|
Post by c64dask on Dec 5, 2022 21:59:15 GMT 2
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Dec 6, 2022 10:43:38 GMT 2
Πολύ καλές τιμές και στα δύο!
Πολύ ενδιαφέρον - thanks for sharing!
|
|
|
Post by thalporist on Feb 16, 2023 20:18:33 GMT 2
Προερχόμενος από αγορά c64 mini και υπερικανοποιημένος με αυτή, λιγουρεύομαι τη 'maxi' έκδοση αλλά θα προσπεράσω γιατί ο χειρισμός δεν ειναι και ο καλύτερος. Βέβαια έχεις έναν υπερ-c64 με λειτουργικό πληκτρολόγιο ωστόσο με έχει 'βολέψει' το emulation.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 17, 2023 9:04:39 GMT 2
Προερχόμενος από αγορά c64 mini και υπερικανοποιημένος με αυτή, λιγουρεύομαι τη 'maxi' έκδοση αλλά θα προσπεράσω γιατί ο χειρισμός δεν ειναι και ο καλύτερος. Βέβαια έχεις έναν υπερ-c64 με λειτουργικό πληκτρολόγιο ωστόσο με έχει 'βολέψει' το emulation. Ο χειρισμός είναι ομολογουμένως τραγικός. Αλλά με ένα τέτοιο συνδέεις κανονικό 9pin joystick και ησυχάζεις. Και έχεις έναν ολοκαίνουριο C64 με HDMI έξοδο, mass storage device και υποστήριξη για cartridge images έως και του 1ΜΒ.
|
|
|
Post by spyross on Feb 22, 2023 9:05:13 GMT 2
Ωραίο το όλο concept αλλά είναι ακριβό στην maxi υλοποίηση... το μινι το βρισκεις ακόμα και στην Ελλάδα 40 ευρώ...το μάξι δεν υπαρχει στην Ελλάδα και το βρισκεις μόνο στο εξωτερικό στην τετραπλάσια τιμή συν μεταφορικά. Βάλε και το 30αρι που θες για τον ανταπτορα και ξεπερναμε τα 200 ευρω. Προσωπικά θα το πάρω μόνο αν δεν έχω άλλη επιλογή. ( Αυτό στην περιπτωση μου σημαίνει ότι δεν θα βρω κανέναν να μου φτιαξει τον χαλασμένο c64 μου)
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 22, 2023 10:34:42 GMT 2
Ωραίο το όλο concept αλλά είναι ακριβό στην maxi υλοποίηση... το μινι το βρισκεις ακόμα και στην Ελλάδα 40 ευρώ...το μάξι δεν υπαρχει στην Ελλάδα και το βρισκεις μόνο στο εξωτερικό στην τετραπλάσια τιμή συν μεταφορικά. Βάλε και το 30αρι που θες για τον ανταπτορα και ξεπερναμε τα 200 ευρω. Προσωπικά θα το πάρω μόνο αν δεν έχω άλλη επιλογή. ( Αυτό στην περιπτωση μου σημαίνει ότι δεν θα βρω κανέναν να μου φτιαξει τον χαλασμένο c64 μου) Κοίτα, κατανοώ γιατί έχεις αυτή την άποψη, αλλά θα σου πω το εξής: η αίσθηση που σου δίνει το TheC64 (ή maxi) είναι μοναδική. Τον ξεπακετάρεις και αισθάνεσαι σα να ανοίγεις έναν ολοκαίνουριο 64άρη. Δοκιμάζεις το πληκτρολόγιό του και ψάχνεις να βρεις BASIC listing να πληκτρολογήσεις - τόσο κά**α είναι! Τον συνδέεις με τη μία σε οποιαδήποτε σύγχρονη οθόνη και περνάς σε ένα USB stick ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε παλιές/σύγχρονες παραγωγές, τα οποία τα παίζει απροβλημάτιστα είτε είναι απλά .PRG αρχεία, είτε είναι disk images, είτε είναι cartridge images του 1ΜΒ, είτε ζητάνε... REU! Για να κάνεις όλα τα παραπάνω σε κανονικό Commodore 64 ούτε καν τολμάω να σκεφτώ πόσα χρήματα θα χρειαστείς...
