|
Post by themakwyi on Nov 21, 2017 19:13:50 GMT 2
|
|
konc
Junior Member
|
Post by konc on Nov 21, 2017 19:48:35 GMT 2
Μόλις τους ανακάλυψα και με έκαναν να αναθεωρήσω για το μέλλον της μουσικής γενικότερα και του rock ειδικότερα. Φίλη που "νιώθει" πριν τους δει στο youtube (ακούμε μουσικές σε καλή πχιότητα συνήθως, δεν βλέπουμε video) αναφώνησε στα πρώτα δευτερόλεπτα "Robert Plank μικρός?". Όχι εντάξει, δεν είναι, αλλά χαμογέλασα γιατί ήταν και η δική μου πρώτη σκέψη. Και είχα καιρό να το πάθω το μουσικοχαμόγελο. Βασικά όλος ο δίσκος απαυτώνει και είναι και ο πρώτος τους, κυκλοφορία Νοέμβριος 2017. Είμαι περίεργος να ακούσω γνώμες.
|
|
|
Post by keropi on Nov 21, 2017 19:53:17 GMT 2
^ ox ela re! paliakos hxos oxi flories-ameriklanies tou 2000  tha tous psakso kai ego  edit: exei kai oloklhro EP edo:
|
|
|
Post by riscknight on Nov 22, 2017 1:18:43 GMT 2
Ξεχωριστοι...
Σε σχεση με αυτα που κυκλοφορουν τα 'πιτσιρικια' της ηλικιας τους...
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Nov 22, 2017 15:38:52 GMT 2
Με ενόχλησε πολύ το ότι ακούγοντας τη μουσική έβλεπα και τις φάτσες τους ταυτόχρονα. Μετά κατάλαβα ότι το τραγούδι είναι καλό αλλά θα είναι θετικό για όλους εάν οι τύποι σταματήσουν να δείχνουν τις φάτσες τους μέχρι να βγάλουνε γένια. Αλλιώς θα έχουν σαν target group 15χρονα...
|
|
konc
Junior Member
|
Post by konc on Nov 22, 2017 19:08:52 GMT 2
Έτσι, γι' αυτό άκου και εσύ μουσική χωρίς να βλέπεις  Πολλά θα με είχαν ξενερώσει αν είχα δει το video clip πριν ακούσω το τραγούδι. Βασικά στα σοβαρά τώρα, οι τύποι είναι απλώς καλοί/ξεχωριστοί, δεν είναι και το νέο μουσικό θαύμα. Αλλά αυτό και μόνο μου αρκεί, είχα πολύ καιρό (χρόνια) να γουστάρω καινούργιο τραγούδι/μπάντα και μάλιστα να ακούω όλο το album ευχάριστα. Απλώς δεν βγαίνουν ούτε τέτοια πια. Αλλά εντάξει, αν δεν το έπαιζαν έτσι όπως το παίζουν στο video clip πιθανότατα ούτε δίσκο θα έκαναν ούτε θα τους μαθαίναμε ποτέ. Whatever, μουσικοκουβέντα να γίνεται και όλα καλά...
