|
Post by portarinos on Mar 25, 2020 17:51:12 GMT 2
Λόγω κορονοϊού, προέκυψε όπως ειναι φυσικό κάποιος επιπλέον χρόνος, ασχετα αν δουλεύουμε από το σπίτι. Επομένως, ξεθάφτηκαν παλιά αμιγκικά πρότζεκτ μεταξύ των οποίων και αυτό του G5 με MorphOS το οποίο παρεπιπτόντως τρέχει ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΑ. Εχει ήδη εγκατασταθεί φρέσκο 3.13, Chrysalis pack αλλά αδυνατώ να θυμηθώ με ποιό τρόπο θα κάνω seemless emulation για να τρεξω Whdload απευθείας αλλά και ADF με σωστές ρυθμίσεις με ένα κλικ. Τρέχω κανονικά ADF αλλά όσο κι αν πειραξω τα settings ούτε full screen, ούτε με σωστή ανάλυση μπορώ να τα τρεξω. Θυμάμαι παλιότερα να πρέπει να πειράξω το αρχείο .uarec ή να το αντικαθιστώ με κάποιο άλλο αλλά η μνήμη ασθενής και ό,τι έχω βρει στο δικτυο δεν βοηθάνε. Προσπαθώ να βρω έναν σχετικό οδηγό που κυκλοφορούσε αλλά και αυτό αδύνατο. Βρήκα αυτό εδώ που έχει διασωθεί χωρίς φωτογραφίες: distrita.com/uae-for-morphos-aos/Επίσης και αυτός: translate.google.fr/translate?u=http://obligement.free.fr/articles/integrer_euae_ambient.php&sl=fr&tl=en&hl=fr&ie=UTF-8Για σεταρισμα του Whdloadopener εδώ: morph.zone/modules/news/article_storyid_2420.htmlΥπάρχει κάποιος να υποδειξει κάπου, κάτι που θα βοηθήσει; Εντάξει, ο συνήθης ύποτπος είναι ένας αλλά λέμε τώρα. Κάθε βοήθεια δεκτή. Αν κάνω πρόοδο ή βρω κάτι άλλο ενδιαφέρον, θα το ποσταρω εδω ωστε να λειτουργησει και ως βοήθημα για όποιον άλλο θέλησει να το σεταρει στο μέλλον.
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Mar 26, 2020 10:37:59 GMT 2
Για ενσωμάτωση whdload / e-uae, χθες κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Whdload Opener. Ακολούθησε τις οδηγίες ώστε να έχεις έτοιμα τα αρχεία που χρειάζεται (roms, wb adfs, whdload κτλ) για να τρέξει το script σωστά. Μπορείς επίσης να στήσεις το iGame, σε συνδυασμό με το UAELoad. Για fullscreen, κάνε edit το .rcuae ή το .conf (αναλόγως πως το έχεις σετάρει) και άλλαξε την παράμετρο σε "amiga.screen_type=custom" (βρίσκεται στο τέλος). Αναλόγως τις αναλύσεις που επιλέγεις στο uae θα πρέπει να έχεις φτιάξει και αντίστοιχη screen στα prefs. Για να ενεργοποίησεις το jit στο e-uae θα πρέπει να προσθέσεις στο rc ή conf: # for JIT cpu_compatible=false cpu_cycle_exact=false blitter_cycle_exact=false comp_optimize=yes cachesize=8192 comp_constjump=yes comp_trustbyte=indirect comp_trustword=indirect comp_trustlong=indirect Ένα παράδειγμα σεταρισμένου uae βρίσκεται στη πρώτη σελίδα του thread μου, εδώ (το συγκεκριμένο rc παίζει σε 1280x1024 fullscreen διατηρώντας το aspect ratio αφού έχω 2x19άρες οθόνες 5:4). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την έκδοση uae με το overlay fix (overlay σε παράθυρα αντί μόνο για fullscreen), που βρίσκεται εδώ. Αν θες απλώς να παίζεις παιχνίδια, δεν χρειάζεται να στήσεις 3.5 ή 3.9 με/χωρίς picasso. Βασικά, να το αποφύγεις καθώς η εξομοίωση γίνεται πιο βαριά. Ούτε πλήρες 3.1 χρειάζεται, μόνο ένα setup με κάποια μεμονωμένα αρχεία του 3.1 (αυτή τη δουλειά κάνει το whdload opener). Πλήρες 3.1 χρειάζεσαι για να τρέξεις κάποια ελάχιστα συγκεκριμένα classic προγράμματα που ψάχνουν custom chipsets (π.χ. amos, redpill, brilliance, octamed). Το θέμα έχει αναλυθεί και εδώ. Μπορείς επίσης να τρέχεις τις εξομοιώσεις με δεξί κλικ πάνω στα adf, ρυθμίζοντας αν θα εξομοιώνεις ecs ή aga αναλόγως το adf (ψάξε στο x-adf mime type στα pref του Ambient για να το σετάρεις). Μπορείς να δοκιμάσεις και τα packs μου, με έτοιμα παιχνίδια. Αν και έχουν γίνει για G4 cpu ίσως παίξουν και στους G5. Registration έκανες;
|
|
|
Post by portarinos on Mar 27, 2020 12:34:21 GMT 2