Επειδή το έχω ψάξει επανειλλημμένα εδώ και πολλά χρόνια, η απόλυτη λύση (για εμένα) είναι ένα Ultimate 64 motherboard, ένα case από πραγματικό 64άρη και καθάρισες για ΤΑ ΠΑΝΤΑ ξοδεύοντας ένα ποσό 300-330€ maximum. Δυστυχώς - και αναμενόμενα - το Ultimate 64 είναι out of stock...
|
|
|
Post by spyross on Feb 22, 2023 12:51:19 GMT 2
Κατάλαβα το δικό σου σκεπτικό και έχεις δίκιο όπως το θέτεις. Απλά είναι και το γαμώτο στην μέση...Αγόρασα εναν c64 κάποτε, πήρα και ενα 1541 ii drive και εχω μερικες δεκαδες δισκέττες. Τα λυπάμαι να τα βλέπω και να μην τα χρησιμοποιω...αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα να κρατήσω τον c64 που πήρα τότε... η μόνη ζημια που έχει είναι ότι δεν λειτουργούν μερικά πλήκτρα...αυτό μπορεί να θέλει νεο πληκτρολόγιο ή να εχει χαλάσει το cia chip. Θα δοκιμασω ενα νεο πληκτρολόγιο από ebay και αν δεν παίξει τότε θα ψαχτώ για επισκευή σε κάποιον που να μπορεί! Αν δεν φτιαχτεί τότε και μόνο τότε θα πάω για το maxi...
( Έχω κάνει ενα playroom και εχω μεσα λειτουργικά σε μόνιμη λειτουργία μια 1200 με blizzard 1230iv από keropi, εναν 6128 με 3 + 3 1/2 drive, έναν spectrum +3 με divide συνδεδεμενα σε δική τους crt 14άρα και μόνο ο κομοντορακος λείπει για να ολοκληρωθεί η συλλογή των ονείρων μου ως έφηβος...με εφαγε η νοσταλγία)
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 22, 2023 17:45:44 GMT 2
Κατάλαβα το δικό σου σκεπτικό και έχεις δίκιο όπως το θέτεις. Απλά είναι και το γαμώτο στην μέση...Αγόρασα εναν c64 κάποτε, πήρα και ενα 1541 ii drive και εχω μερικες δεκαδες δισκέττες. Τα λυπάμαι να τα βλέπω και να μην τα χρησιμοποιω...αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα να κρατήσω τον c64 που πήρα τότε... η μόνη ζημια που έχει είναι ότι δεν λειτουργούν μερικά πλήκτρα...αυτό μπορεί να θέλει νεο πληκτρολόγιο ή να εχει χαλάσει το cia chip. Θα δοκιμασω ενα νεο πληκτρολόγιο από ebay και αν δεν παίξει τότε θα ψαχτώ για επισκευή σε κάποιον που να μπορεί! Αν δεν φτιαχτεί τότε και μόνο τότε θα πάω για το maxi...
( Έχω κάνει ενα playroom και εχω μεσα λειτουργικά σε μόνιμη λειτουργία μια 1200 με blizzard 1230iv από keropi, εναν 6128 με 3 + 3 1/2 drive, έναν spectrum +3 με divide συνδεδεμενα σε δική τους crt 14άρα και μόνο ο κομοντορακος λείπει για να ολοκληρωθεί η συλλογή των ονείρων μου ως έφηβος...με εφαγε η νοσταλγία)
Φίλτατε νομίζω ότι τεχνηέντως άφησες απ' έξω τον Atari ST από τη συλλογή σου! Κακώς!
Σε καταλαβαίνω για τον 64άρη, αλλά - άσχετα από την βλάβη - φτάνεις κάποτε στο σημείο να μην την παλεύεις άλλο να ασχολείσαι με δισκέτες. Και σου το λέω έχοντας ακόμα πάνω από 1.000-1.200 δισκέτες για Amiga, Commodore 64, Atari ST και Amstrad CPC. Η απόφασή μου να εξοπλίσω όλα τα μηχανήματα με mass storage devices με γλύτωσε από άπειρους πονοκεφάλους και μου δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάζω άμεσα και άκοπα στο real thing ό,τι νέο κυκλοφορεί. Σκέψου το...
