|
Post by keropi on Oct 18, 2017 22:30:52 GMT 2
Το AmigaComet πρωτοπορεί για άλλη μια φορά και σας παρουσιάζει την πλήρης έκδοση του παιχνιδιού ΜΠΑΣΚΕΤ της SOFT PARADE από το μακρινό 1993 για υπολογιστές ΙΒΜ PC και συμβατούς , ένα παιχνίδι πραγματικά χαμένο στον χρόνο μιας και πολύ απλά δεν υπάρχει αλλού για κατέβασμα εκτός από εδώ Το παιχνίδι σώθηκε χάρη στις συλλεκτικές ικανότητες του πασίγνωστου mike ο οποίος φρόντισε όλα αυτά τα χρόνια να συντηρηθεί σε άριστη και λειτουργική κατάσταση. Ο λόγος που δεν το έχει κανένας (ως τώρα) είναι ότι η αυθεντική δισκέτα λειτουργεί σαν κλειδί και χωρίς αυτή το παιχνίδι δεν ξεκινάει. (δ ε χρειάζεται φυσικά να αναφέρω ότι η δισκέτα δεν αντιγράφεται χωρίς εξειδικευμένο hardware )
Οπότε το ανωτέρω γεγονός συν το ότι μιλάμε για Ελληνικό text mode basket manager του 1993 ήταν αρκετό για να μη σπάσει και να χαθεί μιας και οποιαδήποτε (σπάνια) αναφορά σε διάφορα fora είτε είναι ερώτηση του στυλ "το θυμάστε αυτό το μπασκετικό manager..." είτε ότι "το έχω αλλά δεν παίζει η δισκέτα" Ας ρίξουμε αρχικά μια ματιά στην συσκευασία και παρελκόμενα τα οποία φωνάζουν από μακρυά Ελληνικό μικρό software house των '90s - δεν είναι κακό πράγμα! δεν υπήρχαν εδώ πολυτέλειες όπως κουτιά/εκτυπώσεις και εργοστάσια αντιγραφής δισκετών. Παρ' όλες τις δυσκολίες της τότε Ελληνικής πραγματικότητας βλέπουμε ένα ωραίο και προσεγμένο πακέτο: σκληρό πλαστικό κουτί με έγχρωμο αυτοκόλλητο , ένα εγχειρίδιο χρήσης πολύ καλά φωτοτυπημένο και συραμμένο ομοιόμορφα, μια κάρτα με τα στοιχεία της Software Parade όπως και τα στοιχεία του αγοραστή (για μελλοντικές αναβαθμίσεις σε ειδική τιμή όπως μας ενημερώνει και το welcome screen του παιχνιδιού) και φυσικά μια δισκέτα εμπορίου με το κλείδωμα. Δεν χρειαζόταν και τίποτα παραπάνω για να λέμε και την αλήθεια Το παιχνίδι είναι ένα Basketball manager στα Ελληνικά και φυσικά περιέχει τις ομάδες/roster του τότε Ελληνικού Πρωταθλήματος (υποθέτω τα πάντα είναι κομμένα και ραμμένα για τα δεδομένα του 1993) γραμμένο σε BASIC χωρίς ίχνος γραφικών: τα πάντα είναι σε text mode οπότε και το παιχνίδι τρέχει από το πιο ταπεινό ΧΤ ώς τον δυνατότερο Pentium. Τα γραφικά ναι μεν βοηθάνε ένα παιχνίδι management αλλά εάν αυτό το παιχνίδι είναι όντως καλό τότε η έλλειψή τους δε χτυπάει και τόσο άσχημα! Οι μαρτυρίες πάντως όσων το είχανε παίξει τότε λένε για ένα παιχνίδι κολληματικό και για πολύωρα gaming sessions Και περνάμε στο "ζουμί" της υπόθεσης: πώς το παίζουμε τώρα που βρέθηκε; Για να μη πολυλογώ από το παιχνίδι έχει πλέον αφαιρεθεί ΠΛΗΡΩΣ το protection layer (δεν είναι απλό crack, δεν υπάρχει