|
Post by c64dask on Jun 7, 2023 17:14:56 GMT 2
Ένα ενδιαφέρον kickstarter για ένα arcade controller με καλά χαρακτηριστικά. Θα παίζει και με 9pin και USB, τα κουμπιά στα δεξιά! Τσουχτερή τιμή (~140 λίρες)
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 7, 2023 19:45:10 GMT 2
Ενδιαφέρον φαίνεται, σίγουρα. Αλλά με 163€ + μεταφορικά και χωρίς να ξέρουμε αν είναι ανώτερο από τα εγχώρια; I hate to admit it αλλά έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση ακόμα και στα 60-80€ το Tomahawk πλέον φαντάζει ως ευκαιρία...
|
|
|
Post by c64dask on Jun 7, 2023 19:50:26 GMT 2
Ναι αλλά καινούργιο, όχι 30+ Πρέπει να μαζέψουμε κάπου σύγχρονες λύσεις η να μαζευτούμε να παραγγείλουμε κάποια εγχώρια μαζί, αν υπάρχει βέβαια ενδιαφερον
|
|
xlv
New Member
|
Post by xlv on Jun 7, 2023 20:51:00 GMT 2
Υπάρχει το Zapstick της DKS Systems link , και κατασκευές του MasterGR link , προτιμήστε εγχώριο προϊόν :-)
|
|
|
Post by c64dask on Jun 7, 2023 21:00:29 GMT 2
|
|
|
Post by vulture on Jun 7, 2023 21:20:55 GMT 2
Λογικά ναι. Το έχω και έτσι όπως το έχω δει, δε βλέπω γτ όχι.
|
|
|
Post by walkero on Jun 7, 2023 21:33:12 GMT 2
Δεν ξέρω ρε παίδες. Η τιμή είναι τσουχτερή. Κάποτε θυμάμαι τον είχα ρωτήσει κόστος μόνο για το καλώδιο και μου ζητούσε 25€. Νοιώθω ότι κάποιοι βρήκαν αγελάδα για να αρμέξουν. Από την άλλη όμως, όταν βλέπεις συστήματα να πουλιούνται 1Κ ή 2Κ, και σήμερα είδα CVision να φεύγει 750€, ε πραγματικά όμως, το joystick είναι τσάμπα. Δεν θα πάρω... Άσε που έχω tomahawks για 2-3 ζωές, οπότε... I'll pass.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 8, 2023 14:41:00 GMT 2
Δεν ξέρω ρε παίδες. Η τιμή είναι τσουχτερή. Κάποτε θυμάμαι τον είχα ρωτήσει κόστος μόνο για το καλώδιο και μου ζητούσε 25€. Νοιώθω ότι κάποιοι βρήκαν αγελάδα για να αρμέξουν. Από την άλλη όμως, όταν βλέπεις συστήματα να πουλιούνται 1Κ ή 2Κ, και σήμερα είδα CVision να φεύγει 750€, ε πραγματικά όμως, το joystick είναι τσάμπα. Δεν θα πάρω... Άσε που έχω tomahawks για 2-3 ζωές, οπότε... I'll pass. Γιώργο, πουλάς κανένα Tomahawk με autofire; Το λέω σοβαρά, δεν κάνω πλάκα.
Επίσης μην ξεχνάτε και τα TGS ενώ υπάρχουν και άλλα αξιόλογα σύγχρονα ελληνικά χειριστήρια από μικρότερους κατασκευαστές τα οποία δυστυχώς δεν είχα την τύχη να δοκιμάσω...
|
|
mike
God
Dony ? Ποιος αυτος ο γεροπεριεργος αταρας?
|
Post by mike on Jun 8, 2023 23:31:59 GMT 2
Παρε κανα ελληνικο συγχρονο. εκει που εχουν φτασει οι τιμες στα παλια του ανερουση, συμφερει να τα κρατησεις αντι για συνταξη.
|
|
|
Post by thalporist on Jun 9, 2023 4:23:39 GMT 2
Άμα δεν βγει Pacman σε συκευασία των δύο με adapters και λοιπά παρελκόμενα στο εικοσάρικο, προκοπή δεν θα βρούμε!
