|
Post by paranoicb on Jun 5, 2019 16:05:23 GMT 2
οχι. κανει guru μετα την φωτο.
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Jun 5, 2019 18:13:15 GMT 2
Λοιπόν ναι, έχεις δίκιο, αυτό με τον ενθουσιασμό θα σου το δώσω, είναι γεγονός. Υπάρχουν κάποια στοιχεία σε κάποια παιχνίδια που με ενθουσιάζουν. Αυτό κάνει όμως μη αντικειμενική την κριτική μου; Δεν μπορώ να σου απαντήσω με βεβαιότητα (πέραν του ότι κάθε κριτική είναι υποκειμενική, τελικά). Όλοι κατηγορείτε το Reshoot (το πρώτο) για την απλότητά του, για τα γραφικά που θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, για τη μικρή διάρκεια κλπ αλλά είναι μήπως αντικειμενικό το ότι όλοι το συνέκριναν με τα μεγάλα shooters του παρελθόντος γιατί ακριβώς περίμεναν κάτι σαν κι αυτά και ξενέρωσαν που αυτό τελικά δεν ίσχυε; Γιατί, ας πούμε, το Reshoot να πρέπει να κριθεί με τα μέτρα και τα σταθμά του Disposable Hero (τυχαίο παράδειγμα) και να μην συμβαίνει το αντίθετο; Η απάντηση είναι απλή, γιατί το Disposable Hero είχε την τύχη να κυκλοφορήσει πρώτο και να καθορίσει αυτό τον τρόπο και τα μέτρα σύγκρισης. Συν του ότι, όπως και να το κάνουμε, είναι και παιχνιδάρα (γι' αυτό δεν το παίζει ο Στέφανος, LOL). Με βάση τα παραπάνω, θεωρώ, όπως και το έχουμε συζητήσει δεκάδες φορές face to face, ότι το Reshoot κρίθηκε άδικα, πόσο μάλλον από τη στιγμή που όταν κυκλοφόρησε αποτέλεσε τη μοναδική όαση στην gaming ερημιά της Amiga της τελευταίας 15ετίας. Και με αυτό ως δεδομένο νιώθω ότι θα έπρεπε να κριθεί με πολύ περισσότερη επιείκεια αλλά και να σταματήσουν οι συγκρίσεις με R-Type, SWIV, Apidya (μπλιαχ!) και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο: το Reshoot δεν επιθυμούσε να γίνει κλώνος κανενός από αυτά και είναι φανερό από την πρώτη του οθόνη. Επίσης, η όλη αισθητική του αναδίδει μια ασυνήθιστη στις retro πλατφόρμες φρεσκάδα, που προσωπικά, ναι, με ενθουσίασε. Με βάση αυτά, δεν θα μπορούσα ποτέ να το χαρακτηρίσω ως παιχνίδι του 6/10. Το Reshoot R από την άλλη, συμφωνούμε όλοι (πλην Στέφανου) ότι είναι παιχνιδάρα. Να ψάχνουμε τώρα να βρούμε αρνητικά; Ακόμα και στο... Tetris θα βρεις αν αυτό θέλεις να κάνεις. Κατ' εμέ πολύ περισσότερο νόημα έχει μια καλόπιστη και εποικοδομητική κριτική - γιατί όχι και ενθουσιώδης; - από τη στιγμή που έχουμε την τύχη ένας ταλαντούχος δημιουργός αντί να μας στείλει όλους στο διάολο με την κριτική και τα μπινελίκια που έφαγε να προσπαθήσει να φιλτράρει την ουσία και να φτιάξει τελικά κάτι που πλησίαζε πολύ σε αυτό που μέσες-άκρες του ζητήθηκε. Εγώ λέω λοιπόν, σε τέτοιες περιπτώσεις, κι επειδή δεν έχουμε να κάνουμε με NBA 2K και Call of Duty αλλά με ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε 500-1000 "πειραγμένους" να μοιράζουμε τα δεκάρια απλόχερα αντί να το παίζουμε αγάμητες, στρυφνές πεθερές! Και κάτι τελευταίο για τον ενθουσιασμό του συγγραφέα του που μπορεί να αποπνέει ένα κείμενο: θεωρώ ότι αν αυτός είναι γνήσιος και όχι προσποιητός θα σε κάνει να σηκωθείς από την καρέκλα σου, να συνδέσεις το μηχάνημά σου, να κατεβάσεις το παιχνίδι, να το παίξεις, και να του δώσεις και μια δεύτερη ευκαιρία αν η πρώτη σου εντύπωση δεν είναι θετική. It