tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Feb 5, 2022 2:54:53 GMT 2
Φίλε παίζει σαν να είναι ένα PIII 1Ghz της εποχής εκείνης. Δεν έχει καθόλου σπασίματα θεωρώ. Βέβαια το IWD2 δεν τερματίζεται βάσει των λεγομένων των δημιουργών του GemRB από όσο γνωρίζω ακόμα, ούτε παίζουν οι enchanced εκδόσεις του Baldur's Gate I & II δυστυχώς. Super, λογικό για τα enhanced αλλά από όσο ξέρω δεν χάνεις και πολλά (τίποτα που δεν μπορείς να κάνεις με mods δλδ). Btw, είδα το τελευταίο stream σου, πιστεύεις πως θα εκδοθεί το Metro Siege και Dread μαζί φέτος; Φαίνονται υπερ-παιχνιδάρες! Χε, χε. Φέτος ούτε για πλάκα man. Από του χρόνου και βλέπουμε  Πάνε καλά πάντως, το Metro Siege έχει περισσότερες πιθανότητες νομίζω. Και όσο για το Dread παίζει τακτικό public content. Ήδη φέτος κυκλοφορήσαμε νέο binary με 13 demo, test/benchmarking & community maps.
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Mar 18, 2022 0:10:17 GMT 2
AmiTube 1.0 (χρήσιμο για on the fly μετατροπή και download μουσικών YT videos imho), δικτυακός έλεγχος των Sonos ηχείων σας, νέο notification σύστημα σε MorphOS 3.16 και λίγο native (SDL2) Prehistorik 2 - όλα σε ένα και νοικοκυρεμένα 
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Apr 4, 2022 14:27:05 GMT 2
Ο Γιώργος ξεκίνησε νέα σειρά streams αυτή τη φορά για το MorphOS. Μακράν ό,τι καλύτερο για introduction στο σύστημα και όχι μόνο. Πραγματικά ε-ξαι-ρε-τι-κή δουλειά! Υπήρχαν στιγμές που δεν πίστευα πως έχει ψάξει τόσο το λειτουργικό πριν ξεκινήσει το stream  Ελπίζω το παρόν thread να αποτελέσει εφαλτήριο έμπνευσης για να δείξει παραπάνω προγράμματα  edit: τώρα είδα πως υπάρχει και second part στο twitch! IMO Παρασκευές, με μεγαλύτερες μέρες, δεν βολεύει τόσο. Καθημερινές, αργά το βράδυ, ίσως να ήταν καλύτερα imo. Πάω να το απολαύσω κι επιστρέφω με comments  edit2: Πως στο καλό δουλεύει το imp ffs; Ποτέ μου δεν το κατάφερα νομίζω..
|
|
|
Post by walkero on Apr 4, 2022 15:13:28 GMT 2
Σε ευχαριστώ Στέφανε για την αναφορά. Ανέβασα το δεύτερο part και στο youtube σήμερα, το οποίο το ευχαριστήθηκα όσο τίποτε άλλο. Θα ακολουθήσουν κι άλλα. Καταλαβαίνω ότι ίσως να μην βολεύει η ώρα και η μέρα, και για αυτό τα ανεβάζω και στο YouTube, καθώς στο twitch παραμένουν μόνο για 15 μέρες. Αλλά όλος ο χαβαλές γίνεται στο chat.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Apr 6, 2022 8:20:59 GMT 2
Εντάξει το μούσι. Εντάξει η gaming καρέκλα. Όταν πια είδα και το ξεβιδώνω-το-καπάκι-και-πίνω-από-το-μπουκάλι σκηνικό όπως κάνουν όλοι οι αναγνωρισμένοι content creators ανά την υφήλιο το έκαψα.  Καλή η προσπάθεια και χρήσιμα τα videos του Γιώργου αναμφισβήτητα, αλλά προσωπικά θα προτιμούσα μια προσέγγιση πιο ουσιαστική και πιο σύντομη: πώς εγκαθίσταται, ποια είναι τα βήματα και τα προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε για χρήση ως (υποκατάστατο) everyday computer και, σε ένα άλλο, ξεχωριστό video, γιατί το MorphOS είναι επί της ουσίας ένα AmigaOS, και πώς στήνουμε μια Amiga on steroids με βάση αυτό. Το αν συμπεριλαμβάνεται πρόγραμμα για vector graphics ή αν κάποιος χρήστης είχε Powerbook και του χάλασε θεωρώ πως ελάχιστους μπορεί να ενδιαφέρει. Από την άλλη πλευρά, ακόμα και με την προσέγγιση που επέλεξε ο Γιώργος σίγουρα κάποιος που ενδιαφέρεται για το MorphOS μπορεί να μάθει πράγματα αλλά και να του απαντηθούν οι απορίες του αν παρακολουθεί το stream σε πραγματικό χρόνο. Μπράβο λοιπόν, γιατί αμφιβάλλω αν κάποιος έχει ασχοληθεί να κάνει κάτι αντίστοιχο με το MorphOS. 