Εύχομαι να επισκευάσεις σύντομα τον 64άρη σου ώστε να μπορέσεις να χαρείς όλα αυτά τα υπέροχα που έχει να προσφέρει. In C64 we trust!
|
|
|
Post by spyross on Feb 22, 2023 20:10:11 GMT 2
χαχα...ομολογω οτι δεν ειμαι φιλος των αταρι στ διότι ποτέ δεν είχα οπότε δεν νιώθω νοσταλγία για αυτά. Το ίδιο ισχύε και για τις κονσολες που επίσης δεν κατέχω...Αν έπαιρνα θα έπαιρνα έναν stfm μόνο και μόνο επειδή αποτελεί κομμάτι της ιστορίας όπως την ζήσαμε τότε! Για τις δισκέτες και το κλασσικό φόρτωμα έχεις επίσης δίκιο οπότε μαλλον ενα kung fu flash θα προστεθεί στο κομοντόρι μόλις και αν δουλέψει.. Ο cpc είναι σφαίρα με τις δισκέτες και ο +3 φορτώνει άμεσα με το divide. Η αμίγκα 1200 έιναι γρηγορη με το whdload έτσι και αλλιώς οπότε μόνο στον c64 υπάρχει θέμα... (βγήκαμε εκτός θέματος... )
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 23, 2023 7:03:43 GMT 2
χαχα...ομολογω οτι δεν ειμαι φιλος των αταρι στ διότι ποτέ δεν είχα οπότε δεν νιώθω νοσταλγία για αυτά. Το ίδιο ισχύε και για τις κονσολες που επίσης δεν κατέχω...Αν έπαιρνα θα έπαιρνα έναν stfm μόνο και μόνο επειδή αποτελεί κομμάτι της ιστορίας όπως την ζήσαμε τότε! Για τις δισκέτες και το κλασσικό φόρτωμα έχεις επίσης δίκιο οπότε μαλλον ενα kung fu flash θα προστεθεί στο κομοντόρι μόλις και αν δουλέψει.. Ο cpc είναι σφαίρα με τις δισκέτες και ο +3 φορτώνει άμεσα με το divide. Η αμίγκα 1200 έιναι γρηγορη με το whdload έτσι και αλλιώς οπότε μόνο στον c64 υπάρχει θέμα... (βγήκαμε εκτός θέματος... ) Έχεις δίκιο, βγήκαμε. Συμφωνώ 100% μαζί σου για τις κονσόλες πάντως, σε κάποια φάση τις πήρα όλες, δεν μου έκαναν "κλικ" και τις έδωσα σιγά-σιγά μέχρι και την τελευταία. Εξαίρεση αυτές που πρόλαβα (όλα τα Playstation και όλα τα ΧΒΟΧ) που τις έχω κρατήσει γιατί κάτι παραπάνω μου λένε.
Για να επανέλθουμε στο θέμα του topic, να ενημερώσω ότι σε κάποια φάση (όταν κυκλοφόρησαν) το Amazon Ιταλίας είχε σε... τιμές θανάτου (!) τους TheC64 maxi και TheVIC20 και τους αγόρασα αμφότερους από εκεί με 120€ έκαστο μαζί με τα ταχυδρομικά και παράδοση από Ιταλία σε... 2 μέρες! Τώρα πλέον TheVIC20 δεν υπάρχει και τον TheC64 maxi τον δίνουν 159€ με... 35€ μεταφορικά! Ό,τι να 'ναι...