makes the gaming world go round, πώς να το πούμε; Εμένα αυτό με φτιάχνει στα κείμενα που διαβάζω και τυχαίνει - κάποιες φορές - να μου βγαίνει κι εμένα. Το θεωρώ θετικό, όπως και εσύ, αντιλαμβάνομαι. Μακάρι να μπορούσα να εισπράξω θετική ενέργεια και γνήσιο ενθουσιασμό από την πλειοψηφία των κειμένων που πέφτουν μπροστά μου αντί για την αίσθηση καταναγκαστικής διεκπεραίωσης (don't get me wrong, αναφέρομαι σε άρθρα που διαβάζω γενικότερα, σε websites, περιοδικά και εφημερίδες και ανεξαρτήτως θεματολογίας). Μια χαρά τα λες βασικά. Δεν θα διαφωνήσω για την επιείκια. Όμως θα σου έδινα περισσότερο δίκιο αν έκανες το ίδιο σε όλους (ανεξαιρέτως) τους τίτλους. Γιατί όχι δλδ 9άκι και στο Tanks Furry? Μια χαρά παιχνιδάκι και αυτό μετά από 15 χρόνια, ολοκληρωμένο και με προσοχή στη λεπτομέρεια. Αλλά δεν σε ενθουσίασε αυτό καθόλου, σωστά? Και φυσικά το πρόβλημα είναι πως κάπως έτσι αδικούμε τίτλους που πραγματικά και αντικειμενικά αξίζουν υψηλό σκορ. Οπότε νομίζω είναι αναγκαία λίγη ισορροπία εδώ. Από την άλλη επιμένεις να λές πως το Reshoot αδικήθηκε και με τσιγκλάς Έχω ετοιμάσει αναλυτικότατη απάντηση στην οποία εξηγώ πως το Reshoot αποτυγχάνει σε αυτά που επιχειρεί να κάνει, πέρα από συγκρίσεις με άλλα shooters. Όμως είναι εξαιρετικά σκληρή κριτική. Δίκαιη μεν (και απόλυτα εμπεριστατωμένη), όμως σκληρή, non the less. Αποφάσισα να μην την ποστάρω εδώ (για να μην θεωρηθεί δηλαδή πως απλά γκρινιάζω) και από respect στον συνάδελφο (τον οποίο πάραυτα υποστηρίζω και ειλικρινά του αναγνωρίζω την προσπάθεια). Έχει φυσικά τρομερό ενδιαφέρον για'μενα η όλη συζήτηση περί game design (όπως καταλαβαίνεις) οπότε αν με τσιγκλήσεις κι άλλο παίζει να ενδώσω
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 5, 2019 22:24:29 GMT 2
Όχι βρε, δεν σε τσιγκλάω - τι, να πρέπει μετά να σου απαντάω κι εγώ νέα σεντόνια; Εδώ και 5 posts έχω γράψει ότι αρκετά μίλησα για το θέμα και ότι δεν θα έχω να προσθέσω κάτι καινούριο, οπότε... Πάντως ειλικρινά αναρωτιέμαι, αν κάποιος μπει στη διαδικασία να εξετάζει τόσο εξονυχιστικά το κάθε παιχνίδι ψάχνοντας να βρει ψεγάδι από δω κι από κει, πώς θα βαθμολογούσε ας πούμε το Kick Off όταν πρωτοκυκλοφόρησε στον ST. Με 6 1/2; Και πολλά λέω. Άσχετα που το παιχνιδάκι ήταν καθαρό 10... Για το Tanks Furry δεν τσιμπάω, όχι, δεν θα γράψω λέξη. Μην ξεχνάς πάντως ότι το review του συγκεκριμένου το είχε κάνει ο Στέφανος, όχι εγώ! 
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Jun 6, 2019 6:37:43 GMT 2
Όχι βρε, δεν σε τσιγκλάω - τι, να πρέπει μετά να σου απαντάω κι εγώ νέα σεντόνια; Χε, χε, lol Πάντως ειλικρινά αναρωτιέμαι, αν κάποιος μπει στη διαδικασία να εξετάζει τόσο εξονυχιστικά το κάθε παιχνίδι ψάχνοντας να βρει ψεγάδι από δω κι από κει, πώς θα βαθμολογούσε ας πούμε το Kick Off όταν πρωτοκυκλοφόρησε στον ST. Με 6 1/2; Και πολλά λέω. Άσχετα που το παιχνιδάκι ήταν καθαρό 10... Η σωστή ανάλυση λειτουργεί και ανάποδα φυσικά (όχι μόνο για τα ψεγάδια). Όσο για το Kick off για ST δέν φέρω άποψη. Το δοκιμάζω αν ψήνεσαι για 10σέλιδο σεντονάτο backlash. PS: btw fresh news! μόλις τσέκαρα ένα νέο bullet hell shooter που ετοιμάζεται για a1200!
