tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Feb 18, 2023 1:03:55 GMT 2
Ξεκινώ το νήμα αυτό σχετικά με παλιά και νέα, on-going game projects για την πλατφόρμα. Μιλάμε για οτιδήποτε βρίσκεται αυτή τη στηγμή under development (και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα), νέα για καινούργια engines, original games, ports, updates και τα συναφή.
Προσωπικά θα ήθελα να επικεντρωθώ σε μερικά από τα πλέον γνωστά και αναμενόμενα/προσεχή/ολοκληρωμένα projects, πριν περάσω σε νεότερα η projects σε αρχικό στάδιο (και άλλα ενδιαφέροντα).
Scourge Of The Underkind (OCS)
Από τα πιο παλιά (πλην σταθερά) on-going projects. Το παιχνίδι βρίσκεται πλέον στα τελικά στάδια για την ολοκληρωσή του. Fingers crossed!
Reshoot Proxima 3 (AGA)
Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του πετυχημένου Reshoot-R με πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας εντός 2023.
BOSS MACHINE (AGA)
Άλλο ένα πολλά υποσχόμενο AGA shooter. To project τρέχει σταθερά τα τελευταία 2 χρόνια.
Super Metal Hero (AGA)
Επίσης σε σταθερό dev τα τελευταία 3 χρόνια. Φαίνεται πως βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης.
Cecconoid (OCS)
Ακριβές/expanded port του Indie PC-game Cecconoid δια χειρός H0ffman. Πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας εντός 2023.
Creeping me out : Hex night (OCS)
Aπό τα πλέον πολύπλοκα και ολοκληρωμένα Scorpion projects.
Souverän Soccer (AGA)
Να και κάτι διαφορετικό και αυτό πολύ ενδιαφέρον project.
Cyberpunks 2 (AGA)
To comeback της Mutation συνεχίζεται μετά το προ-πέρσινο Wiz. Πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας εντός 2023.
Jump! (AGA)
Αναμένεται και αυτό εντός του 2023. Εξαιρετική δουλειά και αυτή.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 18, 2023 9:51:50 GMT 2
Όλα δείχνουν ενδιαφέροντα λιγότερο ή περισσότερο και - το σημαντικότερο - ποιοτικά. Αυτό που δεν γνώριζα είναι το Souverän Soccer. Φαίνεται πολύ ωραίο με την πρώτη ματιά. Ανυπομονώ!
|
|
|
Post by vulture on Feb 18, 2023 15:02:05 GMT 2
Πολύ καλή λίστα Γιάννη, ας ελπίσουμε όλα αυτά να ολοκληρωθούν και να κυκλοφορήσουν. Όμως, που είναι το Metro Siege και το Grind? 
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Feb 18, 2023 22:32:48 GMT 2
Πολύ καλή λίστα Γιάννη, ας ελπίσουμε όλα αυτά να ολοκληρωθούν και να κυκλοφορήσουν. Όμως, που είναι το Metro Siege και το Grind?  Ε, είπα να μιλήσουμε και για άλλα projects πέρα απ' τα δικά μου γι'αρχή (επίσης για να αποφύγω το συνεχές self-promo). Metro Siege και Dread έχουν δικά τους threads εδώ άλλωστε. Όσο για το Grind, no video για την ώρα.
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Feb 19, 2023 4:57:40 GMT 2
Πάμε και σε μερικά ακόμα ενδιαφέροντα: Settle The World (OCS)Ξεκίνησε από το περσινό Blitz Basic Jam και βλέπει συχνά updates. Πολύ καλοφτιαγμένο και ολοκληρωμένο Colonization clone αλλά, μόνο multiplayer για την ώρα. RogueCraft (OCS)
  Από τους δημιουργούς του Rogue64 για τον C64. Λίγα γνωστά για το project για την ώρα (παίζει όμως και αυτό να το δούμε εντός 2023). Hyper Runner (AGA)Σε αρχικά στάδια, από την ομάδα του Super Metal Hero.
|
|
|
Post by vulture on Feb 20, 2023 20:23:20 GMT 2
Inviyya II: Hyperblaster
Άλλο ένα σημαντικό shooter που θα δούμε κάποια στιγμή στο (ελπίζουμε, άμεσο) μέλλον, είναι η συνέχεια του Inviyya (για AGA συστήματα αυτή τη φορά) με τον εμπνευσμένο τίτλο: Inviyya II: Hyperblaster!
