dony
Administrator
|
Post by dony on Sept 18, 2018 9:26:54 GMT 2
Το 21ο τεύχος του αγαπημένου μας - ελπίζουμε και δικού σας - περιοδικού είναι γεγονός. Διαβάστε πληροφορίες, περιεχόμενα και δείτε πολλές-πολλές φωτογραφίες ΕΔΩ.
|
|
|
Post by walkero on Sept 19, 2018 18:45:14 GMT 2
Όπως πάντα το περιοδικό τα σπάει.... Well done σε όλους...
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Sept 19, 2018 21:07:10 GMT 2
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Sept 20, 2018 14:32:12 GMT 2
Epic! 
|
|
|
Post by paranoicb on Sept 23, 2018 13:30:27 GMT 2
Μετα απο καλο διαβασμα δεν εχω λογια , το τευχος ειναι τελειο.
|
|
|
Post by kostakis on Sept 24, 2018 7:35:18 GMT 2
Μόλις ολοκλήρωσα την ανάγνωση του τεύχους. Πάρα πολύ καλό, ειδικά μου άρεσε το άρθρο για τον Osborne-1 ("The Osborne Effect"  ) θαυμάσιο και το θέμα Coin-op to home micros conversions. Αναμένουμε με αγωνία το επόμενο τέυχος. Υ.Γ. Και μια μικρή διόρθωση στο άρθρο για το Phantasmagoria 2. Νομίζω πως ο Christophen Walken είχε πάρει μέρος στο adventure game "Ripper" και όχι στο Tex Murphy.
|
|
mike
God
Dony ? Ποιος αυτος ο γεροπεριεργος αταρας?
|
Post by mike on Sept 24, 2018 12:05:38 GMT 2
Μολις τελειωσα την αναγνωση του τευχους, και μπορω εδω στο amigacomet να γραψω οτι αρνητικο βρηκα, χωρις να εχουμε παρατραγουδα, ειναι ενα φορουμ για κραξιμο, τρολαρισμα και κοπλιμεντα για το καλυτερο περιοδικο. Παμε: Τα θετικα που ειναι στανταρντ (σελιδοποιηση, DTP κτλ), οπως εχω γραψει και παλιοτερα : "δεν προκειται να γραψω" για αυτα, ειναι γνωστο το υψηλο επιπεδο. Πιο αναλυτικα για τα υπολοιπα: Εξωφυλλο, καλο αλλα πολυ γενικο θα ελεγα με λιγα info, εχω δει και καλυτερα, βαθμος αρκετα καλό booting : οκ φαλακροκουβεντες, παραπονιεται οτι "πως θα γυρισω πισω μετα τις διακοπες" ενω αλλοι οπως εγω δεν φευγουμε καν, οποτε οκ μας υπενθυμιζει τη μαυριλα της πολής (που τοσο αγαπαμε), βαθμος θετικος ρετρονεα: κλασικα αγαπημενη στηλη, ενημερωση με χιουμορ, ολα οκ, βαθμος πολυ καλος amiga news, και εδω κλασσικη στηλη, προσωπικα δεν καιγομαι για new gen amiga, τα διαβαζω για ενημερωση (θα βγει settlers!), βαθμος θετικος 8/16 bit reviews, μια χαρα η στηλη, στα περισσοτερα συμφωνω, καλη ενημερωση εαν δεν θες να δοκιμαζεις 100 σαβουρες νεα παιχνιδια για να βρεις 2 καλα, βαθμος παρα πολυ καλος 8bit magic, osborne, αρκετα καλο αρθρο, αν και υπηρχαν και αλλα "underground" στοιχεια που θα μπορουσαν να αναφερθουν, οπως για παραδειγμα τι αντιμετωπιση ειχε το μηχανημα στην Ελλαδα. Τα πρωτα τευχη computer για ολους και pixel εχουν παρα πολλες αναφορες στο μηχανημα και μερικα παρατραγουδα, αλλα σαν γενικη παρουσιαση ηταν καλο, θαθμος αρκετα καλο αρθρο coin-op to home conversion, γενικα τετοια αρθρα μου αρεσουν, αρθρα με προσωπικη αποψη, να μπορεις να σκεφτεις "ναι ρε εχει δίκαιο" ή και "μπα διαφωνω δεν ειναι ετσι", γενικα προσεγγιση