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 6, 2019 14:37:23 GMT 2
btw fresh news! μόλις τσέκαρα ένα νέο bullet hell shooter που ετοιμάζεται για a1200! Ελπίζω να μην εννοείς αυτό: βρίσκεται σε τόσο πρώιμο στάδιο που δεν δίνει πραγματικά κανένα στοιχείο για το πώς και που θα καταλήξει (πέραν του ότι φέρνει λιγάκι σε Battle Squadron). Όσο για το Reshoot-R, χθες το βράδυ για πρώτη φορά έβγαλα το 2ο level (μη γελάς Βασίλη). Με το που έφαγα τη "γουρούνα" η οθόνη της 1200άρας γέμισε arifacts, μετά έγινε κόκκινη και μετά απλά το μηχάνημα κόλλησε. Ctrl+A+A και, τι άλλο, guru meditation! Α, ρε αθάνατη πλατφόρμα που όσοι σε λάτρεψαν με κάθε τους ανάσα έβγαζαν χολή στα PCs... 
|
|
|
Post by vulture on Jun 6, 2019 19:03:53 GMT 2
Τι setup έχεις ακριβώς Πάνο;
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Jun 6, 2019 19:10:32 GMT 2
Dony ναί, αυτό λέω. Από το fb της ομάδας: We're currently developing *Hyperborea*, the world's first real Danmaku bullet-hell shmup for classic stock Amiga 1200 computers and compatibles. Pure handcrafted assembler, finest pixel-art, 2p simultan mode, the highest bullet count on such a machine ever, at 50Hz. And we're talking about many tons of real fat bullets, not some hands full of flickering 4x4 pixel blobs Πολύ πρώιμο στάδιο όντως αλλά ήδη φαίνεται αρκετά εντυπωσιακή δουλειά. Trust papa-Tsak  Τα ίδια σου έλεγα και για αμφότερα τα Reshoot και δεν με πίστευες...
|
|
|
Post by paranoicb on Jun 6, 2019 22:19:34 GMT 2
Dony ναί, αυτό λέω. Από το fb της ομάδας: We're currently developing *Hyperborea*, the world's first real Danmaku bullet-hell shmup for classic stock Amiga 1200 computers and compatibles. Pure handcrafted assembler, finest pixel-art, 2p simultan mode, the highest bullet count on such a machine ever, at 50Hz. And we're talking about many tons of real fat bullets, not some hands full of flickering 4x4 pixel blobs Πολύ πρώιμο στάδιο όντως αλλά ήδη φαίνεται αρκετά εντυπωσιακή δουλειά. Trust papa-Tsak  Τα ίδια σου έλεγα και για αμφότερα τα Reshoot και δεν με πίστευες...
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 7, 2019 8:10:13 GMT 2
Τι setup έχεις ακριβώς Πάνο; Τίποτα το ιδιαίτερο, Α1200 με CF 2GB για σκληρό, ROMs 3.0 με OS 3.1 και μια expansion 8MB fast RAM από τον Mike. Γενικώς το μηχάνημα ήταν και είναι σταθερότατο, θεωρώ ότι αυτή τη φορά ευθυγραμμίστηκαν όλοι οι πλανήτες και crashαρε. Απλά ήταν λάθος ώρα και στιγμή!
tsak: να δούμε ρε φίλε, μακάρι, απλά φαίνεται να θέλει πολλή δουλειά ακόμα για να δούμε κάτι playable. Θα το περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες, εννοείται.