|
|
|
Post by themakwyi on Nov 23, 2017 0:40:35 GMT 2
Το τι αρέσει σε κάποιον είναι θέμα γούστου, είναι κάτι υποκειμενικό. Τον Bergersen πχ που πόσταρα παραπάνω, μου αρέσει γιατί έχει αυτό το επικό πομπώδες στυλ στην μουσική του και κινείται φυσικά σε άλλον χώρο που δεν έχει σχέση με αυτό που συζητούμε εδώ. Σε άλλους που ακούν άλλα πράγματα, δεν τους ενδιαφέρει. Όπως επίσης αν έχω καταλάβει καλά, του Παναγιώτη του αρέσει μεταξύ άλλων και το αμερικάνικο hard rock/grunge/stone rock η και poser της δεκαετίας του 90.  Γούστα είναι αυτά!  Τώρα, γι'αυτό το γκρούπ: Νομίζω ότι κάνουν το "κομμάτι" τους. Παίζουν αυτό που τους αρέσει και τίποτα παραπάνω. Ούτε καριέρα θα κάνουν έτσι, ούτε θα γίνουν πλούσιοι γιατί αυτό δεν πουλάει πια. Έχουν ακούσει πολύ Zeppelin που φαίνεται εξάλλου και επιβεβαιώνεται και από τα σχόλια στο youtube. Αν σου αρέσει αυτός ο ήχος θα πρότεινα να ασχοληθείς με πιο "αυθεντικά πράγματα". Δλδ, να γυρίσεις τον χρόνο πίσω στην δεκαετία 65-75. Τότε που υπήρχαν χιλιάδες τέτοιες μπάντες ειδικά στην Μ. Βρετανία και που οι περισσότερες ήταν άγνωστες σε άλλες χώρες. Είναι αλήθεια ότι οι παραγωγές τότε είχαν κάτι ξεχωριστό για το πως πρέπει να ακούγονται και είχαν και αυτήν την καθαρότητα στην ηχογράφησή τους η οποία στην πορεία άλλαξε και εξελίχθηκε με αποτέλεσμα να "βρωμίσει" ο ήχος και που είναι κάτι φυσικό' τίποτα δεν μένει στάσιμο. Ίσως και γι' αυτό θεωρείται το ροκ εκείνης της εποχής κλασικό, γιατί είχε μεγάλη αποδοχή από το ευρύ κοινό ενώ αργότερα που άλλαξαν τα μουσικά ρεύματα και το ένα έπαιρνε την θέση του άλλου ακολουθώντας τις τάσεις και τις μόδες της εποχής, έσβησε. Όχι πως ήταν/είναι κλασικό. Κλασικές είναι οι μεγάλες συνθέσεις από μουσικούς που γράφουν έργα συμφωνικής μουσικής και που απαιτούν πολύπλοκες ενορχηστρώσεις και μουσική παιδεία. Αυτό δείχνει ως τώρα η ιστορία. Φυσικά, δεν χρειάζεται να είναι κάτι κλασικό για να είναι πολύ ωραίο η να είναι αριστούργημα. Φτάνει να αρέσει σε εμάς... 
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Nov 23, 2017 22:41:28 GMT 2
Όπως επίσης αν έχω καταλάβει καλά, του Παναγιώτη του αρέσει μεταξύ άλλων και το αμερικάνικο hard rock/grunge/stone rock η και poser της δεκαετίας του 90. Η αλήθεια είναι ότι κυρίως λατρεύω τα μεγαλύτερα groups της ιστορίας: Beatles, Rolling Stones, Deep Purple, Uriah Heep, Doors, Pink Floyd, Eagles, τέτοια πράγματα. Γούσταρα πολύ το poser/hair/glam Rock των late '80s και λάτρευα (τότε) τους Guns n' Roses. Απλά, παρατηρώ με λύπη ότι τα τελευταία χρόνια είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις νέο group που το πρώτο album τους που θα ακούσεις να σε αφήσει... παγωτό. Για τους μόνους "σύγχρονους" που μπορώ να ισχυριστώ κάτι τέτοιο είναι οι Black Angels με το εξαιρετικό Passover του 2006 οι οποίοι, κατ' εμέ, πραγματικά τα σπάνε. Και μάλιστα σε live ήταν ακόμα καλύτεροι απ' ότι σε studio, παραπέμποντας - πάρα πολύ - σε Doors! Respect, λοιπόν από μένα...
|
|
mas21
New Member
|
Post by mas21 on Dec 19, 2017 20:09:50 GMT 2
|
|
mas21
New Member
|
Post by mas21 on Dec 19, 2017 22:47:52 GMT 2
Άλλη μια κομματαρα από τα παλια.
|
|
|
Post by vulture on Dec 19, 2017 22:56:45 GMT 2
Μια και επιστρέφουν στην Ελλάδα σε 2 μήνες περίπου....