απο προσωπικη πλευρα. Φυσικα οπως γραφει και ο συντακτης ολοι θα βρουν παιχνιδια και θα διαφωνισουν, λογικο αφου δεν υπαρχει commando αλλα και στην amiga τo pang! αλλα αυτες οι διαφωνιες εξηγουνται. Το μονο λαθος που βρηκα στο αρθρο (ισως και σε ολο το περιοδικο, μονη εξαιρεση ενα ορθρογραφικο λαθος που δεν θυμαμαι καν που ηταν και δεν εχει καμια σημασια) : το ΜΚ2 της amiga δεν ειναι port της εκδοσης του MD. Ολοι αυτο λενε, αλλα δεν μπορει να ειναι port κατι που Α) εχει αλλα γραφικα αφου στην amiga ειναι 336X256 ενω στο MD ειναι 320Χ200, Β) εχει αλλο κωδικα στο gameplay αφου στην amiga παιζεται με 1 κουμπι ενω στο MD με 3+1 , Γ) εχει αλλο ηχο, αφου στην amiga εχει περισσουτερα samples και συμπιεσμενη μουσικη. Αρα port δεν το λες με αλλα γραφικα, αλλο ηχο, αλλο gameplay. επιστρεφοντας στο αρθρο του βαζω θαθμο παρα πολυ καλο γιατι μου αρεσουν τα μεγαλα .... αρθρα  lost treasures : BARIS οκ πολυ ψαγμενο παιχνιδι, αναλυτικο review, σωστη παρουσιαση αλλα... μαλλον κανεις δεν θα ασχοληθει με αυτο, δεν φταιει φυσικα το αρθρο για αυτο, αλλα το οτι μιλαμε για ενα turn based strategy 20 χρονια πριν. Οποιος το ειχε παιξει θα το ειχε αγαπησει, οποιος δεν το ειχε παιξει δεν υπαρχει περιπτωση να ασχοληθει. Αυτο συμβαινει σε πολλα lost treausers/ hidden gems παιχνιδια της εποχης εκεινης, τα οποια υπαρχει κοσμος που τα εχει ΛΙΩΣΕΙ και τα παιζει ακομα και αλλοι που δεν τα εχουν ακουσει καν! Οταν εγω επαιζα μανιωδως στο VCS το battle islands της amiga, οι αλλοι κοιταγαν σαν χανοι λες και επαιζα κρικετ, ετσι ειναι τα hidden gems, σε καταλαβαινω φιλε npanag ! Βαθμος εξαισιο series review X-files : εδω τι να πω... ειμαι μαλλον ο μοναδικος ανθρωπος στον κοσμο που δεν εχει δει ΟΥΤΕ ΕΝΑ επεισοδιο της σειρας x-files, οποτε δεν μπορω να εχω αποψη. Το αρθρο φυσικα ειναι πολυ καλο και εχει το σωστο χιουμορ, αλλα επισης ειναι και αρθρο εκτος θεματολογιας ρετρο υπολογιστων. Βαθμος καλος προς καλυτερος Calling gods allowed : αλλο ενα αρθρο εκτος θεματολογιας, οχι ασχετο αλλο οχι τοσο σχετικο οπως π.χ ενα ρετρο review. Δεν θα ειχα κανενα προβλημα, το αρθρο ειναι καλο, αλλα ειναι το τεταρτο "εκτος θεματος" αρθρο του περιοδικου, μαζι με το x-files review, το "απο το ρετρο στο μετρο" και το "σκασε και ακου". Για εμενα ειναι ΠΟΛΛΑ, περισσοτερα απο οσο χρειαζεται. Οταν μαλιστα χωρις τις μονιμες στειλες, τα αρθρα που ειναι πολυ σχετικα ειναι και αυτα 4, δηλαδη δεν ειναι σωστη η αναλογια. Ξαναλεω δεν εχω προβλημα με το αρθρο, αλλα ισως θα επρεπε να δημοσιευτει σε τευχος που να μην εχει ακομα 3 μη σχετικα αρθρα, κοψτε μια φορα το σκασε και ακου και βαλτε το. hardware review Penultimate Vic-20, πολυ καλη και αναλυτικη παρουσιαση, φυσικα το ζουμι ειναι στο aftermarket support που δεν μπορεις να το διαβασεις πουθενα στα τεχνικα χαρακτηριστικα, και για αυτο και μονο αξιζει να διαβαζεις τετοιες