|
Post by Cool_amigaN on Oct 2, 2018 10:06:50 GMT 2
26 ολόκληρα χρόνια μετά  η Hyperion επέστρεψε στο 3.1 για να διορθώσει αλλά και να εισάγει νέες by default δυνατότητες ενώ παράλληλα συνενώνει όλα τα boing balls που κυκλοφόρησαν στις μετέπειτα εκδόσεις του AOS. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τις νέες δυνατότητες/bug fixes, εδώ. Ένα χρήσιμο FAQ, βρίσκεται εδώ. Το σουρεαλιστικό του θέματος είναι ότι μπορείτε να αναβαθμίσετε τα 3.5/3.9 σε... 3.1.4, όπως φαίνεται εδώ. Προσοχή γιατί παρόλα αυτά η νέα έκδοση του Intuition έχει θέματα με την CyberGFX, οπότε ίσως προκύψουν κι άλλα ζητήματα ασυμβατότητας στο μέλλον. Επίσης, η νέα έκδοση απαιτεί νέες EPROM! Υπήρξε πάντως ειδική μέριμνα για τους κατόχους Vampire και συνεργασία κατά την δημιουργία της νέας έκδοσης. Εδώ, περιγράφεται η διαδικασία εγκατάστασης του 3.1.4 σε Vamp για τους τυχερούς κατόχους 
|
|
|
Post by scientist on Oct 2, 2018 10:58:06 GMT 2
WOW !!!
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Oct 4, 2018 10:40:00 GMT 2
Φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον! Αυτό που δεν κατάλαβα πλήρως είναι εάν θα παίζει με μια απλή ROM 3.1. Εάν ναι, πρόκειται για μια εξαιρετική (έστω και καθυστερημένη κατά 20+ χρόνια) αναβάθμιση που σίγουρα αξίζει τα 25-29€ που κοστίζει. Βέβαια αυτό το γράφω για μια κοινότητα στην οποία όλοι χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο το WHDLoad και το έχουν αγοράσει μονάχα ο ένας στους δέκα, άρα μάλλον δεν θα πρέπει να αισιοδοξούμε για τρελές πωλήσεις του AmigaOS... 
|
|
|
Post by scientist on Oct 4, 2018 10:51:24 GMT 2
Αυτό που λέει ο Παναγιώτης για το αν παίζει τελικά με τις ROM 3.1 ή θέλει κάποιες άλλες ROM που θα πουλάνε εξτρά ούτε εγώ το έχω καταλάβει ακόμα. Όπως και να έχει ενσωματώνει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα patches, δύο εκ των οποίων ας πούμε χρησιμοποιώ εγώ και με ταλαιπωρούν κατά καιρούς, ενώ με αυτό θα είναι μέρος του λειτουργικού. Προφανώς και αξίζει τα 25-30 ευρώ, όσο κάνει απλά και μόνο για την ευκολία μας.
Τώρα για τις πωλήσεις του εικάζω Πάνο αναφέρεσαι στην Ελληνική αγορά, γιατί νομίζω οι του εξωτερικού - όχι όλοι βέβαια - είναι περισσότερο τυπικοί σε τέτοια θέματα (ένα το κρατούμενο), για πολλές αγορές τα 25-30 ευρώ είναι 2 μπύρες ας πούμε (ΟΚ εδώ είναι 8 ίσως και 10 μπύρες ανάλογα το κατάστημα, αλλού βέβαια είναι 15 και 20). Επίσης θεωρώ πως αν έχεις στημένα μηχανήματα και τα λειτουργείς, θα πληρώσεις γιατί απλά αξίζει αλλά και γιατί σκέφτεσαι... χμμμ θα δει έσοδα η εταιρεία από αυτό άρα θα σκεφτεί υπάρχει αγορά... μήπως να βγάλω και τίποτα ακόμα; Έτσι το βλέπω εγώ βέβαια, η πράξη θα δείξει.
