dony
Administrator
|
Post by dony on Oct 10, 2017 13:46:26 GMT 2
|
|
dimfil
Junior Member
|
Post by dimfil on Oct 10, 2017 13:57:23 GMT 2
Δεν μας κάνει... Γυναίκα δεν έχουμε στο κλαμπ!
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Oct 10, 2017 13:59:30 GMT 2
Δεν μας κάνει... Γυναίκα δεν έχουμε στο κλαμπ! Καταρχάς έχουμε την Κική! Αλλά, αφού είσαι έτσι, πάρε: 
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Oct 10, 2017 14:01:23 GMT 2
Να κι ένα intro/cracktro σε Amstrad CPC:
|
|
|
Post by vulture on Oct 10, 2017 14:09:08 GMT 2
Πολύ καλό!
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Oct 10, 2017 14:19:09 GMT 2
|
|
|
Post by keropi on Oct 10, 2017 19:59:07 GMT 2
an den trexei se atari den to blepo kan 
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Oct 10, 2017 22:04:32 GMT 2
an den trexei se atari den to blepo kan  Πόσο troll μπορεί να είσαι! Πέραν της πλάκας, νομίζω ότι ο Amstrad και ο ST είναι by far τα καλύτερα μηχανήματα για τέτοιες δουλειές, καθώς το format του drive τους σου λύνει τα χέρια (εννοείται ότι θα βάλεις 3,5"άρι στον CPC). Και μιας και δεν σου πετάνε και guru meditation κάθε 30 δευτερόλεπτα μπορείς να ασχοληθείς και με κάτι πιο δημιουργικό από το Sensible!
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Oct 11, 2017 9:25:47 GMT 2
Έλα ρε Dony! Ωραίος!
|
|
mike
God
Dony ? Ποιος αυτος ο γεροπεριεργος αταρας?
|
Post by mike on Oct 11, 2017 10:10:14 GMT 2
Καποια στιγμη ειχα γραψει και εγω σε basic ενα demo για το VCS, θυμαμαι ημουν με τον dony και καναμε καποιες ρυθμισεις στην basic του 6128 ωστε να βγουν σωστα τα γραμματα του λογοτυπου, εριχνε καποια λαθη, καναμε κατι διορθωσεις, αλλα τελικα χαθηκε στην ληθη του χρονου, αφου εκεινη την ημερα απλα ... δεν το εσωσα πουθενα. Ελπιζω καποια στιγμη να ασχοληθουμε ομαδικα με την basic του 6128 και να γραψουμε κατι τελειως δικο μας.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Oct 11, 2017 10:50:28 GMT 2
Thx man! Το παρακάτω είναι φτιαγμένο όλο σε locomotice BASIC 1.1 χωρίς extra tools, πέραν της μουσικής: mike : ρε φίλε, νομίζω ότι πλέον δεν υπάρχει καν CPC 6128 συνδεδεμένος εκεί μέσα! Και τι να κάτσεις να φτιάξεις ανάμεσα στα trolls και τις κουτσομπόλες, μου λες; Δεν είναι κι ότι τα παίζουμε στα δάχτυλα και δεν χρειάζεται σκέψη...
|
|
mike
God
|
Post by mike on Oct 11, 2017 13:36:06 GMT 2
@ dony : και την ημερα που το δοκιμαζα, δεν θυμαμαι να ειχε ενδιαφερθει κανεις, μονο εσυ που σε ρωταγα για τις συντεταγμενες στην οθονη και τι να αλλαξω ωστε να φαινονται μεγαλυτερα τα γραμματα. οποτε καλα τα λες, γιατι να κατσουμε να το κανουμε, αφου απλα δεν ενδιαφερει κανεναν.
