|
Post by walkero on Jun 7, 2023 21:52:19 GMT 2
Και μετά από αυτό το click bait τίτλο, απ' ότι μαθαίνω σύντομα θα έχουμε το απόλυτο προορισμό στο παγκόσμιο Internet που θα πηγαίνουμε όλοι για να βρούμε ότι χρειαζόμαστε για την αγαπημένη μας Amiga. Φυσικά μιλάω για τον Amigo-παράδεισο που ακούει στο όνομα AGA.directory.
Ο αγαπητός σε όλους David Pleasance ξεκίνησε το project για το οποίο μας μιλούσε όλο το προηγούμενο έτος στις διάφορες εκδηλώσεις όπου είχα την τύχη να παραβρεθώ, και που κανένας δεν φάνηκε να πιστεύει ότι όντως το εννοούσε. Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε το Kickstarter του στο
Όπως καταλαβαίνετε οι μέρες του Amigaplanet είναι μετρημένες. Εγώ ήδη ετοίμασα βαλίτσες για να φεύγω από εδώ μέσα και τώρα μπορώ να αποκαλύψω ότι αυτός είναι και ο βασικός λόγος που σταμάτησα να ανανεώνω το amiga.gr. Γιατί να το κάνω από την στιγμή που έμαθα ότι ο απόλυτο site για όλα θα είναι αυτό του Amiga Global Alliance.
Σε κάποιους δεν αρέσουν οι φρέσκες ανατρεπτικές ιδέες και δείχνουν μια αντίσταση, όπως το παρακάτω video του McGeezer ο οποίος στο παρελθόν μας έχει ταΐσει φόλες, και ήθελε να ξεσπαθώσει.
Ο αγαπημένος μας David όμως βγήκε κι αυτό κι εξοργισμένος έθεσε κάποια καίρια ερωτήματα αναζητώντας πληροφορίες από την κοινότητα της Amiga, κάτι που κάποιοι κακεντρεχείς θα πουν ότι έπρεπε να το είχε κάνει προτού βγάλει το kickstarter. Μια πολιτισμένη και καθόλα εποικοδομητική συζήτηση έχει ξεκινήσει στο www.facebook.com/david.j.pleasance/posts/pfbid026HVqw5dqFMeencvmbAYXq3dEoANtCvWVno97cahK7MhZDJLaHjydE9wYC6GG3W1SlΞέρω ότι στο Amigaplanet πεθαίνουμε για κουτσομπολιό και μιας και όπως είπα οι μέρες του είναι μετρημένες, τι πιστεύετε για το νέο AGA που έρχεται να μας λυτρώσει από όλα όσα ξέραμε μέχρι τώρα; Πιστεύετε πως είναι μια καλή λύση; Θα βοηθήσει νέα ṕrojects να ξεκινήσουν για την Amiga σε software και hardware επίπεδο; Θα κάνει το MorphOS να δίνει στους χρήστες μια πιο AmigaOS αίσθηση ή θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν γραφικά και εικονίδια από το AmigaOS 4; Θα κάνει τους Maiden να σταματήσουν να παίζουν τις σάχλες τους και να το γυρίσουν σε Amiga και C64 game theme remixes;
Αναμένω με ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας.
|
|
|
Post by vulture on Jun 7, 2023 22:00:25 GMT 2
Το διάβαζα χθες στο eab και γέλαγα μόνος μου. Αμιγκάδες φίλε...
Κλείνουν το Amiga Planet, κλείνουν και τον τάφο τους!
|
|
|
Post by c64dask on Jun 8, 2023 9:59:35 GMT 2
Στην θεωρία δεν είναι κακή ιδέα αλλά πρακτικά δεν βλέπω να γίνεται κάτι ουσιαστικό, μακάρι να κάνω λάθος. Μετά από τόσα χρόνια που έκλεισε η Commodore ο καθένας έχει τις δικές του ιδέες τι "πρέπει" να γίνει, ιδέες που δεν αλλάζουν πια.
Πάντως για 56 λίρες αν κάποιος θέλει τα 2 βιβλία είναι ΟΚ (τόσο περίπου βγαίνουν και από το Amazon)
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 8, 2023 10:52:12 GMT 2
Πάντως για 56 λίρες αν κάποιος θέλει τα 2 βιβλία είναι ΟΚ (τόσο περίπου βγαίνουν και από το Amazon) Αυτό ακριβώς σκέφτηκα κι εγώ! 
