dony
Administrator
|
Post by dony on Aug 10, 2021 16:39:28 GMT 2
Ναι, μετατράπηκε και η 500άρα (και όχι μόνο, όπως θα διαβάσετε) σε... nostalgia device. Εν αναμονή του full-sized μοντέλου (που ελπίζουμε να κυκλοφορήσει): TheA500 Mini
|
|
|
Post by vulture on Aug 10, 2021 17:52:49 GMT 2
Ωραίο νέο, το διάβαζα κι εγώ χθες. Μακάρι να γίνει σωστή υλοποίηση.
|
|
amije
Full Member
if we wait until we're ready, we'll be waiting for the rest of our lives
|
Post by amije on Aug 10, 2021 22:44:14 GMT 2
ωραία! με λειτουργικό τι γίνεται? οι πληροφορίες είναι λακωνικότατες!
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Aug 11, 2021 18:15:23 GMT 2
ωραία! με λειτουργικό τι γίνεται? οι πληροφορίες είναι λακωνικότατες! Κρίνοντας από τα προηγούμενα μηχανήματα της εταιρίας αλλά και από όσα διάβασα, θα έχει ένα mode που ονομάζεται Carousel από το οποίο θα μπορείς να διαλέξεις και να τρέξεις κάποιο από τα 25 προεγκατεστημένα παιχνίδια. Από εκεί και πέρα θα έχει έναν file explorer για πρόσβαση στο USB stick και mounting των επιθυμητών ADF images. Εδώ τίθεται το πρώτο σοβαρό ερώτημα: με τι ROMS θα παίζουν όλα αυτά; Λογικά θα έχουν πάρει από την Cloanto τα δικαιώματα για 1.3 και 3.1 αλλά υποθέτω ότι θα μπορεί κάποιος να φορτώσει και τα δικά του ROMfiles. Η απορία του ενός εκατομμυρίου είναι το τι παίζει με τα WHDLoad installs που, όπως ανακοινώθηκε, θα υποστηρίζει. Θα υπάρχει κάποιο HDF file; Θα δημιουργείται κάθε φορά μια εικονική εγκατάσταση AmigaOS+WHDLoad στην RAM; Το βέβαιο είναι ότι μπορεί να εξομοιωθεί ουσιαστικά από Amiga 500 με 1/2ΜΒ μέχρι και Α1200 με 4ΜΒ και δίσκο. Τα υπόλοιπα θα τα μάθουμε εν καιρώ. Απλά, όπως και στην περίπτωση του TheC64, το Mini είναι ένα χαβαλεδιάρικο παιχνιδάκι ενώ το full sized μοντέλο είναι... οργασμικό. Οπότε και στην περίπτωση της TheA500 Mini σκέφτομαι μήπως βγει στο μέλλον μοντέλο κανοονικού μεγέθους με λειτουργικό πληκτρολόγιο: αυτό ναι, θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρον!
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Aug 12, 2021 9:07:47 GMT 2
130 ευρώ για μία παιχνιδομηχανή που δεν παίζει καν το swos total pack; (προβληματισμένη φατσούλα  ) I 'll pass..
|
|
|
Post by kostakis on Aug 12, 2021 23:30:33 GMT 2
Περιμένουμε σε κανέναν χρόνο το full size μοντέλο. Αυτό το mini μοντέλο, μόνο για συλλεκτικούς λόγους.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Aug 14, 2021 8:38:07 GMT 2
130 ευρώ για μία παιχνιδομηχανή που δεν παίζει καν το swos total pack; (προβληματισμένη φατσούλα  ) I 'll pass.. Γιατί δεν το παίζει; Δεν τρέχει σε Α1200 με σκληρό δίσκο και 4ΜΒ RAM;
|
|
amije
Full Member
if we wait until we're ready, we'll be waiting for the rest of our lives
|
Post by amije on Aug 23, 2021 18:15:16 GMT 2
εχουμε καμια ιδεα για το πότε θα κυκλοφορισει?
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Aug 28, 2021 10:03:47 GMT 2
εχουμε καμια ιδεα για το πότε θα κυκλοφορισει? Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διάβασα πάει για Μάρτιο το 2022 με τιμή 140€. Φυσικά όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν, οπότε αναμένουμε...
|
|
mike
Senior Member
atariST? ποιο αυτο που ειναι μιση amiga?
|
Post by mike on Aug 28, 2021 17:36:39 GMT 2
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διάβασα πάει για Μάρτιο το 2022 με τιμή 140€. Απο οτι ειδα στις ειδησεις του Σκαι, η τιμη για τους ανεμβολιαστους θα ειναι 200 ευρω.
