vulture
Senior Member
Ed the Dead
|
Post by vulture on Nov 13, 2020 21:15:47 GMT 2
Κοιτα, για εμενα μιλαω παντα, παιζει αναλογως την περιπτωση. Δλδ, αν ειναι καποιο αυστηρα τεχνικο θεμα θα χρησιμοποιησω ορολογια προφανως. Τωρα, σε αλλες περιπτωσεις, μαλλον θα χρησιμοποιησω φυσικη γλωσσα. Ας πουμε, για το wallpaper, μπορει να το πω backdrop, background ή απλα να ρωτησω "η φωτο που εχεις πισω απο που ειναι"; Και νομιζω δεν ειμαι ο μονος που το δουλευει ετσι και ξεφευγει απο τους τεχνικους ορους για τετοια πραγματα, εχω παρατηρησει αρκετους στον χωρο να το κανουν. Συμφωνώ. Το "backdrop" απλά δεν είχα δει/ακούσει ποτέ κανέναν να το χρησιμοποιεί... Δε θα το πιστέψεις...ή μάλλον, σίγουρα θα το πιστέψεις. Για τα backdrops βασικά φταίνε οι Maiden και όχι η Amiga. Σε διάφορα αγγλικά περιοδικά metal ή και στο δικό τους του fan club, τα σεντόνια (ας πούμε) που πέφτουν πίσω στη σκηνή με τους διάφορους Έντιδες σε κάθε κομμάτι στα live, ονομάζονται, συνήθως, με τον (αρκετά θεατρικό) όρο backdrops, εξ ου και το κουσούρι!
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Nov 14, 2020 20:58:45 GMT 2
Συμφωνώ. Το "backdrop" απλά δεν είχα δει/ακούσει ποτέ κανέναν να το χρησιμοποιεί... Δε θα το πιστέψεις...ή μάλλον, σίγουρα θα το πιστέψεις. Για τα backdrops βασικά φταίνε οι Maiden και όχι η Amiga. Σε διάφορα αγγλικά περιοδικά metal ή και στο δικό τους του fan club, τα σεντόνια (ας πούμε) που πέφτουν πίσω στη σκηνή με τους διάφους Έντιδες σε κάθε κομμάτι στα live, ονομάζονται, συνήθως, με τον (αρκετά θεατρικό) όρο backdrops, εξ ου και το κουσούρι! Α, αν είναι για τους Maiden το δέχομαι χωρίς δεύτερη κουβέντα.
|
|
|
Post by portarinos on Nov 15, 2020 22:17:39 GMT 2
Cool_amigaN Μιας και ξεχάστηκα, είτε backdrop, είτε background, είτε wallpaper, το ίδιο κάνει και το παίρνεις από εδώ Στεφανε: hipwallpaper.com/view/xfEayTEχει κι άλλα αμιγκοειδή και σε διάφορες αναλύσεις. Είναι αυτό που μου ταίριαξε περισσότερο στο concept.
|
|