|
Post by thalporist on Mar 24, 2023 16:56:31 GMT 2
Ότι λέει ο τίτλος: Ποιό από τα τρία προτιμάτε, αν προτιμάτε κάποιο από τα τρία.
Το πρώτο απορρίπτεται γιατί αν και είναι αρκετά πιστό 'μηχανικά' δεν μπορεί να θεωρείται σοβαρό εφόσον σε βάζει να οδηγάς σε δρόμο 'σπαρμένο' με κοτρώνες.
Το δεύτερο έχει καλύτερες πίστες, αλλά με φανερά πιό μεγάλη καμπύλη δυσκολίας. Πιο 'non nonsense', πετάς τη δισκέτα μέσα, η γνωστή 'καγκουρομουσική' ξεκινάει, παίζεις.
Το τρίτο είναι μεγαλύτερο με επιλογές ανάμεσα σε τρία μοντέλα της Lotus, custom πίστες, time trial ή championship. δηλαδή ακριβώς ότι δεν είχαν τα προηγούμενα δύο. ΟΜΩΣ, παρατηρώ οτι δεν είναι τόσο smooth στο gameplay με αποτέλεσμα να κουράζει, τουλάχιστον εμένα.
Πέρα των εκδόσεων για OCS-ECS, υπάρχει και το Τrilogy το οποίο είναι και τα τρία μαζί σε ένα, τίποτα το ιδιαίτερο εδώ. Παίζει smoother; Δεν ξέρω, δεν έχω CD32.
Εγώ ψηφίζω το 2 λοιπόν - γαμώτη μου - γιατί απογοητεύτηκα από το τρίτο και μοιραία υπέπεσα στο προηγούμενο καλύτερο.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Mar 24, 2023 20:54:37 GMT 2
Ότι λέει ο τίτλος: Ποιό από τα τρία προτιμάτε, αν προτιμάτε κάποιο από τα τρία. Το πρώτο απορρίπτεται γιατί αν και είναι αρκετά πιστό 'μηχανικά' δεν μπορεί να θεωρείται σοβαρό εφόσον σε βάζει να οδηγάς σε δρόμο 'σπαρμένο' με κοτρώνες. Το δεύτερο έχει καλύτερες πίστες, αλλά με φανερά πιό μεγάλη καμπύλη δυσκολίας. Πιο 'non nonsense', πετάς τη δισκέτα μέσα, η γνωστή 'καγκουρομουσική' ξεκινάει, παίζεις. Το τρίτο είναι μεγαλύτερο με επιλογές ανάμεσα σε τρία μοντέλα της Lotus, custom πίστες, time trial ή championship. δηλαδή ακριβώς ότι δεν είχαν τα προηγούμενα δύο. ΟΜΩΣ, παρατηρώ οτι δεν είναι τόσο smooth στο gameplay με αποτέλεσμα να κουράζει, τουλάχιστον εμένα. Πέρα των εκδόσεων για OCS-ECS, υπάρχει και το Τrilogy το οποίο είναι και τα τρία μαζί σε ένα, τίποτα το ιδιαίτερο εδώ. Παίζει smoother; Δεν ξέρω, δεν έχω CD32. Εγώ ψηφίζω το 2 λοιπόν - γαμώτη μου - γιατί απογοητεύτηκα από το τρίτο και μοιραία υπέπεσα στο προηγούμενο καλύτερο. Στα περισσότερα σημεία με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Δηλαδή και εγώ παρατηρώ ότι το ΙΙΙ δεν είναι τόσο smooth, κι εμένα μου τη δίνει η δυσκολία του 2 από ένα σημείο και μετά. Παρόλα αυτά μεγάλο μειονέκτημα του πρώτου παιχνιδιού της σειράς προσωπικά θεωρώ το ότι σε μονό παίζεις στη μισή οθόνη καθώς και το ότι σε κάθε πίστα πρέπει να περάσεις τους πρώτους 10 σερνόμενους οδηγούς της Κυριακής μέχρι να ξεκινήσεις κάπως να τρέχεις και να βρεις ρυθμό. ΑΝ δεν έχεις χάσει ήδη την ευκαιρία σου από τις πολλές τράκες με τα βραδέως κινούμενα εμπόδια. Επίσης μου αρέσει το ότι πρέπει να κάνεις ανεφοδιασμούς, δίνει περισσότερο σασπένς στο παιχνίδι. Ανεξαρτήτως τίτλου, μεγαλύτερο θετικό στοιχείο της σειράς θεωρώ το ότι επιτέλους μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για γκάζι το fire button και όχι να σπρώχνεις τον μοχλό προς τα μπροστά σώνει και καλά.
