|
Post by scientist on Apr 3, 2018 12:50:08 GMT 2
Πάνο κράτησε και το δικό μου μην τύχει και εξαντληθεί ακόμα δεν κυκλοφόρησε.
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Apr 3, 2018 13:38:24 GMT 2
Πάνο κράτησε και το δικό μου μην τύχει και εξαντληθεί ακόμα δεν κυκλοφόρησε. ΟΚ, I will m8!
|
|
|
Post by scientist on Apr 4, 2018 11:19:24 GMT 2
Πάνο κράτησε και το δικό μου μην τύχει και εξαντληθεί ακόμα δεν κυκλοφόρησε. ΟΚ, I will m8! Ευχαριστώ!!!
|
|
konc
Junior Member
|
Post by konc on Apr 6, 2018 23:36:29 GMT 2
Μετά τις πρόσφατες αναταράξεις πήρα ξανά μια αίσθηση ισορροπίας από το τελευταίο τεύχος. Μην κοροϊδευόμαστε, το 18 δεν ήταν καθόλου καλό. Ή για να το πω σωστότερα, δεν ήταν τόσο καλό όσο μας είχατε συνηθίσει μέχρι τότε. (Για να μην παίξει κανείς με τις λέξεις, αυτό που έγραψα δεν σημαίνει πως αν το περιοδικό ήταν πάντα όπως το 18 -που απ' ότι κατάλαβα ευτυχώς που βγήκε και μάλιστα σχεδόν στην ώρα του- δεν θα το αγόραζα. Θα το αγόραζα και θα γούσταρα να το διαβάσω. Η σύγκριση που κάνω είναι με το υψηλότερο επίπεδο των προηγούμενων τευχών και μόνο).
Μια πρακτική λεπτομέρεια τώρα, είχα πρόσφατα ασχοληθεί εντελώς συμπτωματικά και πριν το σχετικό άρθρο με CPC floppy emulators. Η budget συσκευούλα του Zaxon είναι όντως τέλεια αγορά και σε super τιμή για όποιον CPC έχει centronic connectors και όχι edge. Ότι και αν είχα διαβάσει πριν αγοράσω το gadtetάκι δεν ανέφερε τίποτα γι' αυτό. Φυσικά και φταίω 100%, απλά το αναφέρω για να μην την πατήσει κανείς άλλος όπως εγώ που υποτίθεται πως διαβάζω κιόλας πριν ψωνίσω...
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Apr 7, 2018 9:37:28 GMT 2
Μετά τις πρόσφατες αναταράξεις πήρα ξανά μια αίσθηση ισορροπίας από το τελευταίο τεύχος. Μην κοροϊδευόμαστε, το 18 δεν ήταν καθόλου καλό. Ή για να το πω σωστότερα, δεν ήταν τόσο καλό όσο μας είχατε συνηθίσει μέχρι τότε. (Για να μην παίξει κανείς με τις λέξεις, αυτό που έγραψα δεν σημαίνει πως αν το περιοδικό ήταν πάντα όπως το 18 -που απ' ότι κατάλαβα ευτυχώς που βγήκε και μάλιστα σχεδόν στην ώρα του- δεν θα το αγόραζα. Θα το αγόραζα και θα γούσταρα να το διαβάσω. Η σύγκριση που κάνω είναι με το υψηλότερο επίπεδο των προηγούμενων τευχών και μόνο). Μια πρακτική λεπτομέρεια τώρα, είχα πρόσφατα ασχοληθεί εντελώς συμπτωματικά και πριν το σχετικό άρθρο με CPC floppy emulators. Η budget συσκευούλα του Zaxon είναι όντως τέλεια αγορά και σε super τιμή για όποιον CPC έχει centronic connectors και όχι edge. Ότι και αν είχα διαβάσει πριν αγοράσω το gadtetάκι δεν ανέφερε τίποτα γι' αυτό. Φυσικά και φταίω 100%, απλά το αναφέρω για να μην την πατήσει κανείς άλλος όπως εγώ που υποτίθεται πως διαβάζω κιόλας πριν ψωνίσω... Κωνσταντίνε, σε ευχαριστούμε που κατέθεσες την άποψή σου καθώς και για τα καλά σου