dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 10, 2018 10:11:03 GMT 2
Εγώ ψηφίζω The Wall πάντως.. Δαγκωτό! Ποιο μωρέ Γιάννη, το "χιτάκι"; Εντάξει, υπερβάλλω, κι εμένα μου αρέσει το The Wall αλλά δεν συγκρίνεται με το Wish You Were Here: για μένα μακράν το καλύτερο album του (super) group που ξεκινάει με την γκολάρα απ'ο τα αποδυτήρια που είναι το Shine On You Crazy Diamond.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 10, 2018 10:16:31 GMT 2
stratosk : εντάξει, το Shine on you Crazy Diamond είναι απίστευτη κομματάρα, δεν το συζητάμε - παίζει να είναι και το καλύτερο ever των Pink Floyd. Απλά respect!  Συμφωνώ! Γενικά όλο το άλμπουμ θεωρώ πως είναι το καλύτερο τους (όχι πως το Dark Side of the Moon δεν έχει κομματάρες μέσα) Κι εγώ το ίδιο πιστεύω - το έγραψα και παραπάνω. Και σου μιλάω για albums που τα έχω ακούσει πάνω από 200 φορές ολόκληρα έκαστο (εντάξει το Wish You Where Here τουλάχιστον διπλάσιες), πέρασα ΧΡΟΝΙΑ μόνο με Pink Floyd και δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή! Για το Dark Side Of The Moon πιστεύω ότι είναι μάλλον υπερεκτιμημένο κάπως: μία αλληλουχία από so and so κομμάτια που δεν πολυταιριάζουν μουσικά μεταξύ τους που στο τέλος κορυφώνεται με το απίστευτο/εκπληκτικό/μοναδικό/ανεπανάληπτο Brain Damage (μια ωδή στον Syd Barrett, όπως άλλωστε και το Shine On You Crazy Diamond) και σε αφήνει παγωτό, μη μπορώντας να αποφασίσεις αν άκουσες ένα μέτριο album με ένα καταπληκτικό φινάλε ή απλά ένα συνολικό αριστούργημα...
|
|
|
Post by stratosk on Feb 10, 2018 10:35:11 GMT 2
Ίσως ακουστώ "βλάσφημος", αλλά για μένα το Wish you were here είναι το τέλειο μουσικά άλμπουμ, ενώ το Dark Side of the Moon, είναι το τέλειο στιχουργικά. (όχι οτι το wish you were here υπολείπεται σε στίχους ή το dark side of the moon υπολείπεται σε μουσική...)
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Feb 11, 2018 4:45:38 GMT 2
Εγώ ψηφίζω The Wall πάντως.. Δαγκωτό! Ποιο μωρέ Γιάννη, το "χιτάκι"; Εντάξει, υπερβάλλω, κι εμένα μου αρέσει το The Wall αλλά δεν συγκρίνεται με το Wish You Were Here: για μένα μακράν το καλύτερο album του (super) group που ξεκινάει με την γκολάρα απ'ο τα αποδυτήρια που είναι το Shine On You Crazy Diamond. Όχι το "χιτάκι". Μιλάω για ολόκληρο το δίσκο. Τολμηρός, πειραματικός, θεατρικός, ολοκληρωμένος νοηματικά και σε γενικές γραμμές υπερπαραγωγάρα. Νομίζω η πιο ώριμη στιγμή των Pink Floyd (χωρίς να υποτιμώ Wish you were here και Dark side of the moon φυσικά). Αλλά 'ντάξει.. Τι να λέμε τώρα, όλα αυτά είναι υπερ-λεπτομέρειες για μπαντάρες σαν τους Pink Floyd. Δύσκολο να συγκρίνεις αριστουργήματα μεταξύ τους.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 11, 2018 13:10:11 GMT 2
Αλλά 'ντάξει.. Τι να λέμε τώρα, όλα αυτά είναι υπερ-λεπτομέρειες για μπαντάρες σαν τους Pink Floyd. Δύσκολο να συγκρίνεις αριστουργήματα μεταξύ τους. Αυτό πέστο ξανά! 
|
|
mas21
New Member
|
Post by mas21 on Feb 11, 2018 16:57:38 GMT 2
Όσον αφορά τους pink Floyd και εγώ θα συμφωνήσω οτι όλα τα άλμπουμ τους είναι καταπληκτικά. Ένα βαθμό παραπάνω θα έδινα και εγώ στο wish you were here. Αλλα ενταξει όπως ειπε και ο tsak αυτά ειναι υπέρ-λεπτομέρειες
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Feb 13, 2018 8:18:45 GMT 2
mas21: φίλε, δεν έχω προλάβει να ακούσω τα τελευταία τραγούδια που ανέβασες, γι' αυτό και δεν έχω σχολιάσει ακόμα (αλλά σου έχω εμπιστοσύνη, οπότε τα σχόλια μου θα είναι θετικά!). Θα το κάνω σε πρώτη ευκαιρία. Η πίεση χρόνου εσχάτως είναι... αχαρακτήριστη! 