Ευχαριστώ για την απάντηση Στεφανε! Κατατοπιστικός όπως πάντα. Επανερχομαι λοιπόν με τη σειρά μου αν και κανω λίγο hijack στο ίδιο μου το thread 1) Registration φυσικά και έκανα. Γίναμε 2 εν Ελλάδι πλέον; 2) Παραμετροποίησα το look (Ambient/Mui) για να φέρνει σε OS4 έτσι για το χουζούρι. Υπάρχει κάπου το αντίστοιχο backdrop (γαλάζιο φόντο και boing ball) του ΟS4 στο ιντερνετ για κατέβασμα; Όπου και να έψαξα, αφαντο. 3) Εικονίδια προσπαθώ γενικότερα να αλλάξω γιατί αυτά του MorphOS ωραία αλλά όχι τόσο του γουστου μου. Χρησιμοποίησα ενδεικτικά ορισμένα απο τις συλλογές του Mason. Υπάρχουν φυσικά και τα Ken's icons που έχουν ενδιαφέρον αλλά είμαι στο ψάξιμο. Εχουμε κάποια συλλογή με installer ή πρέπει να τα εγκαταστησω ολα χεράτα; 4) Tα links με τις συζητησεις που ανέφερες για το σεταρισμα του E-uae τα εχω ηδη βρει αλλά ή κάτι κάνω λάθος εγώ ή εχουν αλλάξει τα πραγματα. Δεν ξερω, το παλεύω ακόμα. Προσωπικά,απ'όσο είδα σεταρισμένο να τρεχει με .uaerc το έχω αλλά δεν ξερω, εχω κάπως μπερδευτει με το ποιο αρχειο να σεταρω ακόμα. ADF τρεχω κανονικά αν και σε παράθυρο και δεν μ'ενδιαφέρει να τρεξω κατι άλλο σε heavy emulated περιβαλλον 3.9 (για τον σκοπό αυτό υπάρχει και FS-UAE και Amibian 1.5 se Rpi) οπότε μόνο περιστασιακό gaming και η χαρά να τα τρεχεις ολα με seemless emulation. Aπλά εχω ένα θέματα με το Whdloadopener που δεν μπορώ να το στησω με την καμία. Εχω διαβασει απειρες φορες την οποια οδηγια, εχω τα αρχεια στις θεσεις τους, εχω δοκιμασει απειρα πραγματα με διαφορετικα τρυκ αλλά πάντα κρασαρει για καποιο λόγο. Τη μια δεν μπορεί να κατεβασει το Whdload, την άλλη μου πεταει το μηνυμα της φωτογραφιας (αφου εχω το Whdload ήδη κατεβασμενο και τοποθετημενο στον ιδιο φακελο όπου υπάρχει ο installer του Whdloadopener).  Eπίσης το ξερω για UAELpader και igame αλλά ας δω πρώτα πώς δουλεύει το ρημαδι το Whdloadopener και προχωράμε. H αλήθεια είναι ότι εκτός από αυτό το τελευταίο "αγκάθι" του emulation που δεν μπορώ να στησω σωστά, είμαι σούπερ ευχαριστημένος με το MorphOS. 5) Τα game packs σου πού βρίσκονται; Επίσης θέλω info για το στησιμο του SWOS Total pack. Σύντομα θα γραψω μια πιο εκτενή αναφορά στην όλη μου εμπειρία και ίσως φτιάξω κι ένα βιντεάκι.
|
|
|
Post by portarinos on Mar 27, 2020 12:59:05 GMT 2
Μια πρώτη γεύση κι επίσης από πού μπορώ να αλλάξω το κειμενάκι του border από "MorphOS, Ambient screen" σε κάτι άλλο; Attachments:
|
|
amije
Full Member
if we wait until we're ready, we'll be waiting for the rest of our lives
|
Post by amije on Mar 27, 2020 16:03:03 GMT 2
|
|
|
Post by portarinos on Mar 30, 2020 21:56:54 GMT 2
Με τα πολλά προχθές σέταρα το Whdloadopener. Το λάθος ήταν ότι έκανα εγκατάσταση εντός του ήδη υπάρχοντος φακέλου E-UAE και γι'αυτό κράσαρε κατά την εγκατάσταση. Επαιξα λίγο και με άλλες ρυθμίσεις και όλα σούπερ. Η εμπειρία του emulation έτσι είναι όντως smooth. Το μόνο που μένει τώρα να λύσω είναι το πρόβλημα ότι η οθόνη είναι ελαφρώς τραβηγμένη προς τα δεξιά με συνεπεια να έχω ελαφρύ κενό στα αριστερα και να χάνω μέρος του emulated περιβάλλοντος. Παίζει κανένα setting για απόλυτο κεντραρισμα σε full screen;
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Mar 31, 2020 14:55:42 GMT 2
Τι οθόνη έχεις και ποια screenmode έχεις ενεργοποιημένα στο ambient;
Όπως έγραψα και παραπάνω, για τέλεια εξομοίωση χρειάζεσαι και οθόνες με σωστό aspect (π.χ. 5:4 έως 19άρες) και screenmode (έως 1280x1024 με double pixels στο .rc αρχείο παίζει τζάμι σε εμένα).
|
|
|
Post by portarinos on Apr 1, 2020 8:19:14 GMT 2
Oλα σετ. "Φορτωνε" by default λάθος monitors στα 31KHz και δεν το είχα δει. Για'υτό μου έδινε μόνο μέχρι 800x600 resolution με τη Radeon9600p και απλά δεν το είχα προσέξει. Τώρα παίζουν όλα τζαμι και με 640x512 ρύθμιση στο config του E-UAE είναι διαμάντι η εικόνα. Επίσης "πέταξα" ένα VGA switch μέσω του οποίου συνέδεα τον G5 στην οθόνη και είδα το φως μου με απόλυτα crispy γραφικά/χρώματα. Θα επανέλθω σε άλλο thread με εντυπώσεις συγκεντρωμένες. Το λειτουργικό φυσάει και χρειάστηκε ο Covid για να το ανακαλύψω πλήρως. Ευχαριστώ Στεφ για την έμπνευση που μου έδωσες και μέσα από το γνωστό thread σου.
|
|