|
Post by vulture on Jun 3, 2023 0:10:48 GMT 2
Εύκολα, σε ανόητους απευθύνονται.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 3, 2023 16:59:17 GMT 2
Εύκολα, σε ανόητους απευθύνονται. Δεν είναι ότι απευθύνονται σε ανόητους τόσο, όσο το ότι απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν είναι διατεθειμένοι για τους Χ,Υ λόγους (κυρίως ηλικία) να απορρίψουν συνολικά την τηλεόραση ως μέσο ενημέρωσης ακόμα κι αν κατανοούν ότι είναι απαράδεκτο.
|
|
|
Post by vulture on Jun 3, 2023 19:40:12 GMT 2
Ξέρω κι εγώ ρε Πάνο. Βλέπεις και ανθρώπους στις ηλικίες μας και μικρότερους και τα χάφτουν. Δεν ξέρω, τι να σου πω. Πάντως, βρίσκουν και τα κάνουν.
|
|
|
Post by thalporist on Jun 3, 2023 21:09:57 GMT 2
Σημεία των καιρών, ονειρώξεις μεσήλικων κούνγκαρς και ένας 'Πετράν' που τελικά δεν φαντάζει πλέον και τόσο κακός, γιατί όλα, μα όλα πλέον έχουν πιάσει απόπατο.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 4, 2023 11:38:27 GMT 2
Ξέρω κι εγώ ρε Πάνο. Βλέπεις και ανθρώπους στις ηλικίες μας και μικρότερους και τα χάφτουν. Δεν ξέρω, τι να σου πω. Πάντως, βρίσκουν και τα κάνουν. Κοίτα, επειδή ό,τι κι αν λέμε ώρες-ώρες πάνω στα νεύρα μας η αλήθεια είναι ότι έχουμε δημοκρατία, το μόνο για το οποίο πραγματικά μπορούμε να παραπονιόμαστε είναι οι εαυτοί μας και οι συμπολίτες μας. Αν ως λαός είχαμε ένα στοιχειώδες επίπεδο, ένα στοιχειώδες μυαλό, μία στοιχειώδη καλλιέργεια και μία στοιχειώδη κρίση ούτε η τηλεόρασή μας θα ήταν αυτό το σκουπίδι - γιατί κανείς δεν θα την έβλεπε -, ούτε οι εφημερίδες μας αυτοί οι βόθροι, ούτε θα ψηφίζαμε στις εκλογές ό,τι ψηφίζουμε.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 4, 2023 11:41:59 GMT 2
Σημεία των καιρών, ονειρώξεις μεσήλικων κούνγκαρς και ένας 'Πετράν' που τελικά δεν φαντάζει πλέον και τόσο κακός, γιατί όλα, μα όλα πλέον έχουν πιάσει απόπατο. Φίλτατε, ο Πετράν πάντα θα φαντάζει - και θα είναι - τόσο κακός. Το γεγονός ότι ξεχνάμε ή δεν δίνουμε σημασία πια στο τι κουμάσι είναι ο κάθε ένας είναι μία από τις μεγαλύτερες πληγές της σύγχρονης Ελλάδας. Διότι αν είχαμε λίγη μνήμη (όχι επιλεκτική) δεν θα υπήρχαν πλέον στα κοινά τουλάχιστον τα 2/3 αυτών που απαρτίζουν τον πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας.
|
|
|
Post by thalporist on Jun 4, 2023 13:12:35 GMT 2
Σημεία των καιρών, ονειρώξεις μεσήλικων κούνγκαρς και ένας 'Πετράν' που τελικά δεν φαντάζει πλέον και τόσο κακός, γιατί όλα, μα όλα πλέον έχουν πιάσει απόπατο. Φίλτατε, ο Πετράν πάντα θα φαντάζει - και θα είναι - τόσο κακός. Το γεγονός ότι ξεχνάμε ή δεν δίνουμε σημασία πια στο τι κουμάσι είναι ο κάθε ένας είναι μία από τις μεγαλύτερες πληγές της σύγχρονης Ελλάδας. Διότι αν είχαμε λίγη μνήμη (όχι επιλεκτική) δεν θα υπήρχαν πλέον στα κοινά τουλάχιστον τα 2/3 αυτών που απαρτίζουν τον πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας. Θα μπορούσαμε να τον είχαμε πρωθυπουργό. Τουλάχιστον υπουργό μπολιτισμού. Παρουσιαστή στη Γιουροβίζον. Πρέσβη. Είμαι αισιόδοξος, μπορεί να μην είμαστε τόσο βλάκες τελικά.
