amije
Full Member
if we wait until we're ready, we'll be waiting for the rest of our lives
|
Post by amije on Aug 30, 2019 21:04:24 GMT 2
30th August 2019 - Oliver Roberts and the IBrowse Team are pleased to announce the immediate release of IBrowse 2.5 for AmigaOS 3.x and 4.x. After many years in the making, development has been on a roller coaster since IBrowse 2.4, with challenging personal, technical and commercial issues complicating the release schedule. However, we are extremely happy to finally make this new version available to all the valued users who have been waiting so patiently. www.ibrowse-dev.net/www.ibrowse-dev.net/store/
|
|
|
Post by vulture on Aug 30, 2019 22:03:27 GMT 2
επιτέλους....το πόσταρα και στο eab
|
|
amije
Full Member
|
Post by amije on Aug 31, 2019 10:40:40 GMT 2
ακριβό όμως...
|
|
|
Post by vulture on Aug 31, 2019 17:42:53 GMT 2
Πολύ. Και απ' ό,τι λένε όσοι το δοκίμασαν δεν έχει και τρομερές διαφορές από το 2.4
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Aug 31, 2019 18:02:45 GMT 2
Γιάννη, μην ξεχνάς ότι πάντοτε ήταν ακριβός ο iBrowse. Το καλό όμως είναι ότι αν κάποτε τα "είχες σκάσει" για μια ολοκαίνουρια άδεια (όπως έκανα εγώ όταν κυκλοφόρησε ο 2.4 πιστεύοντας ότι πλέον... θα σερφάρω με την Amiga), τώρα μπορείς να αποκτήσεις τον 2.5 μονάχα με 14,99€ (για OS3.x). Που το λες και τίμια πρόταση.
Το θέμα είναι ότι δεν πήρε το μάτι μου τίποτα για υποστήριξη CSS που ήταν must πριν από... 12 χρόνια! Άρα, απ' όσο καταλαβαίνω, και με την καινούρια έκδοση μονάχα τα Aminet, Amigaworld και Amigans θα παίζουν σωστά. Ο Walkero υποστηρίζει ότι και το amiga.gr παίζει, πράγμα που σημαίνει ότι πάμε για 4 ολόκληρα sites! Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να σερφάρεις με την Amiga;
|
|
|
Post by vulture on Aug 31, 2019 23:02:24 GMT 2
Κάτσε, εγώ είδα και posts στο eab με τον 2.5 - wow!
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Sept 1, 2019 8:40:39 GMT 2
Κάτσε, εγώ είδα και posts στο eab με τον 2.5 - wow! Μωρέ τα posts τα είδες: αυτούς που τα postάρισαν τους ρώτησες τι έβλεπαν;
|
|
amije
Full Member
|
Post by amije on Sept 1, 2019 10:33:52 GMT 2
Κάτσε, εγώ είδα και posts στο eab με τον 2.5 - wow! Μωρέ τα posts τα είδες: αυτούς που τα postάρισαν τους ρώτησες τι έβλεπαν; LOLOLOL καλά τα λες... μπα δεν έχω παλιό κλειδί και οι τωρινές ανάγκες μου (οικονομικής φύσεως) μου απαγορεύουν τέτοιες ταρζανιές...
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Sept 1, 2019 12:23:59 GMT 2
Το demo setup της έκδοσης 68k σε MorphOS μου πετάει σφάλμα στη γραμμή 1221 και σταματάει. Είδα το script αλλά βαριέμαι να τα κάνω όλα χειροκίνητα. Έχω βάλει και το τελευταίο amissl. Νομίζω πάντως από τα features πως μονο σε os3 έχει κάποια αξία η φάση. Αν είχε css θα χρειαζόταν περισσότερη ιπποδύναμη, οπότε μόνο κάτοχος vampire θα είχε νόημα να το αγοράσει. Ο OWB είναι κατά πολύ ανώτερος τουλάχιστον σε morphos. Βασικά, είναι ένας κανονικός browser που κουτσουρευεται εξαιτίας της παλαιοτητας του μηχανήματος στο οποίο τρέχει. Η τιμή πάντως δεν είναι τόσο θέμα, ειδικά αυτή της αναβάθμισης. Το port σε os4 είναι native. Έχει κάποιος εικόνα πως πάει εκεί;
|
|
|
Post by vulture on Sept 1, 2019 12:35:25 GMT 2
Θα το τσεκάρω στον Πήγασο και θα σου πω
|
|
|
