|
Post by portarinos on Oct 31, 2020 11:19:42 GMT 2
Ρε παλικάρια, όσο και να το έψαξα δεν το βρήκα πουθενά. Μου το είχε απαντήσει καιρό o γκουρού του Morphhos, Στεφανος, αλλά δεν θυμάμαι πού. Θέλω να εγκαταστήσω τη νέα έκδοση χωρίς να ξανά στήσω τα πάντα από την αρχή. Είναι πολύς κόπος και δε βγαζει και λογική με όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές και τα καλούδια του chrysalis και όχι μόνο. Να σημειωθεί ότι έχω registered έκδοση, όχι ότι αυτό αλλάζει τα πράγματα αλλά το αναφέρω σχετικά. Υπάρχει εύκολος τρόπος αδέρφια;
|
|
|
Post by vulture on Oct 31, 2020 12:39:12 GMT 2
Σε γενικές γραμμές, καις το iso της νέας έκδοσης σε ένα δισκάκι και κάνεις boot από αυτό. Ξεκινάει ο installer και του λες σε κάποιο σημείο να κάνει upgrade και όχι νέα εγκατάσταση και επιλέγεις το partition που βρίσκεται ήδη το Morphos. Αυτό βασικά. Τώρα, αν χρειάζεσαι τρόπο να το κάνεις χωρίς cd, γίνεται, απλά είναι λίγο πιο μανούρα. Χρειάζεσαι κάτι τέτοιο;
|
|
|
Post by portarinos on Oct 31, 2020 12:47:14 GMT 2
Σωστός! Ούτε καν πήγε το μυαλό μου σε κάτι τέτοιο, my bad. Θεωρητικά θα βόλευε να μην κάψω cd όποτε κάθε βοήθεια δεκτή 
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Oct 31, 2020 14:43:16 GMT 2
Δεν χρειάζεται να κάψεις τίποτα.. Κατεβάζεις iso, δεξί κλικ mount, μπαίνεις στο MorphosBoot/tools/iwizard και επιλέγεις update. Η αναβάθμιση παίρνει κάτω από 2 λεπτά Για έξτρα χειροκίνητη προστασία, μετονομάζεις πρώτα το παλιό boot file στο boot partition, αντιγράφεις το νέο από το mounted iso (macppc32 για G4 ή macppc64 drawer για G5), reboot, συνεχίζεις τη διαδικασία της παραπάνω παραγράφου  Ως συνήθως η προηγούμενη εγκατάσταση σου θα βρίσκεται στο SYS (show all files) ακολουθουμενο από την ημερομηνία εγκατάστασης σε περίπτωση που θες να αντιγράψεις κάτι στο sys:morphos (πχ beacon ή κανένα wazp3d λέω εγώ τώρα...)
|
|
|
Post by vulture on Nov 1, 2020 4:43:26 GMT 2
Τουλάχιστον στον πήγασο, θέλει έξτρα βήματα, γιατί αν ξεκινήσεις απλώς τον iwizard μετά από mount, σου λέει ότι χρειάζεται (π.χ.) την έκδοση 3.14 του λειτουργικού για να τρέξει και έχεις την 3.13. Οπότε πρέπει πρώτα να ρίξεις το σωστό dir Morphos στο root και να κάνεις overwrite με το νέο boot.img, ώστε στην επανεκκίνηση να μπει ως 3.14 και να τρέξει ο iwizard για να γίνει το upgrade. Οπότε, εκεί, είναι πιο απλό να το κάνεις με cd. Σε mac για κάποιο λόγο δεν έχω δοκιμάσει τη μέθοδο του Στέφανου και δεν έχω άποψη για το τι συμβαίνει, μπορεί εκεί να μην γκρινιάζει ο iwizard για την έκδοση. Προφανώς, αφού το λέει ο Στέφανος, θα παίζει.
|
|
|
Post by portarinos on Nov 1, 2020 11:27:16 GMT 2
Δυστυχώς και στον Mac γκρινιάζει για τον Wizard και την έκδοση λειτουργικού οπότε δεν είναι τόσο straightforward όπωςπεριέγραψε ο Στεφ. Οπως και να έχει μόλις έκαψα το cd με Jalapeño και εγκατέστησα. Πήρα γύρω στα 5 λεπτά το όλο update οπότε τώρα μόλις μπούταρα στο φρεσκο 3.14 και ξεκινώ πειραματισμούς. Από καραντίνα σε καραντίνα όπως το πάμε θα το στήσω το μηχανάκι. Στην προηγούμενη δόση εγκλεισμού το τσίτωσα και τώρα θα το φρεσκάρω. Ευχαριστώ παίδες για το heads-up γιατι ειλικρινά δεν θυμήθηκα το update option κατά την εγκατάσταση.
|
|