|
|
|
Post by vulture on Jun 4, 2023 13:41:49 GMT 2
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 4, 2023 19:41:40 GMT 2
Φίλτατε, ο Πετράν πάντα θα φαντάζει - και θα είναι - τόσο κακός. Το γεγονός ότι ξεχνάμε ή δεν δίνουμε σημασία πια στο τι κουμάσι είναι ο κάθε ένας είναι μία από τις μεγαλύτερες πληγές της σύγχρονης Ελλάδας. Διότι αν είχαμε λίγη μνήμη (όχι επιλεκτική) δεν θα υπήρχαν πλέον στα κοινά τουλάχιστον τα 2/3 αυτών που απαρτίζουν τον πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας. Θα μπορούσαμε να τον είχαμε πρωθυπουργό. Τουλάχιστον υπουργό μπολιτισμού. Παρουσιαστή στη Γιουροβίζον. Πρέσβη. Είμαι αισιόδοξος, μπορεί να μην είμαστε τόσο βλάκες τελικά. Πες με αιθεροβάμονα, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι ο λόγος που σε τον βλέπουμε σε διάφορα οφίτσια είναι ότι ο ίδιος δεν το επιθύμησε για τους δικούς του λόγους. Δυστυχώς εγώ ούτε αισιόδοξος είμαι ούτε και πιστεύω ότι δεν είμαστε τόσο βλάκες: μοσχάρια με περικεφαλαία είμαστε. Δες τα αποτελέσματα στις βουλευτικές εκλογές στις Σέρρες - δεν στέκομαι στο κόμμα αλλά στο πρόσωπο - και βγάλε τα συμπεράσματά σου...
|
|
grue
Full Member
"Send more paramedics."
|
Post by grue on Jun 4, 2023 21:12:05 GMT 2
Συμφωνώ με τον Παναγιώτη με μόνη διαφωνία στο ότι δεν ρίχνω το φταίξιμο προς τα κάτω αλλά προς τα πάνω, στο μεγάλο κεφάλαιο που ελέγχει συνειδήσεις και τρομοκρατεί. Είναι μεγάλο πράγμα ο φόβος και τον παίζουν στα δάχτυλα τους. Ολες αυτές οι τρας εκπομπές είναι κι αυτές ένα εργαλείο τρομοκρατίας, καλλιέργειας ρατσισμού προς κάθε τι διαφορέτικο, ξεκινώντας με την κοροϊδία και καταλήγοντας στην περιθωριοποίηση.