ίχνος προστασίας πλέον) οπότε απλά κάποιος διαλέγει μια από τις ακόλουθες εκδόσεις και παίζει : α. HARDCORE REAL MEN DOS VERSIONΟ προτεινόμενος τρόπος να παίξει κάποιος ένα τέτοιο παιχνίδι είναι ξεθάβοντας το ΧΤ του από την ντουλάπα και κατεβάζοντας αυτό το αρχείο ZIP για DOS: LINK * σε περίπτωση που η κάρτα γραφικών σας δεν έχει Ελληνικούς χαρακτήρες στη ROM τότε απλά τρέξτε το AD_VGA.COM πριν το παιχνίδι και όλα θα φαίνονται σωστάβ. έκδοση για windowsΕπειδή στο ΧΤ παίζει να έχει χαλάσει ο MFM δίσκος και δεν γίνεται να περιμένετε ώσπου να βρεθεί άλλος ή να αντικατασταθεί με κάτι πιο καινούριο υπάρχει και έκδοση για windows που τρέχει αυτόματα και χωρίς ρυθμίσεις χάρις στο ενσωματωμένο και σεταρισμένο DosBox : LINK ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: το password για αποσυμπίεση είναι η λέξη amigacomet , το mediafire δεν γουστάρει εκτελέσιμα... * μετά την εγκατάσταση θα δημιουργηθούν 2 εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας, αυτό που ονομάζεται "Soft Parade ΜΠΑΣΚΕΤ v1.0 2x μέγεθος" κάνει αυτό ακριβώς που λέει , το παιχνίδι τρέχει σε διπλάσιο μέγεθος για πιο άνετη χρήση στις σύγχρονες οθόνες υψηλής ανάλυσης (ΑΚΑ φιλικό για τους -άντα plus gamers)Επίσης στο παρακάτω σύνδεσμο μπορεί κάποιος να κατεβάσει το εγχειρίδιο του παιχνιδιού σε μορφή PDF: LINK Αυτά προς το παρόν - όσοι πιστοί προσέλθετε και καλά πρωταθλήματα με νίκες και κύπελλα
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Oct 18, 2017 22:42:41 GMT 2
Έπος ρε 'συ! Δείχνει ένα δραματικό, χιτσκοκικό, γκρανκιονιλικό παιχνίδι! Θα δοκιμάσω την dosbox έκδοση στο mos έτσι από περιέργια..
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Oct 18, 2017 23:16:03 GMT 2
Ήδη ετοιμάζεται 2017-2018 Euroleague expansion
|
|
|
Post by keropi on Oct 19, 2017 0:06:17 GMT 2
αυτά είναι δώσε πόνο
|
|
mike
God
Dony ? Ποιος αυτος ο γεροπεριεργος αταρας?
|
Post by mike on Oct 19, 2017 7:02:36 GMT 2
Καταρχην Λεωνιδα μεγαλο respect που εκατσες και εγραψες παρουσιαση στα Ελληνικα Κατα δευτερο θα κατεβασω το παιχνιδι για να τσεκαρω τι "στατιστικα" εχει και πως λειτουργει ο "κωδικας" του. Δηλαδη απο ποιους παραγοντες επειραζεται η αποδοση καθε παιχτη. Τριτο θεμα, η πολυ καλη ποιοτητα φωτογραφιων που ανεβασες, γενικα η ποιοτητα της παρουσιασης αλλα και η αφαιρεση του κλειδωματος. Τεταρτο και επισης βασικο, συγχαρητηρια στον κατοχο του παιχνιδιου, καταρχην επειδη ειναι ο μονος που το εχει και κατα δευτερο επειδη το διατηρησε σε αυτην την κατασταση και λειτουργικο.
|
|
|
Post by vulture on Oct 19, 2017 8:54:43 GMT 2
Πςςςςςς γκάβλα! Μπράβο παιδιά!
