|
Post by vulture on Feb 14, 2023 20:10:15 GMT 2
Ο τίτλος είναι αυτοεπεξηγηματικός. Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο pistorm είναι ένας αντάπτορας στην ουσία, στον οποίο κουμπώνει ένα Raspberry Pi 3A, 3B, 4B ή Zero2 το οποίο τρέχει τον Emu68k (εξομοιωτής του 68000) και αντικαθιστά τον 68k στις αμιγκούλες μας. Εκτός αυτού, μας δίνει πρόσβαση και στους υπόλοιπους πόρους του RPi (RAM, ethernet, storage, gfx κλπ) και την τουμπανιάζει σε βαθμό που δεν έχουμε ξαναδεί σε πραγματικό σύστημα. Τους τελευταίους μήνες, λοιπόν, ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη της πολυαναμενόμενης έκδοσης του Pistorm για Α1200, του Pistorm32 Lite. Ήδη έχει ξεκινήσει η διάθεσή του από διάφορα αμιγκοκαταστήματα και η τιμή του, αν συμπεριλάβει κάποιος και το κόστος για ένα Raspberry Pi συν τα όποια παρελκόμενα, είναι περίπου στο 1/3 της τιμής μιας IceDrake και περίπου 10 φορές πιο γρήγορος από αυτή! Βέβαια, ακόμα υπάρχουν θέματα συμβατότητας, αλλά με τον καιρό, πιστεύω τα περισσότερα από αυτά θα διορθωθούν. Περισσότερα για το project: github.com/PiStorm/pistorm32-lite-hardwareΧορταστικό βίντεο με 100 demos να τρέχουν στον Pistorm32 Lite:
|
|
|
Post by portarinos on Feb 14, 2023 20:26:23 GMT 2
Σωστή προσέγγιση συνολικά. Ethernet και ασφαλώς WiFi (του Rpi) δεν νομίζω ότι παίζει ακόμα. Kατά τ'άλλα, είναι όντως η πιο οικονομική και εξελίξιμη υπερλύση για classic Amiga. H 1200 απογειώνεται!
|
|
|
Post by vulture on Feb 14, 2023 20:28:33 GMT 2
Νομίζω έχω διαβάσει ότι το ethernet υποστηρίζεται, αλλά όχι ακόμα το wifi. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια.
|
|
|
Post by walkero on Feb 15, 2023 12:19:17 GMT 2
Εκπληκτική επέκταση και στην σωστή τιμή. Τα μαγαζιά δεν προλαβαίνουν την ζήτηση. Αν δεν είχα τις NG AmigaOne σίγουρα θα έπαιρνα ένα, αν και σκέφτομαι να πάρω την έκδοση που θα βγει με CM4 στο μέλλον.
Βέβαια κάπου διάβασα ότι ο φίλος Gunnar των Vampire κάπου έλεγε σε κλειστό beta κανάλι στο discord ότι οι μετρήσεις με SysInfo σε σύστημα με JIT είναι παραπλανητικές, διότι όλα αυτά τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν UAE και PiStorm στην κυριολεξία κλέβουν, ώστε να φαίνονται 2/5/10 φορές ταχύτερα από τις Vampire. Βέβαια, κάποια benchmarks με Lightwave renderings δείχνουν την V4 να αποδίδει σχεδόν όσο μια Warp1260 με 060 στα 105Mhz, και την pistorm να είναι κατά πολύ ταχύτερη (https://drive.google.com/file/d/1_VxGqSt2fMQbDxdZNO-SvA5Th0gfgp3n/view). Κατά την γνώμη μου αυτά είναι και από τα πιο σημαντικά benchmarks διότι έχει να κάνει με πραγματική δουλειά που ενδέχεται να κάνεις στο σύστημά σου και στην τελική με πραγματικό user experience.
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Feb 15, 2023 13:03:40 GMT 2
^ Συμφωνώ.
