ" το πρώτο αποτέλεσμα είναι για την κρυφή ομοφυλοφιλική ζωή των στρέιτ ανδρών?! και πιο κάτω ερωτήματα για το αν είσαι τελείως στρειτ Πιο φανερή χειραγώγηση δεν γίνεται
|
|
|
Post by vulture on Jun 7, 2023 21:14:29 GMT 2
Το πανηγυρικο που βγαζει είναι επειδή είναι pride month. Και όχι πάντα, 1/3 ή 1/4 περίπου. Το άλλο που λες δε μου το βγάζει καν στην πρώτη σελίδα (κι απ' ό,τι κατάλαβα ούτε στον Πάνο) , ερμηνεία του straight μου δίνει - ο ευθύς, αυτός που δε λυγίζει κλπ. Edit: Α οκ, κατάλαβα τι κάνεις. Ψάχνεις "στρέιτ" με ελληνικούς χαρακτήρες. Ε, χαίρω πολύ ρε συ, τι να σου βγάλει; Τα άρθρα που το περιέχουν έτσι ως keyword δεν είναι πολλά και από αυτά σου βγάζει πιο ψηλά όσα είναι πιο πολυδιαβασμένα/ανήκουν σε δημοφιλή sites. Αν ψάξεις straight βγάζει τελείως διαφορετικά και, βέβαια, πολλά περισσότερα (4.540.000.000 VS 148.000)
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 8, 2023 10:47:54 GMT 2
- τα μέσα που όντως κατευθύνονται από την ολιγαρχία όχι μόνο δεν πουλάνε ρατσισμό αλλά διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για να μην ακουστεί το παραμικρό "ρατσιστικό" ή ενάντια στο πανανθρώπινο αφήγημα τους. Είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λες. Μάλιστα αυτό με την πρόσφατη "υγειονομική" κρίση έφτασε σε απόλυτο βαθμό όπου η αναφορά και μόνο αντίθετης από της καθεστωτικής άποψης ήταν απαγορευμένη, όχι πιο λίγο προβαλλόμενη, απαγορευμένη τελείως και ποινικά κολάσιμη. - όπως έγραψες πιο πριν όχι μόνο εσύ αλλά νομίζω το σύνολο των συμμετεχόντων στο θέμα, οι πολιτικοί μας και τα εντός βουλής μεγάλα κόμματα έχουν καταστρέψει ουσιαστικά την οικονομία και την χώρα σε πολλά επίπεδα. Πως λοιπόν ταυτίζεσαι με αυτούς τους κυρίους στο θέμα ρατσισμός-μετανάστευση-μειονότητες κλπ; Δηλαδή όλα τα έκαναν λάθος εκτός αυτή την εξαίρεση; Νομίζω ότι το "πουλάνε ρατσισμό" το αντιλαμβανόμαστε εντελώς διαφορετικά: όταν για παράδειγμα το δελτίο ενός συστημικού καναλιού δεν ξεκινάει με τίτλο "αστυνομικός σκότωσε άνθρωπο για 20€. Ξανά" επειδή το θύμα είναι Ρομά και ο θύτης ο αστυνομικός ε, τότε, πόσο πιο απλά να το πω; Μιλάμε για ρατσισμό υπέρτατου βαθμού. Άρα όλα όσα μου αναφέρεις για το θέμα κατανοείς ότι δεν τα αντιλαμβάνομαι με τον ίδιο τρόπο, εγώ βλέπω ότι τα συστημικά μέσα μια χαρά ρατσιστικά είναι. Επίσης, δεν κατανοώ τη σύνδεση με το πώς προβλήθηκε το θέμα της πανδημίας. Καταρχάς δεν έχουμε να κάνουμε με ρατσισμό και δευτερευόντως απόψεις όπως αυτές του Νίκου Αντωνιάδη θα ταίριαζαν περισσότερο σε video του Luben παρά σε δελτίο ειδήσεων. Αλλά δεν πρόκειται να κάτσω να υποστηρίξω τον ΣΚΑΙ και τον κάθε ΣΚΑΙ, έχουνε τον Πορτοσάλτε και τους ομοίους του για αυτές τις δουλειές. - όπως έγραψες πιο πριν όχι μόνο εσύ αλλά νομίζω το σύνολο των συμμετεχόντων στο θέμα, οι πολιτικοί μας και τα εντός βουλής μεγάλα κόμματα έχουν καταστρέψει ουσιαστικά την οικονομία και την χώρα σε πολλά επίπεδα. Πως λοιπόν ταυτίζεσαι με αυτούς τους κυρίους στο θέμα ρατσισμός-μετανάστευση-μειονότητες κλπ; Δηλαδή όλα τα έκαναν λάθος εκτός αυτή την εξαίρεση; Υπάρχει άλλο θέμα όπου υπάρχει τέτοια σύμπνοια απόψεων