Μια Α1200 με sensible ειναι τελικα το μονο που χρειαζεται (και μπυρες, καφεδες, φτιαρια και άλλα ασχετα με τα ρετρο).
|
|
dimfil
Junior Member
|
Post by dimfil on Oct 11, 2017 14:02:56 GMT 2
@ dony : και την ημερα που το δοκιμαζα, δεν θυμαμαι να ειχε ενδιαφερθει κανεις, μονο εσυ που σε ρωταγα για τις συντεταγμενες στην οθονη και τι να αλλαξω ωστε να φαινονται μεγαλυτερα τα γραμματα. οποτε καλα τα λες, γιατι να κατσουμε να το κανουμε, αφου απλα δεν ενδιαφερει κανεναν. Μια Α1200 με sensible ειναι τελικα το μονο που χρειαζεται (και μπυρες, καφεδες, φτιαρια και άλλα ασχετα με τα ρετρο). Όχι Μιχάλη, πολλά μπορούν να γίνουν αλλά χρειάζεται να το προσπαθούν περισσότεροι. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε αδρανησει και τα περιμένουμε όλα από δύο ανθρώπους... Αν δραστηριοποιηθουμε λίγο παραπάνω θα αλλάξουν πολύ τα πράγματα...
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Oct 11, 2017 14:12:20 GMT 2
@ dony : και την ημερα που το δοκιμαζα, δεν θυμαμαι να ειχε ενδιαφερθει κανεις, μονο εσυ που σε ρωταγα για τις συντεταγμενες στην οθονη και τι να αλλαξω ωστε να φαινονται μεγαλυτερα τα γραμματα. οποτε καλα τα λες, γιατι να κατσουμε να το κανουμε, αφου απλα δεν ενδιαφερει κανεναν. Μια Α1200 με sensible ειναι τελικα το μονο που χρειαζεται (και μπυρες, καφεδες, φτιαρια και άλλα ασχετα με τα ρετρο). Όχι Μιχάλη, πολλά μπορούν να γίνουν αλλά χρειάζεται να το προσπαθούν περισσότεροι. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε αδρανησει και τα περιμένουμε όλα από δύο ανθρώπους... Αν δραστηριοποιηθουμε λίγο παραπάνω θα αλλάξουν πολύ τα πράγματα... Χμ, μακάρι να ήμουν εξίσου αισιόδοξος... Καλά, τότε έπαιζαν και περιπτώσεις τύπου maletoth εκεί μέσα που πλέον ξέρω ότι κάποιες προσπάθειες ήθελαν να τις δυναμιτίσουν, αλλά γενικώς δεν έπιανα διάθεση για κάτι δημιουργικό...
|
|
dimfil
Junior Member
|
Post by dimfil on Oct 11, 2017 14:33:56 GMT 2
Όχι Μιχάλη, πολλά μπορούν να γίνουν αλλά χρειάζεται να το προσπαθούν περισσότεροι. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε αδρανησει και τα περιμένουμε όλα από δύο ανθρώπους... Αν δραστηριοποιηθουμε λίγο παραπάνω θα αλλάξουν πολύ τα πράγματα... Χμ, μακάρι να ήμουν εξίσου αισιόδοξος... Καλά, τότε έπαιζαν και περιπτώσεις τύπου maletoth εκεί μέσα που πλέον ξέρω ότι κάποιες προσπάθειες ήθελαν να τις δυναμιτίσουν, αλλά γενικώς δεν έπιανα διάθεση για κάτι δημιουργικό... Εγώ νομίζω ότι αλλάζει το κλίμα σιγά σιγά, και ξαναφαινεται διάθεση για το "παρακάτω"... Έλα, μην είστε απαισιοδοξοι! Αν θέλουμε να ονομαζομαστε χομπιστες τότε πρέπει πράγματι να κάνουμε το χόμπι μας!
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Oct 11, 2017 15:59:42 GMT 2
Χμ, μακάρι να ήμουν εξίσου αισιόδοξος... Καλά, τότε έπαιζαν και περιπτώσεις τύπου maletoth εκεί μέσα που πλέον ξέρω ότι κάποιες προσπάθειες ήθελαν να τις δυναμιτίσουν, αλλά γενικώς δεν έπιανα διάθεση για κάτι δημιουργικό... Εγώ νομίζω ότι αλλάζει το κλίμα σιγά σιγά, και ξαναφαινεται διάθεση για το "παρακάτω"... Έλα, μην είστε απαισιοδοξοι! Αν θέλουμε να ονομαζομαστε χομπιστες τότε πρέπει πράγματι να κάνουμε το χόμπι μας! Μακάρι ρε φίλε, μακάρι. Αλλά θα πρέπει πάση θυσία να ξαναστήσουμε τον CPC: δεν γίνεται να έχουμε out of order το μηχάνημα με την καλύτερη BASIC!