παρουσιασεις, που βλεπουν και πιο μακρυα. Βαθμος παρα πολυ καλο. adventure land phantasmagoria, ε ενταξει παλι phantasmagoria, χορτασα απο το προηγουμενα, αλλα το διαβασα ευχαριστα μιας και δεν τα εχω παιξει ποτε και ηθελα να μαθω πληροφοριες. Θα προτιμουσα κατι πιο ρετρο, αλλα σε γενικες γραμμες το αρθρο ειναι καλο, βαθμος πανω απο καλο απο το ρετρο στο μετρο, γενικα μου αρεσει στο αρθρο γιατι εχει κρυμμενα easter eggs που δυστυχως οι περισσουτεροι δεν καταλαβαινουν μιας και ειναι inside jokes, και εχει και την πλακα του γενικα. Θα ελεγα δεν ειναι το καλυτερο επεισοδιο (!) αλλα ειναι οπως παντα καλο σκασε και ακου, δεν ειμαι φαν του σχετικου τομεα του περιοδικου, αλλα τωρα μιλαει για thin lizzy, οτι και να γραφει καλο θα ειναι ! Αυτα απο εμενα, καλη συνεχεια.
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Sept 24, 2018 13:56:31 GMT 2
Κακιασμένη ΛΟΑΤΚΙ που καλό λόγο δεν λες ούτε για την ομορφιά του γαμπρού, στηρίζω πένθιμα την άποψή σου ότι τα 4 άρθρα εκτός υπολογιστών ήταν too much.
Για τα X-Files υπήρχε η πρόθεση να πάρει μορφή μόνιμης στήλης με τόσα 90s reboot σειρών ή ακόμα σύγχρονες με αντίστοιχο πυρήνα θεματολογίας, μιας και η τηλεόραση επενδύει πολύ στο nostalgia effect αλλά ο συντάκτης έμπλεξε με άλλα θέματα και δεν προλαβαίνει να το συνεχίσει.
Ακόμα και χωρίς series review / σκάσε και άκου, 2 στήλες ελεύθερες/ευθυμογραφήματα είναι πάλι too much σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.
Εννοείται ότι στο επόμενο θα συμπεριληφθεί άρθρο σου μόνο και μόνο για να βγω να κάνω κριτική α λα Δημήτρης Σκουλός που βλέπει τα πιο τέλεια κωλαράκια και για όλες έχει να πει μία μαλακία. Για το Baris λες αρλούμπες αφού ο σκοπός της στήλης είναι όντως να ασχοληθείς με κάποιο retro παιχνίδι - και δη PC που μέχρι κι εσύ έχεις για να κατασκοπεύεις τον master στο φέις.
edit: το MK ήταν port. Ρώτα κάποιον που έχει γράψει μίλια σε ασέμπλι.
|
|
mike
God
|
Post by mike on Sept 24, 2018 14:46:28 GMT 2
Το οτι η τηλεοραση/κινηματογραφος επενδυουν στη νοσταλγια ειναι το μονο σιγουρο, αλλωστε ολοι το κανουν (βλεπε playstation mini), αλλα τελικα δεν ειναι παντα επιτυχημενες οι προσπαθειες. Δεν εχω προβλημα με τη στηλη, αρκει να αφησετε σε εμενα να γραψω για τα terminator  οσο για τις 4 στηλες "εκτος" δεν ειναι too much απο μονες τους, ειναι too much η αναλογια, αφου οι "εντος" στηλες ειναι και αυτες 4 στο τευχος. Τωρα για το Baris τι να πω.... σκοπος της στηλης μπορει να ειναι οτιδηποτε (μεχρι και να παντρεψει τον τελευταιο εργενη που υπαρχει στο VCS) αλλα πολυ αμφιβαλώ εαν εστω και ενας οργιλος θα ασχοληθει με Baris. Και εννοειται οτι το επομενο lost treasures θα ειναι το battle islands που τοσο εχει αγαπηθει στο VCS. Ok port ειναι το ΜΚ2, αλλα με διαφορετικα γραφικα, διαφορετικο ηχο, διαφορετικο gameplay, ο ορισμος του port, οπως το port του ΜΚ2 στο gameboy ενα πραμα.