|
|
|
Post by keropi on Oct 4, 2018 14:53:37 GMT 2
ego katalaba oti tha kanei softkick opos to 3.9 kai oti kapoia stigmi tha poulane physical paketo me disketter kai neo ROM - opote tha glitoneis to softkick. Eipa mia na to agoraso alla einai papares, exei diaforetikes ekdoseis gia kathe gennia mhxanhmaton. Ego px exo 1200 kai 600 kai prepei na to paro 2 fores giati allazei to softkick se kathe ekdosh. Toulaxiston oi papares na eixan ekptosh an pareis parapano apo 1 ekdosh tautoxrona, na sou dinei th 2h -50% kati tetoio ... de nomizo na to ebaza mias kai exo oraio stisimo OS apo mfilos , gia to support tha to epairna alla spastika kai den phra tipota 
|
|
npanag
Global Moderator
|
Post by npanag on Oct 9, 2018 21:43:42 GMT 2
στο Amikit γίνεται εγκατασταση?
|
|
|
Post by vulture on Oct 10, 2018 0:09:37 GMT 2
ναι, κανονικά
|
|
grue
Junior Member
"Send more paramedics."
|
Post by grue on Oct 10, 2018 15:05:35 GMT 2
Ο Amiga Bill έκανε ενα βιντεο εγκαταστασης:
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Oct 11, 2018 10:56:48 GMT 2
Βαγγέλη καταρχάς σε ευχαριστώ για το video: δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή μου και είναι αρκετά ενδιαφέρον. Προσωπική μου άποψη, καθώς επί χρόνια έφαγα τα σκ@τ@ μου με τα OSes 3.1-3.9 είναι ότι το 3.1.4, έτσι όπως το κόβω με την πρώτη ματιά, είναι a gift from the gods. Too late? Σίγουρα, αλλά, έστω και τώρα, σου λύνει τα χέρια στο να στήσεις μια φρέσκια εγκατάσταση με όλα τα τελευταία patches χωρίς αλχημείες για να "δεις" τον δίσκο και χωρίς να είναι βαρύ κι ασήκωτο όπως το 3.9. Θα το ήθελα σε ένα πακετάκι δισκέτες+ROMs με ένα κόστος της τάξης των 40€ για απευθείας εγκατάσταση σε classic χωρίς ούτε ένα έξτρα βήμα αλλά απ' ότι βλέπω με ROM mapping θα τη βγάλουμε έτσι όπως πάει... Anyway, έστω και αργά είναι καλό που βγήκε. Το '95 ή το 2000 θα είχε άλλη σημασία καθώς και η κοινότητα είχε άλλη δυναμική αλλά, ακόμα και τώρα, όλο και κάποιοι μερακλήδες θα βρεθούν να το χρησιμοποιήσουν. Thumbs up, λοιπόν! 
|
|
grue
Junior Member
"Send more paramedics."
|
Post by grue on Oct 11, 2018 11:05:19 GMT 2
Φαντάζομαι, όπως είπε κι ο keropi, ότι οι physical ROMs είναι ζήτημα χρόνου. Βέβαια αφού το πακέτο περιλαμβάνει και ready to burn αρχεία όποιος εχει EPROM burner μπορεί να "προμηθεύσει" την αγορά.
|
|
|
Post by scientist on Oct 11, 2018 11:15:24 GMT 2
Για να συνοψήσω αναφορικά με την εγκατάσταση, θα χρειαστεί να αλλάξουμε τις ROM σε classic Amiga ακόμα και αν έχουμε έκδοση 3.1 ας πούμε, ενώ αυτή τη στιγμή λειτουργεί με κάποιο είδος εξομοίωσης της σωστής ROM.
