|
Post by Cool_amigaN on Oct 29, 2019 10:59:22 GMT 2
Μάγκες, μπαίνω κατευθείαν στο θέμα: indivision aga mk2 cr μαζί με fastata, χρησιμοποιώντας αυτούς τους ks riser, έχει δοκιμάσει κανείς σε 1200άρα desktop; Οι riser θεωρώ πως κουμπώνουν μεταξύ fastata και mobo, όπως περιγράφει και η σελίδα του προϊόντος, σωστά; Χωράει να κλείσει το keyboard μετά; Υπάρχει θέμα με τη θερμοκρασία; Τα ks στην 1200άρα είναι socketed ή soldered btw; Υπάρχει τρόπος να μην είναι χύμα μετά η cf μιας που αλλάζει και θέση; Πολλές ερωτήσεις, I know! Υπάρχει ένα site με αντίστοιχο tutorial αλλά φαίνεται κάτω ffs.. Επίσης δεν ενδιαφέρομαι για repopulating της fastata με το pcb του τύπου από eab (ακόμα κι αν είναι διαθέσιμο κάποιο pcb ακόμα). Μην νομίζετε, βλαστημώ τον εαυτό μου που ξαναμπλέκω με classic - και η τσέπη μου με βρίζει ακόμα περισσότερα, αλλά τώρα που η Indy ξαναέγινε διαθέσιμη, θέλω να τελειώσω το συγκεκριμένο project. Επειδή όμως θα φορτωθεί με ΠΟΛΥ software, δεν υπάρχει περίπτωση να την παλέψω με ταχύτητες 1.5MB/s, οπότε ο fastata είναι μονόδρομος.
|
|
|
Post by vulture on Oct 29, 2019 11:48:43 GMT 2
Τα risers μπαίνουν ανάμεσα σε μητρική και fastata, το keyboard χωράει και κουμπώνει, δεν υπάρχει θέμα με θερμοκρασίες, οι roms είναι κουμπωτές στην Α1200 (προσοχή το σήκωμα να γίνεται ταυτόχρονα και από τις δύο πλευρές να μη στραβώνουν pins) και τη CF, εκεί που θα καταλήξεις στο τέλος να την τοποθετήσεις, αφού μπουν όλα τα υπόλοιπα, με λίγη αφρώδη ταινία διπλής όψης ή με λίγη σιλικόνη την στηρίζεις και μένει.
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Oct 29, 2019 12:18:58 GMT 2
Δηλαδή προχωράω αβάδιστα;
|
|
|
Post by kostakis on Oct 29, 2019 16:14:29 GMT 2
Στέφανε, σε ποιο site είναι διαθέσιμη η indivision aga mk2cr;
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Oct 29, 2019 16:28:36 GMT 2
Φίλε δεν θα το πιστέψεις και να σου το πω!
|
|
|
Post by keropi on Oct 29, 2019 20:24:47 GMT 2
|
|
|
Post by vulture on Oct 30, 2019 0:24:13 GMT 2
Ναι, αβάδιστα, αβίαστα και αβαβά!
Λεωνίδα, η scanplus δεν είναι για CRT βασικά; Νομίζω στις LCD είναι hit 'n' miss, κυρίως miss.
|
|
|
Post by kostakis on Oct 30, 2019 8:33:59 GMT 2
Στο manual αναφέρει "use with a CRT monitor". Ας μας πει ο Λεωνίδας αν λειτουργεί και σε LCD.
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Oct 30, 2019 10:33:03 GMT 2
Η scanplus επίσης είναι μόνο scandoubler, δεν έχει flicker fixer ενώ έχει έξοδο αναλογικού σήματος. Η αγορά της indivision είναι η μισή δουλειά πάντως, η άλλη μισή είναι να βρεις ένα monitor που όντως να παίζει σωστά - και να βάλεις ακόμα μία φορά το χέρι στη τσέπη βέβαια  Ρωτώντας πας στην πόλη για το δεύτερο μισό, καθώς την έχω δει να παίζει γτπ και την έχω δει να βγάζει κρυστάλλινη εικόνα χωρίς tearing. Όλα μου τα μηχανήματα είναι είτε σε hdmi (pc) είτε σε dvi (sam/morphos) και ειλικρινά δεν μπορώ να γυρίσω πίσω - όχι απλώς σε 1084s αλλά ούτε καν σε vga lcd 
|
|
|
Post by vulture on Oct 30, 2019 12:59:49 GMT 2
Πάρε ένα LG TV Monitor που να έχει και είσοδο για κάποιο αναλογικό σήμα, π.χ. scart ή, έστω composite. Γιατί; Προφανώς όχι για να συνδέσεις εκεί την Amiga σου. Απλώς ως TV με αναλογικές εισόδους, θα έχει λογικά πιο χαλαρά timings προς τα κάτω για να μπορεί να ανταποκριθεί. Έτσι, θα έχεις μεγαλύτερο συνεργαζόμενο εύρος συχνοτήτων μεταξύ της οθόνης και της Amiga. Επίσης, γιατί LG? Για να πάρεις κάποιο από τα μοντέλα της που έχουν IPS panel και να ευχαριστηθείς χρώμα!