P.S.: Όχι ξανά μπουκάλι-θερμός με βιδωτό καπάκι ρε Γιώργο, please, δεν είμαστε millennials! Πάρε ένα σέικερ, ένα παγουρίνο, ένα απλό ποτήρι όπως κάναμε στα 80s και στα 90s. Don't be so trendy!
|
|
|
Post by walkero on Apr 6, 2022 12:59:43 GMT 2
Σε ευχαριστώ Πάνο για τα σχόλια σου. Ο τρόπος που περιγράφω ένα λειτουργικό, δεν καλύπτεται μέσα σε ένα ή δύο streams, και ιδίως όλα όσα αναφέρεις. Αυτό το έκανα και με το AmigaOS 3.2 και με το 4. Αρχικά περιγράφω πως είναι η δομή του λειτουργικού και ποια είναι η φιλοσοφία του. Με βάση αυτά δείχνω πόσο κοντά είναι στο AmigaOS αλλά και ποιες είναι οι διαφορές του. Και με βάση αυτά μιλάω και για το τι μου αρέσει εμένα και τι όχι, διότι ακόμα και αυτά είναι υποκειμενικά. Για αυτό άλλωστε υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές προτάσεις στα λειτουργικά συστήματα και στα παραθυρικά περιβάλλοντα. Το αν κάποιο λειτουργικό σύστημα είναι ένα AmigaOS δεν είναι δική μου δουλειά να το πω και να το κρίνω. Αυτό θα το κρίνει ο κάθε ένας για τον εαυτό του. Ακόμα και για το ποια προγράμματα θα χρησιμοποιήσεις σε καθημερινή βάση, επιλέγω να τα πιάνω ανά θεματική, πχ. internet, word processing, development και λοιπά. Αλλά σε αυτές τις θεματικές ενότητες δεν μπορώ να πω ότι αυτό είναι το super πρόγραμμα και αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται, διότι αυτό εξαρτάται από το μηχάνημα και από το τι θέλει να κάνει ο χρήστης. Για παράδειγμα, για Internet ο wayfarer είναι super, με πολλές δυνατότητες, αλλά σε επιδόσεις στο δικό μου μηχάνημα δεν είναι ότι καλύτερο. Οπότε δεν είναι και ο ιδανικός browser για τις δικές μου ανάγκες σε αυτό το σύστημα. Μπορεί να το δοκιμάσω στην X5000 και να πετάει, κάτι που σκοπεύω να κάνω σύντομα. Δεν πρόκειται να κάτσω να δείξω όλα όσα έχει αναρτήσει ο Στέφανος εδώ μέσα, διότι δεν με φτάνουν 2 ζωές, αλλά θα δείξω τα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος με το λειτουργικό και τις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι όλα όσα έθιξες θα απαντηθούν πλήρως, με ένα τρόπο που θα βοηθά τους χρήστες να μπαίνουν πιο βαθιά στο τι είναι το κάθε λειτουργικό, ποιες είναι οι δυσκολίες του, τα θετικά και τα αρνητικά του. Για αυτό επιλέγω το live stream, διότι εκεί δεν κρύβεις τίποτα, και δεν θέλω να το κάνω αυτό σε καμιά περίπτωση, και για κανένα λειτουργικό. Ούτε καν ότι κάποια πράγματα δεν τα γνωρίζω και τα βρίσκω μέσα στο stream. Είναι πιο πολύ σαν να καθόμαστε στο AmiCamp και να εξερευνούμε ένα σύστημα σε όσο μεγαλύτερο βάθος γίνεται. Για