Αν κάτι έχω κάνει λάθος διορθώστε ελεύθερα.
|
|
grue
Junior Member
"Send more paramedics."
|
Post by grue on Oct 11, 2018 11:30:04 GMT 2
Για να συνοψήσω αναφορικά με την εγκατάσταση, θα χρειαστεί να αλλάξουμε τις ROM σε classic Amiga ακόμα και αν έχουμε έκδοση 3.1 ας πούμε, ενώ αυτή τη στιγμή λειτουργεί με κάποιο είδος εξομοίωσης της σωστής ROM. Αν κάτι έχω κάνει λάθος διορθώστε ελεύθερα. O AmigaBill στο βιντεο έχει τις 3.1 και κάνει softkick τις 3.1.4 χωρίς πρόβλημα.
|
|
|
Post by otherreality on Oct 11, 2018 16:33:10 GMT 2
Έλα Χριστέ και Παναΐα!
Δείχνει σοβαρή αναβάθμιση από 3.1, αξίζει τον κόπο για όποιον τελοσπάντων ακόμη ασχολείται με το workbench για κάτι παραπάνω από whdload. Από την μια το θέλω, απο την άλλη δηλαδή, λέω τι νόημα έχει λολ. Είδωμεν...
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Oct 30, 2018 17:39:17 GMT 2
Όποιος πρόλαβε το update είδε καθώς η δυνατότητα online αγοράς έχει σταματήσει εδώ και λίγες ημέρες: Το παραπάνω αναγράφεται, εδώ. Από τα physical stores μόνο το Alinea το διαθέτει, εδώ, ενώ η Vessalia ακόμα διστάζει λόγω νομικών κολλημάτων, όπως αναφέρεται εδώ. Αιτία η AInc./Amino η οποία κατέβαλε 500k σε φόρους τις τελευταίες ημέρες, αναστήθηκε από τον τάφο της και απείλησε τους online re-sellers. Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά τη συμφωνία του '09 μεταξύ Hyperion - Amiga Inc. Η Cloanto, γνωστή από το Amiga Forever, προσέγγισε την 2η και φημολογείται ότι συμφώνησε για licensing ή αγορά των trademarks, χωρίς να έχει έρθει στο φως μέρος αυτού του εγγράφου. Εδώ και 1.5 χρόνο μαίνεται μία αντιδικία μεταξύ Cloanto και Hyperion και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με την Hyperion να έχει ήδη επιχειρήσει registration του "Amiga Forever" σαν trademark στην Ευρώπη. Η ένταση ωστόσο μεταξύ τους είχε προηγηθεί με την συμπερίληψη των 1.3 και 3.1 KS images στο AOS4.1., δικαίωμα που διατηρούσε ως τότε η ιταλική εταιρεία. Η Hyperion πρόσφατα μήνυσε ξανά την AInc./Amino. Θεωρώ πως ο λόγος είναι γιατί ίσως η Cloanto απέδειξε μέρος των ισχυρισμών της. Σχετικά με την ιδιοκτησία του 3.1 η δημόσια συμφωνία μεταξύ AInc./Hyperion αναφέρει ξεκάθαρα ότι η πρώτη είναι ο μοναδικός κάτοχος.
|
|
|
Post by scientist on Oct 30, 2018 18:07:27 GMT 2
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Oct 30, 2018 22:18:54 GMT 2
Απλά τραγικοί....
|
|
|
Post by walkero on Oct 31, 2018 23:13:48 GMT 2
Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά τη συμφωνία του '09 μεταξύ Hyperion - Amiga Inc. Η Cloanto, γνωστή από το Amiga Forever, προσέγγισε την 2η και φημολογείται ότι συμφώνησε για licensing ή αγορά των trademarks, χωρίς να έχει έρθει στο φως μέρος αυτού του εγγράφου. Εννοείς για licensing ή αγορά trademarks του AmigaOS 4 ή του 3.x; Ρωτάω, διότι για το τελευταίο, αν δεν με απατάει η μνήμη μου, έχουν license πολύ πριν την Hyperion, και την είχαν πάρει από την εποχή του Petro στην Amiga Technologies.
Ξεκαθαρίστε την ομίχλη που σπείρατε κύριε Cool_amigaN. 
