|
Post by vulture on Feb 14, 2023 20:21:46 GMT 2
Με αφορμή την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του Maria Renard's Revenge, ανοίγω αυτό το θέμα για να "ρίχνουμε" εδώ όλες τις νέες κυκλοφορίες αμιγκοπαιχνιδιών για το 2023. Το Maria Renard's Revenge είναι ένα νέο game για AGA συστήματα + 1ΜΒ fast RAM, specs που φαίνονται λίγο τσιμπημένα προς τα πάνω, αλλά έχει δημιουργηθεί με το περίφημο Scorpion engine του earok και όχι σε assembly, οπότε είναι λογικό να έχει κάποιες περισσότερες απαιτήσεις. Καλοσχεδιασμένα γραφικά και όμορφη ατμόσφαιρα σε αυτό το Castlevania clone (άλλωστε, η Maria Renard είναι χαρακτήρας από τη σειρά παιχνιδιών της Konami) και, μάλιστα, δωρεάν! Αν και καλό είναι να δώσει όποιος μπορεί κάποιο ποσό στον προγραμματιστή του, ως επιβράβευση για τον κόπο του, αλλά και για να τον ενθαρρύνει να συνεχίσει να παράγει games εφάμιλλης ή και ανώτερης ποιότητας στο μέλλον. Η σελίδα του παιχνιδιού στο itch.io z-team.itch.io/maria-renards-revengeGameplay video
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Feb 14, 2023 21:26:12 GMT 2
Χα, lol! Το λοιπόν σκεφτόμουν να ανοίξω σχετικό νήμα αλλά για WIP Amiga games. Έτσι, έτσι. Aπλά θέλουμε λίγο κράξιμο από Dony για να το κουνήσωμεν  Καλοσχεδιασμένα γραφικά και όμορφη ατμόσφαιρα σε αυτό το Castlevania clone (άλλωστε, η Maria Renard είναι χαρακτήρας από τη σειρά παιχνιδιών της Konami) και, μάλιστα, δωρεάν! Αν και καλό είναι να δώσει όποιος μπορεί κάποιο ποσό στον προγραμματιστή του, ως επιβράβευση για τον κόπο του, αλλά και για να τον ενθαρρύνει να συνεχίσει να παράγει games εφάμιλλης ή και ανώτερης ποιότητας στο μέλλον. Δεν παίζει προγραμματιστής, είναι Scorpion game Αλλά good point με την ενίσχυση non-the-less.
|
|
|
Post by vulture on Feb 14, 2023 21:55:24 GMT 2
Κάτσε, τι εννοείς δεν παίζει προγραμματιστής; Κάποιος δεν το έφτιαξε με το Scorpion engine; Αν εννοείς ότι η κατασκευή στο scorpion δεν είναι προγραμματισμός, αλλά scripting, οκ μαζί σου για την ορθή χρήση του όρου, αλλά κάποιος το έφτιαξε ρε παιδί μου, όχι; Αυτό εννοώ. Επίσης, εννοείται ότι μπορούμε στο ίδιο νήμα να βάζουμε και wip games αν δε θέλεις να φτιάξεις κάποιο ξεχωριστό, άλλωστε το θέμα είναι ανοιχτό σε ερμηνεία 
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Feb 14, 2023 23:37:52 GMT 2
Κάτσε, τι εννοείς δεν παίζει προγραμματιστής; Κάποιος δεν το έφτιαξε με το Scorpion engine; Αν εννοείς ότι η κατασκευή στο scorpion δεν είναι προγραμματισμός, αλλά scripting, οκ μαζί σου για την ορθή χρήση του όρου, αλλά κάποιος το έφτιαξε ρε παιδί μου, όχι; Αυτό εννοώ. Ναι το κατάλαβα. Τεχνικά προγραμματισμός είναι και αυτός (ειδικά στην Scorpion που υποστηρίζει codeblocks για το game logic). Αλλά η μηχανή είναι αυτή που μιλάει με το μηχάνημα, οπότε συνήθως στη σκηνή εννοούμε αυτό το κομμάτι όταν μιλάμε για 'προγραμματιστές' γενικά. Επίσης, εννοείται ότι μπορούμε στο ίδιο νήμα να βάζουμε και wip games αν δε θέλεις να φτιάξεις κάποιο ξεχωριστό, άλλωστε το θέμα είναι ανοιχτό σε ερμηνεία  Όχι, καλύτερα ξεχωριστό. Κρατάμε το νήμα αυτό για κυκλοφορίες μόνο. Τα WIP άλλωστε είναι άνευ ημερομηνίας.