Post by scientist on Sept 1, 2019 13:50:54 GMT 2
Καλά σοβαρά τώρα, αυτοί θέλουν 54,99€ για ένα browser που παίζει δεν παίζει; Τότε ο tsak πόσο έπρεπε να πουλάει τα games του που παίζουν μια χαρά;
Εικάζω δεν έχουν ιδέα από τιμολογιακή πολιτική και θα σκέφτονται μα γιατί δεν αγοράζουν οι αμιγκα΄δες μια ρημαδοάδεια για το browser μας. Βάλε την άδεια για ένα τέτοιο - κάπως μέτριο προϊόν - πχ 10 - 15 ευρώ και μετά ξεκίνα τη διαμαρτυρία.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Sept 1, 2019 20:39:57 GMT 2
Καλά σοβαρά τώρα, αυτοί θέλουν 54,99€ για ένα browser που παίζει δεν παίζει; Τότε ο tsak πόσο έπρεπε να πουλάει τα games του που παίζουν μια χαρά; Εικάζω δεν έχουν ιδέα από τιμολογιακή πολιτική και θα σκέφτονται μα γιατί δεν αγοράζουν οι αμιγκα΄δες μια ρημαδοάδεια για το browser μας. Βάλε την άδεια για ένα τέτοιο - κάπως μέτριο προϊόν - πχ 10 - 15 ευρώ και μετά ξεκίνα τη διαμαρτυρία. Νομίζω ότι σε μια πλατφόρμα που το 85-90% του software της είναι παιχνίδια, ένας browser οφείλει να πουλιέται ακριβότερα από ένα παιχνίδι. Πέραν αυτού, η αξία ενός browser (οι δυνατότητες που σου δίνει, με λίγα λόγια) είναι μεγαλύτερη αυτής του καλύτερου παιχνιδιού (στο οποίο απλά παίζεις). Τώρα, αν ο iBrowse τα βρίσκει μπαστούνια με την συντριπτική πλειονότητα των websites, αυτό οφείλεται στο ότι α) τρέχει ακόμα και σε stock 1200άρα (από άποψη επεξεργαστή) και β) το internet βαραίνει μέρα με τη μέρα, σε σημείο που να μην μπορούν πια να το υποστηρίξουν οι πρώτης γενιάς 2πύρηνοι επεξεργαστές. Με αυτά τα δεδομένα τι απαιτήσεις μπορείς να έχεις από έναν browser που φτιάχτηκε για ένα μηχάνημα του 1992;
Και όχι, το να τον δίνουν "τσάμπα" δεν είναι σοβαρή απαίτηση, τόσα χρόνια δουλεύουν οι άνθρωποι πάνω σε αυτόν. Άλλωστε, στους παλιότερους πελάτες τον δίνουν σε πολύ φθηνή τιμή, οπότε...
|
|
|
Post by keropi on Sept 1, 2019 20:44:13 GMT 2
εγώ πάντως το έκανα το upgrade των 15ε δε μαμιέται... πληροφοριακά το 2006 το 2,4 είχε ~66,55ε με το ΦΠΑ
|
|
|
Post by scientist on Sept 1, 2019 22:19:23 GMT 2
Με το τσάμπα διαφωνώ για τέτοιες προσπάθειες. Είναι λάθος και αντικίνητρο. Από την άλλη τα 55 για νέα άδεια είναι πάρα πολλά, ειδικά για ένα προϊόν που - ανεξάρτητα της αιτίας - δεν παίζει και πολύ καλά, όπως το βλέπω εγώ
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Sept 3, 2019 9:19:58 GMT 2
εγώ πάντως το έκανα το upgrade των 15ε δε μαμιέται... πληροφοριακά το 2006 το 2,4 είχε ~66,55ε με το ΦΠΑ Λεωνίδα, κι εγώ τόσο το είχα πάρει την ίδια εποχή. Υπήρχε χρήμα τότε, όχι σαν τώρα που σκεφτόμαστε τα 15€!
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Sept 3, 2019 9:26:48 GMT 2
Με το τσάμπα διαφωνώ για τέτοιες προσπάθειες. Είναι λάθος και αντικίνητρο. Από την άλλη τα 55 για νέα άδεια είναι πάρα πολλά, ειδικά για ένα προϊόν που - ανεξάρτητα της αιτίας - δεν παίζει και πολύ καλά, όπως το βλέπω εγώ Σεβαστό, είναι μία οπτική αυτή. Και εμένα θα μου φαινόταν πιο λογική μια τιμή των π.χ. 39,99€. Αλλά, σε αυτή την περίπτωση, θα κόστιζε πάνω-κάτω όσο το Reshoot-R σε digital download που, ακόμα κι αν δεχτούμε ότι είναι το καλύτερο AGA game ever, δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι. Κατά συνέπεια, αν βάλει κανείς όλα τα δεδομένα κάτω, μάλλον συνηγορούν στο ότι δεν είναι παράλογη η τιμή των 55€.