|
|
|
Post by vulture on Jun 4, 2023 22:26:58 GMT 2
Δυσκολεύομαι πια να αφήνω τους από κάτω στο απυρόβλητο. Έρχεται κάποια στιγμή που οι δικαιολογίες τελειώνουν και πρέπει να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Πόσες φορές δικαιούται πια κάποιος να "ξεγελαστεί" και να "τρομοκρατηθεί";
Μάλλον συζήτηση για άλλο thread η συγκεκριμένη.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 5, 2023 14:16:57 GMT 2
Συμφωνώ με τον Παναγιώτη με μόνη διαφωνία στο ότι δεν ρίχνω το φταίξιμο προς τα κάτω αλλά προς τα πάνω, στο μεγάλο κεφάλαιο που ελέγχει συνειδήσεις και τρομοκρατεί. Είναι μεγάλο πράγμα ο φόβος και τον παίζουν στα δάχτυλα τους. Ολες αυτές οι τρας εκπομπές είναι κι αυτές ένα εργαλείο τρομοκρατίας, καλλιέργειας ρατσισμού προς κάθε τι διαφορέτικο, ξεκινώντας με την κοροϊδία και καταλήγοντας στην περιθωριοποίηση. Ξέρεις βρε Βαγγέλη ποιο είναι το θέμα; Ότι στην παρούσα φάση το μόνο για το οποίο μπορούμε να κατηγορήσουμε το... υπουργείο προπαγάνδας είναι ότι κάνει καλά τη δουλειά του. Δεν το αρνείται κανένας αυτό. Αλλά για να έχει αποτέλεσμα αυτή η "δουλειά" θα πρέπει να τσιμπούν και τα ψάρια, έτσι δεν είναι; Ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν ζούμε στην εποχή του μεσοπολέμου: και τα μέσα υπάρχουν και η πληροφορία κυκλοφορεί. Αν κάποιος επιλέγει να γυρίσει την πλάτη, τότε όχι, δεν φταίει ο ΣΚΑΙ ή ο όποιος ΣΚΑΙ, αλλά αυτός που απέρριψε τα μη συστημικά μέσα, αυτός που γύρισε την πλάτη στην αλήθεια. Οπότε enough με την ολιγαρχία, αυτή τη δουλειά της κάνει. Αν ο κόσμος δεν καταλαβαίνει γρι περί ταξικών διαφορών και δεν εννοεί να βάλει στο φτωχό του μυαλουδάκι ότι όχι, ο μέσος πολίτης και ο ολιγάρχης ΔΕΝ έχουν τα ίδια συμφέροντα και δεν θα έχουν ΠΟΤΕ τα ίδια συμφέροντα, τότε είναι απλά ανόητος. Για να μην πω κάτι χειρότερο.
Κάποτε ο (τότε) μεγαλοεπιχειρηματίας Μποδοσάκης είχε πει "Αν εγώ και ο εργάτης μου ψηφίζουμε το ίδιο κόμμα, τότε ο ένας από τους δυο μας είναι ηλίθιος κι εγώ έχω αποδείξει πως δεν είμαι". Πιο απλό δεν γίνεται...
|
|
grue
Full Member
"Send more paramedics."
|
Post by grue on Jun 5, 2023 15:45:53 GMT 2
Ξέρεις βρε Βαγγέλη ποιο είναι το θέμα; Ότι στην παρούσα φάση το μόνο για το οποίο μπορούμε να κατηγορήσουμε το... υπουργείο προπαγάνδας είναι ότι κάνει καλά τη δουλειά του. Δεν το αρνείται κανένας αυτό. Αλλά για να έχει αποτέλεσμα αυτή η "δουλειά" θα πρέπει να τσιμπούν και τα ψάρια, έτσι δεν είναι; Ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν ζούμε στην εποχή του μεσοπολέμου: και τα μέσα υπάρχουν και η πληροφορία κυκλοφορεί. Αν κάποιος επιλέγει να γυρίσει την πλάτη, τότε όχι, δεν φταίει ο ΣΚΑΙ ή ο όποιος ΣΚΑΙ, αλλά αυτός που απέρριψε τα μη συστημικά μέσα, αυτός που γύρισε την πλάτη στην αλήθεια. Οπότε enough με την ολιγαρχία, αυτή τη δουλειά της κάνει. Αν ο κόσμος δεν καταλαβαίνει γρι περί ταξικών διαφορών και δεν εννοεί να βάλει στο φτωχό του μυαλουδάκι ότι όχι, ο μέσος πολίτης και ο ολιγάρχης ΔΕΝ έχουν τα ίδια συμφέροντα και δεν θα έχουν ΠΟΤΕ τα ίδια συμφέροντα, τότε είναι απλά ανόητος. Για να μην πω κάτι χειρότερο.
Κάποτε ο (τότε) μεγαλοεπιχειρηματίας Μποδοσάκης είχε πει "Αν εγώ και ο εργάτης μου ψηφίζουμε το ίδιο κόμμα, τότε ο ένας από τους δυο μας είναι ηλίθιος κι εγώ έχω αποδείξει πως δεν είμαι". Πιο απλό δεν γίνεται...