Συνολικά, αθροίζοντας συν και πλην και εγώ καταλήγω στο ότι το 2ο μέρος είναι το καλύτερο.
|
|
|
Post by spyross on Mar 24, 2023 21:00:36 GMT 2
Το ΙΙ είναι έπος...η μουσική της εισαγωγής είναι εύκολα στο top5 της amiga -do not copy this game included- ενώ και το παιχνίδι αυτό καθεαυτό φωνάζει amiga από χιλιόμετρα! Το απολαμβάνω ακόμα!!! Αγαπημένο λοιπόν το 2, καλά τα υπόλοιπα αλλά όχι τόσο καλά όσο αυτό! (ΘΑ δώσω πάντως μια ευκαιρία ακόμα στο ΙΙΙ διότι ομολογώ ότι δεν το εχω τελειώσει ποτέ...)
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Mar 27, 2023 11:05:35 GMT 2
Οριακά θα έλεγα το Ultimate αφού μου φάνηκε πιο ολοκληρωμένο (minus τη σειριακή σύνδεση - που ποτέ όμως δεν χρησιμοποιήσα). Αλλά σίγουρα το Turbo είχε μακράν το μεγαλύτερο wow factor. Στο Ultimate, ήξερες πάνω - κάτω τι να περιμένεις πλέον.
|
|
|
Post by thalporist on Mar 27, 2023 15:45:20 GMT 2
Οριακά θα έλεγα το Ultimate αφού μου φάνηκε πιο ολοκληρωμένο (minus τη σειριακή σύνδεση - που ποτέ όμως δεν χρησιμοποιήσα). Αλλά σίγουρα το Turbo είχε μακράν το μεγαλύτερο wow factor. Στο Ultimate, ήξερες πάνω - κάτω τι να περιμένεις πλέον. Το Ultimate btw τελικά παίζει τέλεια σε 1200, χωρίς κολλήματα. Το Turbo μου βγάζει κάτι πρόχειρο, αν και δεν είναι. Το Esprit είναι σαφώς πιo racing σε σχέση με τα υπόλοιπα που έχουν στοιχεία πρώιμου gran tourismo. Όπως ανέφερε και ο dony, προσδίδει βαθμούς το ότι πρέπει να ανεφοδιάζεσαι κάθε τόσο,αν και φθορές δεν υπάρχουν.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Mar 27, 2023 15:55:03 GMT 2
Χθες που ξαναδοκίμασα στην 500άρα τα 1 και 2 κατέληξα στο ότι το 2ο είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο, όχι απλά καλύτερο. Όχι μόνο το γεγονός ότι παίζεις σε fullscreen, αλλά και το ότι οι πίστες έχουν αισθητές διαφορές μεταξύ τους, όχι σαν το πρώτο που σου αλλάζει κώνους με βραχάκια και το κάνει από Μεξικό... Ελλάδα! Θα δοκιμάσω ξανά και το 3ο, αλλά δεν έχω στημένη 1200άρα αυτό τον καιρό, οπότε θα το κάνω στην 500.
|
|
|
Post by thalporist on Mar 27, 2023 17:04:02 GMT 2
Χθες που ξαναδοκίμασα στην 500άρα τα 1 και 2 κατέληξα στο ότι το 2ο είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο, όχι απλά καλύτερο. Όχι μόνο το γεγονός ότι παίζεις σε fullscreen, αλλά και το ότι οι πίστες έχουν αισθητές διαφορές μεταξύ τους, όχι σαν το πρώτο που σου αλλάζει κώνους με βραχάκια και το κάνει από Μεξικό... Ελλάδα! Θα δοκιμάσω ξανά και το 3ο, αλλά δεν έχω στημένη 1200άρα αυτό τον καιρό, οπότε θα το κάνω στην 500. Ισχύει. Εγώ emulated που τρέχω το III δεν παίζεται σε 500, ζαλίζει. Σε 1200 the smoothest ride. Δοκίμασε να τρέξεις και μία έκδοση για AGA να δεις αν έχει διάφορες.Γενικά καταλήγω πως η σειρά αφήνει προσδοκίες και δεν πιάνει ποτέ το ιδανικό, χωρίς να σημαίνει πως δεν είναι ικανοποιητική εμπειρία. Ακόμα και σήμερα πάντως φαντάζει ημιτελής. Για Amiga πάντα. Για τις άλλες εκδόσεις δεν το συζητάμε καν.