Επίσης, όπως έγραψε ο Λεωνίδας παραπάνω, το 2006 είχαμε πληρώσει την έκδοση 2.4 66,50€ - γι' αυτό και τώρα μπορούμε να πάρουμε το "φτηνό" upgrade. Αν είναι πολλά τα 55€ τότε τι να πούμε για τα 66,50€;
Το ρεζουμέ φίλε είναι ότι ή θα έχεις Amiga, ή θα είσαι πρεζάκι, ή θα κυκλοφορείς απαιτητική γκόμενα. Λεφτά και για τα 3 δεν υπάρχουν!
|
|
amije
Full Member
|
Post by amije on Sept 3, 2019 12:39:30 GMT 2
Το ρεζουμέ φίλε είναι ότι ή θα έχεις Amiga, ή θα είσαι πρεζάκι, ή θα κυκλοφορείς απαιτητική γκόμενα. Λεφτά και για τα 3 δεν υπάρχουν! έτσι ακριβώς. περάσαν οι εποχές που δέναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα. κάποτε είχα αγοράσει το licence για whdload, amikit και τις warpdt και άλλα χωρίς να τα χρησιμοποιήσω ποτέ, έτσι για την υποστήριξη και τώρα δεν υπάρχει φράγκο ούτε για μαντίλι να κλάψουμε...
|
|
|
Post by scientist on Sept 3, 2019 13:50:26 GMT 2
Δεν θέλω γκρίνια για τα οικονομικά. Η οικονομία ανακάμπτει και μας βλέπω σύντομα να ανταλλάσσουμε αντί για likes άδειες του iBrowse (όχι σε upgrade, νέες).
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Sept 4, 2019 8:14:46 GMT 2
Δεν θέλω γκρίνια για τα οικονομικά. Η οικονομία ανακάμπτει και μας βλέπω σύντομα να ανταλλάσσουμε αντί για likes άδειες του iBrowse (όχι σε upgrade, νέες). Εγώ πάντως, ψώνισα το upgrade. ΚΑΠΟΤΕ θα το περάσω και στην Amiga!
|
|
|
Post by keropi on Sept 4, 2019 12:15:35 GMT 2
Εγώ πάντως, ψώνισα το upgrade. ΚΑΠΟΤΕ θα το περάσω και στην Amiga! μια από τα ίδια ΛΟΛ και ναι κάποτε τα παίρναμε για πλάκα όλα... μιας όμως που έχουμε δικαίωμα για 15αρι εγώ το σκέφτηκα να το δώσω για υποστήρηξη παρά για κάτι που θα δουλέψω - μπορεί έτσι να βγει το 2,6 να μπαίνω φεισμπουκ να μιλάω με την υπηρεσία μέσω amiga με 68030 που βγάζει πιο καλά τα bytes στο δίκτυο πάντως την τραγική κατάσταση που έχουμε εδώ 1 δεκαετία σχεδόν δεν την έχουν έξω - εκεί είναι ακόμα 2004 οπότε τα 55αρια ρέουν άφθονα
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Sept 4, 2019 14:58:54 GMT 2
Προσωπικά πάντως δεν κατάλαβα ποτέ, πως κάποιος είναι διατεθειμένος να δώσει 5, 6 και 7 κατοστάρικα για μεταχειρισμένα μηχανήματα / επεκτάσεις που σήμερα ζουν και αύριο πεθαίνουν αλλά κολλάει να σπρώξει ένα επιπλέον κατοστάρι συνολικά για OS/Browser/network stack (π.χ. roadshow)/tracker/IDE/whatever. Λες κι αυτά τα χρήματα θα τον φέρουν εκτός μπάτζετ. Κι αυτό δεν είναι μία τωρινή κατάσταση. Είναι διαχρονική ειδικά στην Ελλάδα. Και όχι για mainstream software που λες και πειρατικό να το βρω, δεν χάθηκε ο κόσμος. Μιλάμε για software που δεν έχεις εναλλακτική ή η εναλλακτική είναι γτπ. Το γεγονός πως μόνο στα games ο κόσμος είναι διατεθειμένος να σπρώξει πλέον κάπως πιο αναίμακτα λίγα χρήματα, καταδεικνύει την χρησιμότητα αυτών των υπολογιστών ως ατόφιες whdoload παιχνιδομηχανές
|
|
|
Post by vulture on Sept 5, 2019 1:28:40 GMT 2
post apo IBrowse 2.5 kai A1200 
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Sept 5, 2019 9:48:03 GMT 2
Εγώ πάντως, ψώνισα το upgrade. ΚΑΠΟΤΕ θα το περάσω και στην Amiga! μια από τα ίδια ΛΟΛ και ναι κάποτε τα παίρναμε για πλάκα όλα... μιας όμως που έχουμε δικαίωμα για 15αρι εγώ το σκέφτηκα να το δώσω για υποστήρηξη παρά για κάτι που θα δουλέψω - μπορεί έτσι να βγει το 2,6 να μπαίνω φεισμπουκ να μιλάω με την υπηρεσία μέσω amiga με 68030 που βγάζει πιο καλά τα bytes στο δίκτυο πάντως την τραγική κατάσταση που έχουμε εδώ 1 δεκαετία σχεδόν δεν την έχουν έξω - εκεί είναι ακόμα 2004 οπότε τα 55αρια ρέουν άφθονα Couldn't agree more, my friend!
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Sept 5, 2019 9:49:01 GMT 2
post apo IBrowse 2.5 kai A1200  Δεν σε πιστεύω ρε - θα με βάλεις τώρα να βάλω δίκτυο και στη δικιά μου, δηλαδή;
|
|
|
Post by vulture on Sept 5, 2019 10:18:47 GMT 2
Έτσι....βεντούζα!
|
|