|
Post by c64dask on May 8, 2023 22:06:04 GMT 2
Χαριτωμένο, retro inspired 2D game δωρεάν; Ναι ένα όμορφο platform παιγνίδι που αξίζει μα δοκιμασετε για Mac, Win, Linux εδώ: bitglint.itch.io/undrium
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on May 8, 2023 22:40:40 GMT 2
Χαριτωμένο, retro inspired 2D game δωρεάν; Ναι ένα όμορφο platform παιγνίδι που αξίζει μα δοκιμασετε για Mac, Win, Linux εδώ: bitglint.itch.io/undriumΩραίο, ευχαριστούμε!
Και η πλάκα είναι ότι ο πρωταγωνιστής θυμίζει... επικίνδυνα τον Sabreman από τα παιχνίδια της Ultimate Play the Game για τον Spectrum και μία από τις πίστες το Underwurlde της ίδιας εταιρίας για το ίδιο μηχάνημα. Τυχαίο; Ποιος ξέρει...
Α, ναι, τσεκάρισα τα comments και το αναφέρουν αυτό ακριβώς στον δημιουργό και δεν το αρνείται, οπότε...
|
|
|
Post by c64dask on May 9, 2023 12:12:30 GMT 2
Εντάξει δωρεάν είναι όποτε όλα επιτρέπονται. Μακάρι να είχαμε και αλλά τέτοια clopyright πιο συχνά
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on May 9, 2023 13:01:11 GMT 2
Εντάξει δωρεάν είναι όποτε όλα επιτρέπονται. Μακάρι να είχαμε και αλλά τέτοια clopyright πιο συχνά Μα, για καλό το ανέφερα: αυτό δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται ως "clopyright" αλλά ως "φόρος τιμής". Και μπράβο στον δημιουργό.
|
|
|
Post by c64dask on May 9, 2023 17:15:48 GMT 2
Συμφωνώ απόλυτα, μακάρι να δούμε ένα remake+expansion σε μερικά classics όπως πχ Commando (Capcom), Exploding Fist
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on May 11, 2023 15:20:06 GMT 2
Συμφωνώ απόλυτα, μακάρι να δούμε ένα remake+expansion σε μερικά classics όπως πχ Commando (Capcom), Exploding Fist Δεν ξέρω ρε γαμώτο: νομίζω ότι κάποια πράγματα ίσως να είναι καλύτερο να τα αφήνεις εκεί που βρίσκονται, δηλαδή στην κορυφή (αλλά με τα δεδομένα πριν από 38 χρόνια, μην το ξεχνάμε αυτό). Εννοώ, όταν ο άλλος πήρε την Amiga και πρώτο παιχνίδι που έβαλε ήταν το Shadow of the Beast, εγώ όταν πήραν τον 64άρη ξεκίνησα με το Exploding Fist με... γκολ από τα αποδυτήρια! Και μετά από ένα κενό 35 ετών, το ξανατερμάτισα γράφοντας ένα συγκριτικό για joysticks. Ε, θεωρώ ότι πλέον στα χρόνια που μου απομένουν θα το χρησιμοποιώ μονάχα ως demo, μπας και το δει κάποιος και καταλάβει τι σήμαινε ένα τέτοιο παιχνίδι για το 1985...
|
|
|
Post by c64dask on May 11, 2023 16:45:57 GMT 2
Εννοώ να μπουν νέες πίστες πχ στο Commando που είναι μικρό, όχι ριζική αλλαγή που συνήθως καταλήγει αποτυχία.
Για το Exploding Fist (I + ΙΙ) έχω να πω ότι είναι ίσως το πιο ατμοσφαιρικό game στα 8bit. Τόσο απλό αλλά έχει κάτι πολύ ιδιαίτερο + τέλεια μουσική
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on May 11, 2023 22:46:36 GMT 2
Πολύ ωραία, super juicy, speccy driven sfx! Κοίτα να δεις δηλαδή, κάτι που συνήθως δεν το σκεφτόμαστε καθόλου (η συχνά το παραβλέπουμε), πόσο δίνει στο συνολικό feel!
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on May 12, 2023 12:20:12 GMT 2
Εννοώ να μπουν νέες πίστες πχ στο Commando που είναι μικρό, όχι ριζική αλλαγή που συνήθως καταλήγει αποτυχία. Για το Exploding Fist (I + ΙΙ) έχω να πω ότι είναι ίσως το πιο ατμοσφαιρικό game στα 8bit. Τόσο απλό αλλά έχει κάτι πολύ ιδιαίτερο + τέλεια μουσική Έτσι όπως το θέτεις συμφωνώ. Για το Exploding Fist επίσης με βρίσκεις σύμφωνο, αλλά με 2 ενστάσεις: η πρώτη είναι πως εξίσου - ή και περισσότερο ακόμα - ατμοσφαιρικό είναι το μοναδικό/καταπληκτικό/ανεπανάληπτο Last Ninja στον Commodore 64 με το ασύλληπτο σε ποιότητα και διάρκεια soundtrack. Και το δεύτερο είναι ότι το Exploding Fist, ειδικά το δεύτερο μέρος, δεν το λες και απλό με τα δεδομένα εκείνης της εποχής, έτσι δεν είναι; Ακόμα και το πρώτο μέρος έπαιρνε το πάναπλο και χωρίς ποικιλία μοτίβο του Karate Champ και το μεταμόρφωνε σε μία οπτικοακουστική πανδαισία με ποικιλία σε πίστες και εντυπωσιακά έξτρα στοιχεία (π.χ. ο ταύρος).
|
|