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Sept 24, 2018 15:11:56 GMT 2
Άτιμη σουπιά συμφωνώ και πάλι μαζί σου για την αναλογία των άρθρων προς το τέλος. Χώρια που ήταν σχετικά κολλητά και με χάλασε λίγο παραπάνω από το γκολ του Πρίγιοβιτς.
Ο τίτλος της στήλης Lost Treasures είναι αυτοεξηγούμενος. Προφανώς θα περιλαμβάνει παιχνίδια που ΔΕΝ έχει παίξει η μάζα. Το Battle Island ΔΕΝ είναι Lost Treasure γιατί όποιος έπαιζε παιχνίδια, το έχει παίξει στα ντουζένια του. Συν του ότι γίνεται συνειδητή επιλογή να μπαίνουν παιχνίδια που κάποιος μπορεί να τρέξει εύκολα/σχετικά εύκολα (δλδ PC format) - και όχι να κάνουμε επίδειξη γνώσεων obscurιty. Βέβαια τώρα που το καλοσκέφτομαι, γράψε εσύ το BI για Lost Treasures να σου ρουφήξω το αίμα δημοσίως μέχρι το 23ο τεύχος.
Το Baris σε διεθνές επίπεδο έχει μεγαλύτερη κοινότητα από την classic gaming της Amiga. Αλλά εδώ στην ψαροκώσταινα τέτοιες αντιδράσεις ακούς. Ήρθε ευτυχώς όμως ο Νίκος Κωστόπουλος και σε ξεβλάχεψε!
Pahntasmagoria ΙΙ επίσης γάμησε. Το απόλαυσα περισσότερο από ότι το δικό μου προηγούμενο review της στήλης. Κάτι σαν cuckold ένα πράγμα.
Κάνε ανάλυση στο MKII. Πόσα κιλά κώδικα είχαν ίδιο και πόσα όχι.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Sept 25, 2018 9:48:01 GMT 2
Εντάξει, ωραία. Να μπει στο internet ο Στέφανος για να ασχοληθεί με τις υποχρεώσεις του που τον παρακαλάμε βδομάδες τώρα, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, ας το πάρουμε απόφαση. ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΙ POST του MIKE γίνεται κόλαση: τρέχει στην άκρη της ρεματιάς μπας και πιάσει... GPRS η Μοτορόλα του και μπορέσει να απαντήσει. Γιατί, έτσι είναι, το ένα troll ζει για το άλλο!
Πέραν των αυτο(α)νόητων, Μιχάλη τα περαστικά μου κι ελπίζω να αναρρώνεις και να είσαι σύντομα έτοιμος για ένα μονάκι γκρίνιας - ε, sorry, μπάσκετ εννοούσα - σε πρώτη ευκαιρία. Και, μην ανησυχείς, θα συμφωνήσουμε όλοι να μην σε παίζει κανείς άμυνα - ξηγημένα πράματα.
Έχω να πω ότι η κριτική του Μιχάλη στο τεύχος ήταν ενδιαφέρουσα, καλοπροαίρετη και αναλυτική - όπως τη ζητάμε, δηλαδή. Έτσι ναι, μην μας γκρινιάζεις μόνο που εντόπισες έναν λανθασμένο αριθμό σελίδας!