edit: Δυστυχώς βλέπω η LG έχει πάψει να βγάζει μικρότερα μεγέθη (εγώ έχω μια 22'' π.χ.) και πουλάει πια από 32'' και πάνω. Οπότε κάποια άλλη μάρκα ή βλέπεις για μεταχειρισμένα.
|
|
|
Post by keropi on Oct 30, 2019 22:01:18 GMT 2
paides h scanplus an h amiga stelnei pal eikona tote tha bgalei VGA 50hz opos oi klassikoi scandoublers -> opote den paizoun oles oi lcd -> alla tha exei teleio frame lock/sync kai de tha spaei san na exeis bgalei to v-sync opos kanei h mk2 H mk2 apo thn allh mporei na kanei to pal-50hz na deixnei sta 60hz opote bgazei to karaklassiko VGA 60HZ shma pou paizei se oles tis lcd. Alla apoxairetas gia panta to omalo scrolling. Paiznei na kaneis screenmode 100hz omos opote erxetai pali piso to omalo scrolling os epi to pleiston - apla den exeis sync kai spaei pou kai pou sa na paizeis game me vsync-off. To screenmode prepei na to ftiakseis me to xeri kai na peiramatisteis me to akyro programa ths mk2... O allos pou bgazei thn scanplus den exei ora na eksigei giati den paizei pantou, sou leei pare CRT kai sxola  Ego kserete ti sas proteino? Na parete ena OSSC. Tha bgazei HDMI-50hz kai exeis to kefali sou isixo. Tha paizei kai me ola ta ypoloipa retro. Exei ginei pio gamato tora alla oi foto apo to modelo tou 2016 lene polla: eab.abime.net/showthread.php?t=84788 (px tora exei kai 4x kai 5x mode pou den eixe stis foto sto EAB) mporei na thelei ligo psaksimo alla kai to mk2 thelei - isos kai parapano me to mk2 kai den exeis kai support. Exo to mk2, otan eisai sto wb kai to exeis setarei meta apo basana einai super alla meta sta games ktl thelei alla settings, alla screenmodes, de paizei kai to sync... apogohteush to upgrade apo mk1 pou htan sketo vga kai ena karo psemata apo ton jens pou tha to eftiaxne, tha eixe picasso96 support, tha eixe chunky modes kai @@ toumpano.
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Oct 31, 2019 11:08:14 GMT 2
Αν η οθόνη παίζει στα 50hz (ή και παρακάτω) πάλι θα έχει tearing με τον Mk2 ή κάνει force στα 60hz; Διάβασα από τον krashan στο eab πως ακόμα και timing στα 50.0125 βγάζει πρόβλημα με σπάσιμο και είναι προτιμότερο να ανέβεις στα 55 ή στα 60hz. Το ossc το είχα στα υπόψη μου αλλά είναι εξωτερική λύση που δεν με ψήνει τόσο. Σε σχέση με το scart σαν input από την 1200άρα, θα είχε καλύτερη απόδοση με rgb to vga; Προτεινόμενο monitor 5:4 ή 4:3 aspect για osss; Προτεινόμενη οθόνη για το scanplus (lcd/led), ίδιων διαστάσεων;
edit: αν τσιμπήσω οθόνη που κατεβαίνει στα 31.5hz θα είναι καλύτερη η κατάσταση; Ή το mk2 βγάζει μόνο 50/60hz;
|
|
|
Post by keropi on Oct 31, 2019 21:18:08 GMT 2
de ksero gia proteinomenes othones guys sorry... exo OSSC to exo balei kai se LCD 1080p/720p kai se CRT me hdmi->vga deixnei teleia kai sta 2 me kanoniko scalling apla stis 16:9 exeis mpares deksia aristera - basika to rythmizeis opos theleis.
oi mk2 den exoun KATHOLOU frame sync, de pa na exeis akribos to 50.0125254545454545456hz pou bgazei h amiga tha deis tearing periodika. An pas ta hz tou monitor se parapano hz poly apla den tha exeis omalo scrolling ektos an einai 2x 4x (px na kaneis screenmode 100hz pou einai 50hz x2) Exo kanei kai 100hz kai 120hz screenmodes ston mk2 opote os ekei ftanei sigoura.
