|
Post by thalporist on Mar 23, 2023 14:33:42 GMT 2
Πολύ καλύτερα να παίξουμε διπλό Tetris που θέλει και κοχόνες από το να παίζουμε κοτσάνες σαν το Dynablaster. Φυσικά το Tetris θέλει και (έστω και λίγο) μυαλό οπότε δεν ξέρω αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν άπαντες... Tritus μάγκες, απλά κορυφή και παίζει και τριπλό (ακόμα καλύτερα). Παλιά με το παρεάκι μου ρίχναμε ατελείωτες ώρες και χαβαλέ στο παιχνίδι αυτό. Επικό παιχνίδι με ποικιλία και τρελές ανατροπές. Παίζει με το Indy Heat να είναι τα μόνα που ξέρω να αξιοποιούν το πληκτρολόγιο!
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Mar 23, 2023 14:52:24 GMT 2
Μα γιατί; Είναι γαμάτο! Είναι το μόνο απ' τα ξυλίκια του παρελθόντος που δεν είναι κακή μεταφορά, δεν έχει άθλιο framerate, οι χαρακτήρες του δεν είναι ΓΤΠ και έχει και μουσικάρα που τα σπάει. Όλα τα υπόλοιπα του είδους μου έφερναν σχεδόν αναγούλα, τόσο άθλια μου φαίνονταν... Οκ γραφικά και ήχος, απαίσια κίνηση και animation χαρακτήρων, τραγικό gameplay. Kudos για την προσπάθεια, είναι όμως φανερό πως δεν είχαν ιδέα από fighting games. 1000 φορές καλύτερο το Shadow Fighters, ακόμα και το ElfMania (παρά την απουσία specials). Όσο για τo Fightin'Spirit είναι σε εντελώς διαφορετικό league (σαφώς ανώτερο από όλα τα λοιπά). Ορίστε, και τα 3 originals με άψογα γραφικά, κίνηση και ήχο και original χαρακτήρες. Έχει δίκιο ο Vulture, παίζει να είσαι ο μοναδικός που ξέρω που εκτιμάει το Body Blows.  Κοίτα, αφ' ενός γούστα είναι αυτά, αφ' ετέρου παίζει και να έχεις μπερδέψει το Body Blows με το Body Blows Galactic, έτσι; 
Για το ότι έβαλες στην ίδια κουβέντα το Shadow Fighter με το Body Blows Galactic η ετυμηγορία είναι μία: χρειάζεσαι επειγόντως νέα γυαλιά!
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Mar 23, 2023 22:12:39 GMT 2
Κοίτα, αφ' ενός γούστα είναι αυτά, αφ' ετέρου παίζει και να έχεις μπερδέψει το Body Blows με το Body Blows Galactic, έτσι;  Για το ότι έβαλες στην ίδια κουβέντα το Shadow Fighter με το Body Blows Galactic η ετυμηγορία είναι μία: χρειάζεσαι επειγόντως νέα γυαλιά! Body blows και Galactic είναι βασικά η ίδια μηχανή και φιλοσοφία, με το δεύτερο ναι μεν να είναι ανώτερο αλλά όχι σημαντικά. Το Shadow Fighter είναι στην ίδια κουβέντα διότι τα γραφικά δεν είναι το παν. Το παιχνιδάκι θεωρείται top από άποψη gameplay, μάλλον το πρώτο πραγματικά αξιόλογο και playable Fighting game για Amiga. Η ετυμηγορία και στο Lemon είναι άλλωστε παρόμοια, με το Galactic στα 6 και το Shadow Fighter στα 8. Όχι φίλτατε δεν είμαστε τρελοί 
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Mar 24, 2023 12:53:08 GMT 2