λόγια. Εννοείται και για την στήριξή σου στο περιοδικό - αυτό απλά εξυπακούεται. Σε ό,τι αφορά τον CPC και την απόληξη της πλακέτας ή το βύσμα, έχω την εντύπωση - πες μου αν κάνω λάθος - ότι μονάχα τα μοντέλα της Schneider είχαν κανονικό βύσμα centronics και οι Amstrad είχαν απλά τις επαφές της πλακέτας. Έτσι δεν είναι; Επίσης, μιας και ανοίξαμε την κουβέντα, θα ήθελα να σε ρωτήσω τι ακριβώς ήταν αυτό που δεν σου άρεσε στο 18ο τεύχος. Προσωπικά μπορώ να εντοπίσω ως πρόβλημα τις 20 ολόκληρες σελίδες που αφιερώσαμε σε HC508, ACA500+ και Vampire v2 αλλά, από την άλλη, θεωρώ ότι αντικειμενικά αμφότερα τα άρθρα ήταν καλά και ενδιαφέροντα - εκτός αν κάποιος δεν ασχολείται καθόλου με Amiga, τότε πάω πάσο. Άντε να δεχτώ ότι και το Incubation ίσως δεν "τραβάει" σαν τίτλος - από εκεί και πέρα τι ήταν αυτό που σε "ξένισε" (πάντα προσωπικά μιλάμε και ρωτάω από καθαρό ενδιαφέρον γιατί εκτιμώ την άποψή σου); Βλέποντας τις υπόλοιπες σελίδες, πέραν των μόνιμων στηλών, είχαμε συνέντευξη του Richard Lowenstein και ανταπόκριση από το Amiga32, θέματα τα οποία, αν εξαιρέσεις ότι και αυτά έχουν σχέση με Amiga, είχαν κατ' εμέ κάτι να δώσουν... Γενικώς, έτσι όπως το βλέπω εγώ, το 18ο τεύχος "έγερνε" πολύ ως ύλη στην Amiga. Από την άποψη αυτή, το 19ο έχει να παρουσιάσει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία - όπως και βασικά είναι ο στόχος μας. Αλλά, ειλικρινά, εγώ σαν Παναγιώτης δεν μπορώ να εντοπίσω κάποιο άλλο πρόβλημα στο 18ο τεύχος πέρα από αυτά που έγραψα παραπάνω (συν το θέμα με τα πολλά screenshots από μετρήσεις: εκεί, ομολογουμένως, το παρακάναμε!)...
|
|
|
Post by Cool_amigaN on Apr 7, 2018 10:15:22 GMT 2
idk αλλά το Incubation σαν τίτλος της στήλης ήταν ταιριαστός imo. Γενικά, δεν υπάρχουν πολλά καλά παιχνίδια σε pc που να μην έχουν εξερευνηθεί και τεκμηριωθεί από τον Τύπο ή την community και το incubation είναι πάρα πολύ καλός τίτλος για την κατηγορία του και σχετικά άσημος. Αναφέρω τα pc γιατί γίνεται μία συνειδητή προσπάθεια τουλάχιστον εκ μέρους μου να γράφω όσο μπορώ στη στήλη για παιχνίδια που οι αναγνώστες μπορούν να δοκιμάσουν στα μηχανήματα που διαθέτουν (ένα pc όλο και κάπου βρίσκεται στον καθένα μας) και να μην στραφώ σε πιο εξιδεικευμένες καταστάσεις τύπου DC ή Amiga που έχω ένα μεγαλύτερο παρελθόν (αν και στο επόμενο - 20ο - μπαίνει Amiga αν θυμάμαι καλά rofl). Όντως νομίζω ότι είχε πολύ Amiga το προηγούμενο πάντως. Η έκταση των άρθρων για το είδος και την βαρύτητά τους ήταν οκ αλλά έπιασαν ένα πολύ μεγάλο μέρος του "περιορισμού" των 52 σελ. Ίσως θα μπορούσαν να σπάσουν σε δύο τεύχη 
|
|
|
Post by kostakis on Apr 7, 2018 11:03:13 GMT 2
Πάντως Στέφανε, προσωπικά θα ήθελα να δω και περισσότερα reviews για παιχνίδια του Dreamcast, κυρίως αυτά που βγήκαν μετά τον "θάνατο" της κονσόλας.