|
|
mike
God
|
Post by mike on Oct 11, 2017 17:17:24 GMT 2
Μακάρι ρε φίλε, μακάρι. Αλλά θα πρέπει πάση θυσία να ξαναστήσουμε τον CPC: δεν γίνεται να έχουμε out of order το μηχάνημα με την καλύτερη BASIC! Ωπα γιατι πηρες φορα, την καλυτερη basic σε σχεση με τι? με την αγια τετραδα των 8μπιτων στην Ελλαδα, amstrad, spectrum, C64, atari. Γιατι συγκριτικα με την Basic των MSX και του ΒΒC, δεν ειναι καλυτερη. Απλα εμεις εδω δεν ειχαμε BBC και MSX !
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Oct 11, 2017 19:40:34 GMT 2
@ dony : και την ημερα που το δοκιμαζα, δεν θυμαμαι να ειχε ενδιαφερθει κανεις, μονο εσυ που σε ρωταγα για τις συντεταγμενες στην οθονη και τι να αλλαξω ωστε να φαινονται μεγαλυτερα τα γραμματα. οποτε καλα τα λες, γιατι να κατσουμε να το κανουμε, αφου απλα δεν ενδιαφερει κανεναν. Όχι ρε man! No, no, no, no.... #1: το κάνεις πρώτα απ' όλα για την πάρτη σου! #2: το κανεις γιατί έτσι, απλά γουστάρεις! #3: το κάνεις γιατί όλο και κάτι μαθαίνεις! #4: το κάνεις γιατί είναι πιο δημιουργικό από το sensible, τις μπύρες και το trolling (σ.σ. αν και αυτά χρειάζονται που και που, ρώτα και εμένα...) #5: το κάνεις γιατί την επόμενη μέρα θα είσαι περήφανος γι'αυτό (μέχρι να φτιάξεις κάτι καλύτερο) #6: το κάνεις γιατί όλο και κάποιος/κάπου θα το εκτιμήσει!
|
|
mike
God
|
Post by mike on Oct 12, 2017 6:45:07 GMT 2
Οταν κανεις ενα demo που αφορα και μιλαει για ενα γκρουπ, τοτε ΠΡΕΠΕΙ να ενδιαφερει και το γκρουπ. Αλλιως θα εγραφα ενα που να εβγαζε στην οθονη "MIKE IS THE BEST" κτλ 
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Oct 12, 2017 9:12:37 GMT 2
Μακάρι ρε φίλε, μακάρι. Αλλά θα πρέπει πάση θυσία να ξαναστήσουμε τον CPC: δεν γίνεται να έχουμε out of order το μηχάνημα με την καλύτερη BASIC! Ωπα γιατι πηρες φορα, την καλυτερη basic σε σχεση με τι? με την αγια τετραδα των 8μπιτων στην Ελλαδα, amstrad, spectrum, C64, atari. Γιατι συγκριτικα με την Basic των MSX και του ΒΒC, δεν ειναι καλυτερη. Απλα εμεις εδω δεν ειχαμε BBC και MSX ! Κοίτα, η BASIC των BBC & Electron είναι όντως καλύτερη, αλλά είναι η πλέον user UNfriendly. Των MSX πρέπει να είναι μια χαρά καθώς είναι Microsoft, αλλά έχω ελάχιστη προσωπική εμπειρία από κάτι Spectravideo στο Computer Club το... 1985 (!), οπότε... άστα! Συνεπώς ναι, στην αγία τριάδα (βασικά τριάδα είναι - κακώς για τα καημένα τα Atari) αναφέρομαι, τους C64, Spectrum και Amstrad CPC...