Κοίτα, αφ' ενός γούστα είναι αυτά, αφ' ετέρου παίζει και να έχεις μπερδέψει το Body Blows με το Body Blows Galactic, έτσι;  Για το ότι έβαλες στην ίδια κουβέντα το Shadow Fighter με το Body Blows Galactic η ετυμηγορία είναι μία: χρειάζεσαι επειγόντως νέα γυαλιά! Body blows και Galactic είναι βασικά η ίδια μηχανή και φιλοσοφία, με το δεύτερο ναι μεν να είναι ανώτερο αλλά όχι σημαντικά. Το Shadow Fighter είναι στην ίδια κουβέντα διότι τα γραφικά δεν είναι το παν. Το παιχνιδάκι θεωρείται top από άποψη gameplay, μάλλον το πρώτο πραγματικά αξιόλογο και playable Fighting game για Amiga. Η ετυμηγορία και στο Lemon είναι άλλωστε παρόμοια, με το Galactic στα 6 και το Shadow Fighter στα 8. Όχι φίλτατε δεν είμαστε τρελοί  Γιάννη μου, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, την ετυμηγορία του κοινού την χρησιμοποιούμε μονάχα σε περίπτωση που μας συμφέρει προκειμένου να στηρίξει την επιχειρηματολογία μας - ειδάλλως πετάμε ένα "και πού να καταλάβουν τα τετράποδα" και καθαρίζουμε. Ως εκ τούτου λέω να την αφήσουμε απ' έξω και να δούμε τι έλεγαν οι (πιο αρμόδιοι) που ήταν οι reviewers της εποχής. Εκεί λοιπόν θα διαπιστώσεις ότι το Body Blows Galactic γενικώς έχει πολύ καλές κριτικές εκτός από μία (κάποιος συγγενής σου, ίσως; ) λαμβάνοντας 93%, 88%, 83%, 72% και 57% (η μία που λέγαμε) με την AGA έκδοση να βαθμολογείται με 88%, 84% και 79%. Άρα, σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών και όχι του καθενός που είδε φως και μπήκε είναι παιχνίδι του 8 στα 10 (αντιστοίχως το Shadow Fighter βαθμολογείται κατά μέσο όρο με 8,5/10). Από εκεί και πέρα όμως, για εμένα ούτε αυτό δεν έχει σημασία, και θα σου πω το γιατί. Διότι τα "ξυλίκια" ως είδος παιχνιδιών γενικώς με ψιλοάφηναν ανέκαθεν αδιάφορο, με μόνες εξαιρέσεις ever το Body Blows Galactic και το Tekken 3 (και φυσικά το Metro Siege  ). Οπότε τι να μου πει ας πούμε το ότι όλοι γύρω μου παίζουν π.χ. Shadow Fighter; Ό,τι ακριβώς μου λέει και το ότι όλοι γύρω μου βλέπουν Survivor, τίποτα απολύτως περισσότερο!
Πέρα από αυτά όμως, ειδικά στην αρχή το Shadow Fighter έχει γραφικά που είναι ντροπή για την πλατφόρμα. Εντάξει, πώς το ξεπερνάς αυτό για να φτάσεις στο gameplay; Είναι πολύ άθλια για να τα προσπεράσεις απλώς!
Θεωρώ εν τέλει ότι κάπου είναι και αισθητικό το όλο θέμα (και καλώς συμβαίνει αυτό). Επί παραδείγματι, για να αναφέρω δύο αρκετά δημοφιλή παιχνίδια, το Disposable Hero οπτικά και ακουστικά κάνει ένα ανεπανάληπτο κονσομασιόν στις αισθήσεις του παίκτη. Πώς θα μπορούσε κανείς να το συγκρίνει με το Apidya που από την πρώτη του εικόνα και τον πρώτο του ήχο δείχνει έλλειψη έμπνευσης και γούστου; Προσωπικά δεν μπαίνω καν στη διαδικασία...