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Jun 8, 2023 11:14:43 GMT 2
Αν πρόκειται να δημιουργηθεί το απόλυτο website/forum/market για τους αμιγκάδες τότε θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και βασικές ανάγκες διαβίωσης όπως ενοικίαση man caves, food delivery και γιατί όχι και βιζιτάκια; ρε φύγε από 'δω ρε μπρό! 
|
|
|
Post by scientist on Jun 12, 2023 18:28:04 GMT 2
Πήρε το μάτι μου σήμερα ότι ακυρώθηκε το project, δεν έχω προλάβει να διαβάσω τι και πως, αλλά το ακύρωσε ο ίδιος ο David Pleasance.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 12, 2023 19:34:23 GMT 2
Πήρε το μάτι μου σήμερα ότι ακυρώθηκε το project, δεν έχω προλάβει να διαβάσω τι και πως, αλλά το ακύρωσε ο ίδιος ο David Pleasance. Απ' ότι διάβασα στο Facebook η γενική τάση ήταν ότι το κοινό δεν πείστηκε. Αυτός είναι ο κομψός τρόπος να το πεις, γιατί πολλοί τον έκραξαν κιόλας...
|
|
|
Post by vulture on Jun 12, 2023 19:37:03 GMT 2
Indeed: link
Τελικά, ούτε ο DP (o David Pleasance ρε βρωμόμυαλοι!) δεν μπόρεσε να κλείσει το Amiga Planet!
|
|
|
Post by c64dask on Jun 12, 2023 20:56:14 GMT 2
Κρίμα πάντως, όχι πως είχε κανείς τρομερές ελπίδες για κάτι αλλά από ότι φαίνεται δεν υπάρχει κάτι να γίνει. Πάντως ο David όπως αναφέρει θα καλύψει όσους διάλεξαν bundle με βιβλία και το ζητήσουν
|
|
|
Post by walkero on Jun 12, 2023 22:07:35 GMT 2
Το AmigaPlanet σώθηκε. Χαράς Ευαγγέλια. Ας αρχίσουν οι χοροί... Ο David κατάλαβε την πατάτα που πρότεινε στο community και ακύρωσε το Kickstarter.
Φυσικά κατάλαβε ότι θα ήταν αποτυχία διότι το ποσό είχε αρχίσει να μειώνεται τις τελευταίες ημέρες, αντί να αυξάνεται, και οι ποντικοί που τρέξανε να παρουσιαστούν σαν υποστηρικτές πηδήξανε πρώτοι από το καράβι όταν αυτό άρχισε να βυθίζεται, όπως κάποιοι γνωστοί twitch streamer celebrities του απόπατου.
Αν κάποιος εδώ μέσα πάντως σκεφτόταν να στηρίξει το AGA και του περισσεύουν κάποια χρήματα, σκεφτείτε να τα επενδύσετε σε ομόλογα Εθνικής Τραπέζης ή να τα κάνετε donate στους ανθρώπους που τρέχουν το site και το περιοδικό Retro Planet. Τα λεφτά σας θα πιάσουν περισσότερο τόπο από τις χαζομάρες μερικών μερικών.
Μόνος ένας τα έχει καταφέρει μέχρι τώρα.
|
|
amije
Full Member
if we wait until we're ready, we'll be waiting for the rest of our lives
|
Post by amije on Jun 12, 2023 22:56:47 GMT 2
παντως ηταν μια εξυπνη κινηση για να σπρωξουν μερικα στοκαρισμενα βιβλια απο τα ραφια...