|
|
|
Post by vulture on Jun 7, 2019 10:54:38 GMT 2
Κάνε και χωρίς startup δοκιμή αν σου το ξανακάνει.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 7, 2019 17:04:03 GMT 2
Το t-zero παίζει σε 020, απλώς ήθελε cd-rom (για την cdda μουσική). Με ένα αξιοπρεπές hd rip πάντως το παιχνίδι παίζεται κανονικά (χωρίς τη μουσική). Λοιπόν, αυθάδη νεαρέ μου το έψαξα - γιατί θυμόμουν τα αντίθετα απ' όσα υποστηρίζεις για το απαιτούμενο setup για το T-Zero - και ιδού (από το Hall of Light): Αν δεν με πιστεύεις δες και μόνος σου. Νομίζω ότι ορισμένοι - όχι ο tsak, φυσικά - επειδή έχουν χρόνια να ασχοληθούν πραγματικά με classic συστήματα, έχουν λίγο blurιασμένες εντυπώσεις και αναμνήσεις, γι' αυτό και δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν το πόσο καλό είναι το Reshoot R. Και δεν αναφέρομαι μονάχα στον Στέφανο, έτυχε να ακούσω και από άλλους πράγματα του στυλ "ε ναι, τα κάνει μωρέ αυτά η Amiga, σιγά" και μετά διαπίστωσα ότι είχαν στο μυαλό τους setups από πουσαρισμένες... τετραχίλιαρες! 
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Jun 7, 2019 22:33:58 GMT 2
|
|
|
Post by vulture on Jun 7, 2019 22:44:59 GMT 2
tsak ε, αλίμονο....να μη σφαχτούμε πάλι για το τίποτα; dony Βασικά το Τ0 παίζει και σε 020 αν έχεις 8άρα μνήμη απ' όσο μπορώ να θυμηθώ. Και θέλει και σχεδόν όλη την chip ram που έχεις διαθέσιμη. Επίσης, ακόμα και αν βάλεις όλα τα εφέ στο τέρμα, δε θυμάμαι να έχανες σε καρέ/ταχύτητα. Και , σε κάθε περίπτωση, το ReshootR -ασχέτως requirements- είναι απείρως πιο εντυπωσιακό , αλλά και playable παιχνίδι.
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Jun 7, 2019 23:07:40 GMT 2
tsak ε, αλίμονο....να μη σφαχτούμε πάλι για το τίποτα; Ρε τι λένε τα άτομα... θα τρελαθούμε δηλαδή... Άκου τι έγραψε ο άλλος μετά από'σένα
|
|
|
Post by vulture on Jun 8, 2019 3:15:18 GMT 2
έλεος δηλαδή....
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 8, 2019 10:46:04 GMT 2
Εντάξει, μπορεί κι ο Richard να το τραβάει, αλλά αν εστιάσουμε στο πολύ απλό και πολύ σαφές "Having said that, I would have appreciated musashi9 and Alpha One getting in contact with me prior to messing with my code, even it was only as a symbol of respect. We could have discussed the side effects of a trained version and why it could spoil the fun for a lot of people - this way, the trainer (if they so desperately need to code one) would have blocked access to the highscore table from day one" νομίζω ότι δίνει άπειρο έδαφος για συνεννόηση. ΑΝ το επιθυμεί κι άλλος, βέβαια...
Από την άλλη, τοποθετήσεις του τύπου "I know you don't care, but you just lost a sale of your game: mine. And of anything in the future you make" (Pugsy) εμένα προσωπικά μου προκαλούν αναγούλα γιατί τις έχω φάει τόσα χρόνια στη μάπα στην χώρα μας, όπου ο καθένας πιστεύει ότι τα καλά πράγματα/προϊόντα/events είναι προϊόντα παρθενογένεσης και είναι καθήκον μας ( ; ) να τα μποϊκοτάρουμε για ψύλλου πήδημα ή απλώς επειδή κάποιος έτσι μας είπε να κάνουμε. Εις το διηνεκές, μάλιστα! Προφανώς και δεν είμαι κατά των trainers - ούτε και του συγκεκριμένου - αλλά πιστεύω ότι ένα community όπως είναι αυτό της Amiga εν έτει 2019 μπορεί να επιζήσει χωρίς trainers. Χωρίς ποιοτικές παραγωγές δεν μπορεί.
|
|
|
Post by vulture on Jun 8, 2019 10:54:26 GMT 2
Ναι, μα το θέμα είναι ότι κατάντησε σαπουνόπερα και από τις δύο πλευρές το ζήτημα, με τελείως ασήμαντη αφορμή.
|
|
|
Reshoot-R
Jun 8, 2019 11:03:02 GMT 2
via mobile
Post by Cool_amigaN on Jun 8, 2019 11:03:02 GMT 2
Το tzero παίζει σε 020 ρε συ, οι πληροφοριες του hol είναι λάθος. Όχι στοκ 020 aga αλλά με λίγη μνήμη παραπάνω. Δεν ξέρω πως διορθώνονται στη σελίδα, οπότε αν κάποιος μπορεί, ας τους ενημερώσει.
