npanag
Global Moderator
|
Post by npanag on Oct 22, 2018 18:42:02 GMT 2
επειδή ασχολούμαι ακόμη με τέτοια... παραδόξως είπα να μοιραστώ τι έχω βρει εσχάτως ---Πρώτον , ήθελα MacOS9 να στήσω μια φορά κομπλέ με emulator αλλά πόσο βαριόμουν να διαβάσω για shapeshifter κλπ οπότε έψαξα και βρήκα ένα exe απλό.. διπλό κλικ και εγκατάστασηη, τα βάζει όλα κομπλέ και έχεις OS9 στο desktop σου: www.columbia.edu/~em36/macos9win.html κατεβάστε το MacOS9appinstaller και τέλος ---Δεύτερον: εξαιτίας κάποιας διαστροφής ήθελα να δω το περίφημο Openstep το προκάτοχο του OSX που ανέπτυξε η NEXT επί Jobs.. και τελικά το βρήκα και λειτουργεί κανονικά με σνωματωμένο emulation... από εδώ winworldpc.com/product/nextstep/4x ... O Previous, είναι ένας emulator για 68Κ Next, εγώ δεν τον ήξερα πριν το NextStep ---Τρίτον: Haiku, BeOS Warp και QNX τα έχω δοκιμάσει μόνο μέσω Virtual Box, στην έκδοση QNX 6.1 και μέχρι την 6.3.2 ως update στα repositories υπάρχει το AmigaOS XL (Amithlon στην ουσία) που ενσωματώνεται και εγκαθίστανται κανονικά, το πρόβληημα είναι ότι στην έκδοση 6.1 που το Virtual Box δεν βλέπει σε μένα το δίκτυο, μπορεί να δει το cd AmgaOS XL αλλά δεν μπορεί να κατεβάσει τα dependecies!! Στο 6.3.2 το Virtual Box δεν βλέπει το mouse διότι έχει driver σηριακού χωρίς υποστήριξη από το Virtual Box και έτσι είναι unusuable!! Αν ασχοληθεί κάποιος και βρει τρόπους να ξεπεράσει αυτά τα θέματα... ας ενημερώσει!!
|
|