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Feb 15, 2023 12:06:54 GMT 2
Ωραίο παιχνίδι! Δεν ήμουν καθόλου ενήμερος για την έκδοσή του. Θα το δοκιμάσω σήμερα το βράδυ. Αγόρασα πρόσφατα το Aquabyss και πραγματικά "βυθίστηκα" στον κόσμο του. Οι online δυνατότητες του δίνουν μία πολύ σύγχρονη αίσθηση. Απλώς πρέπει να δαπανήσεις πραγματικά πάρα - μα πάρα - πολύ χρόνο για να πεις πως πήρες μία έστω και γενική εικόνα (+ αρκετά bugs που αντιμετώπισα είτε κατά την εγκατάσταση, είτε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα διορθωθούν καθώς διαρκώς αναβαθμίζεται!). Συμφωνώ πως θέλει ξεχωριστό thread για wip.
|
|
|
Post by vulture on Feb 15, 2023 12:19:43 GMT 2
Νέα έκδοση, 1.18, για το τιτανοτεράστιο "Turrican II - The Final Fight AGA" με τις παρακάτω βελτιώσεις: Fixed crashes and weapon bugs from spaceship levels. PAL/NTSC versions are combined. Amiga DOS and HDF versions now supplied. Can quit from the menu. Added missing Floaters/Shields from several levels. There is now only a single save slot, always active, and can be used to resume your last game. Laser re-balanced. Music fix for 040/060s floppy version. Rewrite of file and memory management. Two speed run bugs fixed.Τσιμπήστε το από εδώ: sonicslothgames.itch.io/turrican2aga
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Feb 15, 2023 13:04:54 GMT 2
^ Μπέσα, προτιμάς τη νέα ή την κλασική έκδοση;
|
|
|
Post by vulture on Feb 15, 2023 13:47:21 GMT 2
Σαφώς τη νέα, γαμεί και δέρνει!
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Feb 16, 2023 0:08:28 GMT 2
Τα σπάει το νέο, πραγματικά απίστευτη δουλειά!
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Feb 16, 2023 0:34:59 GMT 2
Το δοκίμασα το Maria Renard's Revenge. Απίστευτη δουλειά. Υπέροχα γραφικά και πάει πραγματικά τόσο smooth. Εξαιρετική προσπάθεια!
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 16, 2023 9:27:36 GMT 2
Προσωπικά δοκίμασα, έπαιξα και τελικά ολοκλήρωσα το Operacion Fallida του 2022. Δεν το προτείνω - καθώς είναι φτιαγμένο με Backbone - για οτιδήποτε κάτω από 68030. Στον 030 την έχει τη φάση του, οπτικά και ηχητικά είναι αξιοπρεπές και σε gameplay so and so. Τίποτα το ιδιαίτερο με λίγα λόγια, αλλά ως τίτλος του 2022 θεωρώ πως αξίζει να αναφερθεί (αναλυτική παρουσίαση στο επόμενο τεύχος του Retro Planet).
|
|
|
Post by thalporist on Feb 16, 2023 17:42:17 GMT 2
Έχω παρατηρήσει πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει η τάση του remake παλιών τίτλων Amiga με πολύ καλά αποτελέσματα. Ελπίζω να συνεχιστεί, γιατί πέρα από καταπληκτικά originals είχε κυρίως ports για πέταμα.