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Mar 24, 2023 20:11:07 GMT 2
Tritus μάγκες, απλά κορυφή και παίζει και τριπλό (ακόμα καλύτερα). Παλιά με το παρεάκι μου ρίχναμε ατελείωτες ώρες και χαβαλέ στο παιχνίδι αυτό. Επικό παιχνίδι με ποικιλία και τρελές ανατροπές. Παίζει με το Indy Heat να είναι τα μόνα που ξέρω να αξιοποιούν το πληκτρολόγιο! Το Indy Heat είναι πάντα στα υπόψη αλλά το θέμα του είναι πως ο 3ος γίνεται eliminated πολύ γρήγορα, οπότε καταλήγει στην καλύτερη διπλό μετά τα μισά (max) του παιχνιδιού. Nitro και Super Off Road παίζουν επίσης 3πλό. Γενικά θέλουμε τίτλους με πολλαπλούς παίχτες για να τελειώνουμε και γρήγορα - και να παίξουμε αρκετά διαφορετικά παιχνίδια, beat 'em up θα πάρουν ώρα (όση το Sensi Days αν έχουμε ίδιο αριθμό συμμετεχόντων, πάνω - κάτω). Εξαίρεση νομίζω μπορούμε να κάνουμε στο Dread σε deathmatch, που θα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία. Skidmarks σε 4απλό είναι επίσης ένας αξιοπρεπής canditate imo μαζί με Lotus 2 (αλλά θα θέλει serial link για 2 παίχτες ταυτόχρονα ανά μηχάνημα). 4απλό είναι επίσης το Center Court 1/2 αλλά παρότι ωραίο νομίζω είναι αρκετά αντιτουριστικό.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Mar 24, 2023 21:00:59 GMT 2
Παίζει με το Indy Heat να είναι τα μόνα που ξέρω να αξιοποιούν το πληκτρολόγιο! Το Indy Heat είναι πάντα στα υπόψη αλλά το θέμα του είναι πως ο 3ος γίνεται eliminated πολύ γρήγορα, οπότε καταλήγει στην καλύτερη διπλό μετά τα μισά (max) του παιχνιδιού. Nitro και Super Off Road παίζουν επίσης 3πλό. Γενικά θέλουμε τίτλους με πολλαπλούς παίχτες για να τελειώνουμε και γρήγορα - και να παίξουμε αρκετά διαφορετικά παιχνίδια, beat 'em up θα πάρουν ώρα (όση το Sensi Days αν έχουμε ίδιο αριθμό συμμετεχόντων, πάνω - κάτω). Εξαίρεση νομίζω μπορούμε να κάνουμε στο Dread σε deathmatch, που θα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία. Skidmarks σε 4απλό είναι επίσης ένας αξιοπρεπής canditate imo μαζί με Lotus 2 (αλλά θα θέλει serial link για 2 παίχτες ταυτόχρονα ανά μηχάνημα). 4απλό είναι επίσης το Center Court 1/2 αλλά παρότι ωραίο νομίζω είναι αρκετά αντιτουριστικό. Πρέπει να το κοιτάξουμε αυτό με τα γούστα σου Στέφανε κατεπειγόντως. Είσαι ο άνθρωπος που παρακολουθούσε τα Παρατράγουδα για να εντοπίσει αξιόλογους καλλιτέχνες και τους αγώνες του Ολυμπιακού για να δει ρεσιτάλ διαιτησίας 50-50. Μπορεί να μην είναι αργά και να σώζεσαι, υπάρχουν κάποια θαυματουργά υπόθετα, να το δούμε.
Πέραν της πλάκας, νομίζω ότι εντυπωσιακό θα ήταν ένα διπλό σε Lotus 2 με Amiga 500 και Atari ST με σειριακή σύνδεση (null modem cable). Δεν λέω για πρωτάθλημα σώνει και καλά, αλλά για να διασκεδάσει ο κόσμος.
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Mar 24, 2023 22:51:38 GMT 2
Skidmarks σε 4απλό είναι επίσης ένας αξιοπρεπής canditate imo μαζί με Lotus 2 (αλλά θα θέλει serial link για 2 παίχτες ταυτόχρονα ανά μηχάνημα). 4απλό είναι επίσης το Center Court 1/2 αλλά παρότι ωραίο νομίζω είναι αρκετά αντιτουριστικό. Super Skidmarks παίζει και 8-απλό. Αλλά πώς...? Πέραν της πλάκας, νομίζω ότι εντυπωσιακό θα ήταν ένα διπλό σε Lotus 2 με Amiga 500 και Atari ST με σειριακή σύνδεση (null modem cable). Δεν λέω για πρωτάθλημα σώνει και καλά, αλλά για να διασκεδάσει ο κόσμος.
Πολύ ενδιαφέρον concept και γαμάτο videάκι. Απαιτώ Amiga vs ST rematch!