Νομίζω πως το SYSinfo σου δίνει μία γενική κατεύθυνση και ίσως είναι ακριβές όταν πρόκειται για κοινούς επιταχυντές με περιορισμένο εύρος MHz. Τα benchmarks προγραμμάτων είναι σημαντικότερα και εκτός από το LW χρήσιμο θα ήταν να δούμε πόσο χρόνο παρίνει (π.χ.) στην τελευταία έκδοση του IBrowse να ανοίξει μία SSL σελίδα ή πόσο χρόνο παίρνει για να φορτώσει μία hollywood/mui εφαρμογή (που είναι συνήθως πιο βαρείς). Να έχεις δλδ μία εικόνα για την αίσθηση της πραγματικής ταχύτητας σε καθημερινά tasks.
Βέβαια, εμπειρικά, όσον αφορά το LW, οτιδήποτε κάνει raytrace τις συγκεκριμένες scenes με τα συγκεκριμένα default options και είναι κάτω από 2-3 λεπτά, υπερκαλύπτε οποιαδήποτε ανάγκη, παρούσα ή μελλοντική, όσον αφορά στη γενική/καθημερινή χρησιμότητα ενός 68k συστήματος με την υφιστάμενη library εφαρμογών. Από τη σκοπιά του χρήστη, δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα πρακτικά αν ρίξεις κι άλλο τον χρόνο κάτω.
Όσον αφορά το PiStorm, κάπου τσέκαρα πως υπάρχει και έκδοση για την πλαϊνή θύρα της 500άρας και μπαίνω σε πειρασμό σε σχέση με τον TF που θέλω να αγοράσω τον Μάρτη, αφού το ποσό είναι πάνω - κάτω ίδιο.
|
|
|
Post by vulture on Feb 15, 2023 13:10:37 GMT 2
Κοίτα, Γιώργο, προσωπικά αυτό το περί κλεψιάς του JIT που λέει ο Gunnar το ακούω βερεσέ και μου ακούγεται και λίγο σα δικαιολογία, επειδή βλέπει ότι το hardware του ξεπερνιέται από κάτι πολύ φθηνότερο.
Τι θέλω να πω: είναι μια τεχνική που αυξάνει την ταχύτητα επεξεργασίας των εντολών. Από τη στιγμή που υπάρχει πραγματική αποτύπωση στις επιδόσεις με το JIT, ευτυχώς που το έχουμε και τις πολλαπλασιάζει.
Θυμάμαι ακόμα όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει η έκδοση του WinUAE με JIT που πανηγυρίζαμε. Τώρα του ξίνισε του Gunnar και ξαφνικά είναι "κλεψιά"; Αν μπορεί, ας βάλει και optional JIT mode στην IceDrake να το κοντράρει.
|
|
|
Post by walkero on Feb 15, 2023 16:51:55 GMT 2
vultureΜε τα λίγα που καταλαβαίνω, η λειτουργία του JIT είναι ακριβώς να κρατήσει σε cache και να επαναχρησιμοποιήσει πράγματα που επαναλαμβάνονται. Κι αυτό είναι που έδωσε αυτή την τεράστια ώθηση στα emulated συστήματα. Τώρα, αν αυτό είναι καλό ή όχι, είναι σχετικό για τον κάθε ένα. Για εμένα, όσο δεν χαλάει την συμβατότητα με το software τότε είναι μια χαρά και χαίρομαι που υπάρχει. Όσο για τον Gunnar καταλαβαίνω όσα λέει, διότι κι αυτός προσπαθεί να πουλήσει την πραμάτεια του και να βγάλει τα σπασμένα από το τεράστιο περίπτερο στο Amiga37, οπότε είναι λογικό να γράφει όποια δικαιολογία μπορεί. Άσε που δεν μπορείς να μπεις και σε συζήτηση μαζί του διότι τα μυαλά του είναι πραγματικά κολλημένα. Το κακό είναι ότι μερικοί που δεν γνωρίζουν και πολλά θα συνταχθούν με αυτή την άποψη και θα πολεμήσουν τις άλλες λύσεις. Και δυστυχώς το συγκεκριμένο άτομο είναι γνωστό πόσο ακραίο και πόσο φιδέμπορας είναι. Αλλά στην τελική, για κάθε χρήστη οι ανάγκες είναι διαφορετικές και θα κάνει αυτό που τον κρατά χαρούμενο, ό,τι κι αν είναι αυτό, ό,τι hardware κι αν επιλέξει.