|
|
konc
Junior Member
|
Post by konc on Apr 7, 2018 13:33:57 GMT 2
Κωνσταντίνε, σε ευχαριστούμε που κατέθεσες την άποψή σου καθώς και για τα καλά σου λόγια. Εννοείται και για την στήριξή σου στο περιοδικό - αυτό απλά εξυπακούεται. Σε ό,τι αφορά τον CPC και την απόληξη της πλακέτας ή το βύσμα, έχω την εντύπωση - πες μου αν κάνω λάθος - ότι μονάχα τα μοντέλα της Schneider είχαν κανονικό βύσμα centronics και οι Amstrad είχαν απλά τις επαφές της πλακέτας. Έτσι δεν είναι; Επίσης, μιας και ανοίξαμε την κουβέντα, θα ήθελα να σε ρωτήσω τι ακριβώς ήταν αυτό που δεν σου άρεσε στο 18ο τεύχος. Προσωπικά μπορώ να εντοπίσω ως πρόβλημα τις 20 ολόκληρες σελίδες που αφιερώσαμε σε HC508, ACA500+ και Vampire v2 αλλά, από την άλλη, θεωρώ ότι αντικειμενικά αμφότερα τα άρθρα ήταν καλά και ενδιαφέροντα - εκτός αν κάποιος δεν ασχολείται καθόλου με Amiga, τότε πάω πάσο. Άντε να δεχτώ ότι και το Incubation ίσως δεν "τραβάει" σαν τίτλος - από εκεί και πέρα τι ήταν αυτό που σε "ξένισε" (πάντα προσωπικά μιλάμε και ρωτάω από καθαρό ενδιαφέρον γιατί εκτιμώ την άποψή σου); Βλέποντας τις υπόλοιπες σελίδες, πέραν των μόνιμων στηλών, είχαμε συνέντευξη του Richard Lowenstein και ανταπόκριση από το Amiga32, θέματα τα οποία, αν εξαιρέσεις ότι και αυτά έχουν σχέση με Amiga, είχαν κατ' εμέ κάτι να δώσουν... Γενικώς, έτσι όπως το βλέπω εγώ, το 18ο τεύχος "έγερνε" πολύ ως ύλη στην Amiga. Από την άποψη αυτή, το 19ο έχει να παρουσιάσει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία - όπως και βασικά είναι ο στόχος μας. Αλλά, ειλικρινά, εγώ σαν Παναγιώτης δεν μπορώ να εντοπίσω κάποιο άλλο πρόβλημα στο 18ο τεύχος πέρα από αυτά που έγραψα παραπάνω (συν το θέμα με τα πολλά screenshots από μετρήσεις: εκεί, ομολογουμένως, το παρακάναμε!)... Πραγματικά δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο πχ γιατί από μόνο του αυτό δεν είναι λόγος να πεις "δεν μ' άρεσε και τόσο το τεύχος". Μου άφησε την εντύπωση ότι συνολικά δεν έρεε καλά, πως ήταν λίγο πιο ασύνδετο από τα προηγούμενα. Λίγο η υπερβολική δόση amiga (θυμάμαι το είχα σχολιάσει και τότε, είχα μετρήσει χοντρά-χοντρά σελίδες για να δω μήπως είχα λάθος εντύπωση: βγάζοντας editorial/σκάσε και άκου/οτιδήποτε δεν θα μπορούσε να αναφέρεται σε amiga, η amiga θεματολογία ήταν περίπου τα 2/3 του περιοδικού), λίγο οι "ρετρο αναδρομές" που έλειψε κάτι αντίστοιχου ύφους, λίγο τα "amiga news" που οι 5(!) ολόκληρες σελίδες μου φάνηκαν υπερβολικές, λίγο η υπερβολή του άρθρου με τη vampire, λίγο και εγώ ο ίδιος που δεν τρέφω και τεράστιο ενδιαφέρον για amiga, όλα αυτά μαζί (αλλά τίποτα από μόνο του). Βέβαια μιας και μπορώ να μιλήσω μόνο για την παρτάρα μου μπορεί όλα τα παραπάνω να είναι απλώς βλακείες και να μην ισχύουν για κανέναν άλλον. Θα είχε ενδιαφέρον να έγραφαν και άλλοι αν το 18 τους άφησε μια διαφορετική γεύση ή, ξέρω 'γω, απλά είχα στραβοκοιμηθεί όταν το διάβαζα και τώρα σας τα πρήζω άδικα. Στον Amstrad τώρα, και όμως... Έμεινα κυριολεκτικά με μια κρύα μπύρα στο χέρι, τον emulator στο άλλο και τη χαρά που είχα να ασχοληθώ με το καινούργιο μου παιχνιδάκι εκείνο το βράδυ. Αν κάποιος θέλει photo ευχαρίστως να βάλω, προφανώς οι Amstrad κυκλοφόρησαν και με τους 2 τύπους connectors. Ούτε εγώ είχα ξαναδεί centronics σε Amstrad, ούτε είχα ιδέα ότι ο δικός μου ήταν έτσι μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ίσως να κυκλοφόρησαν για λίγο χρονικό διάστημα ή σε συγκεκριμένες χώρες και να μην είναι καθόλου κοινό, πάντως υπογράφω ότι υπάρχουν