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Mar 25, 2023 9:47:18 GMT 2
Πέραν της πλάκας, νομίζω ότι εντυπωσιακό θα ήταν ένα διπλό σε Lotus 2 με Amiga 500 και Atari ST με σειριακή σύνδεση (null modem cable). Δεν λέω για πρωτάθλημα σώνει και καλά, αλλά για να διασκεδάσει ο κόσμος.
Πολύ ενδιαφέρον concept και γαμάτο videάκι. Απαιτώ Amiga vs ST rematch! Κάποτε υπήρχε μία πλήρης λίστα των παιχνιδιών που υποστήριζαν serial link cross-platform multiplayer μεταξύ Amiga και ST στο amiga-online-games.de. Δυστυχώς το site έχει πέσει πια. Επίσης, μία αντίστοιχη λίστα υπήρχε και στο Moby Games αλλά - guess what? - η σελίδα δεν υπάρχει πλέον. Ας τα γράφουμε όλα στο internet και να είμαστε ήσυχοι, καλά θα πάει αυτό...  Φυσικά, όπως μπορεί να δει κανείς στο παραπάνω βιντεάκι, κλασικός τίτλος που υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία είναι και το Stunt Car Racer και, απ' όσο θυμάμαι και το F-16 Falcon. Δυστυχώς δεν θυμάμαι τα υπόλοιπα και είναι κρίμα γιατί συνολικά ήταν 20-25 παιχνίδια... 
|
|
mike
God
Dony ? Ποιος αυτος ο γεροπεριεργος αταρας?
|
Post by mike on Mar 25, 2023 22:54:19 GMT 2
Ρε παπαρες kick off 2 competition θα παιξουμε παει και τελειωσε. Στους πενταλεπτους αγωνες μπαινουν σχεδον οσα γκολ και στο sensible.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Mar 26, 2023 10:01:45 GMT 2
Ρε παπαρες kick off 2 competition θα παιξουμε παει και τελειωσε. Στους πενταλεπτους αγωνες μπαινουν σχεδον οσα γκολ και στο sensible. ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!
Ρε, 20 ματς τα 18 θα λήξουν 0-0, τι λες;
Αλλά μέσα, δε με νοιάζει, τουλάχιστον δεν θα χάνω!
|
|
mike
God
|
Post by mike on Mar 26, 2023 22:57:15 GMT 2
Παμε στοιχημα οτι τα ποσοστα ειναι αναποδα? εγω λεω στα 20 ματς οριακα θα βγουν 2 ματς με 0-0 (οσα και στο sensi).
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Mar 28, 2023 9:06:54 GMT 2
Παμε στοιχημα οτι τα ποσοστα ειναι αναποδα? εγω λεω στα 20 ματς οριακα θα βγουν 2 ματς με 0-0 (οσα και στο sensi). Δεν ξέρω σε τι το βασίζεις αυτό. Θεωρώ ότι μια δοκιμή θα σε πείσει!
|
|
mike
God
|
Post by mike on Mar 28, 2023 13:30:15 GMT 2
Και παμε στο καυτο ερωτημα: Οταν στο sensible που ειναι πιο ευκολο, και ολοι το επαιζαν, και εχει χαβαλε, με το ζορι βρισκονται 10-12 ατομα να συμμετεχουν, ποιοι θα συμμετεχουν σε αλλο τουρνουα και ειδικα στο kick off 2 που ειναι πιο αντρικο και σοβαρο? και ειδικα εαν την αλλη μερα εχει τουρνουα sensi.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Mar 28, 2023 15:35:55 GMT 2
Κοίτα, δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι επίσημο. Θα μιλήσουμε πριν το Amicamp και θα δούμε ποιοι ενδιαφερόμαστε και θα φτιάξουμε - προτείνω εγώ - ένα πρωταθληματάκι με διπλούς αγώνες. Αν π.χ. θέλουμε να παίξουμε εσύ, εγώ, ο Walkero, ο Αλέξανδρος κι ο Αλέξης κάνουμε ένα πρωτάθλημα 5 ομάδων (8 αγωνιστικές) σε 2 Αμιγκούλες και είμαστε μια χαρά.
|
|