To OSSC mporei na einai eksoteriko alla man tha paizei me otidipote tou baleis den einai amiga mono... to exeis dipla sto monitor kai anti na syndeeis sto monitor sundeeis se auto. Exei profiles pleon opote ftiaxneis ta settings sou kai kaneis load analoga ti mhxanhma exeis syndesei. Nai tha parei xrono gia setup alla kai o mk2 tha parei den einai plug n play opos oi vga scandoublers...
btw, poso paei o indi tora? 130~140 pou eixe palia?
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Oct 31, 2019 22:12:55 GMT 2
BenQ συμβατή στα 15khz με rbg σε vga καλώδιο ή ossc;
Edit : 150 ευρώ πάει η mk2. Όλες οι λύσεις, ακόμα και του συμβατου lcd monitor με καλό καλώδιο, γύρω σε αυτή την τιμή πάνε...
|
|
|
Post by keropi on Nov 1, 2019 13:06:56 GMT 2
ego tha epairna to ossc pou einai universal - IMHO kerdizei mono kai mono apo auto alla ok an exeis skopo na exeis stimenh mono thn amiga kai tipota allo tote to BenQ den einai asximi idea
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Nov 1, 2019 14:33:32 GMT 2
Έκλεισε σε BenQ  Παρήγγειλα 3 καλώδια rbg-vga gold plate με h/s και c-sync switch από τον τύπο στο bay. Συνολικά πρέπει να ξαναζωντανέψω 3 amigες αλλά ξεκινάω από τη 1200άρα desktop που είναι η ομορφότερη. Από hardware όπως το βλέπω θα πάω σε fast ata, fpu και βλέπουμε. Αυτόν τον μήνα θα στήσω την εικόνα (καλώδιο/monitor).
|
|
|
Post by portarinos on Nov 2, 2019 11:56:23 GMT 2
Ποιό μοντέλο της BenQ Στεφ;
|
|
|
Post by kostakis on Nov 2, 2019 16:42:09 GMT 2
BenQ BL912 BenQ BL702A
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Nov 3, 2019 22:57:29 GMT 2
Έκλεισε σε BenQ  Παρήγγειλα 3 καλώδια rbg-vga gold plate με h/s και c-sync switch από τον τύπο στο bay. Συνολικά πρέπει να ξαναζωντανέψω 3 amigες αλλά ξεκινάω από τη 1200άρα desktop που είναι η ομορφότερη. Από hardware όπως το βλέπω θα πάω σε fast ata, fpu και βλέπουμε. Αυτόν τον μήνα θα στήσω την εικόνα (καλώδιο/monitor). Στέφανε, όλα καλά κι όλα ωραία, αλλά τόσα posts γράφετε και γράφετε και δεν έχει γίνει σαφές το απλούστερο όλων: τι θες να τρέχεις στην 1200άρα σου;
Προσωπικά, αν και πήρα και ο ίδιος ένα BenQ, έχω να πω ότι αν η χρήση δεν είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για gaming, τότε θα έπρεπε να προσανατολιστείς στην αγορά ενός HDTV monitor της σειράς TxxC300 της SAMSUNG (T19C300, T22C300, T26C300) τα οποία, πέραν όλων των άλλων θετικών που έχουν (True HD ανάλυση, ήχος, HDMI, VGA, Component, SCART και RCA είσοδοι + TV), σηκώνουν αναλύσεις SuperHighResLaced (AGA/ECS) με overscan μέχρι και 1300x600 pixels (ναι, σε Amiga) ΧΩΡΙΣ flickering. Έχω και εγώ τέτοια οθόνη και ο Σπύρος, και την θεωρώ καλύτερη λύση από την BenQ αν θες να κάνεις και οτιδήποτε άλλο πλην παιχνιδιών, καθώς η τελευταία ούτε μεγάλες αναλύσεις σηκώνει, αλλά ούτε και interlaced χωρίς flickering...
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Nov 4, 2019 12:31:38 GMT 2
Me blizzard 030@50mhz και 32 ολόκληρα mb ram, το ρωτάς; Το ψωμάκι μας να ξαναβγάλουμε με την  μας θέλουμε..  Αλλά και να εκμοντερνίσουμε αυτό το project με κανένα 3.2 μόλις βγει:  Σιγά μην ανεβάσω Super72 αναλύσεις ρε 'συ σε wb για να χρειάζομαι μεγεθυντικό φακό να διαβάζω τα readmes στο multiview 
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Nov 4, 2019 13:39:28 GMT 2
Me blizzard 030@50mhz και 32 ολόκληρα mb ram, το ρωτάς; Το ψωμάκι μας να ξαναβγάλουμε με την  μας θέλουμε..  Αλλά και να εκμοντερνίσουμε αυτό το project με κανένα 3.2 μόλις βγει:  Σιγά μην ανεβάσω Super72 αναλύσεις ρε 'συ σε wb για να χρειάζομαι μεγεθυντικό φακό να διαβάζω τα readmes στο multiview  Φίλε, ήδη αυτό που ανέβασες πρέπει να είναι 640x480 ή 640x512 laced, που δεν νομίζω ότι το δείχνει σωστά το BenQ χωρίς να χοροπηδάει η οθόνη σα να έχει σεισμό 8 ρίχτερ! Εγώ το λέω και δεσμεύομαι: αν δεν την θες μονάχα για παιχνίδια, με τη λύση BenQ θα τραβάς τα μαλλιά σου...