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Feb 16, 2023 20:38:41 GMT 2
Έτσι, γιατί είσαι ΗΡΩΑΣ φίλτατε! Έχω παρατηρήσει πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει η τάση του remake παλιών τίτλων Amiga με πολύ καλά αποτελέσματα. Ελπίζω να συνεχιστεί, γιατί πέρα από καταπληκτικά originals είχε κυρίως ports για πέταμα. Τα τελευταία χρόνια γίνεται πραγματικός χαμός βασικά. Τόσο από άποψη ποσότητας όσο και ποιότητας. Remakes, ports, originals, commercial. Απ'όλα έχει το καλάθι
|
|
|
Post by vulture on Feb 16, 2023 20:47:59 GMT 2
Ισχύει. Tinyus, Tiny Bobble, Rygar, Bomb Jack Beer Edition κ.α.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 17, 2023 9:10:40 GMT 2
Ισχύει. Tinyus, Tiny Bobble, Rygar, Bomb Jack Beer Edition κ.α. Βασικά ό,τι είχε βγάλει ο Pink ήταν ασύλληπτης ποιότητας. Respect. Δυστυχώς έχει περάσει καιρός από το τελευταίο (Tinyus) και δεν γνωρίζω αν έχει καταπιαστεί με κάποιο άλλο ανάλογο project ή όχι. Εσείς που παρακολουθείτε το EAB έχετε πληροφορηθεί κάτι σχετικό;
|
|
|
Post by vulture on Feb 17, 2023 9:17:32 GMT 2
Δεν έχω ακούσει να έχει κάποιο project που τρέχει αυτή τη στιγμή
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 17, 2023 9:34:16 GMT 2
Δεν έχω ακούσει να έχει κάποιο project που τρέχει αυτή τη στιγμή Κρίμα. Κι εγώ που ήλπιζα να κάνει μεταφορά του SEGA Rally Championship στην 500άρα...
|
|
|
Post by vulture on Feb 17, 2023 11:03:19 GMT 2
Ευκολάκι...
|
|
|
Post by thalporist on Feb 17, 2023 14:40:12 GMT 2
Δεν τo χρειαζόμαστε. Βασικά δεν θα το χρειαστούμε ποτέ. Έχουμε τα Lotus!
|
|
|
Post by c64dask on Feb 17, 2023 18:22:00 GMT 2
Εξαιρετικό το Maria Renard's Revenge! Thank you Vulture. To IT came from the Desert νομίζω το ξέρουμε όλοι, το IT returned to the Desert? Δεν είναι για Amiga αλλά για Steam (windows only) και είναι εμπνευσμένο από τον κλασσικό τίτλο της Amiga. Αν αξίζει δεν ξέρω, θα δω review και ίσως το πάρω. Τώρα είναι σε 10% προσφορά στα 9 ευρώ. store.steampowered.com/app/2188620/It_Returned_To_The_Desert/ένα review εδώ:
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 18, 2023 10:10:15 GMT 2
Εξαιρετικό το Maria Renard's Revenge! Thank you Vulture. To IT came from the Desert νομίζω το ξέρουμε όλοι, το IT returned to the Desert? Δεν είναι για Amiga αλλά για Steam (windows only) και είναι εμπνευσμένο από τον κλασσικό τίτλο της Amiga. Αν αξίζει δεν ξέρω, θα δω review και ίσως το πάρω. Τώρα είναι σε 10% προσφορά στα 9 ευρώ. store.steampowered.com/app/2188620/It_Returned_To_The_Desert/ένα review εδώ: Είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα κυκλοφορία, αλλά θα το πιστέψετε αν σας πω ότι με ξενίζουν τα γραφικά του συγκριτικά με τον πρωτότυπο τίτλο; Δεν ξέρω, ίσως επειδή μεγάλωσα με τα interactive movies (και καλά) της Cinemaware η αισθητική τους να έχει διαμορφώσει τα δικά μου αισθητικά κριτήρια...
|
|
|
Post by vulture on Feb 20, 2023 9:25:30 GMT 2
Κυκλοφόρησε η τελική έκδοση του "Geo's Quest - In Search of Queen Lorraine" , ενός ενδιαφέροντος point 'n' click adventure του οποίου η ανάπτυξη ξεκίνησε το 2000(!) και ολοκληρώθηκε μόλις φέτος. Δωρεάν κατέβασμα από aminet: aminet.net/package/game/role/GQ2.lhaGameplay Video:
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 21, 2023 18:25:38 GMT 2
Και φυσικά θα πρέπει να αναφέρουμε και τα all-time classics του jotd666:
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Mar 6, 2023 23:22:47 GMT 2
Ring around the World (OCS)
Μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο, top-down adventure για την a500 από την Retream. Όπως οι περισσότερες κυκλοφορίες του Simone και αυτή φαίνεται αρκετά ιδιαίτερη. Θυμίζει έντονα το overhead στύλ του Ambermoon.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Mar 8, 2023 15:47:26 GMT 2
Δεν λέω λέξη... 
|
|