|
|
|
Post by spyross on Feb 23, 2023 16:02:22 GMT 2
Τελευταίο off topic...απλά χάρηκα πολύ και ήθελα να το γράψω! Χθες λοιπόν μου ήρθε από την Ιταλία ένα πληκτρολογιο που ειχα παραγγειλει για το κομοντορακι. Δεν προλαβα να το τσεκαρω... Σήμερα μόλις γύρισα από το γραφείο έδωσα εντολή στην σύζυγο και στα τεκνα να μην με ενοχλήσει κανείς για λιγη ωρα!Πάω στο playroom λύνω τον c64 αλλάζω τα πληκτρολογιο και ο κιτρινιαρης δούλεψε!!! Δεν συνεδεσα drive δεν εκανα τίποτα παραπάνω και δεν ξερω αν δουλεύουν περαν του κασετοφωνου που ξερω οτι το κανει...το βραδάκι θα τα συνδεσω για κρας τεστ...μακαρι να μην χρειαστει να παρω c64 maxi...
|
|
|
Post by thalporist on Feb 23, 2023 17:13:09 GMT 2
O maxi τα έχει όλα. Απροβλημάτιστο και γρήγορο emulation, ευρεία συμβατότητα και αξιόπιστο hardware. Ότι πιο future proof. Άσε που γλυτώνεις και χώρο.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 24, 2023 13:40:20 GMT 2
Τελευταίο off topic...απλά χάρηκα πολύ και ήθελα να το γράψω! Χθες λοιπόν μου ήρθε από την Ιταλία ένα πληκτρολογιο που ειχα παραγγειλει για το κομοντορακι. Δεν προλαβα να το τσεκαρω... Σήμερα μόλις γύρισα από το γραφείο έδωσα εντολή στην σύζυγο και στα τεκνα να μην με ενοχλήσει κανείς για λιγη ωρα!Πάω στο playroom λύνω τον c64 αλλάζω τα πληκτρολογιο και ο κιτρινιαρης δούλεψε!!! Δεν συνεδεσα drive δεν εκανα τίποτα παραπάνω και δεν ξερω αν δουλεύουν περαν του κασετοφωνου που ξερω οτι το κανει...το βραδάκι θα τα συνδεσω για κρας τεστ...μακαρι να μην χρειαστει να παρω c64 maxi... Παρόλο που - όπως έγραψα πολλάκις, άλλωστε - έχω την καλύτερη γνώμη για τον TheC64 maxi και συμφωνώ απόλυτα με τον προλαλήσαντα, μακάρι να είναι καλά ο κομμοντοράκος σου και να μην τον χρειαστείς!
|
|
|
Post by c64dask on Mar 8, 2023 20:46:44 GMT 2
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Mar 9, 2023 7:05:39 GMT 2
Πωπω ρε φίλε, λουκούμι, βγαίνει 122€ τελική με τα ταχυδρομικά μέσα...
Κι εγώ σκεφτόμουν από την πρώτη μέρα να πάρω και δεύτερο και τελικά πήρα τον TheVIC20 που είναι ουσιαστικά το ίδιο μηχάνημα οπότε είπα να σταματήσω. Νομίζω ότι αν αυτά τα μηχανήματα είχαν κανονικά ports για joysticks θα είχαμε παροπλίσει εντελώς εδώ και καιρό τους πραγματικούς μας 64άρηδες...
Το Ultimate64 είναι η καλύτερη λύση όλων αλλά είναι ακριβότερο (250€ + ταχυδρομικά), δεν είναι ποτέ σχεδόν ετοιμοπαράδοτο και απαιτεί και να βρεις κάπου ένα case και πληκτρολόγιο από πραγματικό 64άρη. Παρόλα αυτά είναι σίγουρα η απόλυτη λύση, το "παίρνω αυτό και πουλάω όλα τα υπόλοιπα". Απλά καταπληκτικό.
|
|
|
Post by c64dask on Mar 17, 2023 19:58:00 GMT 2
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Mar 18, 2023 9:23:29 GMT 2
Σταμάτα να τα ανεβάζεις αυτά, θα με κάνεις να αγοράσω κι άλλον TheC64, δε με λυπάσαι;
Για το BMC64 θεωρώ ότι είναι καλύτερο να το φτιάξει κανείς εξ' αρχής σε κανονικό case από 64άρη για έναν και μόνο λόγο: για να μπορέσει να βάλει κανονικά joystick ports. Προσφέρει σίγουρα κάποια στοιχεία που δεν διαθέτει ο TheC64 αλλά όχι τόσο - για εμένα - που να σε κάνουν να μπεις στη διαδικασία. Φυσικά θα μπορούσε κάποιος να κάνει τη μετατροπή και να βάλει και "κανονικά" 9pin joystick ports αλλά θα χρειαζόταν λίγο περισσότερο μακέλεμα. Είναι καλό project πάντως για όποιον έχει μεράκι...
