tsak
Senior Member
|
Post by tsak on May 10, 2023 23:30:12 GMT 2
Τρία νέα WIP:
SuperMiniJu
Sword & Sorcerer
Barbariana
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on May 11, 2023 15:12:16 GMT 2
Αυτό το Barbariana το είδα κι εγώ και για να είμαι ειλικρινής με μπέρδεψε λίγο καθώς δεν κατάλαβα περί τίνος πρόκειται ακριβώς... Πάντως βλέπω αρκετά platformers στα σκαριά τον τελευταίο καιρό και δεν το λες και καλό αυτό, έτσι δεν είναι; 
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on May 16, 2023 18:32:27 GMT 2
Rastan (OCS)
Επιτέλους κάποιος ανέλαβε τη μεταφορά του εμβληματικού hack&slash arcade (και προσωπικό αγαπημένο)! Αν και δεν πρόκειται για 1-1 μεταφορά, η πρώτη μου εντύπωση είναι εξαιρετικά θετική μιας και διακρίνω δυνατό rework/βελτίωση του pixel art και gameplay που βρίσκεται πολύ κοντά στο original.
|
|
|
Post by spyross on May 16, 2023 18:39:48 GMT 2
Με πρόλαβες λίγο πριν το ανεβασω και εγω...
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on May 16, 2023 19:45:00 GMT 2
Galaxian (OCS)
Άλλο ένα port διά χειρός JOTD. Τίμιο και αυτό.
|
|
|
Post by kostakis on May 16, 2023 22:14:35 GMT 2
Commodore Amiga -=Street Fighter 1
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on May 17, 2023 6:11:03 GMT 2
Rastan (OCS)Επιτέλους κάποιος ανέλαβε τη μεταφορά του εμβληματικού hack&slash arcade (και προσωπικό αγαπημένο)! Αν και δεν πρόκειται για 1-1 μεταφορά, η πρώτη μου εντύπωση είναι εξαιρετικά θετική μιας και διακρίνω δυνατό rework/βελτίωση του pixel art και gameplay που βρίσκεται πολύ κοντά στο original. Ωραίο φαίνεται! Βέβαια είμαι και άσχετος από το Rastan οπότε δεν μπορώ να εντοπίσω τις διαφορές στο gameplay, αλλά από αυτά που είχαμε δει στους 8μπιτους δείχνει σαφώς ανώτερο.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on May 17, 2023 6:12:58 GMT 2
Galaxian (OCS)Άλλο ένα port διά χειρός JOTD. Τίμιο και αυτό. Κουκλί! Δεν το βοηθάει βέβαια το orientation της οθόνης της Amiga, αλλά παρόλα αυτά φαίνεται εξαιρετικό.
|
|
|
Post by thalporist on May 17, 2023 7:42:37 GMT 2
Rastan (OCS)Επιτέλους κάποιος ανέλαβε τη μεταφορά του εμβληματικού hack&slash arcade (και προσωπικό αγαπημένο)! Αν και δεν πρόκειται για 1-1 μεταφορά, η πρώτη μου εντύπωση είναι εξαιρετικά θετική μιας και διακρίνω δυνατό rework/βελτίωση του pixel art και gameplay που βρίσκεται πολύ κοντά στο original. Χωρίς υπερβολή, σταμάτησα ότι έκανα εκείνη τη στιγμή, έκλεισα tabs, και έβαλα το video να παίξει. Φαίνεται πολλά υποσχόμενο και αν παίρνει κάπου άριστα είναι στη απόπειρα προσαρμογής σε Amiga-based σύστημα. Μπορώ να πω οτι θυμίζει πολύ τη καλή μεταφορά για C64, μόνο πιό γρήγορη.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on May 17, 2023 11:41:30 GMT 2
Rastan (OCS)Επιτέλους κάποιος ανέλαβε τη μεταφορά του εμβληματικού hack&slash arcade (και προσωπικό αγαπημένο)! Αν και δεν πρόκειται για 1-1 μεταφορά, η πρώτη μου εντύπωση είναι εξαιρετικά θετική μιας και διακρίνω δυνατό rework/βελτίωση του pixel art και gameplay που βρίσκεται πολύ κοντά στο original. Χωρίς υπερβολή, σταμάτησα ότι έκανα εκείνη τη στιγμή, έκλεισα tabs, και έβαλα το video να παίξει. Φαίνεται πολλά υποσχόμενο και αν παίρνει κάπου άριστα είναι στη απόπειρα προσαρμογής σε Amiga-based σύστημα. Μπορώ να πω οτι θυμίζει πολύ τη καλή μεταφορά για C64, μόνο πιό γρήγορη. Χμμμ... αν εννοείς ότι θυμίζει την έκδοση του 64άρη λόγω της παντελούς έλλειψης background graphics σε ορισμένα σημεία τότε ναι, θα σου το δώσω. Πάντως το coin-op κάθε άλλο παρά τα χάλια του port του Commodore 64 είχε...