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Oct 12, 2017 9:21:33 GMT 2
@ dony : και την ημερα που το δοκιμαζα, δεν θυμαμαι να ειχε ενδιαφερθει κανεις, μονο εσυ που σε ρωταγα για τις συντεταγμενες στην οθονη και τι να αλλαξω ωστε να φαινονται μεγαλυτερα τα γραμματα. οποτε καλα τα λες, γιατι να κατσουμε να το κανουμε, αφου απλα δεν ενδιαφερει κανεναν. Όχι ρε man! No, no, no, no.... #1: το κάνεις πρώτα απ' όλα για την πάρτη σου! #2: το κανεις γιατί έτσι, απλά γουστάρεις! #3: το κάνεις γιατί όλο και κάτι μαθαίνεις! #4: το κάνεις γιατί είναι πιο δημιουργικό από το sensible, τις μπύρες και το trolling (σ.σ. αν και αυτά χρειάζονται που και που, ρώτα και εμένα...) #5: το κάνεις γιατί την επόμενη μέρα θα είσαι περήφανος γι'αυτό (μέχρι να φτιάξεις κάτι καλύτερο) #6: το κάνεις γιατί όλο και κάποιος/κάπου θα το εκτιμήσει! Συμφωνώ μωρέ με όσα γράφεις, αλλά όταν το ίδιο σκηνικό έχει επαναληφθεί 10 φορές στο τέλος λες ένα "ρε, δεν πάτε στο διάολο" και τους αφήνεις να παίζουν Sensible. Καθώς μεγαλώνουμε βλέπεις η υπομονή μας εξαντλείται! Παίζει φυσικά και ρόλο αυτό που αναφέρει ο Mike: Δεν ξέρω, εμένα στο μυαλό μου που είχα προλάβει clubs με διαφορετικούς προσανατολισμούς, δεν ήταν αυτός ο στόχος μου (το Sensible). Φυσικά και είμαι υπέρ του καφέ, της μπύρας, της κουβεντούλας και του χαβαλέ αλλά, όπως έχω πει και στα παιδιά, σε τέτοια περίπτωση δεν χρειάζεται να περιστοιχίζεσαι από μηχανήματα των 80s αν δεν πρόκειται να τα ανάψεις ποτέ! Ή στήνεις ένα Retro Pie με τα πάντα μέσα και λιώνεις στο ΜΑΜΕ και στους emulators γενικότερα και κάνεις το κέφι σου με ελάχιστα χρήματα, ή στήνεις μηχανήματα που είχαν ψυχή (και γλώσσα προγραμματισμού, lol) και ψάχνεις, γράφεις, πειραματίζεσαι, δημιουργείς. Πρέπει όμως να διαλέξεις τι θέλεις να κάνεις και άτομα τα οποία να ταιριάζουν με αυτό - as simple as that...
|
|
dimfil
Junior Member
|
Post by dimfil on Oct 12, 2017 10:17:26 GMT 2
Δεν ξέρω που ακριβώς βρίσκεται η αλήθεια μέσα σε όσα έχετε γράψει. Όλοι έχετε από ένα βαθμό δίκιου, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το που συναντιουνται όλα αυτά...
Δε νομίζω πάντως ότι ο σκοπός ενός κλαμπ είναι να κλειστουμε μέσα και να γράφουμε κώδικα σε μηχανήματα αναμνήσεων! Ναι, να τα ανοίξουμε, να πούμε και κάτι, να χαβαλεδιάσουμε προσπαθώντας να τα δουλέψουμε, να φέρει και κάποιος κανα μηχάνημα που ποτέ δεν έχουμε δει για να το "πάρουμε μάτι", να επισκευασουμε κάτι ή να συναρμολογησουμε κάτι... Τέτοια πράγματα... Αλλά να κλειστουμε σαν τους "καμένους" και να γράφουμε basic εν ετει 2017 όλη την ώρα, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει και αντιθέτως με βρίσκει κάθετα αντίθετο! Να μοιραστούμε γνώσεις και να δημιουργήσουμε γνωριμίες και φιλίες πάνω στο κοινό χόμπι θέλουμε, όχι να γίνουμε πιο σπασικλακα και από αυτούς που κοροϊδεύουμε!