|
|
|
Post by c64dask on Mar 18, 2023 9:38:22 GMT 2
Σταμάτα να τα ανεβάζεις αυτά, θα με κάνεις να αγοράσω κι άλλον TheC64, δε με λυπάσαι;
Για το BMC64 θεωρώ ότι είναι καλύτερο να το φτιάξει κανείς εξ' αρχής σε κανονικό case από 64άρη για έναν και μόνο λόγο: για να μπορέσει να βάλει κανονικά joystick ports. Προσφέρει σίγουρα κάποια στοιχεία που δεν διαθέτει ο TheC64 αλλά όχι τόσο - για εμένα - που να σε κάνουν να μπεις στη διαδικασία. Φυσικά θα μπορούσε κάποιος να κάνει τη μετατροπή και να βάλει και "κανονικά" 9pin joystick ports αλλά θα χρειαζόταν λίγο περισσότερο μακέλεμα. Είναι καλό project πάντως για όποιον έχει μεράκι...
Πρέπει όλοι να πάρουμε 2-3 μπας και βγάλουν και άλλα μοντέλα : C128, Plus/4, Amiga Maxi άντε ίσως και ST!
|
|
|
Post by thalporist on Mar 18, 2023 10:05:56 GMT 2
Σε ότι αφορά σε 'μάξι' έκδοση της Amiga 500, θα την προτιμούσα με λειτουργικό πληκτρολόγιο και σε κλίμακα 3/4. Θα διατηρούσε το wow factor χωρίς το 'μπόγο' της αυθεντικής. Όπως και να έχει, ο C64 mini, maxi ή ότι άλλο είναι το καλύτερο mini console μέχρι σήμερα.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Mar 19, 2023 9:39:17 GMT 2
Πρέπει όλοι να πάρουμε 2-3 μπας και βγάλουν και άλλα μοντέλα : C128, Plus/4, Amiga Maxi άντε ίσως και ST! Για να είμαι ειλικρινής θα ήθελα Amiga maxi (εννοείται!), ίσως και ST (πάλι maxi) και - όχι Plus/4, αλλά - Commodore 16 με 64ΚΒ RAM που είναι ακριβώς το ίδιο μηχάνημα αλλά σε breadbin case. Τα θεωρώ απίθανα όλα αυτά βέβαια πλην της Maxi TheA500 που θεωρώ ότι θα είναι και η επόμενη λογική κίνηση...
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Mar 19, 2023 9:41:25 GMT 2
Σε ότι αφορά σε 'μάξι' έκδοση της Amiga 500, θα την προτιμούσα με λειτουργικό πληκτρολόγιο και σε κλίμακα 3/4. Θα διατηρούσε το wow factor χωρίς το 'μπόγο' της αυθεντικής. Όπως και να έχει, ο C64 mini, maxi ή ότι άλλο είναι το καλύτερο mini console μέχρι σήμερα. Δεν θα το πιστέψεις, αλλά από όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι σήμερα η Retro Games Ltd. προσανατολίζεται στη λύση ακριβώς που ανέφερες, ήτοι με λειτουργικό πληκτρολόγιο και μέγεθος στα 3/4 της original. Τι στο καλό, mind reader είσαι;
|
|
|
Post by c64dask on Mar 19, 2023 10:32:13 GMT 2
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Mar 20, 2023 9:27:30 GMT 2
Για να δούμε, για να δούμε... Όσο πουλάει τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για την Maxi. 
|
|
|
Post by c64dask on Apr 1, 2023 21:47:24 GMT 2
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Apr 2, 2023 13:34:26 GMT 2
Εντάξει, με 40€ είναι πραγματικά τσάμπα! 
|
|