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Jun 12, 2023 23:21:34 GMT 2
Λογική κατάληξη (και πάλι καλά να λέμε). Η κοινότητα βασικά υπερκάλυψε τους λόγους. Subscription model, έλλειψη πληροφοριών και διαφάνειας, στόχοι που δεν βγάζουν νόημα στη σημερινή πραγματικότητα και γενικώς μπερδεμένα πράγματα. Εγώ αναρωτιέμαι πάντως, τόσο καιρό έδινε διαλέξεις για το συγκεκριμένο. Και τόσο κόσμο συνάντησε. Δεν βρέθηκε ένας, έστω ένας χριστιανός να τον βάλει κάτω και να του μιλήσει? Και οι υποτιθέμενοι συνεργάτες του και αυτοί σανό και εγκεφαλικά δηλαδή? Τι να πεις... Προφανέστατα για το ναυάγιο δεν ευθύνεται μόνο ένας. οι ποντικοί που τρέξανε να παρουσιαστούν σαν υποστηρικτές πηδήξανε πρώτοι από το καράβι όταν αυτό άρχισε να βυθίζεται, όπως κάποιοι γνωστοί twitch streamer celebrities του απόπατου. Οκ ας μην το τερματίσουμε κιόλας. Ο Bill ειναι διαμάντι παλικάρι και αυτό που κάνει το κάνει μια χαρά. Οι εξηγήσεις άλλωστε που έδωσε πρόσφατα για το υποτιθέμενο 'endorsement' του στο project ξεκαθάρισαν απολύτως τη θέση του. Προσωπικά με λυπεί βαθύτατα που η ιστορία αυτή αποτέλεσε αφορμή για να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία του.
|
|
|
Post by walkero on Jun 13, 2023 9:35:07 GMT 2
Απ'ότι διάβασα σε comments στο FB υπήρξαν κάποιοι που του το είπαν. Εγώ βρέθηκα στον ίδιο χώρο και επέλεξα να μην ασχοληθώ καν, ούτε να ακούσω την παρουσίαση ούτε να το συζητήσω μαζί του διότι δεν με ενδιέφερε. Ξέρω και άλλους που απλά αδιαφόρησαν. Το ότι θα έφτανε να φτιάξει Kickstarter για να πουλήσει έξτρα βιβλία αυτό νομίζω δεν το φαντάστηκε κανείς. Και πιστεύω ότι αυτό ήταν και το μεγαλύτερο λάθος του.
Διότι αν κάποιος θέλει να φτιάξει ένα site με 15 πράγματα από κάτω δεν είναι και πρόβλημα. Φτιάξτο και κάντο φοβερό ώστε να μαζέψεις κόσμο εκεί. Αν αρέσει ο κόσμος θα το ακολουθήσει και θα το χρησιμοποιήσει. Ακόμα κι αν κάνει ένα Kickstarter για να υποστηρίξει την υλοποίηση, το ακούω. Αυτό σε συνδυασμό με την πώληση των βιβλίων, το registration, την βούλα του μέλους και τα λοιπά, εκεί το έχασε για τα καλά.
Συμφωνώ αλλά αυτό δεν τον κάνει να μην έχει ευθύνες για όλο αυτό.
Επειδή δεν τις διάβασα, μπορείς να μου πεις που μπορώ να τις βρω;
Αν δεν υπήρχαν τα μηνύματα στο FB και τα videos στο YT και σε forums πιστεύω πως θα προχωρούσε το Kickstarter. Δεν ξέρω αν θα ήταν πετυχημένο, αλλά όλοι αυτοί που φιγουράρουν ως "Proud founding member of AGA" θα επηρέαζαν κόσμο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κόσμο να το ακολουθήσει και να το υποστηρίξει. Και επειδή κατά πως φαίνεται δεν φιλτράρουν τι προωθούν εγώ προσωπικά δεν μπορώ να τους εμπιστευθώ. Από το "Νέο AGA" του David μέχρι και την παρουσίαση ενός κακού παιχνιδιού. Αν ήταν λίγο περισσότερο προσεκτικοί θα είχαν και μεγαλύτερη αξιοπιστία.
Και φυσικά, αυτό που είπες και παραπάνω, προφανώς για να το υποστηρίζει και να φιγουράρει σε posts και στο kickstarter δεν έπιασε ποτέ να φιλτράρει την ιδέα του David και να του πει το πόσο κακή ήταν. Για αυτό για εμένα όλοι αυτοί έχουν μερίδιο ευθύνης, διότι προσπάθησαν να επηρεάσουν κόσμο και κάποιοι ίσως να το είδαν και σαν ευκαιρία για προβολή (δεν ισχύει αυτό για όλους, π.χ. ο Bill, ο Dan και άλλοι). Κάνανε λάθος, το αναγνωρίσανε και προχωράμε.
|
|
|
Post by walkero on Jun 13, 2023 13:01:47 GMT 2
Μπήκα να δω τι έλεγε ο Bill πριν μια εβδομάδα στο stream του στο 1:23:00 όπου υποστήριζε το Alliance και έλεγε πόσο καλή ιδέα είναι. Αν τελικά ανέφερε κάπου τους λόγους που αναθεώρησε θα ήθελα να το δω. Αλλά όπως είπα οι αρουραίοι πηδάνε πρώτοι από το βυθιζόμενο πλοίο.