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 9, 2023 8:54:08 GMT 2
Παρε κανα ελληνικο συγχρονο. εκει που εχουν φτασει οι τιμες στα παλια του ανερουση, συμφερει να τα κρατησεις αντι για συνταξη. Σύνταξη; Χαχαχαχα! Καλό! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
|
|
mike
God
Dony ? Ποιος αυτος ο γεροπεριεργος αταρας?
|
Post by mike on Jun 10, 2023 9:05:39 GMT 2
Καταλαβες τι εννοω... οτι αφου δεν προκειται ποτε να παρουμε συνταξη, ας κρατησουμε τα tomahawk, να πουλαμε 1 το μηνα να βγαζουμε τα εξοδα.
Σοβαρα τωρα, πριν κανα 6μηνο εβαλα μια αγγελια στο FB με 3 joystick 9πινα Ανερουση, ενα tomahawk κλασικο μονοκουμπο, και 2 pacmam παντοφλες δικουμπα, και τα 3 μαζι 60 ευρω. Το πρωτο το εβαλα γιατι δεν το χρησιμοποιουσα καθολου, τα αλλα δυο γιατι δεν με βολευουν να παιξω, παταω κατα λαθος με το χερι το δεξι κουμπι. Και λεω αντι για 25 το ενα, να τα βαλω πακετο 3 μαζι στα 60 ευρω. Ε τι το ηθελα, μου εστειλαν 100 μηνυματα. Το αστειο ηταν οτι μου εστειλαν και ατομα που ειχαν εν ενεργεια ανεβασμενες αγγελιες με τετοια joystick στο FB σε τριπλασια+ τιμη. Ευτυχως ο Λουκας (γνωστος στο χωρο και αμιγκας) μου θυμισε οτι του ειχα υποσχεθει να του πουλησω ενα, και αφου τα εδινα πακετο τα πηρε αυτος και δεν πηγαν σε ακαταλληλα χερια.
|
|
|
Post by spyross on Jun 11, 2023 21:40:07 GMT 2
Με είχατε πονηρέψει τότε μαζί με τον Δημήτρη και πήρα άλλα 4 "ανερουσάκια", Mike! Έτσι τώρα έχω ενα σε κάθε ρετρό υπολογιστή μου (αμιγκα 1200, 6128, +3) και...2 στον c64 για να μην με ζαλίζουν τα βάλε βγάλε!!! Το μόνο πρόβλημα που εχουν πέραν των βεντουζών που λύνεται είναι πως ψιλοκολλαει με τα χρόνια το αριστερό fire και τους βάζω κοντακτ κλινερ ή λαδάκι και στρώνουν...
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 12, 2023 9:23:04 GMT 2
Με είχατε πονηρέψει τότε μαζί με τον Δημήτρη και πήρα άλλα 4 "ανερουσάκια", Mike! Έτσι τώρα έχω ενα σε κάθε ρετρό υπολογιστή μου (αμιγκα 1200, 6128, +3) και...2 στον c64 για να μην με ζαλίζουν τα βάλε βγάλε!!! Το μόνο πρόβλημα που εχουν πέραν των βεντουζών που λύνεται είναι πως ψιλοκολλαει με τα χρόνια το αριστερό fire και τους βάζω κοντακτ κλινερ ή λαδάκι και στρώνουν... Σωστός! Τώρα όχι μονάχα γλύτωσες τα βάλε-βγάλε αλλά, αν τύχει και καμιά δύσκολη ώρα βρε αδερφέ, βγάζεις τα Tomahawk στο σφυρί και καθάρισες!