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Oct 19, 2017 9:08:04 GMT 2
Ωωωωωωω! Ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς! Τι να γράψω και τι να πρωτοθαυμάσω; Την αφαίρεση του κλειδώματος; Τα watermarks του AmigaComet; Την ύπαρξη της ΠΑΓΚΡΑΤΑΡΑΣ στο παιχνίδι; Ή το ότι κάθισε ο Λεωνίδας και τα έγραψε όλα αυτά στα Ελληνικά; Όπως και να 'χει, συγχαρητήρια για την όλη προσπάθεια και υπόσχομαι ότι θα τιμηθεί δεόντως!
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Oct 24, 2017 15:43:10 GMT 2
Το ανέβασα και στο blog μου, και σε Facebook, Retro4Fun. Ελπίζω να το δουν και να το εκτιμήσουν περισσότεροι τώρα - και κυρίως την άψογη δουλειά του Λεωνίδα!
|
|
|
Post by circleag76 on Oct 27, 2017 20:52:42 GMT 2
Ωραίος ο Keropas!! Ωραίος και ο mike!!
|
|
|
Post by keropi on Oct 28, 2017 0:48:46 GMT 2
΄φχαρστούμε να'ούμε
|
|
|
Post by keropi on Oct 29, 2017 23:14:27 GMT 2
Επειδή το mediafire δε γουστάρει ΕΧΕ , πλέον η εγκατάσταση για windows είναι συμπιεσμένη σε RAR με κωδικό: amigacomet - [url=Επειδή το mediafire δε γουστάρει ΕΧΕ , πλέον η εγκατάσταση για windows είναι συμπιεσμένη σε RAR με κωδικό: amigacomet NEO LINKΈχει ενημερωθεί και το 1ο post
|
|
mike
God
|
Post by mike on Oct 30, 2017 9:30:20 GMT 2
Τι θα λεγατε για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ εκδοση του footballer of the year για commodore64 ? Εχω την αυθεντικη εκδοση στην κατοχη μου, και οπως αναφερει και απο πισω στο κουτι "Ολα συμβαινουν στην οθονη σας, με Ελληνικες ομαδες, Ελληνες Ποδοσφαιριστες και Ελληνικα μηνυματα!" Το συγκεκριμενο -πιθανον μοναδικο αυθεντικο - κομματι θα δωθει στον dony ωστε να γινει μια παρουσιαση στο περιοδικο σε επομενο τευχος.
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Oct 30, 2017 11:11:31 GMT 2
Έλα ρε φίλε, τρελό! Δεν γίνεται να το κάνουμε dump να το τρέξουμε και οι υπόλοιποι; Ή υπάρχει κάπου για κατέβασμα ήδη;
|
|
|
Post by keropi on Oct 30, 2017 11:33:20 GMT 2
oraios o mike... nomizo to dump einai autonohto
|
|
mike
God
|
Post by mike on Oct 30, 2017 11:44:31 GMT 2
Δεν νομιζω να υπαρχει πουθενα, τουλαχιστον το αυθεντικο. Για αυτο ειπα να το δωσω στον dony, να κανει σωστη δουλεια, αναλυτικη παρουσιαση και dump (απο την κασετα !).
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Oct 30, 2017 13:20:01 GMT 2
Το βασικό είναι να γίνει το dump - η παρουσίαση καλή είναι, αλλά δευτερεύουσα. Απλά θα πρέπει να το freezeάρω, να το σώσω σε δισκέτα και μετά, μέσω του Easyflash 3 να φτιάξω ένα .d64 αρχείο στο PC. Εκτός εάν υπάρχει και πιο απλός τρόπος που δεν μου έρχεται στο μυαλό αυτή τη στιγμή...
|
|
|
Post by portarinos on Oct 30, 2017 17:39:20 GMT 2
Εντάξει τώρα το τερματίσατε με footballer of the year. Θυμαμαι να το τρεχω σε CPC464, κασετα φυσικά, με ομάδες έπη της εποχής. θυμαμαι χαρακτηριστικά το Γύθειο, τον Τηλυκρατη κλπ. Επικό game!