Δεν θέλω να είμαι απόλυτος, με κανέναν. Άλλωστε έχω σταματήσει να τον παρακολουθώ εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αν κάπου όμως έγραψε τι τον έκανε να αλλάξει γνώμη και να αποσύρει την υποστήριξή του θα ήθελα να το διαβάσω. Οπότε αν κάποιος ξέρει που θα βρω αυτή την πληροφορία, παρακαλώ πείτε μου.
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Jun 13, 2023 16:04:46 GMT 2
Ρε άστα αυτά, ζηλεύεις που δεν βάλανε πίστα στο Cyberpunks 2 με εσένα αντί τον AmigaBill  PS: έχω καταθέσειτον χαρακτηρισμό μου για τον Pleasance παλαιότερα (Amiga 35 RP report). Ποιος συνταξιούχος δεν θα ήθελε να γυρίζει τον πλανήτη δωρεάν, να του συμπεριφέρονται σαν σελέμπριτι και να αντλεί χρήματα από μία κοινότητα με τέτοια ευκολία;
|
|
|
Post by walkero on Jun 13, 2023 17:12:55 GMT 2
:( Ε μα και ο Tsak δεν βγάζει κάτι να βάλω την φάτσα μου μέσα. Κι όχι, δεν θέλω σε ένα από τα τέρατα στο FPS που δουλεύει τώρα 
|
|
|
Post by vulture on Jun 14, 2023 2:34:35 GMT 2
Μόνος ένας τα έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Ε σιγα, κι αυτος απετυχε.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 14, 2023 7:07:57 GMT 2
Μόνος ένας τα έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Ε σιγα, κι αυτος απετυχε. Εντάξει, αν σκεφτείς γιατί το έκλεισε όταν το έκλεισε, η αλήθεια είναι ότι πέτυχε: δεν κοινοποιήθηκαν αυτά που φοβόταν μην βγουν στη φόρα, οπότε...
Αλλά τι σημασία έχουν όλα αυτά στην πραγματικότητα; Εδώ σκοτώσατε το AGA βρε αθεόφοβοι!
|
|
|
Post by vulture on Jun 14, 2023 11:15:27 GMT 2
Εγω λεω οτι απλως το amigaplanet εξακολοθει να ζει, αρα, σε αυτο το κομματι, ολοι απετυχαν
|
|
|
Post by walkero on Jun 14, 2023 11:52:27 GMT 2
Εγω λεω οτι απλως το amigaplanet εξακολοθει να ζει, αρα, σε αυτο το κομματι, ολοι απετυχαν yeap... Συμφωνώ απόλυτα.
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Jun 14, 2023 12:02:02 GMT 2
:( Ε μα και ο Tsak δεν βγάζει κάτι να βάλω την φάτσα μου μέσα. Κι όχι, δεν θέλω σε ένα από τα τέρατα στο FPS που δουλεύει τώρα  LOL Να βάλει και πεταλούδες να κάθονται πάνω σε κομπόστες ξέρω 'γω για ντεκόρ 
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 14, 2023 17:27:51 GMT 2
Εγω λεω οτι απλως το amigaplanet εξακολοθει να ζει, αρα, σε αυτο το κομματι, ολοι απετυχαν Ποτέ μη λες ποτέ: κι αν μπω εγώ απόψε και σβήσω τα πάντα;
(αφού πρώτα αντικαταστήσω όλες τις καταχωρήσεις μου με τρεις τελίτσες)
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Jun 14, 2023 21:25:55 GMT 2
Δεν θέλω να είμαι απόλυτος, με κανέναν. Άλλωστε έχω σταματήσει να τον παρακολουθώ εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αν κάπου όμως έγραψε τι τον έκανε να αλλάξει γνώμη και να αποσύρει την υποστήριξή του θα ήθελα να το διαβάσω. Οπότε αν κάποιος ξέρει που θα βρω αυτή την πληροφορία, παρακαλώ πείτε μου.