|
|
|
Post by thalporist on Jun 12, 2023 9:24:43 GMT 2
Με είχατε πονηρέψει τότε μαζί με τον Δημήτρη και πήρα άλλα 4 "ανερουσάκια", Mike! Έτσι τώρα έχω ενα σε κάθε ρετρό υπολογιστή μου (αμιγκα 1200, 6128, +3) και...2 στον c64 για να μην με ζαλίζουν τα βάλε βγάλε!!! Το μόνο πρόβλημα που εχουν πέραν των βεντουζών που λύνεται είναι πως ψιλοκολλαει με τα χρόνια το αριστερό fire και τους βάζω κοντακτ κλινερ ή λαδάκι και στρώνουν... Εκτιμώ οτι και λόγω του τρόπου κατασκεύης τότε, όλα στο χέρι, θα ήταν αδύνατον να μην προκύψει και κανένα "ελλατωματικό". Σε άλλα πάλι ο μοχλός ήταν σχετικά σκληρός. Όπως και να έχει τα κουμπιά ίσως είναι το μόνο αδύνατο σημείο στο συγκεκριμένο χειριστήριο, σε βαθμό που το Tomahawk διέθετε καλύτερο. Παρόλαυτα ναι, παραμένει ότι καλύτερο έχει βγει σε home computing περιφερειακό έβερ. Έχω την αίσθηση οτι ήρθε κάπως αργά πάντως.
|
|
|
Post by c64dask on Jun 12, 2023 11:12:27 GMT 2
Τελικά από τις σύγχρονες λύσεις για arcade joystick τι υπάρχει δοκιμασμένο που να παίζε σε 9 pin και ενδεχόμενα usb;;;
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Jun 12, 2023 12:22:59 GMT 2
Τα TGS του Ντίνου και τα joysticks του Δημήτρη (MasterGR) παίζουν κανονικά (δοκιμασμένα σε Amiga500/1200 με db9, MorphOS (usb 1.1 και 2.0 με Poseidon) και PC/Winuae - με αντάπτορα σε usb).
Προτείνω την έκδοση DB9 και μετά ένα αντάπτορα σε usb από retronic, για να παίζεις σε όλα τα config.
Παρόλα αυτά, αν βρεις pacman ή tomahawk αξίζει as well.
Last but not least, η τιμή του immortal είναι εξωφρενική. Προ 10+ ετών είχα αγοράσει 2 southpaw joysticks με 10-12 κουμπιά το κάθε ένα στα 80€ με μεταφορικά και ακόμα παίζουν.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 12, 2023 12:26:59 GMT 2
Τελικά από τις σύγχρονες λύσεις για arcade joystick τι υπάρχει δοκιμασμένο που να παίζε σε 9 pin και ενδεχόμενα usb;;; Από ελληνικά υπάρχουν 4-5 αξιόλογες κατασκευές 9pin όπως τα TGS, Space Alpha κλπ. Ειδικά το τελευταίο εγώ το έχω σε έκδοση USB και είμαι από αρκετά έως πολύ ικανοποιημένος καθώς μπορεί να μην έχει την αίσθηση και την αντοχή του Tomahawk, παρόλα αυτά όμως είναι και στους δύο τομείς σε καλό επίπεδο και είναι και ιδιαίτερα φθηνό, με την USB version να κοστίζει 41€ και την 9πινη μόνο 37€. Στα θετικά του ακόμα το autofire και τα 2 ανεξάρτητα fire buttons.
Και εδώ ένα reviewτου εν λόγω χειριστηρίου.
|
|
|
Post by c64dask on Jun 12, 2023 15:19:30 GMT 2
Τελικά από τις σύγχρονες λύσεις για arcade joystick τι υπάρχει δοκιμασμένο που να παίζε σε 9 pin και ενδεχόμενα usb;;; Από ελληνικά υπάρχουν 4-5 αξιόλογες κατασκευές 9pin όπως τα TGS, Space Alpha κλπ. Ειδικά το τελευταίο εγώ το έχω σε έκδοση USB και είμαι από αρκετά έως πολύ ικανοποιημένος καθώς μπορεί να μην έχει την αίσθηση και την αντοχή του Tomahawk, παρόλα αυτά όμως είναι και στους δύο τομείς σε καλό επίπεδο και είναι και ιδιαίτερα φθηνό, με την USB version να κοστίζει 41€ και την 9πινη μόνο 37€. Στα θετικά του ακόμα το autofire και τα 2 ανεξάρτητα fire buttons.