|
|
|
Post by vulture on Feb 15, 2023 20:23:35 GMT 2
Αλλά στην τελική, για κάθε χρήστη οι ανάγκες είναι διαφορετικές και θα κάνει αυτό που τον κρατά χαρούμενο, ό,τι κι αν είναι αυτό, ό,τι hardware κι αν επιλέξει. Συντάσσομαι 100%
|
|
mike
God
Dony ? Ποιος αυτος ο γεροπεριεργος αταρας?
|
Post by mike on Feb 15, 2023 23:08:13 GMT 2
ναι αλλα το μεγαλο προβλημα του JIT ειναι οτι καταστρεφει παιχνιδια ή εφαρμογες που εχουν random generator, γιατι βγαζει καθε φορα το ιδιο προδιαγεγραμμενο αποτελεσμα. Οποτε ειναι μονοδρομος η μη-χρηση του.
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Feb 16, 2023 0:14:28 GMT 2
mike Όχι απολύτως ορθό, υπό την έννοια ότι όπως αναφέρω εδώ, στο τελευταίο update εισάγαμε: Από πρώτο χέρι γνωρίζω ότι εξαρτάται πως λειτουργεί ο random generator. Για του λόγου το αληθες, ο οποιοσδήποτε μπορεί να τεστάρει μία έκδοση SWOS σε περιβάλλον emulation με JIT ενεργό, να επιλέξει Preset Competition -> World Cup, να αφήσει όλες τις ομάδες κόκκινες (CPU controlled) και να τρέξει απλώς τα αποτέλεσματα, ως το τέλος της διοργάνωσης. Στη συνέχεια μπορεί να ξαναφορτώσει το τουρνουά (όχι replay tournament) και να συγκρίνει τα αποτελέσματα / ομάδες που προκρίνονται, για να διαπιστώσει πως είναι κάθε φορά διαφορετικά καθώς ο random generator συνίσταται σε ένα random byte sequence που εισάγεται στο αρχείο το οποίο περιέχει τις ομάδες / κανόνες του εκάστοτε τουρνουά (στη συγκεκριμένη περίπτωση το ενσωματωμένο WC του παιχνιδιού) και δεν έχει καμία σχέση με κάποια εντολή 68k που να βρίσκεται στη μνήμη του παιχνιδιού. Έχεις κάποια λίστα με παιχνίδια που επηρεάζονται; Προσπερνώ βέβαια το γεγονός ότι είσαι ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη που απενεργοποιεί το JIT εν γένει...
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 16, 2023 9:17:04 GMT 2
Ο τίτλος είναι αυτοεπεξηγηματικός. Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο pistorm είναι ένας αντάπτορας στην ουσία, στον οποίο κουμπώνει ένα Raspberry Pi 3A, 3B, 4B ή Zero2 το οποίο τρέχει τον Emu68k (εξομοιωτής του 68000) και αντικαθιστά τον 68k στις αμιγκούλες μας. Εκτός αυτού, μας δίνει πρόσβαση και στους υπόλοιπους πόρους του RPi (RAM, ethernet, storage, gfx κλπ) και την τουμπανιάζει σε βαθμό που δεν έχουμε ξαναδεί σε πραγματικό σύστημα. Τους τελευταίους μήνες, λοιπόν, ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη της πολυαναμενόμενης έκδοσης του Pistorm για Α1200, του Pistorm32 Lite. Ήδη έχει ξεκινήσει η διάθεσή του από διάφορα αμιγκοκαταστήματα και η τιμή του, αν συμπεριλάβει κάποιος και το κόστος για ένα Raspberry Pi συν τα όποια παρελκόμενα, είναι περίπου στο 1/3 της τιμής μιας IceDrake και περίπου 10 φορές πιο γρήγορος από αυτή! Βέβαια, ακόμα υπάρχουν θέματα συμβατότητας, αλλά με τον καιρό, πιστεύω τα περισσότερα από αυτά θα διορθωθούν. Περισσότερα για το project: github.com/PiStorm/pistorm32-lite-hardwareΧορταστικό βίντεο με 100 demos να τρέχουν στον Pistorm32 Lite: Δεν λέω, καλό και ενδιαφέρον το όλο project, αλλά το θέμα είναι τι ακριβώς έχει στο μυαλό του να κάνει ο καθένας:
- Να έχει την ταχύτερη δυνατή Amiga; Τότε ναι, PiStorm32 δαγκωτό.