|
|
|
Post by thalporist on May 17, 2023 13:46:59 GMT 2
Χωρίς υπερβολή, σταμάτησα ότι έκανα εκείνη τη στιγμή, έκλεισα tabs, και έβαλα το video να παίξει. Φαίνεται πολλά υποσχόμενο και αν παίρνει κάπου άριστα είναι στη απόπειρα προσαρμογής σε Amiga-based σύστημα. Μπορώ να πω οτι θυμίζει πολύ τη καλή μεταφορά για C64, μόνο πιό γρήγορη. Χμμμ... αν εννοείς ότι θυμίζει την έκδοση του 64άρη λόγω της παντελούς έλλειψης background graphics σε ορισμένα σημεία τότε ναι, θα σου το δώσω. Πάντως το coin-op κάθε άλλο παρά τα χάλια του port του Commodore 64 είχε... Για μένα το ζητούμενο είναι ο βαθμός προσαρμογής και όχι τόσο η πιστότητα:
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on May 17, 2023 14:53:09 GMT 2
Χμ, δεν κατάλαβα το point σου - και το βίντεο δεν βοήθησε. Κατανοώ ότι για κάποιο λόγο σου αρέσει η έκδοση του Commodore 64 αλλά το βίντεο με την έκδοση του Spectrum ποιον ακριβώς σκοπό εξυπηρετεί;
|
|
|
Post by thalporist on May 17, 2023 16:09:23 GMT 2
Χμ, δεν κατάλαβα το point σου - και το βίντεο δεν βοήθησε. Κατανοώ ότι για κάποιο λόγο σου αρέσει η έκδοση του Commodore 64 αλλά το βίντεο με την έκδοση του Spectrum ποιον ακριβώς σκοπό εξυπηρετεί; Έχεις δίκιο, δεν το εξήγησα. Θέλω να πω οτι περισσότερο εκτιμώ μία έκδοση εάν έχει δουλευτεί για να προσαρμοστεί στο hardware για το οποίο προορίζεται, και ας μην εκτελείται αψεγάδιαστα. Οι πιστές μεταφορές, ή οι απόπειρες τους, δεν καταλήγουν σχεδόν ποτέ καλά, ας μην αναφερθούμε σε παραδείγματα! 
|
|
|
Post by c64dask on May 18, 2023 11:54:36 GMT 2
Έχουμε μια νέα κυκλοφορία ένα Space Invaders clone το Skinvanders με το πιο θετικό του στοιχείο να είναι ότι δίνει δωρεάν τον κώδικα σε AMOS. Σαν conversion δεν λέει και πολλά αλλά για κάποιον που θέλει να μάθει ίσως αξίζει. Μπορείτε να βάλετε να παίζει όποιο mod θέλετε για μουσική και επίσης αλλάζουν και τα backgrounds. electricblacksheep.itch.io/skinvaders
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on May 18, 2023 15:06:17 GMT 2
c64dask: thx, ναι, το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να μελετήσει τον κώδικα σε AMOS όντως το καθιστά ενδιαφέρον. @all: επιτέλους το παιχνίδι που όλοι περιμέναμε για την Amiga. Τουλάχιστον όλοι όσοι θα επιθυμούσαμε μία poker night με κάποια από τις πιο γνωστές stars της VTO (Verlag Teresa Orlowski, βρε ανιστόρητοι!). Ναι, όσοι θέλετε να ζήσετε καυτές βραδιές early 90s τώρα έφτασε η ώρα - και το παιχνίδι. Το Poker Nights: "Tropical Heat" κυκλοφόρησε σήμερα και είναι - τι άλλο - ένα παιχνίδι strip poker για classic Amigas. Το Poker Nights: "Tropical Heat" μπορείτε να το βρείτε και να το κατεβάσετε από την επίσημη σελίδα του.