200+ χρόνια, ο καπιταλισμός έχει μπόλικη εμπειρία και από τις νίκες του και από τις ήττες του. Η χειραγώγηση των μικρομεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας είναι πια ευκολάκι. Μέχρι ο μέσος πολίτης -οποιασδήποτε καπιταλιστικής χώρας- να καταλάβει την δυναμη του σε συλλογικό επίπεδο φυσικά. Για να δώσω κι εγώ ένα μικρό παράδειγμα, ρωτόντας αστέγους στην Αμερική, οι περισσότεροι δηλώνουν ότι ειναι φτωχοί επειδή δεν εκμεταλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους δώθηκαν. Αν αυτό δεν δείχνει την δύναμη που έχει η προπαγάνδα στον καπιταλισμό... Και εκεί βρίσκεται και το γιατί συνεχίζουν τον ιδιο χαβά οι ψηφοφόροι, μέσα στην απόγνωση τους και έχοντας ποτιστεί μέσα στο αφήγημα των, δήθεν, ίσων ευκαιρίων, ελπίζουν να γίνουν και αυτοί Μποδοσάκηδες.
|
|
amije
Full Member
if we wait until we're ready, we'll be waiting for the rest of our lives
|
Post by amije on Jun 5, 2023 18:41:56 GMT 2
η καλυτερη εφευρεση μετα την τηλεοραση ειναι το κουμπι που την κλεινει.
|
|
|
Post by vulture on Jun 5, 2023 18:55:38 GMT 2
grue Οκ, ρε παιδί μου, εντάξει. Όμως, ο άστεγος στο Αμέρικα που νομίζει ότι είναι φτωχός επειδή δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, αλλά και ο μεροκαματιάρης στο Ελλάντα που πάει στο σούπερ μάρκετ και φεύγει κλαίγοντας, δεν έχουν ευθύνη; Μωρά παιδιά είναι; Εξιλεώνονται για την έλλειψη οποιασδήποτε κριτικής σκέψης, επειδή υπάρχει προπαγάνδα; Σόρρυ, αλλά όχι. Έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης και, μάλιστα, δείχνει και το ποιόν τους το οποίο μπαίνω σε μεγάλο πειρασμό να το χαρακτηρίσω, αλλά δε θα το κάνω, επειδή δε θέλω να παρεκτραπεί η συζήτηση στο νήμα.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 5, 2023 18:55:58 GMT 2
η καλυτερη εφευρεση μετα την τηλεοραση ειναι το κουμπι που την κλεινει. 
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 5, 2023 19:02:14 GMT 2
Ξέρεις βρε Βαγγέλη ποιο είναι το θέμα; Ότι στην παρούσα φάση το μόνο για το οποίο μπορούμε να κατηγορήσουμε το... υπουργείο προπαγάνδας είναι ότι κάνει καλά τη δουλειά του. Δεν το αρνείται κανένας αυτό. Αλλά για να έχει αποτέλεσμα αυτή η "δουλειά" θα πρέπει να τσιμπούν και τα ψάρια, έτσι δεν είναι; Ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν ζούμε στην εποχή του μεσοπολέμου: και τα μέσα υπάρχουν και η πληροφορία κυκλοφορεί. Αν κάποιος επιλέγει να γυρίσει την πλάτη, τότε όχι, δεν φταίει ο ΣΚΑΙ ή ο όποιος ΣΚΑΙ, αλλά αυτός που απέρριψε τα μη συστημικά μέσα, αυτός που γύρισε την πλάτη στην αλήθεια. Οπότε enough με την ολιγαρχία, αυτή τη δουλειά της κάνει. Αν ο κόσμος δεν καταλαβαίνει γρι περί ταξικών διαφορών και δεν εννοεί να βάλει στο φτωχό του μυαλουδάκι ότι όχι, ο μέσος πολίτης και ο ολιγάρχης ΔΕΝ έχουν τα ίδια συμφέροντα και δεν θα έχουν ΠΟΤΕ τα ίδια συμφέροντα, τότε είναι απλά ανόητος. Για να μην πω κάτι χειρότερο.