|
|
|
Post by vulture on Nov 4, 2019 15:05:18 GMT 2
Βάζει dblpal και οκ
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Nov 4, 2019 16:54:31 GMT 2
Θα τρέξει ρε 'σεις το wb σε 640x480 (ή και dblpal), απλώς θα θέλει παιχνίδι με moned . Δούλευε προ εικοσαετίας, θα δουλεύει και τώρα. Απλώς δεν είναι plug n play η φάση. Όμως μόνο που σκέφτομαι ξανά το τέρας της Samba, με πιάνει ένα σφίξιμο στην καλομαθημένη από το morphos ψυχούλα μου  Τέσπα, ας ξεκινήσω με το hw μιας και θέλω να πάρω μερικά από τσιμπράγκαλα όπως fpu, pcjoy2amiga, fast ata, ssd, δίκτυο σε pcmcia και βλέπουμε. edit: πάντως από όλες τις διαθέσιμες λύσεις, έχω την αίσθηση πως το τελειότερο αποτέλεσμα το δίνει η mk2 σε συνεργασία με το BL912 αλλά το συνδυαστικό κόστους τους, ξεπερνάει το budget μου. Χώρια που δεν μπορώ να βρω κάποια BL912 εύκαιρη προς το παρόν.
|
|
|
Post by vulture on Nov 4, 2019 18:57:02 GMT 2
Γιατί να μην είναι plug n play. Σετάρεις το wb σε dblpal (αν χρειαστεί ρίχνεις στην εκκίνηση και το vgaonly) και τα παιχνίδια αλλάζουν μόνα τους ανάλυση και το monitor τα δείχνει κανονικά.
|
|
|
Post by scientist on Nov 4, 2019 18:58:32 GMT 2
Έκλεισε σε BenQ  Παρήγγειλα 3 καλώδια rbg-vga gold plate με h/s και c-sync switch από τον τύπο στο bay. Συνολικά πρέπει να ξαναζωντανέψω 3 amigες αλλά ξεκινάω από τη 1200άρα desktop που είναι η ομορφότερη. Από hardware όπως το βλέπω θα πάω σε fast ata, fpu και βλέπουμε. Αυτόν τον μήνα θα στήσω την εικόνα (καλώδιο/monitor). Στέφανε, όλα καλά κι όλα ωραία, αλλά τόσα posts γράφετε και γράφετε και δεν έχει γίνει σαφές το απλούστερο όλων: τι θες να τρέχεις στην 1200άρα σου;
Προσωπικά, αν και πήρα και ο ίδιος ένα BenQ, έχω να πω ότι αν η χρήση δεν είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για gaming, τότε θα έπρεπε να προσανατολιστείς στην αγορά ενός HDTV monitor της σειράς TxxC300 της SAMSUNG (T19C300, T22C300, T26C300) τα οποία, πέραν όλων των άλλων θετικών που έχουν (True HD ανάλυση, ήχος, HDMI, VGA, Component, SCART και RCA είσοδοι + TV), σηκώνουν αναλύσεις SuperHighResLaced (AGA/ECS) με overscan μέχρι και 1300x600 pixels (ναι, σε Amiga) ΧΩΡΙΣ flickering. Έχω και εγώ τέτοια οθόνη και ο Σπύρος, και την θεωρώ καλύτερη λύση από την BenQ αν θες να κάνεις και οτιδήποτε άλλο πλην παιχνιδιών, καθώς η τελευταία ούτε μεγάλες αναλύσεις σηκώνει, αλλά ούτε και interlaced χωρίς flickering...
Επιβεβαιώνω τον Παναγιώτη. Έχω την T22C300 και η 1200άρα λειτουργεί απροβλημάτιστα. Η αλήθεια είναι δεν την δοκίμασα στα 1300x600, αλλά σε πολλές άλλες μια χαρά. Η ερώτηση που έχω να κάνω εγώ είναι η εξής, στο κοντινό μέλλον προσανατολίζομαι σε αγορά μιας μεγαλύτερης οθόνης / τηλεόρασης η οποία θα καλύπτει και τις gaming ανάγκες μου με το PS4 Pro (λογικά 4K/HDR). Έχει κανείς να προτείνει κάτι που να παίζει αξιοπρεπώς (η Amiga, γιατί ότι άλλο θα παίζει μια χαρά φαντάζομαι);
|
|