- Να δουλέψει σε υψηλές αναλύσεις με πραγματικό χρώμα σε σύγχρονες οθόνες και να χρησιμοποιήσει την GPU του Raspberry Pi; Τότε και πάλι ναι, PiStorm32 δαγκωτό;
- Να αντικαταστήσει το PC του για την καθημερινή χρήση με μία υπερ-πουσαρισμένη Amiga; Ξεχάστε το. Δεν γίνεται σε καμία περίπτωση και με κανένα hardware.
- Να γλυτώσει από το βραχνά των 2 οθονών της Vampire; Μια από τα ίδια θα αντιμετωπίσει, απλώς σε... οικονομικότερη version.
- Να απολαύσει ταχύτητα με τη μεγαλύτερη δυνατή συμβατότητα; Με τα σημερινά δεδομένα όλες οι Vampire ρίχνουν στ' αυτιά σε PiStorm και PiStorm32 στον τομέα της συμβατότητας. Οπότε αν κάποιος επιθυμεί ΚΑΙ ταχύτητα ΚΑΙ συμβατότητα, τότε μία Vampire είναι η καλύτερη λύση.
- Να έχει 100% συμβατότητα για να παίζει όλα τα παλιά - και νέα - παιχνίδια και να απολαμβάνει τα κλασικά demos; Τότε μακριά κι αγαπημένοι και από το PiStorm32 και από την Vampire. Μία Α1200 με μία επέκταση μνήμης 4ΜΒ στην trapdoor τα κάνει όλα και συμφέρει. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους επιταχυντές με 68(EC)020/68030 καθώς προσφέρουν περισσότερη μνήμη, μεγαλύτερη ταχύτητα και απόλυτη συμβατότητα. Προσωπικά πάντως ακόμα αναρωτιέμαι γιατί αντικατέστησα την 4ΜΒ επέκταση με accelerator 68030/42MHz + 128MB Fast RAM, αφού δεν βρήκα να κάνω κάτι που να μου χρειάζεται η έξτρα ισχύς. Καταλαβαίνετε λοιπόν πώς αντιμετωπίζω και το θέμα με το PiStorm και την Vampire: καλό ναι, γρήγορο ναι, αλλά τι να το κάνεις; Να υπήρχε ένας browser άντε, να το καταλάβω. Τώρα όμως;
|
|
|
Post by walkero on Feb 16, 2023 12:00:40 GMT 2
Θα συμφωνήσω με τον Mike, ότι ενδέχεται να υπάρχουν παιχνίδια ή εφαρμογές που έχουν πρόβλημα με το JIT. Σε αυτή την περίπτωση ίσως και να μπορείς να το απενεργοποιήσεις. Δεν το γνωρίζω αν το κάνει το PiStorm όμως. Κατά την γνώμη μου το JIT είναι αναγκαίο στις παρακάτω περιπτώσεις: - Χρήση Workbench όπου θέλει ο χρήστης πραγματικά να κάνει πράγματα, π.χ. MP3 playback παράλληλα με IRC και IBrowse ή Wordworth όπου θα γράψεις άρθρο για το RetroPlanet - Προγράμματα, π.χ. Vista PRO, Lightwave, Cinema4D. Επίσης σε μερικά Hollywood apps είναι αναγκαίο. Ο 10Marc έκανε video με το Publisher σε 060 και κόντεψα να βγάλω τα μάτια μου μέχρι να κάνει apply μια αλλαγή στην γραμματοσειρά. - Demos που απαιτούν 040/060, οπότε να μπορείς να τα απολαύσεις και αυτά - Ported παιχνίδια, π.χ. Doom, Blood κλπ. - Emulators Τώρα αν θέλεις να παίξεις το Χ classic παιχνίδι που παρουσιάζει προβλήματα σας αυτά που περιγράφει ο Mike, ίσως να λύνεται με το WHDLoad (δεν το γνωρίζω), ίσως και να πρέπει να ξεθάψεις την A500 και να το κάνεις. donyΔες AmigaOS 4 και MorphOS, αλλά και πάλι σε κάποιο βαθμό. Netflix και Disney+ δεν θα μπορέσεις να δεις σίγουρα  Εκτός κι αν δεν αναφέρεσαι σε πραγματικές Amiga NG.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 16, 2023 13:59:26 GMT 2