200+ χρόνια, ο καπιταλισμός έχει μπόλικη εμπειρία και από τις νίκες του και από τις ήττες του. Η χειραγώγηση των μικρομεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας είναι πια ευκολάκι. Μέχρι ο μέσος πολίτης -οποιασδήποτε καπιταλιστικής χώρας- να καταλάβει την δυναμη του σε συλλογικό επίπεδο φυσικά. Για να δώσω κι εγώ ένα μικρό παράδειγμα, ρωτόντας αστέγους στην Αμερική, οι περισσότεροι δηλώνουν ότι ειναι φτωχοί επειδή δεν εκμεταλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους δώθηκαν. Αν αυτό δεν δείχνει την δύναμη που έχει η προπαγάνδα στον καπιταλισμό... Και εκεί βρίσκεται και το γιατί συνεχίζουν τον ιδιο χαβά οι ψηφοφόροι, μέσα στην απόγνωση τους και έχοντας ποτιστεί μέσα στο αφήγημα των, δήθεν, ίσων ευκαιρίων, ελπίζουν να γίνουν και αυτοί Μποδοσάκηδες. Φίλε, νομίζω ότι με τον ίδιο τρόπο που κρίνουμε με αυστηρότητα (επιλεκτικά, είναι η αλήθεια) κυβερνήσεις, με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια αυστηρότητα πρέπει να κρίνουμε και αυτούς που έφεραν τους κυβερνώντες στις θέσεις τους. Διότι εδώ πλέον δεν μιλάμε για ηλιθιότητα, αλλά για ηλιθιότητα που επηρεάζει τις ζωές όλων μας. Οπότε ναι, προφανώς και θα απεχθανόμαστε τον ΣΚΑΙ και τα υπόλοιπα media-καταβόθρες αλλά κάτι θα πρέπει κάποτε να ειπωθεί και για τον φτωχό που πιστεύει ότι η Δεξιά θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του. Δηλαδή πότε και πού συνέβη αυτό και περιμένουν να συμβεί και τώρα; Από πότε είναι αυτή η εφημερίδα;
|
|
|
Post by vulture on Jun 5, 2023 21:23:34 GMT 2
Η αναφορά στον Μπέζο με κέρδισε
|
|
|
Post by c64dask on Jun 6, 2023 20:08:32 GMT 2
Φίλε, νομίζω ότι με τον ίδιο τρόπο που κρίνουμε με αυστηρότητα (επιλεκτικά, είναι η αλήθεια) κυβερνήσεις, με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια αυστηρότητα πρέπει να κρίνουμε και αυτούς που έφεραν τους κυβερνώντες στις θέσεις τους. Διότι εδώ πλέον δεν μιλάμε για ηλιθιότητα, αλλά για ηλιθιότητα που επηρεάζει τις ζωές όλων μας. Οπότε ναι, προφανώς και θα απεχθανόμαστε τον ΣΚΑΙ και τα υπόλοιπα media-καταβόθρες αλλά κάτι θα πρέπει κάποτε να ειπωθεί και για τον φτωχό που πιστεύει ότι η Δεξιά θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του. Δηλαδή πότε και πού συνέβη αυτό και περιμένουν να συμβεί και τώρα; Από πότε είναι αυτή η εφημερίδα; Το θέμα είναι περίπλοκο (προφανώς) και δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Είμαι σίγουρος ότι ούτε εδώ συμφωνούμε μεταξύ μας τα λίγα άτομα του forum πόσο μάλλον να μοιραστούμε τις απόψεις μας πιο έξω. Πχ εγώ διαφωνώ κάθετα με αυτά που λέχθηκαν πιο πάνω περί ρατσισμού (για παράδειγμα και μόνο). Το συγκεκριμένο είναι από τα μεγαλύτερα όπλα για να μας επιβληθούν οι μεγαλύτερες ανοησίες - επιζήμια θέματα για την χώρα και την ποιότητα ζωής μας. Συμφωνώ περί ηλιθιότητας αλλά στην πράξη τι μπορεί να κάνει ο πολίτης; Υπάρχει σαφής δρόμος; Το να διαλέξεις ένα κόμμα και μετά για 4 χρόνια να μην έχεις κανένα λόγο για τίποτα τι είναι; Δημοκρατία σίγουρα δεν είναι και ο βασικός λόγος είναι ότι κανένα κόμμα δεν ακολουθεί τις (αστείες) προγραμματικές του δηλώσεις, χωρίς να έχουν οι τύποι την παραμικρή συνέπεια. Βέβαια στο μεταξύ προκύπτουν ένα σωρό άλλα θέματα όπου αποφασίζουν ερήμην. