|
Post by kostakis on Nov 25, 2019 21:14:04 GMT 2
Καλησπέρα, σε όλους. Θα ήθελα τη βοήθεια σας με το παρακάτω πρόβλημα.
Προσπαθώ να τρέξω στην Α1200 το παιχνίδι Wonderboy Monsterland SE, αλλά όταν κάνω click στο εικονίδιο για να ξεκινήσει μου εμφανίζει το παρακάτω μήνυμα:
Error In Display Initialisation
Possible Reasons:
1. Screen will be promoted 2. PAL/NTSC/DBLPAL/DBLNTSC monitor not installed 3. Not Enough free store
Τι ακριβώς δημιουργεί το πρόβλημα; Στα υπόλοιπα παιχνίδια που έχω δοκιμάσει να τρέξω (τόσο μέσα από το Whdload, όσο και μερικά άλλα καινούργια π.χ. Max Knight, Project X SE 2017, Sensible World Of Soccer '16-'17, Worthy) τρέχουν κανονικά;
Η ανάλυση που έχω στο WB είναι PAL Hi-Res.
Ευχαριστώ πολύ
|
|
|
Post by vulture on Nov 26, 2019 0:45:18 GMT 2
Εικάζω ότι έχει tooltype NTSC στο εικονίδιο του παιχνιδιού και δεν υπάρχει ο NTSC driver μέσα στο devs:monitors Βρες τον μέσα στο sys:storage/monitors και αντίγραψέ τον στο devs:monitors και ξαναδοκίμασε.
|
|
amije
Full Member
if we wait until we're ready, we'll be waiting for the rest of our lives
|
Post by amije on Nov 26, 2019 15:45:45 GMT 2
υποθέτω ότι δεν έχει κανέναν monitor driver στο Devs:Monitors
|
|
|
Post by kostakis on Nov 26, 2019 15:57:20 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Βασίλη. Αυτό ήταν τελικά. Τώρα παίζει κανονικά. Thanks again.
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Nov 26, 2019 21:15:43 GMT 2
Πως παίζει η οθόνη τελικά; Ποια η αίσθηση σου; Εγώ πήρα τη δική μου αλλά ακόμα δεν κανόνισα την αποστολή του rgb-vga με την πίεση της δουλειάς από την επιστροφή μου κι έπειτα ffs.
|
|
|
Post by kostakis on Nov 26, 2019 22:28:20 GMT 2
Μια χαρά μου φαίνεται. Αν παίξεις λίγο με τις ρυθμίσεις ίσως να δεις λίγο καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά σε γενικές γραμμές ικανοποιητική η ποιότητα της εικόνας. Στο pm σου έστειλά τις δικές μου ρυθμίσεις. Αν βρεις κάτι καλύτερο ενημέρωσε με.
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Nov 27, 2019 7:48:45 GMT 2
Τρέξε ένα deluxe paint ή ένα brilliance και γέμισε την οθόνη με γκρι χρώμα. Δες αν κάνει bending (κάθετες γραμμές που λυγίζουν). Εκεί θα καταλάβεις αν οι ρυθμίσεις είναι οκ, ειδικα του pixel clock/phase. Αν και το 94 στο clock που έχεις βάλει, είναι το προτεινόμενο από όσο έχω δει. Η προοπτική υποθέτω είναι κομπλέ λόγω διάστασης και τα pixel στα παιχνίδια δεν ξεχειλωνουν. Τα χρώματα πως είναι; Ξεβαμμενα όπως σε ένα scart ή γεμάτα όπως σε ένα 1084 monitor; Από αυτό θα καταλάβεις τις ρυθμίσεις του rgb. Τρέξε ένα slam tilt και γύρνα το μέσα στο παιχνίδι σε high / low res. και δες πόση ώρα κάνει να γυρίσει από mode σε mode επίσης. Μαυρίζει η οθόνη κατά τη μεταφορά από υψηλή σε χαμηλή ευκρίνεια; Sensible πόσα γκολ αρπαξες;
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Nov 27, 2019 16:28:05 GMT 2
Τα χρώματα πως είναι; Ξεβαμμενα όπως σε ένα scart ή γεμάτα όπως σε ένα 1084 monitor; Στέφανε, αυτό που γράφεις δεν ισχύει - ή, για να είμαι απολύτως ακριβής, έχει να κάνει με την τηλεόραση και τις ρυθμίσεις της. Η σύνδεση μέσω SCART είναι ιδανική - μιλάμε για RGB, άλλωστε. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα παιχνίδια, αυτά δείχνουν σίγουρα πιο καλά σε μία CRT Sony με οθόνη Black Trinitron με σύνδεση SCART από ότι σε ένα 1084. Αλλά ασχέτως υποκειμενικών προτιμήσεων και διαθέσιμης οθόνης, επαναλαμβάνω, η σύνδεση μέσω SCART για ένα μηχάνημα όπως η Amiga είναι η ιδανική. Και τα χρώματα σίγουρα όχι ξεβαμμένα - δεν ξέρω πώς μπορεί να σου δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση. Είχες καθαρίσει βρε τα γυαλιά σου; Μήπως φταίει αυτό; 
|
|