Ευχαριστώ θα το ψάξω, φαίνεται οκ αλλά είναι άσχημο! Θα ρωτήσω απ ευθείας αν γίνεται customization στον μοχλό, και τι lag έχει το USB
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 12, 2023 17:31:54 GMT 2
Από ελληνικά υπάρχουν 4-5 αξιόλογες κατασκευές 9pin όπως τα TGS, Space Alpha κλπ. Ειδικά το τελευταίο εγώ το έχω σε έκδοση USB και είμαι από αρκετά έως πολύ ικανοποιημένος καθώς μπορεί να μην έχει την αίσθηση και την αντοχή του Tomahawk, παρόλα αυτά όμως είναι και στους δύο τομείς σε καλό επίπεδο και είναι και ιδιαίτερα φθηνό, με την USB version να κοστίζει 41€ και την 9πινη μόνο 37€. Στα θετικά του ακόμα το autofire και τα 2 ανεξάρτητα fire buttons.
Ευχαριστώ θα το ψάξω, φαίνεται οκ αλλά είναι άσχημο! Θα ρωτήσω απ ευθείας αν γίνεται customization στον μοχλό, και τι lag έχει το USB Υπάρχουν και κάποια άλλα σύγχρονα χειριστήρια (ελληνικά) όπως έγραψα, αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω κάποιο link. Τα είχα δει στο Facebook νομίζω, αλλά άντε ψάξε βρες εκεί μέσα κάτι που είχες δει πριν από 8 μήνες...
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Jun 13, 2023 15:57:59 GMT 2
Από ελληνικά υπάρχουν 4-5 αξιόλογες κατασκευές 9pin όπως τα TGS, Space Alpha κλπ. Ειδικά το τελευταίο εγώ το έχω σε έκδοση USB και είμαι από αρκετά έως πολύ ικανοποιημένος καθώς μπορεί να μην έχει την αίσθηση και την αντοχή του Tomahawk, παρόλα αυτά όμως είναι και στους δύο τομείς σε καλό επίπεδο και είναι και ιδιαίτερα φθηνό, με την USB version να κοστίζει 41€ και την 9πινη μόνο 37€. Στα θετικά του ακόμα το autofire και τα 2 ανεξάρτητα fire buttons. Ευχαριστώ θα το ψάξω, φαίνεται οκ αλλά είναι άσχημο! Θα ρωτήσω απ ευθείας αν γίνεται customization στον μοχλό, και τι lag έχει το USB Με το τελευταίο firmware update, ο αντάπτορας του retronic λειτουργεί με interrupt και όχι polling. Ο χρόνος από το πάτημα του κουμπιού είναι 2.5uS. Στη συνέχεια χρειάζεσαι άλλα ~ 10 με 12uS για το χρόνο μεταφοράς του σήματος ή/και σε περίπτωση ύπαρξης αλληλουχίας κινήσεων (πολλαπλά buttons / κίνηση stick με button κτλ). Συγκριτικά, το polling χρειαζόταν περίπου 20uS. Οι χρόνοι είναι ελάχιστοι και δεν υπάρχει ουσιαστικά lag. Όπως έγραψα και παραπάνω, ένα joystick DB9 + ένας αντάπτορας είναι η πιο fool proof λύση ανάμεσα σε ρέτρο και σύγχρονα μηχανήματα.
|
|
|
Post by c64dask on Jun 13, 2023 16:49:58 GMT 2
Ευχαριστώ θα το ψάξω, φαίνεται οκ αλλά είναι άσχημο! Θα ρωτήσω απ ευθείας αν γίνεται customization στον μοχλό, και τι lag έχει το USB Με το τελευταίο firmware update, ο αντάπτορας του retronic λειτουργεί με interrupt και όχι polling. Ο χρόνος από το πάτημα του κουμπιού είναι 2.5uS. Στη συνέχεια χρειάζεσαι άλλα ~ 10 με 12uS για το χρόνο μεταφοράς του σήματος ή/και σε περίπτωση ύπαρξης αλληλουχίας κινήσεων (πολλαπλά buttons / κίνηση stick με button κτλ). Συγκριτικά, το polling χρειαζόταν περίπου 20uS. Οι χρόνοι είναι ελάχιστοι και δεν υπάρχει ουσιαστικά lag. Όπως έγραψα και παραπάνω, ένα joystick DB9 + ένας αντάπτορας είναι η πιο fool proof λύση ανάμεσα σε ρέτρο και σύγχρονα μηχανήματα. Thanks! πολύ χρήσιμη αυτή η πληροφορία.
|
|