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Sept 6, 2021 13:32:55 GMT 2
Ρε μάγκες, ειλικρινά, θεωρεί κανένας πως υπάρχει κάποιο νόημα σε αυτή τη φάση εν έτει '21;
Θέλω να πω, πως ζούμε στην εποχή που φορτώνεις uae στο κινητό και κάνεις cast σε οποιαδήποτε τηλεόραση (με chromecast ή απευθείας σε ενσωματωμένη smart) αφού έχεις κάνει pair ένα bt χειρηστήριο στο κιν. Τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω πλέον αν θέλω να σκοτώσω λίγη ώρα με classic gaming. Και δεν είναι μόνο uae αλλά οποιοδήποτε mame, game boy, etc. Όλα τα mid ranger κινητά πλέον είναι πραγματικά πανίσχυρα - και παίζεις Superfrog σε μία υπερσύγχρονη 60άρα led με hdr10+ με μηδενικό κόστος. Μία καλή σύνδεση θες μεταξύ κιν-chromecast/smart για να μην lagάρεις μόνο.
Κι αν καίγεσαι για dedicated σύστημα (το οποίο να εξομοιώνει), τράβα του ένα RPi που έχει πρόσβαση και σε άλλα συστήματα με κανένα RetroPie.
Δλδ, το feeling να έχεις μία μινιατούρα case της amiga για να κάνεις όσα έκανες εχθές και το οποίο δεν προσθέτει απολύτως τπτ στο τραπέζι κοστολογείται 120€;
|
|
|
Post by vulture on Sept 6, 2021 13:51:58 GMT 2
Δεν είναι τόσο για εμάς η A500mini όσο για τους φασαίους που θέλουν να δουν το ρετρομηχάνημα της νιότης τους ή για το οποίο έχουν ακούσει, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν οποιαδήποτε ρύθμιση ή εγκατάσταση, παρά μόνο ξερό plug 'n' play.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Sept 6, 2021 17:11:05 GMT 2
Ρε μάγκες, ειλικρινά, θεωρεί κανένας πως υπάρχει κάποιο νόημα σε αυτή τη φάση εν έτει '21; Θέλω να πω, πως ζούμε στην εποχή που φορτώνεις uae στο κινητό και κάνεις cast σε οποιαδήποτε τηλεόραση (με chromecast ή απευθείας σε ενσωματωμένη smart) αφού έχεις κάνει pair ένα bt χειρηστήριο στο κιν. Τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω πλέον αν θέλω να σκοτώσω λίγη ώρα με classic gaming. Και δεν είναι μόνο uae αλλά οποιοδήποτε mame, game boy, etc. Όλα τα mid ranger κινητά πλέον είναι πραγματικά πανίσχυρα - και παίζεις Superfrog σε μία υπερσύγχρονη 60άρα led με hdr10+ με μηδενικό κόστος. Μία καλή σύνδεση θες μεταξύ κιν-chromecast/smart για να μην lagάρεις μόνο. Κι αν καίγεσαι για dedicated σύστημα (το οποίο να εξομοιώνει), τράβα του ένα RPi που έχει πρόσβαση και σε άλλα συστήματα με κανένα RetroPie. Δλδ, το feeling να έχεις μία μινιατούρα case της amiga για να κάνεις όσα έκανες εχθές και το οποίο δεν προσθέτει απολύτως τπτ στο τραπέζι κοστολογείται 120€; Περί ορέξεως κολοκυθόπιττα, φίλε. Όπως κάποιοι φτιάχνονται ακόμα με το Sensible και κάποιοι άλλοι ακούνε Mad Clip, έτσι υπάρχει και κοινό που γουστάρει ιμιτασιόν μίνι Αμιγκάκι. Μετά τα απανωτά λοκντάουνς κάθε είδους τρέλα δικαιολογείται.
|
|
|
Post by walkero on Sept 7, 2021 11:11:27 GMT 2
@cool_amigaN Έχεις δίκιο, και να προσθέσω ότι με το AmigaLive δεν χρειάζεται καν να έχει το άγχος των εγκαταστάσεων και των ρυθμίσεων. Τα τρέχεις όλα από την εφαρμογή κατεβάζοντάς τα από online. Αλλά, όπως είπαν και οι υπόλοιποι, δεν απευθύνεται σαν προϊόν σε εμάς, αλλά σε όλους εκείνους που έχουν χάσει επαφή με το άθλημα. Πάντως, αν υπήρχε τρόπος να βάλω bluetooth σε ένα Tomahawk θα εξέταζα την λύση που προτείνεις. Μέχρι τότε, έχω την Amiga 1200 μου, που χρησιμοποιώ στα streams (https://www.twitch.tv/walkerogr, www.youtube.com/playlist?list=PLqkBhE7jGOVC0-dEmQJv5z5T6zvaa47U5) και παίζω τα πάντα εκεί. Καμιά φορά Κυριακές κάνω και gaming streams. Αν πάλι δεν θέλω να παίξω σε αυτήν, τότε χρησιμοποιώ το E-UAE στην X5000 και βγάζω γούστα.