το σύντομο που έγραψες, καταλαβαίνω ότι ένα video 1 ή 2 ωρών όπου μιλάμε για διάφορα θέματα είναι δύσκολο κάποιος να τα παρακολουθήσει. Εκεί μέσα όμως κρύβεται και η ουσία επί του θέματος, διότι κάποιος θα ρωτήσει κάτι, κάποιος θα θίξει ένα άλλο θέμα και εκεί είναι που μιλάς για ποιο ουσιώδη πράγματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες. Επίσης, αν έπρεπε να γράφω τα video, να τα μοντάρω, να ξαναγράφω κλπ, μάλλον θα μου έπαιρνε πολύ περισσότερο χρόνο και στο τέλος δεν θα έκανα τίποτα. Οπότε επιλέγω να μοιράζομαι ακόμα και αυτά τα μεγάλα video, κι αν κάποιος βρει κάτι ενδιαφέρον και χρήσιμο σε αυτά, αυτό θα είναι ότι καλύτερο. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει αρνητικά σχόλια για τα videos ακόμα και για αυτά που γινόντουσαν πολύ λάθος. Όλα για τα views φίλε μου 
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Apr 6, 2022 14:14:57 GMT 2
Σε ευχαριστώ Πάνο για τα σχόλια σου. Ο τρόπος που περιγράφω ένα λειτουργικό, δεν καλύπτεται μέσα σε ένα ή δύο streams, και ιδίως όλα όσα αναφέρεις. Αυτό το έκανα και με το AmigaOS 3.2 και με το 4. Αρχικά περιγράφω πως είναι η δομή του λειτουργικού και ποια είναι η φιλοσοφία του. Με βάση αυτά δείχνω πόσο κοντά είναι στο AmigaOS αλλά και ποιες είναι οι διαφορές του. Και με βάση αυτά μιλάω και για το τι μου αρέσει εμένα και τι όχι, διότι ακόμα και αυτά είναι υποκειμενικά. Για αυτό άλλωστε υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές προτάσεις στα λειτουργικά συστήματα και στα παραθυρικά περιβάλλοντα. Το αν κάποιο λειτουργικό σύστημα είναι ένα AmigaOS δεν είναι δική μου δουλειά να το πω και να το κρίνω. Αυτό θα το κρίνει ο κάθε ένας για τον εαυτό του. Ακόμα και για το ποια προγράμματα θα χρησιμοποιήσεις σε καθημερινή βάση, επιλέγω να τα πιάνω ανά θεματική, πχ. internet, word processing, development και λοιπά. Αλλά σε αυτές τις θεματικές ενότητες δεν μπορώ να πω ότι αυτό είναι το super πρόγραμμα και αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται, διότι αυτό εξαρτάται από το μηχάνημα και από το τι θέλει να κάνει ο χρήστης. Για παράδειγμα, για Internet ο wayfarer είναι super, με πολλές δυνατότητες, αλλά σε επιδόσεις στο δικό μου μηχάνημα δεν είναι ότι καλύτερο. Οπότε δεν είναι και ο ιδανικός browser για τις δικές μου ανάγκες σε αυτό το σύστημα. Μπορεί να το δοκιμάσω στην X5000 και να πετάει, κάτι που σκοπεύω να κάνω σύντομα. Δεν πρόκειται να κάτσω να δείξω όλα όσα έχει αναρτήσει ο Στέφανος εδώ μέσα, διότι δεν με φτάνουν 2 ζωές, αλλά θα δείξω