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο πρωθυπουργός στην ουσία είναι μονάρχης, κάνει ότι θέλει χωρίς να υπάρχει πρακτικά κανένας αντίλογος, θυμάστε κάποια απόφαση που ήθελε να περάσει πρωθυπουργός και να την έκοψαν βουλευτές;;; Για μένα η εκτός επανάστασης λύση είναι η πρακτική υπευθυνότητα σε τοπικό επίπεδο (πράγμα που προσπάθησα να πω και στο θέμα με τους γκράφιτι-κάφρους). Βλέπεις κάτι στραβό; μιλάς με τους περίοικους, οργανώνεστε, βρίσκετε λύσεις, αρχίζετε με μικρές αλλαγές. Με το άθροισμα αυτών των αλλαγών έρχονται μεγαλύτερες και μεγαλύτερες μέχρι που τουλάχιστον σε επίπεδο ζωής έρχονται σημαντικές βελτιώσεις. Αυτό γίνεται σε ένα βαθμό στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, εδώ βλέπουμε το στραβό, βρίζουμε, κατηγορούμε, δικάζουμε, άλλοι (πιο συστημικοί) ψάχνουν την ομορφιά στα σκουπίδια! και στο τέλος σκύβουμε το κεφάλι και όχι μόνο δεν γίνεται τίποτα αλλά η μλκια γίνεται μόνιμη πράξη. Στο σύστημα είναι απαραίτητη και η αυτό-γελοιοποίηση, εξ ου και η semi-trash TV. Κρατάει τις ισορροπίες, καλύτερα να γελάσεις και να εκτονωθείς με το διορισμένο μπάζο που λέει ότι το πουλί βάζει φωτιές στους σταθμούς της ΔΕΗ η με την ιερόδουλη ουκρανέζα που της φάνηκε κοντό το blind date παρά να αρχίσεις να σκέφτεσαι άλλα...
|
|
|
Post by vulture on Jun 6, 2023 21:11:54 GMT 2
Τι ακριβώς λέχθηκε για τον ρατσισμό σε αυτό το νήμα με το οποίο διαφωνείς κάθετα; Αυτό που είπε ο grue πιο πάνω; "Ολες αυτές οι τρας εκπομπές είναι κι αυτές ένα εργαλείο τρομοκρατίας, καλλιέργειας ρατσισμού προς κάθε τι διαφορέτικο, ξεκινώντας με την κοροϊδία και καταλήγοντας στην περιθωριοποίηση."
|
|
|
Post by c64dask on Jun 6, 2023 22:49:41 GMT 2
Τι ακριβώς λέχθηκε για τον ρατσισμό σε αυτό το νήμα με το οποίο διαφωνείς κάθετα; Αυτό που είπε ο grue πιο πάνω; "Ολες αυτές οι τρας εκπομπές είναι κι αυτές ένα εργαλείο τρομοκρατίας, καλλιέργειας ρατσισμού προς κάθε τι διαφορέτικο, ξεκινώντας με την κοροϊδία και καταλήγοντας στην περιθωριοποίηση."Αυτό που έγραψα στο τέλος. Οι εκπομπές αυτές είναι ένας από τους τρόπους του συστήματος να κρατάει ισορροπίες μεταξύ του τάχα σοβαρού και του φαιδρού.
|
|
|
Post by vulture on Jun 6, 2023 23:07:04 GMT 2
Ναι ρε παιδί μου, αλλά εγώ ρωτάω γι' αυτό: "Πχ εγώ διαφωνώ κάθετα με αυτά που λέχθηκαν πιο πάνω περί ρατσισμού (για παράδειγμα και μόνο). Το συγκεκριμένο είναι από τα μεγαλύτερα όπλα για να μας επιβληθούν οι μεγαλύτερες ανοησίες - επιζήμια θέματα για την χώρα και την ποιότητα ζωής μας."