Θα συμφωνήσω με τον Mike, ότι ενδέχεται να υπάρχουν παιχνίδια ή εφαρμογές που έχουν πρόβλημα με το JIT. Σε αυτή την περίπτωση ίσως και να μπορείς να το απενεργοποιήσεις. Δεν το γνωρίζω αν το κάνει το PiStorm όμως. Κατά την γνώμη μου το JIT είναι αναγκαίο στις παρακάτω περιπτώσεις: - Χρήση Workbench όπου θέλει ο χρήστης πραγματικά να κάνει πράγματα, π.χ. MP3 playback παράλληλα με IRC και IBrowse ή Wordworth όπου θα γράψεις άρθρο για το RetroPlanet - Προγράμματα, π.χ. Vista PRO, Lightwave, Cinema4D. Επίσης σε μερικά Hollywood apps είναι αναγκαίο. Ο 10Marc έκανε video με το Publisher σε 060 και κόντεψα να βγάλω τα μάτια μου μέχρι να κάνει apply μια αλλαγή στην γραμματοσειρά. - Demos που απαιτούν 040/060, οπότε να μπορείς να τα απολαύσεις και αυτά - Ported παιχνίδια, π.χ. Doom, Blood κλπ. - Emulators Τώρα αν θέλεις να παίξεις το Χ classic παιχνίδι που παρουσιάζει προβλήματα σας αυτά που περιγράφει ο Mike, ίσως να λύνεται με το WHDLoad (δεν το γνωρίζω), ίσως και να πρέπει να ξεθάψεις την A500 και να το κάνεις. dony Δες AmigaOS 4 και MorphOS, αλλά και πάλι σε κάποιο βαθμό. Netflix και Disney+ δεν θα μπορέσεις να δεις σίγουρα  Εκτός κι αν δεν αναφέρεσαι σε πραγματικές Amiga NG. Κοίτα, κάνω την παραδοχή ότι αν έχεις έναν σύγχρονο, ενημερωμένο browser, μπορείς να κάνεις τα πάντα (webmail, Google docs, Discord, Messenger κλπ) χωρίς να χρειάζεσαι κάποια άλλη εφαρμογή που να υπάρχει π.χ. μόνο σε Windows. Οπότε το θέμα είναι να έχεις αυτόν τον browser, είτε μιλάμε για next gen, είτε για classic. Απλά, στην δεύτερη περίπτωση, αν δηλαδή υπήρχε όντως ένας up-to-date web browser για classic Amigas τότε θα είχε όντως νόημα η "μάχη" για την όσο δυνατόν μεγαλύτερη ισχύ. Τώρα τι να την κάνεις; Το Deluxe Paint τρέχει και σε 500άρα! ;-)
|
|
|
Post by vulture on Feb 16, 2023 14:58:30 GMT 2
- Να γλυτώσει από το βραχνά των 2 οθονών της Vampire; Μια από τα ίδια θα αντιμετωπίσει, απλώς σε... οικονομικότερη version.
- Να απολαύσει ταχύτητα με τη μεγαλύτερη δυνατή συμβατότητα; Με τα σημερινά δεδομένα όλες οι Vampire ρίχνουν στ' αυτιά σε PiStorm και PiStorm32 στον τομέα της συμβατότητας. Οπότε αν κάποιος επιθυμεί ΚΑΙ ταχύτητα ΚΑΙ συμβατότητα, τότε μία Vampire είναι η καλύτερη λύση.