|
|
|
Post by vulture on Jun 8, 2019 13:01:17 GMT 2
Βασικά, τα επίσημα requirements είναι όντως για 030, το γράφει και φόρα-παρτίδα επάνω στο κουτί του. Απλώς, δεν ισχύει, παίζει και σε 020, αυτό θυμάμαι κι εγώ.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 8, 2019 17:28:50 GMT 2
Βασικά, τα επίσημα requirements είναι όντως για 030, το γράφει και φόρα-παρτίδα επάνω στο κουτί του. Απλώς, δεν ισχύει, παίζει και σε 020, αυτό θυμάμαι κι εγώ. Βασίλη, εγώ αυτά είχα διαβάσει κάποτε, αυτά ήξερα μια ζωή, και σε 030 το είχα τρέξει. Θα μπορούσα να το δοκιμάσω στο δικό μου setup που είναι ακριβώς 68020 με 8ΜΒ fast, αλλά βαριέμαι να μπω στη διαδικασία να το μεταφέρω μόνο και μόνο για να αποδείξω ότι εγώ και η Clickboom έχουμε άδικο!
|
|
|
Post by vulture on Jun 8, 2019 17:31:16 GMT 2
Ναι ρε παιδί μου, απλώς αυτό θυμάμαι και το αναφέρω.
edit: Επιβεβαιώνω ότι παίζει με 020, αφού το είχα πρόχειρο σε hdf και το έτρεξα στο winuae με 68EC020 + 8MB RAM
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Jun 8, 2019 21:55:13 GMT 2
Εντάξει, μπορεί κι ο Richard να το τραβάει, αλλά αν εστιάσουμε στο πολύ απλό και πολύ σαφές " Having said that, I would have appreciated musashi9 and Alpha One getting in contact with me prior to messing with my code, even it was only as a symbol of respect. We could have discussed the side effects of a trained version and why it could spoil the fun for a lot of people - this way, the trainer (if they so desperately need to code one) would have blocked access to the highscore table from day one" νομίζω ότι δίνει άπειρο έδαφος για συνεννόηση. ΑΝ το επιθυμεί κι άλλος, βέβαια... Από την άλλη, τοποθετήσεις του τύπου " I know you don't care, but you just lost a sale of your game: mine. And of anything in the future you make" (Pugsy) εμένα προσωπικά μου προκαλούν αναγούλα γιατί τις έχω φάει τόσα χρόνια στη μάπα στην χώρα μας, όπου ο καθένας πιστεύει ότι τα καλά πράγματα/προϊόντα/events είναι προϊόντα παρθενογένεσης και είναι καθήκον μας ( ; ) να τα μποϊκοτάρουμε για ψύλλου πήδημα ή απλώς επειδή κάποιος έτσι μας είπε να κάνουμε. Εις το διηνεκές, μάλιστα! Προφανώς και δεν είμαι κατά των trainers - ούτε και του συγκεκριμένου - αλλά πιστεύω ότι ένα community όπως είναι αυτό της Amiga εν έτει 2019 μπορεί να επιζήσει χωρίς trainers. Χωρίς ποιοτικές παραγωγές δεν μπορεί. Εγώ πάλι νομίζω πως πέρα από το πρόβλημα με το online leaderboard (στο οποίο ο Richard έχει σίγουρα τα δίκια του), στα υπόλοιπα που αναφέρει περί δικηγόρων, "νομιμότητας" και απαραίτητης άδειας για να πειράξει κάποιος τον κωδικά του, κάπου το χάνει (δεν ξέρω, έχουν ένα κάποιο θεματάκι οι Γερμανοί με την νομιμοφροσύνη, έχω δεί την ίδια επιμονή και επιχειρηματολογία ξανά και ξανά με πολλούς άλλους, βλ. Jens π.