τα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος με το λειτουργικό και τις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι όλα όσα έθιξες θα απαντηθούν πλήρως, με ένα τρόπο που θα βοηθά τους χρήστες να μπαίνουν πιο βαθιά στο τι είναι το κάθε λειτουργικό, ποιες είναι οι δυσκολίες του, τα θετικά και τα αρνητικά του. Για αυτό επιλέγω το live stream, διότι εκεί δεν κρύβεις τίποτα, και δεν θέλω να το κάνω αυτό σε καμιά περίπτωση, και για κανένα λειτουργικό. Ούτε καν ότι κάποια πράγματα δεν τα γνωρίζω και τα βρίσκω μέσα στο stream. Είναι πιο πολύ σαν να καθόμαστε στο AmiCamp και να εξερευνούμε ένα σύστημα σε όσο μεγαλύτερο βάθος γίνεται. Για το σύντομο που έγραψες, καταλαβαίνω ότι ένα video 1 ή 2 ωρών όπου μιλάμε για διάφορα θέματα είναι δύσκολο κάποιος να τα παρακολουθήσει. Εκεί μέσα όμως κρύβεται και η ουσία επί του θέματος, διότι κάποιος θα ρωτήσει κάτι, κάποιος θα θίξει ένα άλλο θέμα και εκεί είναι που μιλάς για ποιο ουσιώδη πράγματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες. Επίσης, αν έπρεπε να γράφω τα video, να τα μοντάρω, να ξαναγράφω κλπ, μάλλον θα μου έπαιρνε πολύ περισσότερο χρόνο και στο τέλος δεν θα έκανα τίποτα. Οπότε επιλέγω να μοιράζομαι ακόμα και αυτά τα μεγάλα video, κι αν κάποιος βρει κάτι ενδιαφέρον και χρήσιμο σε αυτά, αυτό θα είναι ότι καλύτερο. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει αρνητικά σχόλια για τα videos ακόμα και για αυτά που γινόντουσαν πολύ λάθος. Όλα για τα views φίλε μου  Τα κατανοώ όλα αυτά που γράφεις και μη νομίζεις, στην συντριπτική τους πλειονότητα συμφωνώ κιόλας. Απλά σε ένα βίντεο με διάρκεια 1-2 ώρες είναι δύσκολο να είσαι συγκεντρωμένος (δηλ. να μην κάνεις και άλλα πράγματα ταυτόχρονα) οπότε υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να χάσεις πράγματα που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Από την άλλη ναι, αν έμπαινες στο τριπάκι να τραβάς από διαφορετικές κάμερες, να φωτίζεις, να προσθέτεις audio tracks, να μοντάρεις κλπ θα έτρωγες μεγάλη ταλαιπωρία.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τους OWB και Wayfarer προσωπικά μου φαίνεται πιο εύχρηστος ο πρώτος και σαφέστατα πιο γρήγορος. Μου φαίνεται μάλλον άστοχο το ότι τον αφαίρεσαν από το 3.16.
Πάντως το μπουκάλι με το βιδωτό καπάκι με σκοτώνει. Είναι η μόδα της εποχής, όλοι οι YouTubers πρέπει να υγραίνουν τον λαιμό τους ανά 5-10' - προφανώς έχουν κάποια ευπάθεια, δεν εξηγείται αλλιώς. Τουλάχιστον πάρε έναν σπόνσορα, βάλε αυτοκόλλητο TROJAN CONDOMS ή κάτι τέτοιο στο μπουκάλι!