Τσέκαρε εδώ: www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid06y2yicJp7BXonmFCPihCScJaGgtGMeiPvw3iHev7fYBwf7Jypqwzg5uevF1n8pzZl&id=100003362304761Νομίζω ξεκαθαρίζει απολύτως τη θέση του. Και επειδή κατά πως φαίνεται δεν φιλτράρουν τι προωθούν εγώ προσωπικά δεν μπορώ να τους εμπιστευθώ. Από το "Νέο AGA" του David μέχρι και την παρουσίαση ενός κακού παιχνιδιού. Αν ήταν λίγο περισσότερο προσεκτικοί θα είχαν και μεγαλύτερη αξιοπιστία. Δεν έχεις καταλάβει κάτι man. Ο Bill είναι ο ορισμός του 'all possitive attitude'. Δηλαδή για παράδειγμα θα προτιμήσει να πει έστω 1 καλό, ακόμα και για πράγματα που μπορεί να μην του αρέσουν. Και είναι απόλυτα αυθεντικός, συνεπής και ανοιχτός με αυτή του την προσέγγιση όσον αφορά Amiga projects (παντώς είδους). Εκεί που άλλοι π.χ. βλέπουν σε ένα low quality παιχνίδι μια μπούρδα, ο Bill θεωρεί πως πίσω του, κάποιος αφιέρωσε τον πολύτιμο χρόνο του κάνοντας κάτι δημιουργικό για την Amiga και προσφέροντας στην κοινότητα, οπότε φροντίζει να υποστηρίζει κάθε προσπάθεια. Και αυτό πραγματικά είναι κάτι που το χρειαζόμαστε στη σκηνη. Ε μα και ο Tsak δεν βγάζει κάτι να βάλω την φάτσα μου μέσα. Κι όχι, δεν θέλω σε ένα από τα τέρατα στο FPS που δουλεύει τώρα  ![]()  Done!
|
|
|
Post by walkero on Jun 15, 2023 10:27:57 GMT 2
Δυστυχώς φαίνεται πως δεν έχω πρόσβαση σε αυτή την πληροφορία. Μου βγάζει το παρακάτω. This content isn't available right now When this happens, it's usually because the owner only shared it with a small group of people, changed who can see it or it's been deleted. Συμφωνώ απόλυτα ότι αυτό είναι που χρειαζόμαστε στην σκηνή, διότι όλοι θέλουν να τους χαϊδεύεις τα αυτιά για το πόσο φοβερό ήταν αυτό που έφτιαξαν. Αυτό όμως μειώνει τα υπόλοιπα παιχνίδια που είναι πάρα πολύ καλά. Όταν παίζει παιχνίδια σαν το Turbo Sprint του Geezer και το αποθεώνει, το οποίο πραγματικά σαν παιχνίδι απλά δεν παίζεται με την έννοια ότι δεν μπορείς να παίξεις, ε τότε με συγχωρείς αλλά δεν προσφέρει πολλά στην κοινότητα. Όταν μιλάει για το AGA για το πόσο καλό είναι για την κοινότητα και μετά από 3-4 ημέρες την κάνει απαιτώντας να βγει από την σελίδα του Kickstarter δεν με πείθει ότι ξέρει να κρίνει, πως να το κάνουμε. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι η θέση του έχει μια βαρύτητα. Δεν είναι σαν εμένα που ό,τι και να πω δεν παίζει και πολύ ρόλο. Ο Bill επηρεάζει κόσμο και για αυτό ο κόσμος θέλει να βγαίνει στα streams του και να προβάλει τα έργα του και καλά κάνουν. Οπότε για εμένα θα έπρεπε να προσέχει περισσότερο τι λέει και τι κάνει. Θα μου πεις, δεν έχει δικαίωμα στο να κάνει ένα λάθος; Φυσικά και έχει, και για αυτό θέλω να δω τι δικαιολογία κοινοποίησε για να έχω μια καλύτερη εικόνα. Αλλά για εμένα το να απαιτεί να βγει από την σελίδα του Kickstarter μου δείχνει έναν άνθρωπο που νοιάζεται πολύ για την εικόνα του και το brand που έχει στην κοινότητα. Αν εσύ όλο αυτό το λες αυθεντικό, μάλλον έχω ξεχάσει το νόημα της λέξης. Υπάρχει και η δημιουργική κριτική επάνω σε κάτι που έχει φτιάξει κάποιο, αλλά ούτε αυτό κάνει. Για αυτόν είναι όλα τέλεια και τρεχάτε να τα αγοράσετε. Κατά την γνώμη μου αυτός είναι ο εύκολος τρόπος να κρατάω το κοινό μου, να μην έχω άποψη που μπορεί να έρθει σε κόντρα με κάποιον και να συνεχίζουμε ότι κάνουμε χωρίς νόημα. Εδώ είχε στο stream του την νυφίτσα τον skunk πως τον λένε και τον ρωτάει ο Bill παίζοντας την μπούρδα του "Τι λες να κάνω αυτό ή εκείνο;", και ο skunk απαντάει "I don't give a shit what you will do". Και αντί εκείνη την στιγμή να τον κλείσει του λέει "Χαχχαχαχαχα είσαι φοβερός, μ'αρέσεις". Αυτή είναι η εικόνα της κοινότητας; Και μόνο που κάλεσε τον τύπο ο οποίος έχει βριστεί με το μισό EAB και του δίνει βήμα είναι λάθος. Δεν έχει νόημα μόνο τι φτιάχνουμε αλλά και ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε μέσα στην κοινότητα και πόσο σεβασμό δείχνουμε ο ένας στον άλλο, δεν νομίζεις;
Κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, δεν νομίζεις;
Είναι τέλειο. Σε ευχαριστώ πολύ. Επιτέλους τα κατάφερα... 
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Jun 15, 2023 13:46:42 GMT 2
Δυστυχώς φαίνεται πως δεν έχω πρόσβαση σε αυτή την πληροφορία. Περίεργο, εγώ το βλέπω. Anyhow check: "Greetings to the amazing Amiga community. I am writing this post because my image is on David Pleasance’s AGA Kickstarter and many of you have reached out asking about that so I will explain. Many people come to me for help, advice, and to promote their project here in the Amiga community. It gives me a lot of pleasure to form friendships and help people out. I love Amiga but I love the Amiga community even more, so naturally I jump at the chance to help when someone asks because I want to see great things happen for the Amiga community. It is unbelievable how active and how many amazing projects are currently happening for a computer that is almost 40 years old. That is a testament to how special this community is. David came to me about his project a very long time ago - way before it was a Kickstarter. Like many of you reading this, David has become a friend and I really enjoy hanging out with him at Amiga events. I even wrote the forward to one of his books which was an honor. I liked the idea of a website that listed all things Amiga because people often ask me where they can get their Amiga fixed, where they can buy parts/upgrades, where they can ask people for help, etc… I thought it would be good to have a website I could point them to with all this info clearly listed. So I said great - and that is the extent of my involvement in this project. I haven’t paid much attention since, and I don’t have anything to gain from it other than satisfaction if it helped Amiga community members. Over time many things have evolved including the formation of a really neat retro directory website and David’s project became a Kickstarter. I should have paid more attention to what was being planned for this project because I agree with much of the thoughtful and constructive criticism about this project from Amiga community members whom I respect. Perhaps if I was involved and gave feedback things could have been different, but who knows? I have also seen projects that I doubted go on to become great successes, so who am I to judge? A project like this is way out of my area of expertise and not something I choose to spend time on. I stick to streams, videos, and the Westchester Amiga User Group. This is a valuable learning experience for me and I will adjust my approach to situations like this moving forward. David, I am here if you want to chat, bounce ideas off me, want advice, or just talk during this difficult time. Please kindly remove me from the Kickstarter page. My father passed away 3 weeks ago and today is his birthday so I need to focus my energy my family. Thank you so much." Τεσπα, δεν δίνει και καμία τρομερή δικαιολογία πέρα από το ότι δεν το πέρασε κόσκινο και δεν έδωσε την δέουσα προσοχή. Αλλά τουλάχιστον αναγνωρίζει το λάθος. Συμφωνώ απόλυτα ότι αυτό είναι που χρειαζόμαστε στην σκηνή, διότι όλοι θέλουν να τους χαϊδεύεις τα αυτιά για το πόσο φοβερό ήταν αυτό που έφτιαξαν. Δεν τίθεται θέμα χαϊδέματος αυτιών εδώ, απλά positive attitude και αναγνώρισης της προσπάθειας. Αναλογικά π.