|
Post by scientist on Aug 31, 2019 18:27:04 GMT 2
Προσωπικά συμφωνώ. Ειδικά για παιχνίδια που για την Amiga δεν αποτελεί και κάνα σοβαρό τεχνικό επίτευγμα η μεταφορά τους. Άλλωστε πάντοτε ήμουν υπέρ της δημιουργίας καινούργιων παιχνιδιών σε σύγκριση με τα ports. Από την άλλη το να κάνεις ένα port είναι εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσεις (προγραμματισμό, pixel-art κ.λ.π.), οπότε σε ατομικό επίπεδο για τους δημιουργούς έχει νόημα. Ο μόνος λόγος που καταλαβαίνω γιατί να γίνει port ένα τέτοιο game στην Amiga. Το ότι δεν υπάρχει στην Amiga, όπως είπε ο Στέφανος, σήμερα το 2019, προσωπικά πάντα, δεν μου λέει απολύτως τίποτα γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι να το παίξεις.
Τώρα αν ένας επίδοξος προγραμματιστής με κάτι τέτοιο θα κάνει το... αγροτικό του, στηρίζω.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Sept 1, 2019 8:38:22 GMT 2
Προσωπικά συμφωνώ. Ειδικά για παιχνίδια που για την Amiga δεν αποτελεί και κάνα σοβαρό τεχνικό επίτευγμα η μεταφορά τους. Άλλωστε πάντοτε ήμουν υπέρ της δημιουργίας καινούργιων παιχνιδιών σε σύγκριση με τα ports. Από την άλλη το να κάνεις ένα port είναι εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσεις (προγραμματισμό, pixel-art κ.λ.π.), οπότε σε ατομικό επίπεδο για τους δημιουργούς έχει νόημα. Ο μόνος λόγος που καταλαβαίνω γιατί να γίνει port ένα τέτοιο game στην Amiga. Το ότι δεν υπάρχει στην Amiga, όπως είπε ο Στέφανος, σήμερα το 2019, προσωπικά πάντα, δεν μου λέει απολύτως τίποτα γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι να το παίξεις.
Τώρα αν ένας επίδοξος προγραμματιστής με κάτι τέτοιο θα κάνει το... αγροτικό του, στηρίζω.
Γιώργο, δεν είναι μόνο αυτό. Αναφέρεις ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να παίξει κανείς το Kung Fu Master. Ναι, υπάρχουν. Όχι στην Amiga, όμως! Δεν θεωρώ παράλογο να θέλει κάποιος να δει ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο αγαπημένο του format. Ρώτα αν θα άνοιγα σαμπάνιες ή όχι αν μεταφέρονταν κάποια από τα αγαπημένα μου arcades στον ST!
|
|
|
Post by scientist on Sept 1, 2019 13:46:45 GMT 2
Ο μόνος λόγος που καταλαβαίνω γιατί να γίνει port ένα τέτοιο game στην Amiga. Το ότι δεν υπάρχει στην Amiga, όπως είπε ο Στέφανος, σήμερα το 2019, προσωπικά πάντα, δεν μου λέει απολύτως τίποτα γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι να το παίξεις.
Γιώργο, δεν είναι μόνο αυτό. Αναφέρεις ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να παίξει κανείς το Kung Fu Master. Ναι, υπάρχουν. Όχι στην Amiga, όμως! Δεν θεωρώ παράλογο να θέλει κάποιος να δει ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο αγαπημένο του format. Ρώτα αν θα άνοιγα σαμπάνιες ή όχι αν μεταφέρονταν κάποια από τα αγαπημένα μου arcades στον ST! OK πάω πάσο όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή ξέρω πόσο "βλαμμένοι" είμαστε με τέτοια θέματα. ΠΧ εμένα μου αρέσει να παίζω το Detroit σε Amiga και όχι σε PC. Γιατί; Γιατί έτσι.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Sept 1, 2019 20:50:13 GMT 2
Γιώργο, δεν είναι μόνο αυτό. Αναφέρεις ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να παίξει κανείς το Kung Fu Master. Ναι, υπάρχουν. Όχι στην Amiga, όμως! Δεν θεωρώ παράλογο να θέλει κάποιος να δει ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο αγαπημένο του format. Ρώτα αν θα άνοιγα σαμπάνιες ή όχι αν μεταφέρονταν κάποια από τα αγαπημένα μου arcades στον ST! OK πάω πάσο όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή ξέρω πόσο "βλαμμένοι" είμαστε με τέτοια θέματα. ΠΧ εμένα μου αρέσει να παίζω το Detroit σε Amiga και όχι σε PC. Γιατί; Γιατί έτσι.
Χαχαχα! Δεν νομίζω ότι είναι θέμα "βλαμμένων", από την άποψη ότι αν δεν είχες Amiga, θα έπαιζες το Detroit στο PC. Απλά, αν έχεις και τα δύο, μπορείς να έχεις και τις προτιμήσεις σου και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε κατηγορήσει γι' αυτό. Προσωπικά, προτιμάω - αν έχω τη δυνατότητα εύκολα και οικονομικά - το real thing, και, δευτερευόντως, το πλέον αδύνατο μηχάνημα που μπορεί να τρέξει το παιχνίδι που με ενδιαφέρει. Γιατί; Γιατί εκτιμώ την πλήρη αξιοποίηση του (αδύναμου) hardware. Παραξενιά; Ίσως, αλλά αφού δεν πειράζω κανέναν...
|
|