Γενικά συμφωνώ. Στέκομαι σε αυτά τα δύο σημεία μόνο. Αν κάποιος έχει scandoubler και οθόνη με hdmi, δε χρειάζεται δεύτερο μόνιτορ και αυτό ισχύει για κάθε setup, όχι μόνο για το pistorm.
Όσον αφορά τη συμβατότητα, οκ, αυτή τη στιγμή, έτσι είναι. Αλλά είναι υπό ανάπτυξη και βελτιώνεται συνεχώς. Ήδη έχει εντοπιστεί θέμα με συμβατότητα που το ίδιο game σε whdload σέρνεται και σε native hd install πάει μια χαρά, οπότε ίσως στην επόμενη έκδοση whdload να έχει λυθεί.
Και, βέβαια, είναι φθηνή λύση για αυτά που προσφέρει. Ειδικά αν κάποιος έχει ήδη κάποιο συμβατό rpi.
Εννοείται φυσικά ότι αν κάποιος θέλει μόνο games, με 4ΜΒ fast έχει καθαρίσει και δε χρειάζεται τπτ περισσότερο.
|
|
mike
God
Dony ? Ποιος αυτος ο γεροπεριεργος αταρας?
|
Post by mike on Feb 16, 2023 17:53:55 GMT 2
Το βασικοτερο ειναι αυτο που αναφερθηκε πιο πανω, ποια χρηση θελει να κανει καποιος. Απο αυτο εξαρταται η επιλογη της αγορας.
Τωρα το παιχνιδι που ειναι ο κριτης για την συμβατοτη ειναι το Colonization το οποιο ειναι γραμμενο πανω στο Workbench. Να θυμησω οτι ηταν και αυτο που ανεδειξε (για εμενα τουλαχιστον) τις ασυμβατοτητες των ACA, αφου μετα απο συγκεκριμενα αποτελεσματα ναυμαχιων βυθιζοταν καποιο πλοιο και μαζι βυθιζοταν και η amiga σε ενα crash που κολλαγε και τιποτα δεν αντιδρουσε. Απο την αλλη, το προβλημα με ενεργοιημενο το JIT ειναι οταν στο παιχνιδι πρεπει να δημιουργηθει τυχαια ενας απο τους 30 περιπου διαφορετικους "αποικους" οπου με το JIT ενεργοποιημενο δημιουργειται παντα ο "κοινος" απλος αποικος και κανενας απο τους υπολοιπους με καποια ειδικοτητα. Και απο οτι καταλαβα επισης αλλα random γεγονοτα εχουν παντα το ιδιο αποτελεσμα, οπως το αποτελεσμα μαχών. Βεβαια εχω την εντυπωση οτι η δημιουργεια τυχαιου κοσμου παιχνιδιου ειναι πραγματι random, αλλα εαν θελετε μπορω να κανω πιο εκτεταμενες δοκιμες.
|
|
|
Post by vulture on Feb 16, 2023 18:05:39 GMT 2
Mike, αυτό που λες συμβαίνει υποθέτω με WinUAE;
Κάτσε να δούμε τι γίνεται και με pistorm, ίσως ο Emu68k έχει διαφορετική υλοποίηση JIT και δε δημιουργεί τέτοιο θέμα.
|
|
|
Post by portarinos on Feb 17, 2023 0:09:17 GMT 2
Γενικά συμφωνώ. Στέκομαι σε αυτά τα δύο σημεία μόνο. Αν κάποιος έχει scandoubler και οθόνη με hdmi, δε χρειάζεται δεύτερο μόνιτορ και αυτό ισχύει για κάθε setup, όχι μόνο για το pistorm.