χ. για παιχνίδια και projects που όντως βρίσκονται στην κορυφή, φροντίζει να αυξάνει αντιστοίχως το praise και το επίπεδο υποστήριξης. Επομένως η αναλογικότητα υπάρχει, απλά είναι μετατοπισμένη στη θετική κλίμακα. Εδώ είχε στο stream του την νυφίτσα τον skunk πως τον λένε και τον ρωτάει ο Bill παίζοντας την μπούρδα του "Τι λες να κάνω αυτό ή εκείνο;", και ο skunk απαντάει "I don't give a shit what you will do". Και αντί εκείνη την στιγμή να τον κλείσει του λέει "Χαχχαχαχαχα είσαι φοβερός, μ'αρέσεις". Αυτή είναι η εικόνα της κοινότητας; Και μόνο που κάλεσε τον τύπο ο οποίος έχει βριστεί με το μισό EAB και του δίνει βήμα είναι λάθος. Δεν έχει νόημα μόνο τι φτιάχνουμε αλλά και ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε μέσα στην κοινότητα και πόσο σεβασμό δείχνουμε ο ένας στον άλλο, δεν νομίζεις; Συμφωνώ, από την άλλη όμως θεωρώ πως καλά κάνει ο Bill και μένει μακριά από προσωπικές κρίσεις και συνολικά από την τοξικότητα παυ υπάρχει στη σκηνή. Η προσπάθεια ανάδειξης κάθε project και των πρωταγωνιστών του, συνοδευόμενη από μια θετική διάθεση και αντζέντα είναι 100% στρατηγική επιλογή. Και αυτό διότι όσο περισσότερα projects μπορούμε να προωθήσουμε και όσους περισσότερους δημιουργούς μπορούμε να βάλουμε στο παιχνίδι, τόσο πιο ισχυροί γινόμαστε. Στην τελική το hobby μας κάνουμε και είμαστε εδώ για να περνάμε καλά. Και αυτό ακριβώς πρεσβεύει ο Bill με την πλατφόρμα του. Επομένως πολύ καλά κάνει που επικεντρώνεται σε αυτά που μας ενώνουν και όχι σε αυτά που μας χωρίζουν. Σε ενα community που συχνά τρώει τις σάρκες του, φωνές σαν του Bill που λειτουργούν ενωτικά και επικεντρώνονται στα θετικά, προσφέρουν μέγιστες υπηρεσίες και αποτελούν τον καλύτερο πρέσβη της σκηνής, τόσο προς τον έξω κόσμο όσο και εσωτερικά. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι η θέση του έχει μια βαρύτητα. Δεν είναι σαν εμένα που ό,τι και να πω δεν παίζει και πολύ ρόλο. Ο Bill επηρεάζει κόσμο και για αυτό ο κόσμος θέλει να βγαίνει στα streams του και να προβάλει τα έργα του και καλά κάνουν. Οπότε για εμένα θα έπρεπε να προσέχει περισσότερο τι λέει και τι κάνει. Βεβαίως, βεβαίως η κοινότητα δεν χρειάζεται τον Bill να της πεί τι είναι καλό και τι όχι. Ο καθένας νομίζω μπορεί από μόνος του να κρίνει τι του κάνει και είμαστε αρκετά μεγάλοι πλέον και μπορούμε μια χαρά να φιλτράρουμε. Εγώ να συμφωνήσω μαζί σου πως λίγο περισσότερη ισσοροπία ακόμα και καλόπιστη κριτική από μέρους του χρήσιμη θα ήταν (νομίζω από την απαντησή του και ίδιος το κατανοεί). Και αυτό σίγουρα θα βοηθούσε και τους δημιουργούς αλλά και την αξιοπιστία του. Από την άλλη από τα παραπάνω θεωρώ πως είναι κατανοητό το πόσο σημαντικό αλλά και χρήσιμο είναι το να έχουμε στο community προσωπικότητες σαν τον Bill, έξω καρδιά και full θετική ενέργεια και ενθουσιασμό. Και μάλιστα με άπειρο προσωπικό έργο και προσπάθεια στην προώθηση της πλατφόρμας. ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ αυτοί οι άνθρωποι και αυτή η αντιμετώπιση, δεν έχουμε πλεόνασμα.
|
|