Δείτε χορταστικό gameplay video από το stream του AmigaBill:
Metro Siege
Και επειδή ο Tsak είναι σεμνό αγόρι, θα ρίξω εγώ ένα shameless plug για το, πιθανότατα, καλύτερο beat 'em up που θα έχει βγει για τις αμιγκούλες μας. Πρόκειται, φυσικά, για το Metro Siege:
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Feb 21, 2023 5:44:53 GMT 2
Ά, πολύ ωραία. Να σημειώσω εδώ (για όσους θα μας επισκευτούν στο προσεχές Amicamp) πως το παραπάνω demo του Metro Siege θα είναι διαθέσιμο 
|
|
|
Post by vulture on Feb 21, 2023 14:13:32 GMT 2
Σούπερ!
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 21, 2023 14:57:51 GMT 2
Ά, πολύ ωραία. Να σημειώσω εδώ (για όσους θα μας επισκευτούν στο προσεχές Amicamp) πως το παραπάνω demo του Metro Siege θα είναι διαθέσιμο  Αυτό είναι που είχε πρωτοεμφανιστεί στο προηγούμενο Amicamp ή έχουν γίνει κάποιες αλλαγές/προσθήκες;
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 21, 2023 16:34:34 GMT 2
Inviyya II: Hyperblaster
Άλλο ένα σημαντικό shooter που θα δούμε κάποια στιγμή στο (ελπίζουμε, άμεσο) μέλλον, είναι η συνέχεια του Inviyya (για AGA συστήματα αυτή τη φορά) με τον εμπνευσμένο τίτλο: Inviyya II: Hyperblaster!
Φαίνεται πολύ ωραίο. Αλλά κι αυτό όπως και ο προκάτοχός του δεν δείχνει να έχει την ομαλότερη κίνηση του κόσμου (ή φταίνε τα μάτια μου).
|
|
|
Post by vulture on Feb 21, 2023 17:03:42 GMT 2
Μάλλον σε γελούν τα μάτια σου  Το λέω, επειδη και το προηγούμενο και αυτό είναι full frame, 50/60 fps, δε γίνεται πιο ομαλό από αυτό. Εκτός κι αν εννοείς κάτι διαφορετικό από αυτό που λέω εγώ.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 21, 2023 18:21:05 GMT 2
Μάλλον σε γελούν τα μάτια σου  Το λέω, επειδη και το προηγούμενο και αυτό είναι full frame, 50/60 fps, δε γίνεται πιο ομαλό από αυτό. Εκτός κι αν εννοείς κάτι διαφορετικό από αυτό που λέω εγώ. Κοίτα, μπορεί να υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που να επηρεάζουν την ομαλότητα της κίνησης: για παράδειγμα μπορεί τα διαστημοπλοιάκια να μετακινούνται σε "βήματα" των 2 ή και παραπάνω pixels. Δεν ξέρω, κάτι μου "χτυπάει". Μπορεί να κάνω και λάθος, τι να σου πω...
|
|
|
Post by vulture on Feb 21, 2023 19:13:20 GMT 2
Ή, επίσης, μπορει να είναι και η κωδικοποίηση του βίντεο που το κάνει να δείχνει σα να χάνει καρέ στην κίνηση
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Feb 21, 2023 19:37:34 GMT 2
Ά, πολύ ωραία. Να σημειώσω εδώ (για όσους θα μας επισκευτούν στο προσεχές Amicamp) πως το παραπάνω demo του Metro Siege θα είναι διαθέσιμο  Αυτό είναι που είχε πρωτοεμφανιστεί στο προηγούμενο Amicamp ή έχουν γίνει κάποιες αλλαγές/προσθήκες; Αυτό είναι, ναι. Inviyya II: Hyperblaster
Φαίνεται πολύ ωραίο. Αλλά κι αυτό όπως και ο προκάτοχός του δεν δείχνει να έχει την ομαλότερη κίνηση του κόσμου (ή φταίνε τα μάτια μου). Μάλλον φταίνε τα μάτια σου Dony.  Βάλε το video σε 0.25 ταχύτητα. Βλέπω καθαρά pixel by pixel κίνηση.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 22, 2023 10:41:59 GMT 2
Ρε, έδωσα απλά ένα παράδειγμα του τι μπορεί να φταίει και να μη σου κάθεται καλά το τελικό αποτέλεσμα. Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει με το Inviyya, και σου λέω, ας δεχτούμε ότι φταίνε τα μάτια μου - πρώτος ανέφερα το ενδεχόμενο, άλλωστε. Γιατί δε μου συμβαίνει το ίδιο σε άλλα shoot 'em ups πλην π.χ. του R-Type (μιλώντας πάντα για Amiga); Δεν ξέρω, και το Tiny Bobble ας πούμε είναι 50 fps και είναι ασύλληπτα ομαλότερο (σε 1200άρα)... Anyway, δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας, μια εντύπωση είναι. Το πρώτο Inviyya το βρήκα αξιόλογο ως παιχνίδι και ευελπιστώ ότι το δεύτερο θα είναι ακόμα καλύτερο. Κι ας μην τρέχει σε 500άρα... 