χ.). Να υπενθυμίσω εδώ πως τα ίδια έλεγε και για το trainer του πρώτου Reshoot (στο οποίο απουσίαζε το online functionality). Imho, πέρα από το γεγονός πως οποιοδήποτε trainer ΔΕΝ αλλοιώνει αντικιμενικά τον κώδικά του παιχνιδιού, πέρα από το οτί παγκοσμίως το modding (γενικότερα) αποτελεί πάγια και καλοδεχούμενη user/consumer/community friendly πρακτική, πέρα από το οτί trainers και intros σαν και αυτό αποτελούν δωρεάν διαφήμηση για το παιχνίδι και τους δημιουργούς του και πέρα από το ότι ηθικά και νομικά δεν έχουν χώρο αυτού του είδους οι αντιπαραθέσεις, οι αντεγκλήσεις, οι νουθεσίες και οι απειλές (πόσο μάλλον στη μικρή σκηνή και κοινότητά μας και τη στιγμή που η όλη φάση δεν έγινε εν κρυπτώ αλλά ποσταρίστηκε στο thread του δημιουργού), τα intros, τα trainers (ακόμα και τα cracktros) αποτελούν -ιδιαίτερα για την κοινότητά μας- ιστορικό και celebrated κομμάτι της (με αναφορές στην demo σκηνή). Άλλωστε η Flashtro αποτελεί μια από τις λίγες ακόμα ενεργές ομάδες και έχει προσφέρει αρκετό έργο χρόνια τώρα (με τον τρόπο τους φυσικά). Συμφωνώ απολύτως πως και οι άλλοι το παρατράβηξαν (πραγματικά ακούστηκαν ακυρότατα υποτιμητικά σχόλια, π.χ. για την τιμή και την "αξία" του παιχνιδιού ή για το γεγονός πως είναι commercial) τα οποία σε καμία περίπτωση δεν συμμερίζομαι. Πέρα από αυτό, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο της αντίδρασης και της παρατεταμένης αντιδικίας (τη στιγμή μάλλιστα που μέλη της Flashtro παραδέχτηκαν το ατόπημα με το leaderboard και το διόρθωσαν). Προσωπικά γουστάρω τρελά και ενθουσιάστηκα (και ο Alex και ο Erik) όταν κυκλοφόρησαν trainers για τα παιχνίδια μας. Τι να σου πω, είναι ακόμα ένας "τίτλος τιμής" για 'μας, που μας φέρνει πιο κοντά στους συντελεστές, την κοινότητα και την παράδοση της σκηνής... Με αυτά και αυτά να προσθέσω πως με το τελευταίο του σχόλιο το σώζει κάπως ο Richard: "You are right. This thread goes way too far by now and divides rather than unites. Discussion is blown up so much that, under a hive of misunderstandings, complains and accusations, the main message obviously got burried. Which is: 'But is it so difficult to ask the person who coded the game for permission? We are such a small scene'
Exactly. Communicate. Work together! That´s how projects like RESHOOT R come alive - by great guys pulling in the same direction." Εκτός του κομματιού της αδειας (που δεν έχει προηγούμενο ούτε αρνητικό αντίκτυπο, οπότε γιατί να αποτελεί προυπόθεση?) στέκομαι 100% σύμφωνος με το γενικότερο μήνυμά του εδώ. ------------- Anyhow, αφήνοντας τα παραπάνω λυπηρά κατά μέρους, να πώς πως τερμάτισα και εγώ το ReshootR τις τελευταίες μέρες Μπορώ λοιπόν officially να επιβεβαιώσω πως μιλάμε όντως για ένα από τα καλύτερα shooters συνολικά για την πλατφόρμα (OCS και AGA)! Απλά Φ-Α-Ν-Τ-Α-Σ-Τ-Ι-Κ-Η δουλειά και το gameplay του τα σπάει! Ρε 'σείς, τελικά ποιός ανέλαβε το review του παιχνιδιού στο περιοδικό? Υποθέτω ο Dony? Τι θα λέγατε να προσθέταμε κάνα δύο παραγραφάκια με μια δεύτερη ή τρίτη γνώμη?
|
|
|
Post by vulture on Jun 8, 2019 22:26:01 GMT 2
Βασικά εγώ. Φυσικά, καλοδεχούμενες οι δεύτερες και τρίτες γνώμες για όποιον θέλει να γράψει.