Να σημειωθεί πως με την Icedrake το ζήτημα των 2 οθονών (με την ύπαρξη 2 διαφορετικών συσκευών ή έστω 1 με επιλογή source κάθε φορά), είναι ήδη λυμένο με ένα output απο HDMI. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που αντικατεστησα το Pistorm32 με την Icedrake όπως επίσης και η Ethernet την οποία ομολογουμένως δε δοκιμασα αν λειτουργεί με Pistorm. Συνεπώς, +1 για την Icedrake και μάλιστα με αρκετά πειστική ανάλυση και οπτική απόδοση.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 17, 2023 9:17:27 GMT 2
Να σημειωθεί πως με την Icedrake το ζήτημα των 2 οθονών (με την ύπαρξη 2 διαφορετικών συσκευών ή έστω 1 με επιλογή source κάθε φορά), είναι ήδη λυμένο με ένα output απο HDMI. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που αντικατεστησα το Pistorm32 με την Icedrake όπως επίσης και η Ethernet την οποία ομολογουμένως δε δοκιμασα αν λειτουργεί με Pistorm. Συνεπώς, +1 για την Icedrake και μάλιστα με αρκετά πειστική ανάλυση και οπτική απόδοση. Μόνο και μόνο γι' αυτό θα αγόραζα την Icedrake. Τεράστια υπόθεση. Την Vampire την παράτησα μια και καλή μετά από 2-3 ώρες συνεχών αλλαγών source στην οθόνη. Enough is enough. Φυσικά η τιμή της Icedrake είναι γύρω στα 600€ αν θυμάμαι καλά, αλλά, από την άλλη, για την Amiga έχουμε δώσει άπαντες πολλά 600άρια ακόμα και σε εποχές που τα 600€ είχαν πολύ μεγαλύτερη αξία. Άλλωστε αν πάρεις μία Icedrake και μετά δεν χρειαστεί να αγοράσεις απολύτως τίποτα άλλο μπορεί και να συμφέρει τελικά...
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Feb 17, 2023 11:43:19 GMT 2
Το συνολικό μανίκι για την αναβάθμιση της 500άρας μου, το έχω υπολογίσει στα 500-550€. Η διαφορά στο οικονομικό είναι ότι απλώς δεν τα δίνεις άπαξ. Μπορείς να το ρεγουλάρεις και σου φαίνονται ίσως λιγότερα ή πιο ευκολόπεπτο στο να το διαχειριστείς. Αλλά το ποσό είναι πάνω - κάτω το ίδιο και αν βάλεις τον παράγοντα cost / benefit, η Icedrake είναι σίγουρα πιο συμφέρουσα.
Εδώ που τα λέμε, υπολογίζω πως τελικά θα έχω μαξ τις επιδόσεις της 1200άρας μου με 030@50 κτλ αλλά θα του λείπει σε τελική ανάλυση το AGA. Οπότε θα έχω δώσει ένα x ποσό (ίσο με την αναβάθμιση μίας 1200άρας) και θα κάνω ή θα παίζω - πολλά ή λίγα - σίγουρα λιγότερα πράγματα. Γενικότερα δλδ, παρότι έχω μπει στον κυκεώνα αυτό με πλήρη γνώση για την καυλάντα του θέματος, δεν το προτείνω παραπέρα.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 18, 2023 10:13:02 GMT 2
Το συνολικό μανίκι για την αναβάθμιση της 500άρας μου, το έχω υπολογίσει στα 500-550€. Η διαφορά στο οικονομικό είναι ότι απλώς δεν τα δίνεις άπαξ. Μπορείς να το ρεγουλάρεις και σου φαίνονται ίσως λιγότερα ή πιο ευκολόπεπτο στο να το διαχειριστείς. Αλλά το ποσό είναι πάνω - κάτω το ίδιο και αν βάλεις τον παράγοντα cost / benefit, η Icedrake είναι σίγουρα πιο συμφέρουσα. Εδώ που τα λέμε, υπολογίζω πως τελικά θα έχω μαξ τις επιδόσεις της 1200άρας μου με 030@50 κτλ αλλά θα του λείπει σε τελική ανάλυση το AGA. Οπότε θα έχω δώσει ένα x ποσό (ίσο με την αναβάθμιση μίας 1200άρας) και θα κάνω ή θα παίζω - πολλά ή λίγα - σίγουρα λιγότερα πράγματα. Γενικότερα δλδ, παρότι έχω μπει στον κυκεώνα αυτό με πλήρη γνώση για την καυλάντα του θέματος, δεν το προτείνω παραπέρα. Σωστά μίλησες χλωμό πρόσωπο. Σε ποια 500άρα όμως αναφέρεσαι; Σε αυτήν με τον εξωτερικό δίσκο;
|
|