Τι θέλεις να πεις με αυτό σε συνάρτηση με αυτό που έγραψε ο grue; Πώς συνδεόνται μεταξύ τους;
|
|
|
Post by c64dask on Jun 6, 2023 23:14:55 GMT 2
Ναι ρε παιδί μου, αλλά εγώ ρωτάω γι' αυτό: "Πχ εγώ διαφωνώ κάθετα με αυτά που λέχθηκαν πιο πάνω περί ρατσισμού (για παράδειγμα και μόνο). Το συγκεκριμένο είναι από τα μεγαλύτερα όπλα για να μας επιβληθούν οι μεγαλύτερες ανοησίες - επιζήμια θέματα για την χώρα και την ποιότητα ζωής μας."Τι θέλεις να πεις με αυτό σε συνάρτηση με αυτό που έγραψε ο grue; Πώς συνδεόνται μεταξύ τους; Εξήγησα πριν τι πιστεύω για αυτές τις εκπομπές, δεν καλλιεργούν ρατσισμό σίγουρα. Επίσης ρατσισμός όπως μας τον πλασάρουν δεν υπάρχει ούτε ήταν ποτέ θέμα της κοινωνίας μας, mind trap είναι για εφαρμογή σχεδίων. Δεν βλέπω τον λόγο πάντως γιατι στέκεσαι σε αυτό; Για τα υπόλοιπα τι λες; Συμφωνείς κάπου;
|
|
|
Post by vulture on Jun 6, 2023 23:25:03 GMT 2
Στέκομαι σε αυτό, επειδή δεν καταλάβαινα τη σύνδεση ενώ τα υπόλοιπα είναι κατανοητά.
Τώρα που νομίζω ότι κατάλαβα, θα σταθώ για πολύ λίγο στο "Επίσης ρατσισμός όπως μας τον πλασάρουν δεν υπάρχει ούτε ήταν ποτέ θέμα της κοινωνίας μας" μόνο και μόνο για να σημειώσω ότι διαφωνώ, η ελληνική κοινωνία είναι από τις πλέον ρατσιστικές στην ΕΕ.
Στα υπόλοιπα, συμφωνώ για τις κυβερνήσεις που πρακτικά ασκούν μοναρχία με τον πρωθυπουργό-βασιλιά να κάνει περίπου ό,τι γουστάρει. Αυτό είναι και το πρόβλημα με την κοινοβουλευτική δημοκρατία όπως λειτουργεί στη χώρα μας. Παίρνει ένα κόμμα αυτοδυναμία και οι βουλευτές είναι απλές μαριονέτες που κοιτούν να μη χάσουν τη θέση τους και το αξίωμα/μισθό τους. Πολύ περισσότερο δε, όταν η δικαιοσύνη στη χώρα ελέγχεται σε τεράστιο βαθμό και με τα ΜΜΕ να σιγοντάρουν στο ρυθμό αυτού που τους πληρώνει. Από εκεί και πέρα, στο χέρι του κόσμου είναι να μη δίνει αυτοδυναμίες, αλλά - όμως - αυτοί είμαστε και αυτούς έχουμε. Ό,τι μας αξίζει δηλαδή.
|
|
|
Post by thalporist on Jun 7, 2023 0:51:08 GMT 2
Μας κατέστρεψαν το Ευρώ, η παγκοσμιοποίηση, οι τράπεζες, τα μνημόνια, τα ριάλιτι, οι 'Ρουβάδες', το ιντερνέτ, τα Ζάππεια, ο Καποδίστριας, οι Πάνιες, οι Κωστόπουλοι και οι Εβραίοι. Χωρίς καμμία υπερβολή.
|
|