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Dec 20, 2017 16:04:30 GMT 2
Άλλη μια κομματαρα από τα παλια. Κομματάρες και τα 2 που ανέβασες. Ή, για να το θέσω πιο σωστά, πλήρης ταύτιση με τα δικά μου γούστα - και δεν ήξερα κανένα απ' τα δύο! Thumbs up! 
|
|
|
Post by vulture on Dec 20, 2017 20:28:29 GMT 2
|
|
mas21
New Member
|
Post by mas21 on Dec 20, 2017 22:22:36 GMT 2
Άλλη μια κομματαρα από τα παλια. Κομματάρες και τα 2 που ανέβασες. Ή, για να το θέσω πιο σωστά, πλήρης ταύτιση με τα δικά μου γούστα - και δεν ήξερα κανένα απ' τα δύο! Thumbs up!  Καλα μην νομιζεις και εγω ακομα ψαχνω Παναγιωτη. Παντως εχω μπολικο πραμα  . Επι το πλειστον ανεβαζω δεκαετιας 70. Εκει θα σταθω γιατι είναι ψιλοαγνωστα. Και αργοτερα βγηκαν κομματαρες αλλα είναι χιλιοακουσμενες
|
|
mas21
New Member
|
Post by mas21 on Dec 20, 2017 22:39:39 GMT 2
και ένα ακομα
και κατι πιο δυνατο για το τελος
|
|
|
Post by vulture on Dec 22, 2017 9:35:06 GMT 2
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Dec 22, 2017 10:09:49 GMT 2
Μμμ, πολύ jethro tull(ish) μεσιέ.
|
|
|
Post by vulture on Dec 22, 2017 11:09:57 GMT 2
Ναι, ωραίοι δεν είναι; Τώρα τελευταία τους ανακάλυψα κι εγώ.
|
|
mas21
New Member
|
Post by mas21 on Dec 22, 2017 11:54:07 GMT 2
vulture πολύ καλοι
Ακου και αυτους ισως σου φανουν ενδιαφερων
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Dec 22, 2017 15:22:31 GMT 2
Οκ, νομίζω ήρθε η ώρα και για τo δικό μου μουσικό "φροντιστήριο" (διότι υπάρχει ζωή και πέρα απο τα 70s-80s και τον τυπικό μποναμά του Έλληνα ροκά/μουσικόφιλου  ). Ξεκινώ με τους πρωτοπόρους του instrumental post rock/post progressive: Tortoise
|
|
|
Post by vulture on Dec 22, 2017 16:54:45 GMT 2
Πολυ καλοί οι Tortoise, από τα λίγα σχήματα του είδους που μου είχαν κινήσει το ενδιαφέρον.
|
|
mas21
New Member
|
Post by mas21 on Dec 22, 2017 17:52:07 GMT 2
Ενα κομμάτι απο 60s ( οχι 70s-80s)
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Dec 22, 2017 22:13:26 GMT 2
Οκ, νομίζω ήρθε η ώρα και για τo δικό μου μουσικό "φροντιστήριο" (διότι υπάρχει ζωή και πέρα απο τα 70s-80s και τον τυπικό μποναμά του Έλληνα ροκά/μουσικόφιλου Φυσικά, η στενομυαλιά μακριά από μας: υπάρχουν κατ τα 50s και τα 60s! 
|
|
|
Post by vulture on Dec 23, 2017 1:51:21 GMT 2
θεούλης ο Buckley, πολύ καλός και ο Jeff βέβαια.
|
|
tsak
Senior Member
|
Post by tsak on Dec 23, 2017 2:34:27 GMT 2
mas21 Ωραίος! και ενδιαφέρον videάκι.
|
|