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Apr 10, 2022 22:37:54 GMT 2
[...] Σε ό,τι έχει να κάνει με τους OWB και Wayfarer προσωπικά μου φαίνεται πιο εύχρηστος ο πρώτος και σαφέστατα πιο γρήγορος. Μου φαίνεται μάλλον άστοχο το ότι τον αφαίρεσαν από το 3.16.[...] Wayfarer/Settings/Browser και επέλεξε Interpolation - Interpolation for image links: Low Quality, μα πάνω από όλα μηδενίσε το disk cache στο Settings/Caching. Ο Owb είναι ταχύτερος μεν (έχει και ftp support μέσω του παλιού webkit!) αλλά δεν βίσκω λογικό να υπάρχουν 2 μαμίσιοι browsers στο ίδιο λειτουργικο. Ο browser θα πρέπει να έχει τη μέγιστη δυνατή συμβατότητα με τις τεχνολογίες του internet, imo. Και ο Sputnik είναι ταχύτερος του OWB και ο iBrowse ταχύτερος όλων στο ίδιο σύστημα - αν πάμε προς τα πίσω  Απλώς κρατάς τον πλέον πρόσφατο νομίζω. Anyway, υπάρχει και σε standalone έκδοση στο morphos storage, ο OWB αν χρειαστεί  Sticker: Jean condoms για full retro καταστάσεις lol
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Jul 31, 2022 11:07:35 GMT 2
IvoRSS (νέος εξαιρετικός rss reader), λίγο παλιό κλασικό Command and Conquer (recompile από τα sources για 68k) και LiteXL2 από τον Walkero  
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Oct 1, 2022 21:57:17 GMT 2
Νέα native έκδοση του Pagestream σχεδόν μετά από 2 δεκαετίες και 2+ χρόνια ανάπτυξης, αποκλειστικά για MorphOS, Protrekkk tracker και λειτουργικοί shaders με τους νέους drivers για gfx: 
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Nov 20, 2022 1:18:02 GMT 2
IMP 3 πάνω στο ambient  bootclock σε περίπτωση που το μηχάνημά σας δεν έχει μπαταρία (δοκιμαστικό, δεν έχουμε τέτοιο θέμα στο υπέρ σούπερ ντούπερ setup μας εννοείται!), webdav client συνδεδεμένος, beplayer (sdl 2 μουσικός player σχετικά αδιάφορος tbh), επιλογές δοκιμών shaders - και για το μεγάλο φινάλε όπως προδίδει το hdconfig 2ος σκληρός πάνω στο ίδιο ide cable όπως προδίδουν και τα νέα αριστερά p[artitions (320άρης WD πραγματικός ide που συνεργάζεται με 260άρη ADATA SSD μέσω digitus ide to sata αντάπτορα) - γεγονός που μάλλον τερματίζει τις δυνατότητες του συστήματος στον τομέα των σκληρών  Έπος; 
|
|
|
Post by vulture on Nov 20, 2022 1:47:47 GMT 2
Ομηρικό
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Nov 20, 2022 9:33:38 GMT 2
320άρης δίσκος; Βρε κάτι μου λέει αυτό...  Αλλά ρε Στέφανε, μας έχεις ανεβάσει 1.293.832,45 screenshots και έχουμε δει τα πάντα, εκτός από το πλέον σημαντικό: το Crysis το τρέχει; 
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Mar 24, 2023 19:38:56 GMT 2
Amifox (νέος browser για 68κ) + Vanilla Red Alert (native ppc port με online installer) + SnoopDOS (68k, τελευταία έκδοση 3.11 2021) + MCE που κάνει edit το ολοκαίνουριο TV Sports Basketball 2k23 με φορτωμένες τις ReAction Libs από Workbench 3.2! 
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Apr 1, 2023 0:04:07 GMT 2
Tunnels and Trolls 68k (το παλαιό παιχνίδι BBS) τώρα interactive στο workbench σε ένα συνδυασμό standalone app, cli και εικόνων μαζί με το ολοκαίνουριο PhotoMosaic γραμμένο σε Hollywood: 
|
|