|
|
|
Post by vulture on Feb 22, 2023 16:47:17 GMT 2
Θα το βγάλει λέει και σε Neo Geo, οπότε λογικό να θέλει AGA. Αν και συμφωνώ ότι καλή φάση θα ήταν να έβγαινε και μια έκδοση για OCS.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 22, 2023 17:49:23 GMT 2
Θα το βγάλει λέει και σε Neo Geo, οπότε λογικό να θέλει AGA. Αν και συμφωνώ ότι καλή φάση θα ήταν να έβγαινε και μια έκδοση για OCS. Εντάξει, δεν πειράζει, θα το αντέξουμε. Άλλο κακό να μη μας βρει!
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Feb 24, 2023 0:44:08 GMT 2
Και μερικά game engine/tech demos νέα:
RemGame - tech demo (OCS)
Απίστευτο engine. 50hz, 8-way scrolling σε a500, έως και 2880 χρώματα (HAM6) on screen, dynamic lights, dynamic sprites κ.α. To project είναι προς αναζήτηση θέματος/genre για την ώρα.
3D engine tech demo (AGA)
Άλλο ένα απίστευτο νέο engine (inspired by Dread). Full 3d geometry, free camera movement κ.α. (τρέμε Quake!!). Το παραπάνω τρέχει σε 1200+fast και αποτελεί ακριβές rendition πίστας από το Spyro the dragon.
|
|
|
Post by vulture on Feb 24, 2023 0:48:36 GMT 2
Αμφότερα εντυπωσιακά!
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 24, 2023 13:46:33 GMT 2
Όντως, είναι αμφότερα εντυπωσιακά όπως έγραψε κι ο Βασίλης. Αλλά το δεύτερο... Τι να πω; Έκαναν την 1200άρα Playstation; Έμεινα άφωνος! Το επόμενο βήμα ποιο θα είναι; Να μεταφέρουν το Silent Hill; 
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Feb 27, 2023 20:57:40 GMT 2
RogueCraft (OCS)Νέο video για το Roguecraft. Yummy!! Οι πληροφορίες που είχα για ολοκλήρωση του project εντός 2023 φαίνονται έγκυρες.
|
|
|
Post by vulture on Feb 27, 2023 21:29:30 GMT 2
ΠΑΡΑ πολύ ωραίο! Μακάρι να ολοκληρωθεί!
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Feb 28, 2023 20:58:18 GMT 2
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 28, 2023 23:06:34 GMT 2
Εντάξει, με την πρώτη δεν φαίνεται να είναι το είδος παιχνιδιού που θα ροκάρει το σύμπαν μας και ο πρωταγωνιστής μοιάζει επικίνδυνα στην Άννα Παναγιωταρέα, αλλά...
...αλλά φαίνεται να είναι προσεγμένη και αξιόλογη παραγωγή στην οποία έχει δαπανηθεί πολύς χρόνος (και οι 2 διαφορετικές εκδόσεις το μαρτυρούν αυτό). Και εννοείται πως χειροκροτάμε κάθε νέα παραγωγή.
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Mar 1, 2023 20:34:33 GMT 2
Εντάξει, με την πρώτη δεν φαίνεται να είναι το είδος παιχνιδιού που θα ροκάρει το σύμπαν μας και ο πρωταγωνιστής μοιάζει επικίνδυνα στην Άννα Παναγιωταρέα, αλλά... ...αλλά φαίνεται να είναι προσεγμένη και αξιόλογη παραγωγή στην οποία έχει δαπανηθεί πολύς χρόνος (και οι 2 διαφορετικές εκδόσεις το μαρτυρούν αυτό). Και εννοείται πως χειροκροτάμε κάθε νέα παραγωγή. Παναγιωταρέα? Lol! Ok, πέρα απ' την πλάκα, θεωρώ πως το project είναι από τα πλέον καλοπροσεγμένα. Ναι μεν τα γραφικά είναι αρκετά ιδιαίτερα (με έντονο προσωπικό στύλ), από την άλλη νομίζω αντίστοιχης ποιότητας και ποικιλίας action/adventure-platformer, δεν έχουμε ξαναδεί στην πλατφόρμα. Προσωπικά πιστεύω πως ο Mixel έχει κάνει απίστευτη δουλειά. Συνολικά το επίπεδο και η ποσότητα του content είναι μάλλον πιο κοντά στo σύγχρονο indie gaming, παρά σε classic (και φυσικά το εννοώ αυτό θετικά). Btw Dony, το είδες το νέο video του Roguecraft που πόσταρα παραπάνω? Δεν σχολίασες, τα σπάει!!
|
|