tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Jun 9, 2019 22:29:57 GMT 2
Στα πιο ευχάριστα τώρα, όντως το review το έχει αναλάβει ο Βασίλης. Είχαμε πει εξ αρχής να βάλουμε και μια δεύτερη γνώμη, όπως και είχαμε σκεφτεί και το ενδεχόμενο special review (που πιστεύω ότι το αξίζει). Οπότε λέω να το πάμε έτσι, να το γράψει ο Βασίλης, να γράψεις και εσύ ως "δεύτερη γνώμη" χωρίς κανέναν περιορισμό στις λέξεις και για τους δυο σας (εντάξει, δεν νομίζω ότι θα γράψετε 10.000 λέξεις έκαστος!) και να αποφύγουμε να γράψω εγώ και να αρχίσω τα 10άρια! Βέβαια, από την άλλη, τώρα που το σκέφτομαι θα κάνω το review του Neutron, οπότε μπορεί να βάλω 10 σε αυτό! Ωραία, cool. Νομίζω 2ο full review είναι περιττό και θα παίξει μοιραία αρκετή επανάληψη, ένα σύντομο "second opinion" είναι ιδανικό για'μένα. Θα έλεγα γράψε και'σύ κάτι, έτσι για να το κάνουμε πιό "party spicy"
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 10, 2019 9:14:50 GMT 2
Στα πιο ευχάριστα τώρα, όντως το review το έχει αναλάβει ο Βασίλης. Είχαμε πει εξ αρχής να βάλουμε και μια δεύτερη γνώμη, όπως και είχαμε σκεφτεί και το ενδεχόμενο special review (που πιστεύω ότι το αξίζει). Οπότε λέω να το πάμε έτσι, να το γράψει ο Βασίλης, να γράψεις και εσύ ως "δεύτερη γνώμη" χωρίς κανέναν περιορισμό στις λέξεις και για τους δυο σας (εντάξει, δεν νομίζω ότι θα γράψετε 10.000 λέξεις έκαστος!) και να αποφύγουμε να γράψω εγώ και να αρχίσω τα 10άρια! Βέβαια, από την άλλη, τώρα που το σκέφτομαι θα κάνω το review του Neutron, οπότε μπορεί να βάλω 10 σε αυτό! Ωραία, cool. Νομίζω 2ο full review είναι περιττό και θα παίξει μοιραία αρκετή επανάληψη, ένα σύντομο "second opinion" είναι ιδανικό για'μένα. Θα έλεγα γράψε και'σύ κάτι, έτσι για να το κάνουμε πιό "party spicy" Τρεις άνθρωποι για το ίδιο παιχνίδι στην ίδια στήλη; Νομίζω ότι είναι way too much. Μια χαρά φτάνετε εσείς οι δύο. Εμένα μου φτάνει που κυκλοφόρησε αυτό το παιχνίδι και που σας άρεσε και θέλετε να γράψετε γι αυτό. Εγώ θα βολευτώ και με το Neutron. 
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 12, 2019 16:55:19 GMT 2
Να σημειώσω ότι αφού προχώρησα περισσότερο το παιχνίδι (έφτασα στο τέλος του 3ου level προτού επιστρέψω στη ζεστή αγκαλιά του δημιουργού μου) διαπίστωσα ότι από ένα σημείο κι έπειτα ο αριθμός των αντικειμένων στην οθόνη αλλά και η ταχύτητα που scrollάρουν τα πάντα παραπέμπει σε... coin op! Ο κακός χαμός που γίνεται onscreen είναι τέτοιου επιπέδου, που δοκιμάζοντας το παιχνίδι σε 4πύρηνο Intel με WinUAE το Reshoot-R έφτασε σε σημείο που... "κολλούσε" όλη την εξομοίωση (τα fps έπεφταν μάλλον σε μονοψήφιο αριθμό)! Πώς τώρα κατάφερε ο Richard όλα αυτά πετάει στην οθόνη να κινούνται ταυτόχρονα και μάλιστα με την ταχύτητα που το κάνουν σε μια stock A1200, μόνο ο ίδιος το ξέρει... 