Άσχετο, επειδή όπως είπα είχα εύκαιρο το Τ0 σε εξομοίωση, οι πραγματικές απαιτήσεις είναι 1,75ΜΒ chip και 2ΜΒ fast. Αλλά! Τα 2ΜΒ fast τα θέλει ακέραια! Ούτε byte να μη λείπει. Οπότε πρακτικά, θέλει 4ΜΒ fast.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 9, 2019 19:06:50 GMT 2
Εντάξει, μπορεί κι ο Richard να το τραβάει, αλλά αν εστιάσουμε στο πολύ απλό και πολύ σαφές " Having said that, I would have appreciated musashi9 and Alpha One getting in contact with me prior to messing with my code, even it was only as a symbol of respect. We could have discussed the side effects of a trained version and why it could spoil the fun for a lot of people - this way, the trainer (if they so desperately need to code one) would have blocked access to the highscore table from day one" νομίζω ότι δίνει άπειρο έδαφος για συνεννόηση. ΑΝ το επιθυμεί κι άλλος, βέβαια... Από την άλλη, τοποθετήσεις του τύπου " I know you don't care, but you just lost a sale of your game: mine. And of anything in the future you make" (Pugsy) εμένα προσωπικά μου προκαλούν αναγούλα γιατί τις έχω φάει τόσα χρόνια στη μάπα στην χώρα μας, όπου ο καθένας πιστεύει ότι τα καλά πράγματα/προϊόντα/events είναι προϊόντα παρθενογένεσης και είναι καθήκον μας ( ; ) να τα μποϊκοτάρουμε για ψύλλου πήδημα ή απλώς επειδή κάποιος έτσι μας είπε να κάνουμε. Εις το διηνεκές, μάλιστα! Προφανώς και δεν είμαι κατά των trainers - ούτε και του συγκεκριμένου - αλλά πιστεύω ότι ένα community όπως είναι αυτό της Amiga εν έτει 2019 μπορεί να επιζήσει χωρίς trainers. Χωρίς ποιοτικές παραγωγές δεν μπορεί. Εγώ πάλι νομίζω πως πέρα από το πρόβλημα με το online leaderboard (στο οποίο ο Richard έχει σίγουρα τα δίκια του), στα υπόλοιπα που αναφέρει περί δικηγόρων, "νομιμότητας" και απαραίτητης άδειας για να πειράξει κάποιος τον κωδικά του, κάπου το χάνει (δεν ξέρω, έχουν ένα κάποιο θεματάκι οι Γερμανοί με την νομιμοφροσύνη, έχω δεί την ίδια επιμονή και επιχειρηματολογία ξανά και ξανά με πολλούς άλλους, βλ. Jens π.χ.). Να υπενθυμίσω εδώ πως τα ίδια έλεγε και για το trainer του πρώτου Reshoot (στο οποίο απουσίαζε το online functionality). Imho, πέρα από το γεγονός πως οποιοδήποτε trainer ΔΕΝ αλλοιώνει αντικιμενικά τον κώδικά του παιχνιδιού, πέρα από το οτί παγκοσμίως το modding (γενικότερα) αποτελεί πάγια και καλοδεχούμενη user/consumer/community friendly πρακτική, πέρα από το οτί trainers και intros σαν και αυτό αποτελούν δωρεάν διαφήμηση για το παιχνίδι και τους δημιουργούς του και πέρα από το ότι ηθικά και νομικά δεν έχουν χώρο αυτού του είδους οι αντιπαραθέσεις, οι αντεγκλήσεις, οι νουθεσίες και οι απειλές (πόσο μάλλον στη μικρή σκηνή και κοινότητά μας και τη στιγμή που η όλη φάση δεν έγινε εν κρυπτώ αλλά ποσταρίστηκε στο thread του δημιουργού), τα intros, τα trainers (ακόμα και τα cracktros) αποτελούν -ιδιαίτερα για την κοινότητά μας- ιστορικό και celebrated κομμάτι της (με αναφορές στην demo σκηνή). Άλλωστε η Flashtro αποτελεί μια από τις λίγες ακόμα ενεργές ομάδες και έχει προσφέρει αρκετό έργο χρόνια τώρα (με τον τρόπο τους φυσικά). Συμφωνώ απολύτως πως και οι άλλοι το παρατράβηξαν (πραγματικά ακούστηκαν ακυρότατα υποτιμητικά σχόλια, π.