από όλους εκτός αυτά τα θέματα; Ούτε καν σε μείζονα θέματα όπως η άμυνα της χώρας δεν συμφωνούν. Εκεί όμως ταύτιση. Το βλέπεις ως "ταύτιση" νομίζω επειδή δεν ανήκεις μάλλον σε κάποια μειονότητα. Ούτε και εγώ για να είμαι ειλικρινής, αλλά θεωρώ πως κατανοώ τις θέσεις τους. Ως εκ τούτου μπορώ να σου πω ότι δεν ταυτίζονται οι απόψεις μου σε αυτά τα θέματα με αυτές των τριών μεγαλύτερων (σε ποσοστά) κομμάτων γιατί ούτε αυτές ταυτίζονται μεταξύ τους! Απλά για κάποιους πιο συντηρητικούς η ΝΔ έχει "αριστερές" θέσεις σε κάποια θέματα, πράγμα που δεν ισχύει: απλά τυχαίνει να μην εκφράζει τον απόλυτο συντηρητισμό. Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ απλά δεν έχει σοβαρές θέσεις σε κανένα θέμα - μόνο ατού του το όνομα και το logo του -, και, τέλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ακούσεις περισσότερες διαφορετικές θέσεις απ' ότι από τους... Αμιγκάδες! Συνεπώς καμία ταύτιση μεταξύ τους και καμία ταύτιση με μένα αν μιλάμε γενικά. Για κάτι πολύ πιο συγκεκριμένο μπορεί και αυτοί να συμφωνούν μεταξύ τους και εγώ να συμφωνώ με αυτούς αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Για να πω την άποψη μου επί τούτου και να μην το συνεχίσω περαιτέρω(τουλάχιστον από την πλευρά μου) θεωρώ ότι όλα αυτά τα ζητήματα όπως ρατσισμός, διαφορετικότητα κλπ είναι non issues. Ανύπαρκτα (στην μέγιστη σημασία που τους δίνεται) θέματα μέρος μια ατζέντας αποπροσανατολισμού και διχασμού. Και πάλι θα πω ότι non issues είναι για κάποιον που δεν ανήκει σε αυτές τις μειονότητες και δεν διαθέτει και την ενσυναίσθηση που απαιτείται για να "μπει στα παπούτσια τους". Θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να ισχυριστεί ότι και τα παιδιά που πεθαίνουν από ασητεία και ασθένειες στις τριτοκοσμικές χώρες είναι non issues και μετά να κάτσει να φάει την υπόλοιπη μέρα του ασχολούμενος με τις μεταγραφές του Θρύλου. Μη σου πω ότι αυτή ακριβώς είναι μία πολύ τυπική νεοελληνική συμπεριφορά. Συγγνώμη, αλλά δεν θα πάρω: θα αντάλλαζα σε μια στιγμή την ύπαρξη όλων των μεγάλων ομάδων ποδοσφαίρου-μπάσκετ με την επιβίωση παιδιών στην άλλη άκρη του κόσμου που ούτε τα ξέρω και ούτε πρόκειται να τα γνωρίσω ποτέ. Αλλά αυτός είμαι εγώ, δεν ζητάω από κανέναν άλλο να κάνει τα ίδια ούτε και υποστηρίζω ότι κατέχω την παγκόσμια και διαχρονική σοφία. Απλά αυτές είναι οι απόψεις μου. Σεβαστές και όλες οι άλλες, συζήτηση γίνεται άλλωστε.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 10, 2023 11:00:52 GMT 2
|
|
|
Post by vulture on Jun 10, 2023 17:27:40 GMT 2
Δυστυχώς, αυτό δεν είναι αστείο.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 10, 2023 18:24:43 GMT 2
Δυστυχώς, αυτό δεν είναι αστείο. Όχι. Εκτός εάν τα θύματα ανήκουν στο 41% της 21ης Μαΐου οπότε θα μπορούσες να πεις ότι πρόκειται για θεία δίκη. Αλλά όπως και να το κάνουμε, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Δυστυχώς. Θα είχαμε λες πρόβλημα με την εκάστοτε κυβέρνηση εάν δεν την λουζόμαστε όλοι και όχι μονάχα όσοι την ψήφισαν;
|
|
|
Post by vulture on Jun 10, 2023 19:36:47 GMT 2
Προφανώς και υπάρχει αλήθεια σε αυτό που λες.
|
|