Εγώ προσωπικά για τα 3-4 άρθρα γενικότερου ενδιαφέροντος (το περιοδικό ονομάζεται Retro Planet αν θυμάστε, και όχι Retro Gaming Planet) δεν συμφωνώ μαζί σας: ούτε πολλά μου φάνηκαν και, αν το δει κανείς με σελίδες εκεί θα καταλάβετε ότι είναι πραγματικά ελάχιστα αφού όλα μαζί δεν φτάνουν το αφιέρωμα του Βασίλη στα coin op conversions!
Τέλος, να διορθώσω και τον Στέφανο που πέραν του ΜΑΪΚ, των ΜΟΤΟΡΟΛΑ και της ΚΟΜΠΟΣΤΑΣ δεν ξέρει την τύφλα του (ούτε τα κορδόνια του να δένει, γι' αυτό παίρνει πάντα λουστρίνια με χριτς-χρατς: ρε ΑΣΧΕΤΕ, προφανώς δεν κατάφερε να σε ξεβλαχέψει ούτε ο Κωστόπουλος! Ο άνθρωπος ρε αιγοπρόβατο λέγεται ΠΕΤΡΟΣ Κωστόπουλος, όχι Νίκος! Πάλι καλά που δεν τον έγραψες Βασίλη, να ψάχνουμε να βρούμε τον Vulture να μας ξεβλαχέψει!
Τέλος, να διευκρινίσω ως ειδήμων ότι η ασέμπλι δεν μετριέται σε κιλά, αλλά σε λίτρα. Έτσι, για να μαθαίνετε...
|
|
mike
God
|
Post by mike on Sept 25, 2018 10:47:24 GMT 2
Εγω νομιζα οτι ο κομποστας εγραψε επιτηδες τον Κωστοπουλο ως "Νικο" ωστε να παραπεμπει στον συγγραφεα του αρθρου lost treasures. Δηλαδη μια μιξη (μιξα) μεταξυ Νικου Παναγιωτοπουλου και Πετρου Κωστοπουλου, και αυτος που μας ξεβλαχεψε γινεται ξαφνου ο Νικος Κωστοπουλος.
Τελικα τι ειναι port? μηπως η εννοια μου ξεφευγει? ειναι πορτ οταν χρησιμοποιεις κομματι ενος παιχνιδιου απο ενα φορματ, στο ιδιο παιχνιδι σε αλλο φορματ? και τι ποσοστο αυτου? αρα πορτ ειναι ενα παιχνιδι atariST απο τα πρωτα, που το πηραν οπως ειναι σε κωδικα 68000 και με λιγες αλλαγες το εκαναν παιχνιδι amiga με 68000. Οκ αλλα το Μκ2 ειναι και αυτο πορτ, οταν σχεδον ολο τα παιχνιδι δεν μπορει να ειναι ιδιο? αφου τα γραφικα εχουν ξανασχεδιαστει σε αλλη αναλυση, μια οθονη απο την MD version εχει 64Κ pixels ενω η Α500 εχει 86Κ pixels (μιλαμε για σχεδον 1/3 περισσοτερα γραφικα). Μπορει να εχουν παρει για παραδειγμα καποια συγκεκριμενα backgrounds. Tα sprites επισης δεν μπορει να ειναι ιδια, αφου τα hardware sprites της amiga ειναι διαφορετικα τοσο σε αριθμο οσο και σε μορφολογια απο του MD. Θα ελεγα οτι της amiga ειναι καταλληλα για ενα παιχνιδι σαν το ΜΚ2, ενω του MD δεν ειναι τοσο. Στον ηχο παλι ειναι διαφορετικα, αφου η amiga version εχει περισσοτερα samples, αλλα ισως η μουσικη ειναι παρμενη και συμπιεσμενη απο τη ΜD version (αν και νομιζω χωρις να ειμαι σιγουρος, οτι ειναι διαφορετικη). Και το gameplay δεν μπορει να ειναι ακριβωςς ιδιο, αφου στην amiga ειναι με 1 κουμπι και στο MD με 3+1 κουμπια. Οι κινησεις ομως στην Α500 γινονται με συνδιασμο "κατευθυνσης" χειριστηριου και κουμπιου, αρα διαφερει σημαντικα απο την MD εκδοση. Οκ μπορει να εχουν παρει κομματι του κωδικα απο τη μετακινηση των χαρακτηρων, ή ακομα και ολοκληρο τον κωδικα για το ΑΙ των αντιπαλων. Επειδη εχω καιρο να τα παιξω, επιφυλασσομαι εαν ειμαι καλα, να τα παιξω και τα 2 διπλα διπλα και να βρω ομοιοτητες και διαφορες. Εν κατακλειδι τελικα συμφωνουμε οτι κατι ειναι πορτ εαν εχει ετοιμο καποιο κομματι (κωδικα, γραφικα κτλ) απο αλλο φορματ? ναι αλλα ενα πορτ με 99% ιδιο κωδικα θεωρειται πορτ, και ενα παιχνιδι με 1% κοινο κωδικα και αυτο θεωρειται πορτ επειδη εχει κομματι κωδικα απο αλλο φορματ.