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Sept 7, 2021 14:59:22 GMT 2
vultureΜαζί σου αλλά - διάολε - πόσοι είναι αυτοί που την τελευταία 20ετια νοστάλγησαν να παίξουν ένα παιχνίδι και δεν τσέκαραν κάποιον δωρεάν emulator (σε οποιαδήποτε πλατφόρμα PC, RPi) ή ένα έτοιμο πακέτο από (πχ.) thecompany και είναι έτοιμοι να δώσουν 120€ ευρώ για 25 παιχνίδια + ψάξιμο μετά δικό τους (αφιέρωση χρόνου); donyΚαλά εννοείται πως ο καθένας επιλέγει με βάση του γούστα του αλλά και η 500mini πάλι για Sensible προορίζεται  Κι αν όχι Sensible, βάλε κάποιο άλλο παιχνίδι. Αυτό που λέω είναι πως αν θες να παίξεις το οποιοδήποτε παιχνίδι - πλέον - το κάνεις από το κινητό σου στην τηλεόραση. Χθες μου ήρθε η ιδέα να εγκαταστήσω 3rd party app στη smart. Είδα πως στη Samsung που έχω γίνεται. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι τόσο ισχυρή ώστε να παίξω mame/uae χωρίς σπασίματα αλλά πλέον έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο επιστημονικής φαντασίας που η τηλεόραση είναι - ή σύντομα θα είναι - ικανή να εξομοιώσει παλαιούς υπλογιστές/κονσόλες. Και το pad/ακουστικά συνδέονται απευθείας στο bt της τηλεόρσης, wtf έτσι; Είναι λίγο σουρεάλ να υπάρχουν τέτοιες λύσεις και να δίνει κάποιος 120 ευρώ για dedicated μηχάνημα imho. walkeroΧεχ, μακάρι να υπήρχε κάτι αντίστοιχο όπως το DreamConn (σε κάπως πιο εύπεπτες τιμές βέβαια). Δεν ξέρω κατά πόσο θα επιβάρυνε το κόστος του TGS μία τέτοια μετατροπή αλλά νομίζω πως είναι κάτι που αξίζει τον κόπο να τσεκάρει ο Dinohatzi πλέον. IMO, η στιγμή που όλα τα παλαιά συστήματα θα μπορούν να εκτελεστούν μέσα από μία smart είναι πάρα - πάρα πολύ κοντά. Π.χ. κάποτε ήθελες ένα home theater ξεχωριστό, μετά ένα dedicated pc πήρε τη θέση του (πρώτα tower, μετά όλο και μικρότερο form factor), στη συνέχεια αντικαταστήθηκε με ένα RPi και πλέον γίνεται απευθείας από το τηλεκοντρολ της τηλεόρασης. Όσον αφορά mame/uae κτλ, ήδη κάνω cast την οθόνη του κινητού μου όπως έγραψα και that's it. Εντάξει, δεν έχω απαιτήσεις αλλά δεν το έχω ψάξει και ιδιαίτερα. Πέντε λεπτά ασχολήθηκα απλώς για να το στήσω για να ξεχαρμανιάζω που και που.
|
|
|
Post by walkero on Sept 7, 2021 17:20:44 GMT 2
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Sept 8, 2021 12:26:11 GMT 2
dony Καλά εννοείται πως ο καθένας επιλέγει με βάση του γούστα του αλλά και η 500mini πάλι για Sensible προορίζεται  Κι αν όχι Sensible, βάλε κάποιο άλλο παιχνίδι. Αυτό που λέω είναι πως αν θες να παίξεις το οποιοδήποτε παιχνίδι - πλέον - το κάνεις από το κινητό σου στην τηλεόραση. Χθες μου ήρθε η ιδέα να εγκαταστήσω 3rd party app στη smart. Είδα πως στη Samsung που έχω γίνεται. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι τόσο ισχυρή ώστε να παίξω mame/uae χωρίς σπασίματα αλλά πλέον έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο επιστημονικής φαντασίας που η τηλεόραση είναι - ή σύντομα θα είναι - ικανή να εξομοιώσει παλαιούς υπλογιστές/κονσόλες. Και το pad/ακουστικά συνδέονται απευθείας στο bt της τηλεόρσης, wtf έτσι; Είναι λίγο σουρεάλ να υπάρχουν τέτοιες λύσεις και να δίνει κάποιος 120 ευρώ για dedicated μηχάνημα imho. Φίλε, η όλη ιστορία είναι να κυκλοφορήσει αυτή η βλακειούλα, να την αγοράσουν (αγοράσουμε) μερικές χιλιάδες νοματαίοι ώστε να πειστεί η Retro Games Ltd. ότι αξίζει τον κόπο η όλη ιστορία και να φτιάξουν μια 500άρα full size με κανονικό, λειτουργικό πληκτρολόγιο όπως έκαναν και στην περίπτωση των TheC64 και TheVIC20. Αυτό είναι που περιμένουμε και μας φτιάχνει, όχι το τοσοδά σκατουλάκι με τα joypads! 
|
|