|
|
|
Post by thalporist on May 19, 2023 13:56:30 GMT 2
Ευχαριστούμε! Δεν υπήρξα και ποτέ λάτρης του στριπ πόκερ, δεν υπήρξα ποτέ avid τζογαδόρος, αλλά ανήκω και εγώ σε εκείνους που επιμορφώθηκαν στα 90's με STAG. Το Fimnet ήταν συνδρομητικό, συνδρομή δεν είχαμε ποτέ και ότι έδειχνε...άσε! 
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on May 20, 2023 21:06:27 GMT 2
Forest of Illusion
Άλλο ένα Scorpion game, με γραφικά από διάφορους Mikey Mouse themed τίτλους των SNES και Mega Drive.
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on May 21, 2023 18:54:29 GMT 2
Tony
Άλλο ένα Amiga WIP με Speccy aesthetics. Νομίζω το 'over the top' teaser video μάλλον δεν βοηθάει στην συγκεκριμένη περίπτωση.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on May 22, 2023 13:23:46 GMT 2
TonyΆλλο ένα Amiga WIP με Speccy aesthetics. Νομίζω το 'over the top' teaser video μάλλον δεν βοηθάει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Πολύ καλό (για Spectrum).
Το Forest of Illusion από την άλλη δείχνει όντως αξιόλογο. Τα παιχνίδια εκείνα με τον Mickey στην Megadrive ήταν υπέροχα, οπότε καλή ιδέα να δανειστεί τα γραφικά τους.
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on May 22, 2023 22:39:09 GMT 2
Πολύ καλό (για Spectrum).  Ναι, για Spectrum μιά χαρά είναι. Το πάνε για multiplatform και σε άλλα micros βασικά. Το Forest of Illusion από την άλλη δείχνει όντως αξιόλογο. Τα παιχνίδια εκείνα με τον Mickey στην Megadrive ήταν υπέροχα, οπότε καλή ιδέα να δανειστεί τα γραφικά τους. Νομίζω μόνο τα sprites είναι από αυτό το παιχνίδι (o Mikey μάλλον από το Mikey-Mania). Τα backs είναι free από ανεξάρτητο pixel artist.
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Jun 6, 2023 15:25:10 GMT 2
Akumajou Dracula (AGA)
Άλλο ένα βίντεο με νέα γραφικά και πίστες για το πρόσφατο WIP Castlevania port (aka Akamajou Dracula).
|
|
|
Post by thalporist on Jun 7, 2023 0:57:26 GMT 2
Akumajou Dracula (AGA)Άλλο ένα βίντεο με νέα γραφικά και πίστες για το πρόσφατο WIP Castlevania port (aka Akamajou Dracula). Εντυπωσιακότατο αλλά η μουσική μάλλον είναι από το αυθεντικό.
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Jun 7, 2023 1:55:59 GMT 2
Rogue Declan: Zero
Άλλο ένα video για το παιχνίδι. Shaping up, όμορφα πράγματα.
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Jun 7, 2023 2:04:09 GMT 2
Akumajou Dracula (AGA)Άλλο ένα βίντεο με νέα γραφικά και πίστες για το πρόσφατο WIP Castlevania port (aka Akamajou Dracula). Εντυπωσιακότατο αλλά η μουσική μάλλον είναι από το αυθεντικό. Τι εννοείς? Ναι η μουσική είναι από το αυθεντικό (για Χ68000) αλλά σε mod μορφή. Το προηγούμενο (playable) demo του παιχνιδιού έχει ακριβώς την ίδια μουσική:
|
|
|
Post by thalporist on Jun 7, 2023 2:26:18 GMT 2
Άμα φιλοτιμήθηκαν τότε τι να πω άλλο, θεωρείται work of love και πάνω! 
|
|