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Sept 25, 2018 10:50:40 GMT 2
Όχι ρε Πάνο, δεν το έπιασες: Νίκος Παναγιωτόπουλος + Πέτρος Κωστόπουλος = Νίκος Κωστόπουλος  Φαντάσου τον απλώς να διευθύνει την ΙΜΑΚΟ για να κρίνεις την μεταφορά μου...  edit: Α ρε Μάικ, μέσα στο μυαλό μου είσαι! Σιδερένιος btw και με πλάγια βήματα α λα Φάνης Χριστοδούλου στις άμυνες πλέον!  Εννοείται ότι δεν μπορώ χωρίς Μάικ! Αυτό για την ασέμπλι όντως δεν το γνώριζα. Δηλαδή το σωστό είναι να λέμε ότι βγήκε βγήκε 6 λίτρα το port του MKII + 1 λίτρο νέος κώδικας;
|
|
|
Post by vulture on Sept 26, 2018 8:23:27 GMT 2
Mike περαστικά, αν και δεν ξέρω τι έχεις, κάνω μια μελετημένη υπόθεση και φαντάζομαι επιπλοκές λόγω AIDS. Εμπρός στον ένδοξο δρόμο του Freddie Mercury και του Billy Bo αν και οι νέες θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητά σας! Σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια για το άρθρο, γιατί εξαφανίστηκες τόσο καιρό; Όσον αφορά το ΜΚ2, είναι port , γιατί ο 68Κ κώδικας που ελέγχει τους χαρακτήρες είναι σχεδόν αυτούσιος από το MD και γιατί τα γραφικά έχουν έρθει απευθείας από εκεί επίσης. Το ότι έγινε resizing και (μέτριο) colour remapping από τα αρχικά δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι κατά βάση τα ίδια. Όταν λοιπόν έχεις σχεδόν το σύνολο των γραφικών και του in-game κώδικα περίπου αντιγραμμένα από του MD, καταλαβαίνεις ότι πέφτουμε στη λογική που και ο ίδιος ανέφερες αντίστοιχα με τς μεταφορές από τον ST. Είχε αναφερθεί και στον τύπο της εποχής άλλωστε από ανθρώπους της Probe ότι με αυτή τη σειρά έγινε η ανάπτυξη του παιχνιδιού, ενώ η έκδοση για SNES , πολύ λογικά , έγινε conversion από το arcade. Άντε, σιδερένιος!
ΥΓ Συμφωνώ οτι είναι ο χειρότερος Ταρτέλης που έχω γράψει.