|
|
mas21
New Member
|
Post by mas21 on Feb 13, 2018 11:30:48 GMT 2
mas21 : φίλε, δεν έχω προλάβει να ακούσω τα τελευταία τραγούδια που ανέβασες, γι' αυτό και δεν έχω σχολιάσει ακόμα (αλλά σου έχω εμπιστοσύνη, οπότε τα σχόλια μου θα είναι θετικά!). Θα το κάνω σε πρώτη ευκαιρία. Η πίεση χρόνου εσχάτως είναι... αχαρακτήριστη!  Χαχαχα. Έτσι είναι, πρώτα η δουλειά και μετά η διασκέδαση που λέει και ο λαός
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Feb 15, 2018 22:36:57 GMT 2
Από τα πρώτα ροκάκια που άκουσα κι εγώ στην εφηβεία μέσα των 90s:
|
|
konc
Junior Member
|
Post by konc on Apr 20, 2018 19:00:05 GMT 2
Αιρετικός γαρ θα ζωντανέψω το thread για να σας τα πρήξω με κομμάτι από έναν δίσκο που κυκλοφόρησε, χωρίς πλάκα, μόλις σήμερα 20/4/2018. Είναι το μουσικό φετίχ μου να αναζητώ τα λιγοστά αξιόλογα πράγματα του παρόντος εκτός από τα άπειρα του παρελθόντος. Μια από τις καλύτερες Ελληνικές rock μπάντες κατά τη γνώμη μου. ΟΚ μπορεί να μη είστε του post punk/garage/grunge/hard rock ή όπως αλλιώς το λένε αυτό το πράγμα που παίζουν -για μένα είναι απλώς μουσική που γουστάρω, αλλά του αξίζει να κριθεί ως κάτι που κυκλοφόρησε το 2018 από Ελληνική μπάντα, αποδεχόμενοι τις προφανείς επιρροές του από τα ψευτο-rock συγκροτήματα του σήμερα. Πρέπει να πουλήσει κιόλας εκτός από το να υπάρχει, τι να κάνουμε. Για όποιον ενδιαφερθεί περισσότερο υπάρχει τόσο σε digital όσο και σε βινύλιο/cd στο bandcamp, thelastdrive.bandcamp.com/Enjoy!
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Apr 21, 2018 9:28:29 GMT 2
Οι The Last Drive είναι όντως μια από τις καλύτερες Ελληνικές rock μπάντες - ίσως η καλύτερη με αγγλικούς στίχους; Το Always The Sun είναι συμπαθητικό, τίποτα παραπάνω. Αν κανείς ψάχνει για "συμπαθητικά" τραγούδια η σύγχρονη σκηνή έχει να προσφέρει πάρα πολλά. Αν από την άλλη ψάχνεις για κομματάρες που θα rockάρουν τον κόσμο σου, εκεί δυσκολεύει το πράγμα και αρχίζουν οι (αναπόφευκτες) επιστροφές στο παρελθόν...
|
|
npanag
Global Moderator
|
Post by npanag on Apr 21, 2018 12:08:02 GMT 2
δεν είναι κακό κομμάτι πάντως... για κάποιο λόγο η μελωδία και το τρόπος που εκτελείται θυμίζει λίγο Black Angels σε ορισμένα σημεία
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Apr 21, 2018 18:11:46 GMT 2
δεν είναι κακό κομμάτι πάντως... για κάποιο λόγο η μελωδία και το τρόπος που εκτελείται θυμίζει λίγο Black Angels σε ορισμένα σημεία Ναι, όντως, το παρατήρησα κι εγώ αυτό. Αλλά απλώς θυμίζει - οι Black Angels είναι groupάρα με τα σημερινά δεδομένα (και όχι μόνο). Αν και έχω την αίσθηση ότι ποτέ δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το Passover το οποίο είναι πλέον, αισίως, 12 χρονών (2006, γαρ). Ρε πώς περνάνε τα άτιμα τα χρόνια...