|
|
gapan
New Member
|
Post by gapan on Nov 15, 2017 13:57:19 GMT 2
keropi, πολλά ευχαριστώ για το basket manager! Το παιχνίδι το παίζαμε με ένα φίλο αρχές δεκαετίας του 90 στο Schneider EuroXT του. Επιβεβαιώνω ότι ήταν απίστευτα εθιστικό! Ταυτόχρονα ο φίλος μου είχε και ένα αντίστοιχο manager ποδοσφαίρου, από την ίδια εταιρία, το οποίο ήταν επίσης πολύ καλό. Ο φίλος μου έπαιζε περισσότερο το manager ποδοσφαίρου, εγώ είχα κολλήσει περισσότερο με το basket. Και ήταν απίστευτα εκνευριστικό το ότι δεν μπορούσαμε να αντιγράψουμε τις δισκέτες. Οι δισκέτες που είχε ο φίλος μου ήταν 3.5", κι όσο κι αν προσπαθούσαμε με τα εργαλεία που είχαμε διαθέσιμα εκείνη την εποχή ήταν αδύνατο. Οπότε αφού δεν μπορούσα να το έχω στο δικό μου PC, περνούσα ατελείωτες ώρες στου φίλου μου. Δυστυχώς οι δισκέτες του φίλου μου πετάχτηκαν μαζί με το EuroXT του μερικά χρόνια μετά.
|
|
|
Post by keropi on Nov 15, 2017 16:06:47 GMT 2
popo krima, molis hmoun etoimos na zhthso daneiki th disketta me to podosfairo kai diabasa thn teleutaia protash kai ksenerosa h klassiki tyxh pollon palion pragmaton... tespa ante kalopaixto to basket
|
|
|
Post by otherreality on Nov 15, 2017 16:16:26 GMT 2
Έλα ρε τρελή φάση το κασετάκι για τον κόμοντορ Μια ηχογράφηση και μετά σε prg νομίζω είναι το πιο απλό που μου έρχεται στο μυαλό. wav-prg.sourceforge.net/index.htmlΚαι το μπασκετάκι του keropi ψήνω για τον 1512, αλλα δεν μπορώ να γράψω σε 5 1/4 γμτ λολ. Αυτό για εκεί είναι, όχι dosbox και αηδίες. Όταν ευκαιρέσω θα σου στείλω καμια δισκέτα για κοπιάρισμα όλντσκουλ.
|
|
|
Post by kiriakosgr on Nov 15, 2017 20:05:08 GMT 2
Καλησπέρα παιδιά. Δοκιμάζοντας το Μπάσκετ σε Windows 10, έπαιξε κανονικά αλλά όταν ξεκινάω το πρώτο παιχνίδι, μετά από 3 (αγωνιστικά) λεπτά κολλάει και δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Το αποτέλεσμα είναι ότι κάνω κλείσιμο του παιχνιδιού. Οπότε δεν μπορείς να παίξεις.
Το δοκίμασα 6-7 φορές και κόλλησες ακριβώς στο ίδιο σημείο.
|
|
|
Post by keropi on Nov 15, 2017 20:09:20 GMT 2
periergo, mhpos einai kana thema ton 10? giati exei kosmo pou to exei kapsei to paixnidi apo otan to bgalame... se allo pc mporeis na to baleis?
|
|
|
Post by kiriakosgr on Nov 15, 2017 21:09:22 GMT 2
Δυστυχώς μόνο 10αρια έχω. Έβαλα και συμβατότητα με παλιά (windows) να το παίξω, αλλά πάλι κολλάει στο ίδιο σημείο. Πολύ περίεργο.
|
|
|
Post by keropi on Nov 15, 2017 21:16:16 GMT 2
ontos... pantos kapoios pou to epaikse poly kalo tha htan na mas pei an tou kollhse pote h oxi!
|
|
gapan
New Member
|
Post by gapan on Nov 16, 2017 0:18:56 GMT 2
Παίζω εδώ και αρκετές ώρες. Δεν έχει κολλήσει κάπου. DOSBOX σε linux. Όσο για το manager ποδοσφαίρου, παίζει να είναι αυτό (ανεβασμένο από τον ίδιο τον δημιουργό του): www.dwrean.net/2010/08/v-10.html
|
|