|
|
mike
God
Dony ? Ποιος αυτος ο γεροπεριεργος αταρας?
|
Post by mike on Mar 27, 2023 22:20:30 GMT 2
Το πρωτο ηταν πολυ καλο, αλλα ψαχνοταν δεν ηξερε ακομα ποσο καλο ειναι ή ποσο θα μπορουσε να γινει. Δεν ειναι κορυφαιο γιατι στο μονό παιζεις στη μιση οθονη, δεχοταν και βελτιωση σε καποια σημεια. Το δευτερο ειναι το απολυτο arcade, παντου βελτιωμενο, γρηγορο, εθιστικο, διασκεδαστικο, χωρις βαθος, με μουσικαρα, δηλαδη arcade. Το τριτο απεκτησε το βαθος του gameplay και ολες τις επιλογες που ελειπαν απο τα αλλα δυο. Σαφεστατα το πιο ολοκληρωμενο και το καλυτερο. Αυτα βεβαια ισχυαν "τοτε" οπου στα παιχνιδια μετρουσε και η αντοχη στο χρόνο. Αλλα σημερα που θες να παιξεις ενα διασκεδαστικο γρηγορο παιχνιδακι γαι την πλακα σου, η επιλογη ειναι το 2.
Οσο για τις αλλες εκδοσεις... ξεκινησα καποτε να παιξω σοβαρα και να ξεψαχνισω τελειωνοντας τες , τις εκδοσεις για megadrive. Φτανω επιτελους στο 3 (γιατι τα αλλα ηταν απειρως χειροτερα απο amiga) και λεω οκ εδω ειμαστε πολυ καλο. Ολα αψογα, μεχρι που πεφτω στο bug. Στην πιστα με τον κοντρα ανεμο, οταν φυσαει αντιθετα το effect ειναι να μην επιταχυνεις. Αποδεκτο οταν πας γρηγορα, συνεχιζεις με την ηψηλη ταχυτητα χωρις να αυξανεις τα χαω σου. Εαν ομως κτυπησεις μπροστινο αργοκινητο ή βγεις απο το δρομο, πεσει η ταχυτητα και εκεινη την στιγμη ξεκινησει να φυσαει, τοτε απλα bug... μενεις λογω του αερα στα χαμηλα χαω και η πιστα ειναι αδυνατο να βγει, απλα απαραδεκτο, απορω δεν ειχαν testers εκει στην ΕΑ να το παιξει εστω ενας, οταν εφτιαξαν το παιχνιδι?
|
|
|
Post by thalporist on Mar 28, 2023 0:25:25 GMT 2
Οσο για τις αλλες εκδοσεις... ξεκινησα καποτε να παιξω σοβαρα και να ξεψαχνισω τελειωνοντας τες , τις εκδοσεις για megadrive. Φτανω επιτελους στο 3 (γιατι τα αλλα ηταν απειρως χειροτερα απο amiga) και λεω οκ εδω ειμαστε πολυ καλο. Ολα αψογα, μεχρι που πεφτω στο bug. Οι εκδόσεις για Amiga και των τριών πάντως είναι αψεγάδιαστες. Το μόνο που 'κοντράρει' τη σειρά αξιοπρεπώς είναι το Jaguar XJ-220. Θα δώσω ειδική βάση στο '2' μήπως και το ολοκληρώσω αν και δεν μπορώ να περάσω αυτή με την ομίχλη και τα λάδια στο οδόστρωμα. Το δύο το καλό λοιπόν! Όποιος θέλει ας ποστάρει εδώ και τους βαθμούς του σε κάθε πίστα.
|
|