|
|
mike
God
|
Post by mike on Sept 26, 2018 18:01:38 GMT 2
Βασιλη καταλαβαινω τι λες, αλλα το προβλημα ειναι ο "ορισμος", δηλαδη τι σημαινει port. Port σημαινει οτι υπαρχει ενα κομματι κωδικα απο ενα μηχανημα, ιδιο σε ενα αλλο μηχανημα. Το προβλημα ειναι οτι port θεωρειται εαν ειναι 5% ιδιος κωδικας, port ειναι και εαν ειναι 95% ιδιος κωδικας. Προφανως το gameplay δεν ειναι αυτουσιο διοτι στην amiga οι κινησεις γινονται με "κατευθυνση + κουμπι" ενω στο MD δεν εχει σχεση η κατευθυνση του joystick. Και για τα γραφικα το εγραψα, και για τον ηχο επισης. Αρα οπως ολοι καταλαβαινουμε, εφοσον ενα (μικρο) κομματι κωδικα οπως το ΑΙ των αντιπαλων κτλ ειναι αυτουσιο, τοτε εξ ορισμου ειναι port, ασχετα με το γεγονος οτι ενα μεγαλο κομματι ειναι διαφορετικο απο την εκδοση για MD. Kαι επισης πόσο port μπορει να ειναι η SNES εκδοση σε σχεση με το arcade, οπου το arcade εχει τελειως αλλη CPU και τελειως διαφορετικο chipset, αρα εκει μιλαμε για π.χ. 10% μεταφορα απο το arcade, οπου αυτο το 10% μπορει να ειναι τα στατικα backgrounds.
|
|
|
Post by vulture on Sept 26, 2018 21:00:54 GMT 2
Οχι ρε συ, η snes εχει γινει conversion. Τελειως αλλο συστημα, αναγκαστικα μετατραπηκαν τα περισσοτερα, κωδικας, γραφικα κλπ για να ερθουν απο το arcade στο snes. Το ιδιο και για το md απο το coin op, μετατροπη εγινε προφανως. Απο το md στην amiga ομως ειχαμε μεταφορα του in game κωδικα, αυτο απο μονο του ειναι πολυ πανω απο το 50%, 80% ή καπου εκει. Ο κωδικας που προσαρμοσε το χειρισμο δεν ειναι πολυς. Οπως και των μενου στην αρχη. Ο κυριος ογκος ειναι πως λειτουργει το παιχνιδι. Και τα γραφικα εχουν παρθει απο το md και απλα εχουν ψιλοπειραξει 2 πραγματα για να μπορει να τα δειξει η amiga. Φαινεται και απο διαφορα pixels με ασχετα χρωματα οτι τα εχουν κανει ξερα remap σε μια fixed παλεττα χωρις ιδιαιτερο καθαρισμα. Οσο για το display code, δυστυχως εχουν χρησιμοποιησει τον blitter να κουναει γκραου τα παντα εξ ου και το χαμηλο σχετικα frame rate. Hardware sprites εχουν χρησιμοποιησει μονο ισως στα health bars και τον χρονο, ακομα ενα δειγμα port, αφου χρησιμοποιησαν τον πιο απλοικο τροπο σχεδιασης και scrolling. Ευτυχως, λογω της φυσης του παιχνιδιου και των γρηγορων εναλλαγων, δε χαλαει το gameplay, καθως μιλαμε, ω ναι, για 12-16fps! Οσο για τον ορισμο που λες, ξερω κι εγω; Προσωπικα, αν 60-70% και πανω ειναι αντιγραμμενα πραγματα, θεωρω οτι ειναι port, εχει λιγο να κανει και με την αισθηση που αφηνει κατι βεβαια, αλλα γενικα οταν ειναι αρκετα πανω απο το μισο, θα ελεγα οτι δικαια ονομαζεται port και οχι conversion.
Sorry για το σατρα πατρα ποστ, γραφω απο κινητο. Αν θες Μιχαλη συνεχιζουμε την κουβεντα με pm για να μην μονοπωλουμε το thread του τευχους με τεχνικες λεπτομερειες.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Sept 27, 2018 8:58:37 GMT 2
Sorry για το σατρα πατρα ποστ, γραφω απο κινητο. Αν θες Μιχαλη συνεχιζουμε την κουβεντα με pm για να μην μονοπωλουμε το thread του τευχους με τεχνικες λεπτομερειες. Αν θέλετε γράψτε τεχνικές λεπτομέρειες για το περιοδικό, guys! Για MK και Megadrive σίγουρα υπάρχουν άλλες θεματικές κατηγορίες στο forum όπου μπορείτε να γράψετε όσα σεντόνια τραβάει η ψυχή σας! 
|
|