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Nov 1, 2018 23:43:26 GMT 2
Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά τη συμφωνία του '09 μεταξύ Hyperion - Amiga Inc. Η Cloanto, γνωστή από το Amiga Forever, προσέγγισε την 2η και φημολογείται ότι συμφώνησε για licensing ή αγορά των trademarks, χωρίς να έχει έρθει στο φως μέρος αυτού του εγγράφου. Εννοείς για licensing ή αγορά trademarks του AmigaOS 4 ή του 3.x; Ρωτάω, διότι για το τελευταίο, αν δεν με απατάει η μνήμη μου, έχουν license πολύ πριν την Hyperion, και την είχαν πάρει από την εποχή του Petro στην Amiga Technologies. Ξεκαθαρίστε την ομίχλη που σπείρατε κύριε Cool_amigaN.  Πιστό σκυλί του Ben Hermans και πληροφοριοδότη μας από τη Neuss, εννοούσα trademarks για 3.x αλλά για ακόμη μία φορά μίλησες σοφά. Με λίγο ψάξιμο, ιδού και τα έγγραφα της συμφωνίας μεταξύ Cloanto / AInc από το 2013 καθώς και παλαιότερες συμφωνίες της πρώτης από το μακρινό 1998. Με μία πρόχειρη ματιά ωστόσο δεν βρήκα αναφορά για το AmigaOS, ούτε ξεκάθαρα για ks 3.1 παρά μόνο για rom 1.3, 2.0 και 2.04 ανάμεσα σε στοίβες copyrighted manual υλικού  Ίσως υπάρχουν κι άλλα έγγραφα για να βγούνε στη φόρα.
|
|
|
Post by scientist on Nov 2, 2018 9:23:29 GMT 2
Γράψε αποκαλύψεις στο Retro Planet
|
|
|
Post by walkero on Jul 2, 2019 0:51:21 GMT 2
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jul 2, 2019 11:32:16 GMT 2
Ω, ρε φίλε, αυτά είναι! Θα τα δώσω ρε π*****η μου για το 3.1.4, πού θα μου πάει, θέλω να το πάρω πακετάκι με ROMs, όχι softkick και βλακείες. Μπράβο ρε Γιώργο, στείλε κι άλλο stuff να φτιαχτούμε! 
|
|
|
Post by vulture on Jul 2, 2019 13:52:20 GMT 2
Και θα ακολουθήσουμε τη συμβουλή σου Γιώργο, όλα σε Wordworth και RTF.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Jul 2, 2019 17:47:37 GMT 2
Και θα ακολουθήσουμε τη συμβουλή σου Γιώργο, όλα σε Wordworth και RTF. Γιατί, νομίζεις ότι τα στέλνουν σε τίποτα άλλο; Έχω πήξει σε .rtf, .odt και .txt (παλιότερα αυτά, τώρα υπάρχει σαφής εκσυγχρονισμός). Όταν ξεκινήσαμε, το '13, ο Mike δεν είχε email και τα έγραφε σε classic, τι να λέμε τώρα, retro με τα όλα του! 
|
|
|
Post by vulture on Jul 2, 2019 19:22:10 GMT 2
Τώρα, όλοι έτσι όμως! Yolo!
|
|
|
Post by scientist on Jul 2, 2019 22:53:38 GMT 2
Εξαιρετκά ενδιαφέρον!!! Περιμένω με αγωνία.
Όταν είχα την πρώτη μου Amiga τη δεκαετία του 90, μια A500 Plus είχε κυκλοφορήσει η Ελληνική έκδοση του Wordbench. Τότε το είχα προμηθευτεί αυθεντικό από τον προγραμματιστή, είχα πάει κάπου Κορυδαλλό, Νίκαια, δεν θυμάμαι ακριβώς και είχα πάρει το πακέτο με Workbench 2.x για την Α500 Plus. ¨Ηταν εξαιρετική δουλειά και το είχα ευχαριστηθεί 101%.
|
|