Εχθές για παράδειγμα περάσαμε γαμάτα! Ανοίξαμε ένα spectrum, είπαμε διάφορα, κάτι ψαξιματακια για τροφοδοτικά, είπαμε και τα δικά μας, περάσαμε ένα ωραίο απόγευμα... Ναι, μπορούμε και καλύτερα, αλλά αυτή είναι η κατεύθυνση που προσωπικά με ενδιαφέρει.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Oct 12, 2017 10:42:25 GMT 2
Δεν ξέρω που ακριβώς βρίσκεται η αλήθεια μέσα σε όσα έχετε γράψει. Όλοι έχετε από ένα βαθμό δίκιου, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το που συναντιουνται όλα αυτά... Δε νομίζω πάντως ότι ο σκοπός ενός κλαμπ είναι να κλειστουμε μέσα και να γράφουμε κώδικα σε μηχανήματα αναμνήσεων! Ναι, να τα ανοίξουμε, να πούμε και κάτι, να χαβαλεδιάσουμε προσπαθώντας να τα δουλέψουμε, να φέρει και κάποιος κανα μηχάνημα που ποτέ δεν έχουμε δει για να το "πάρουμε μάτι", να επισκευασουμε κάτι ή να συναρμολογησουμε κάτι... Τέτοια πράγματα... Αλλά να κλειστουμε σαν τους "καμένους" και να γράφουμε basic εν ετει 2017 όλη την ώρα, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει και αντιθέτως με βρίσκει κάθετα αντίθετο! Να μοιραστούμε γνώσεις και να δημιουργήσουμε γνωριμίες και φιλίες πάνω στο κοινό χόμπι θέλουμε, όχι να γίνουμε πιο σπασικλακα και από αυτούς που κοροϊδεύουμε! Εχθές για παράδειγμα περάσαμε γαμάτα! Ανοίξαμε ένα spectrum, είπαμε διάφορα, κάτι ψαξιματακια για τροφοδοτικά, είπαμε και τα δικά μας, περάσαμε ένα ωραίο απόγευμα... Ναι, μπορούμε και καλύτερα, αλλά αυτή είναι η κατεύθυνση που προσωπικά με ενδιαφέρει. Δημήτρη, κανείς δεν είπε "να κλειστούμε και να γράφουμε BASIC". Το να γράψει κάποιος ένα πρόγραμμα σε BASIC (ή, ακόμα καλύτερα, σε assembly) είναι πολύ ενδιαφέρον και δημιουργικό όπως το να φτιάξει ένα μουσικό κομμάτι, ένα loading screen, ένα νέο hardware interface, ή να επισκευάσει ένα μηχάνημα. Τέλος πάντων, οτιδήποτε εμπεριέχει δημιουργική ενασχόληση! Δεν λέω όχι στο κάψιμο με ένα παιχνίδι 25ετίας, αλλά όταν αυτό γίνεται ο κανόνας και είχαμε φτάσει στο σημείο να ακούω ατάκες "χαμήλωσέ το να ακούμε το Sensible" για ένα intro στον CPC από τον Στέφανο ε, όχι ρε φίλε, όχι να πληρώνω αλλά ούτε να συμμετέχω θέλω καν σε κάτι τέτοιο. Όταν κανόνας στην αρχή ήταν το Sensible και πλέον είναι το κουτσομπολιό και το πόσο πουλιούνται οι Falcon κατ' εμέ αυτό μπορεί κάλλιστα να λαμβάνει χώρα σε μία καφετέρια. Ή, σε έναν χώρο τέλος πάντων που να έχει internet, ένα PC, τουαλέτα και κουζίνα. Οι παλιοί υπολογιστές είναι εντελώς περιττοί αν ο σκοπός μου είναι να ασχοληθώ με το πόσες δεκάδες 500άρες έχει ο τάδε και πόσους 64άρηδες έχει ο δείνα. Έτσι το βλέπω εγώ, τουλάχιστον...
|
|
mike
God
|
Post by mike on Oct 12, 2017 10:53:02 GMT 2
@ dony : οταν λεω τετραδα, δεν αναφερομαι στις δυνατοτητες ή τις πωλησεις γενικα, αναφερομαι μονο στην Ελλαδα, δηλαδη σε αυτα που ξεραμε εμεις εδω. Και εδω περπατησαν τα : sinclair, τα CPC, τα C64 και τα atari. Οποτε ναι μεν καποια ειχαν πολυ καλυτερη basic οπως τα BBC ή τα MSX και εκαναν και καλες πωλησεις, αλλα εδω στην Ελλαδα δεν ηταν διαδεδομενα, οποτε μιλαμε μονο για την τετραδα που ανεφερα. Και σε αυτην την τετραδα ειναι μακραν καλυτερος ο CPC σε basic. edit: τι παρουσιες ειχαμε χτες? γιατι την Δευτερα με τον paranoid ασχοληθηκαμε με τις δισκετες του pixel ... και την κορεατισα φοιτητρια
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Oct 12, 2017 11:16:06 GMT 2
edit: τι παρουσιες ειχαμε χτες? Δεν έχω ιδέα, δεν ήμουν εκεί!
|
|