χ. για την τιμή και την "αξία" του παιχνιδιού ή για το γεγονός πως είναι commercial) τα οποία σε καμία περίπτωση δεν συμμερίζομαι. Πέρα από αυτό, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο της αντίδρασης και της παρατεταμένης αντιδικίας (τη στιγμή μάλλιστα που μέλη της Flashtro παραδέχτηκαν το ατόπημα με το leaderboard και το διόρθωσαν). Προσωπικά γουστάρω τρελά και ενθουσιάστηκα (και ο Alex και ο Erik) όταν κυκλοφόρησαν trainers για τα παιχνίδια μας. Τι να σου πω, είναι ακόμα ένας "τίτλος τιμής" για 'μας, που μας φέρνει πιο κοντά στους συντελεστές, την κοινότητα και την παράδοση της σκηνής... Με αυτά και αυτά να προσθέσω πως με το τελευταίο του σχόλιο το σώζει κάπως ο Richard: "You are right. This thread goes way too far by now and divides rather than unites. Discussion is blown up so much that, under a hive of misunderstandings, complains and accusations, the main message obviously got burried. Which is: 'But is it so difficult to ask the person who coded the game for permission? We are such a small scene'
Exactly. Communicate. Work together! That´s how projects like RESHOOT R come alive - by great guys pulling in the same direction." Εκτός του κομματιού της αδειας (που δεν έχει προηγούμενο ούτε αρνητικό αντίκτυπο, οπότε γιατί να αποτελεί προυπόθεση?) στέκομαι 100% σύμφωνος με το γενικότερο μήνυμά του εδώ. ------------- Anyhow, αφήνοντας τα παραπάνω λυπηρά κατά μέρους, να πώς πως τερμάτισα και εγώ το ReshootR τις τελευταίες μέρες Μπορώ λοιπόν officially να επιβεβαιώσω πως μιλάμε όντως για ένα από τα καλύτερα shooters συνολικά για την πλατφόρμα (OCS και AGA)! Απλά Φ-Α-Ν-Τ-Α-Σ-Τ-Ι-Κ-Η δουλειά και το gameplay του τα σπάει! Ρε 'σείς, τελικά ποιός ανέλαβε το review του παιχνιδιού στο περιοδικό? Υποθέτω ο Dony? Τι θα λέγατε να προσθέταμε κάνα δύο παραγραφάκια με μια δεύτερη ή τρίτη γνώμη? Γιάννη, συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις, απλά θα ήθελα να εστιάσουμε στο γεγονός ότι ο Richard δεν αναφέρθηκε σε copyright κλπ εξ αρχής, αλλά όταν άρχισε να τραβάει το πράγμα. Κατά τα άλλα ναι, trainers, cracktros κλπ εννοείται ότι καλό είναι να υπάρχουν - με αυτά μεγαλώσαμε, άλλωστε - και σίγουρα αποτελεί μια ένδειξη αναγνώρισης της αξίας ενός παιχνιδιού η κυκλοφορία trainer για αυτό. Και εννοείται ότι trainers όπως αυτός του Reshoot-R όντως δεν μεταβάλλουν τον κώδικα του προγράμματος οπότε δεν αποτελούν στην πραγματικότητα παραβίαση του copyright.
Από την άλλη, βλέπεις το κλασικό, ότι κάποιος φτιάχνει κάτι αξιόλογο που επί χρόνια γκρίνιαζες ότι δεν υπήρχε, και με την πρώτη αφορμή κάποιοι "βγαίνουν απ' τα ρούχα τους" και ξερνάνε χολή και απαξιώνουν το προϊόν. Been there, ate the shit, δεν πρόκειται να δικαιολογήσω ποτέ των ποτών τέτοιες συμπεριφορές.
Στα πιο ευχάριστα τώρα, όντως το review το έχει αναλάβει ο Βασίλης. Είχαμε πει εξ αρχής να βάλουμε και μια δεύτερη γνώμη, όπως και είχαμε σκεφτεί και το ενδεχόμενο special review (που πιστεύω ότι το αξίζει). Οπότε λέω να το πάμε έτσι, να το γράψει ο Βασίλης, να γράψεις και εσύ ως "δεύτερη γνώμη" χωρίς κανέναν περιορισμό στις λέξεις και για τους δυο σας (εντάξει, δεν νομίζω ότι θα γράψετε 10.000 λέξεις έκαστος!) και να αποφύγουμε να γράψω εγώ και να αρχίσω τα 10άρια! Βέβαια, από την άλλη, τώρα που το σκέφτομαι θα κάνω το review του Neutron, οπότε μπορεί να βάλω 10 σε αυτό!
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jun 9, 2019 19:11:41 GMT 2
Άσχετο, επειδή όπως είπα είχα εύκαιρο το Τ0 σε εξομοίωση, οι πραγματικές απαιτήσεις είναι 1,75ΜΒ chip και 2ΜΒ fast. Αλλά! Τα 2ΜΒ fast τα θέλει ακέραια! Ούτε byte να μη λείπει. Οπότε πρακτικά, θέλει 4ΜΒ fast. Ενδιαφέρον! Βέβαια, αυτό σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσο Γιωτάδες ήταν στην Clickboom, που έχασαν όλους όσους είχαν 1200άρα με Fast RAM από πελάτες/αγοραστές, ανακοινώνοντας ως απόλυτο minimum τον 68030!  Εντάξει, το έχω δεν να γίνεται και σε PCs αυτό, αλλά εκεί μιλάμε για πολύ μεγαλύτερη αγορά και hardware configurations που δεν μπορούν να δοκιμαστούν όλα, οπότε...
|
|