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Apr 21, 2018 18:23:50 GMT 2
mas21: Θανάση, βρήκα επιτέλους την ευκαιρία (μετά από 2μησι μήνες) και άκουσα/"μελέτησα" το τελευταίο batch τραγουδιών που ανέβασες. Εννοείται ότι μου άρεσαν όλα, με τους Unit Gloria να ξεχωρίζουν (αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιους). Τι να πω, εξαιρετικές και πάλι οι επιλογές σου - σύμφωνα με τα δικά μου γούστα πάντα, εννοείται (οι άλλοι είναι παράξενοι, ακούνε κάτι πριόνια και τα θεωρούν μελωδίες!). Το πλέον σημαντικό για μένα είναι - ειδικά η τελευταία 4άδα τραγουδιών που επέλεξες - χωρίς την παραμικρή προσπάθεια μου φέρνει στο μυαλό φάσεις του παρελθόντος χαμένες στη λήθη, αλλά και εποχές που... ούτε καν είχα προλάβει! Ναι, "φυσικά", θα πει κάποιος, "αφού είναι παλιά τραγούδια". Εμ, όχι, όμως, αν ακούσω Beatles ή Doors που είναι παρόμοιας εποχής (και τους λατρεύω κιόλας) δεν νιώθω το ίδιο. Ίσως η παντελής απουσία του pop στοιχείου στις επιλογές σου να κάνει όλη τη διαφορά, τελικά... Πάντως σε ευχαριστώ και πάλι, και σε παρακαλώ, όταν έχεις ώρα και διάθεση ξαναανέβασε μερικά τραγουδάκια από αυτά τα καλά, τα "δικά σου". Θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα και σου υπόσχομαι ότι δεν θα καθυστερήσω τόσο πολύ να τα ακούσω!  Να ευχαριστήσω και τον Κωνσταντίνο που ανέσυρε/ανέστησε το thread - μάλλον πρέπει να το κάνουμε sticky! 
|
|
konc
Junior Member
|
Post by konc on Apr 21, 2018 20:07:43 GMT 2
Μέσα για το sticky, δεν είναι τυχαίο που όταν ανακάλυψα το κομμάτι απ' τον τελευταίο δίσκο των the last drive (καλό/κακό/συμπαθητικό δεν έχει μεγάλη σημασία εφόσον μου έκανε "κάτι") σκέφτηκα να το postάρω εδώ, σ' ένα thread ενός amiga forum στο οποίο έχω μόλις καμιά 40αριά posts. Έχω απολαύσει θησαυρούς σ' αυτό το thread και υπάρχει και ολόκληρη μόνιμη στήλη στο περιοδικό, ένα sticky δεν θα 'χει το forum? Μουσικούλες... Και μιας και μου βγήκατε πολύ retro  και γράφω που γράφω αυτή τη στιγμή ας βάλω άλλο ένα. Πρόκειται για classic δεν είναι τίποτα ψαγμενοπερίεργο, απλά πρόσφατα απέκτησα και το βινύλιο και το ξανάκουσα και θυμήθηκα πόσο κομματάρα και πόσο ιδιαίτερο group είναι.
|
|
mas21
New Member
|
Post by mas21 on Apr 22, 2018 8:15:42 GMT 2
Καλημέρα σε ολους. dony ευχαριστω φιλε μου. Μην νομιζεις εδώ γυρω βρισκομαι απλα εχω και εγω τα δικα μου. τελος παντως όλα καλα, εχουμε και φιεστα σημερα χαχαχα.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Apr 23, 2018 16:46:57 GMT 2
konc: κ-ο-μ-μ-α-τ-ά-ρ-α!!! mas21: μας γάμ**** πάλι! Πρέπει να μου σπάσανε τα νερά με τους Brain Police!  Ανταποδίδω με Neil Youngικό έπος:
|
|
mas21
New Member
|
Post by mas21 on Apr 23, 2018 18:02:22 GMT 2
konc Πραγματικα όχι μονο το κομματι αλλα ολος ο δισκος είναι καταπληκτικος. dony χαιρομαι που σου αρεσαν . Ωραιος ο neil young. Πιτσιρικας ειχα πολύ υλικο, περισσοτερο σε cd αλλα τα εδωσα από δω και από εκει.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Apr 24, 2018 15:32:56 GMT 2
Πωπω ρε παιδιά, τι θυμήθηκα σήμερα... Απλά θαυμάστε:
|
|
konc
Junior Member
|
Post by konc on Apr 24, 2018 17:59:35 GMT 2
Wow, just wow. Αλήθεια τώρα όμως...
|
|
mas21
New Member
|
Post by mas21 on Apr 26, 2018 19:32:07 GMT 2
konc merci. Ακου και αυτά,ισως τα βρεις ενδιαφερον.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Apr 27, 2018 18:35:40 GMT 2
Οι Kristyl όλα τα λεφτά. 
|
|
|
Post by vulture on Apr 28, 2018 0:23:38 GMT 2
|