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Jun 16, 2019 22:23:43 GMT 2
Μάλλον έχει κάποιο θέμα με την εξομοίωση και τον UAE (σχετική συζήτηση έχει γίνει και στο EAB btw). Εδώ τρέχεις άλλα και άλλα μιά χαρά που χρειάζονται 060 άλλωστε.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 17, 2019 9:49:15 GMT 2
Μάλλον έχει κάποιο θέμα με την εξομοίωση και τον UAE (σχετική συζήτηση έχει γίνει και στο EAB btw). Εδώ τρέχεις άλλα και άλλα μιά χαρά που χρειάζονται 060 άλλωστε. Όχι, δεν κατάλαβες, ίσως και εγώ να μην το έγραψα σωστά: το παιχνίδι παίζει ΤΕΛΕΙΑ (hint: χρησιμοποιώ πάντα προ-Toni Willen WinUAE), απλά, σε κάμια σημεία, ή πηδάει κάποια frames - παρόλο που του έχω ρυθμίσει σαφώς να μη το κάνει - ή, λόγω του απερίγραπτου χαμού από ταχέως κινούμενα αντικείμενα χάνουν κάποια frames τα μάτια μου!
Γενικώς δεν έχω το παραμικρό παράπονο από το παιχνίδι, πέραν του ότι δεν αποθηκεύει locally τα high scores (γιατί; ).
Όσο για το WinUAE θεωρώ ότι γενικώς "τα σπάει" αλλά αυτός ο Toni Willen είναι πολύ ιδιότροπος άνθρωπος βρε παιδάκι μου...
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Jun 17, 2019 22:39:32 GMT 2
Μήπως αναφέρεσαι στο bullet flicker? Σε οθόνες με πολλές σφαίρες όντως παίζει flicker (επιβεβαιωμένο στην 1200 μου). Frame skip δεν έχω παρατηρήσει αλλά δεν αποκλείεται. ...για ένα λεπτό όμως...όταν λες "προ-Toni Willen" εννοείς πως δεν χρησιμοποιείς τις τελευταίες εκδόσεις του UAE? Μμμμ, that explains it... UPDATE man!
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 18, 2019 14:36:06 GMT 2
Μήπως αναφέρεσαι στο bullet flicker? Σε οθόνες με πολλές σφαίρες όντως παίζει flicker (επιβεβαιωμένο στην 1200 μου). Frame skip δεν έχω παρατηρήσει αλλά δεν αποκλείεται. ...για ένα λεπτό όμως...όταν λες "προ-Toni Willen" εννοείς πως δεν χρησιμοποιείς τις τελευταίες εκδόσεις του UAE? Μμμμ, that explains it... UPDATE man! Μην γίνεσαι Toni, βρε Γιάννη. Και πριν από 10 χρόνια μια χαρά Amiga emulation είχαμε. Απλά δεν χρειαζόταν ο τελευταίος Ryzen για να εξομοιώσεις την 500άρα!
|
|
|
Post by vulture on Jun 18, 2019 16:00:51 GMT 2
Καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά για παιχνίδια με τόσα tricks ταυτόχρονα, είναι πιθανό να χρειάζεσαι πρόσφατη έκδοση για σωστή εξομοίωση.
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Jun 19, 2019 0:04:39 GMT 2
Έχει δίκιο ο Vulture, besides στο λέω από πείρας, δεν γίνεται update ο win-UAE για πλάκα ή άσκοπα τόσα χρόνια. Δες τα χάλια του emulation σε ppc ή του fs-uae για παράδειγμα. Εδώ που κάνουμε development και testing σε αληθινά μηχανήματα ΚΑΙ UAE απλά δεν φαντάζεσαι πόσα θέματα έχουμε βρεί σε παλιότερες εκδόσεις...
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 19, 2019 12:38:20 GMT 2
tsak & vulture: OK, when you're right, you 're right. Έβαλα την τελευταία έκδοση και όλα είναι super. Παραδόξως τρέχει καλά και σε low spec συστηματάκι 4πύρηνο με 12MB cache και 8GB RAM (σαφής η ειρωνία προς τον Toni νομίζω...).
Δυστυχώς ακόμα δεν έχω βρει τρόπο να περάσω το κωλόψαρο στο τέλος του 3ου level. Πού θα μου πάει, όμως...
|
|
|
Post by vulture on Jun 19, 2019 12:41:29 GMT 2
Πλάκα κάνεις....ακόμα;
|
|