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Apr 7, 2018 18:53:12 GMT 2
idk αλλά το Incubation σαν τίτλος της στήλης ήταν ταιριαστός imo. Γενικά, δεν υπάρχουν πολλά καλά παιχνίδια σε pc που να μην έχουν εξερευνηθεί και τεκμηριωθεί από τον Τύπο ή την community και το incubation είναι πάρα πολύ καλός τίτλος για την κατηγορία του και σχετικά άσημος. Αναφέρω τα pc γιατί γίνεται μία συνειδητή προσπάθεια τουλάχιστον εκ μέρους μου να γράφω όσο μπορώ στη στήλη για παιχνίδια που οι αναγνώστες μπορούν να δοκιμάσουν στα μηχανήματα που διαθέτουν (ένα pc όλο και κάπου βρίσκεται στον καθένα μας) και να μην στραφώ σε πιο εξιδεικευμένες καταστάσεις τύπου DC ή Amiga που έχω ένα μεγαλύτερο παρελθόν (αν και στο επόμενο - 20ο - μπαίνει Amiga αν θυμάμαι καλά rofl). Όντως νομίζω ότι είχε πολύ Amiga το προηγούμενο πάντως. Η έκταση των άρθρων για το είδος και την βαρύτητά τους ήταν οκ αλλά έπιασαν ένα πολύ μεγάλο μέρος του "περιορισμού" των 52 σελ. Ίσως θα μπορούσαν να σπάσουν σε δύο τεύχη  Στέφανε, δεν εννοώ ότι ήταν κακό το άρθρο σου ή η πλατφόρμα που επέλεξες: το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι το Incubation σαν παιχνίδι μπορεί να μην "αγγίζει" τον μέσο gamer. Αυτό, τίποτα άλλο. Εσύ ορθώς έπραξες!
|
|
dony
Administrator
|
Post by dony on Apr 7, 2018 19:00:02 GMT 2
Κωνσταντίνε, σε ευχαριστούμε που κατέθεσες την άποψή σου καθώς και για τα καλά σου λόγια. Εννοείται και για την στήριξή σου στο περιοδικό - αυτό απλά εξυπακούεται. Σε ό,τι αφορά τον CPC και την απόληξη της πλακέτας ή το βύσμα, έχω την εντύπωση - πες μου αν κάνω λάθος - ότι μονάχα τα μοντέλα της Schneider είχαν κανονικό βύσμα centronics και οι Amstrad είχαν απλά τις επαφές της πλακέτας. Έτσι δεν είναι; Επίσης, μιας και ανοίξαμε την κουβέντα, θα ήθελα να σε ρωτήσω τι ακριβώς ήταν αυτό που δεν σου άρεσε στο 18ο τεύχος. Προσωπικά μπορώ να εντοπίσω ως πρόβλημα τις 20 ολόκληρες σελίδες που αφιερώσαμε σε HC508, ACA500+ και Vampire v2 αλλά, από την άλλη, θεωρώ ότι αντικειμενικά αμφότερα τα άρθρα ήταν καλά και ενδιαφέροντα - εκτός αν κάποιος δεν ασχολείται καθόλου με Amiga, τότε πάω πάσο. Άντε να δεχτώ ότι και το Incubation ίσως δεν "τραβάει" σαν τίτλος - από εκεί και πέρα τι ήταν αυτό που σε "ξένισε" (πάντα προσωπικά μιλάμε και ρωτάω από καθαρό ενδιαφέρον γιατί εκτιμώ την άποψή σου); Βλέποντας τις υπόλοιπες σελίδες, πέραν των μόνιμων στηλών, είχαμε συνέντευξη του Richard Lowenstein και ανταπόκριση από το Amiga32, θέματα τα οποία, αν εξαιρέσεις ότι και αυτά έχουν σχέση με Amiga, είχαν κατ' εμέ κάτι να δώσουν... Γενικώς, έτσι όπως το βλέπω εγώ, το 18ο τεύχος "έγερνε" πολύ ως ύλη στην Amiga. Από την άποψη αυτή, το 19ο έχει να παρουσιάσει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία - όπως και βασικά είναι ο στόχος μας. Αλλά, ειλικρινά, εγώ σαν Παναγιώτης δεν μπορώ να εντοπίσω κάποιο άλλο πρόβλημα στο 18ο τεύχος πέρα από αυτά που έγραψα παραπάνω (συν το θέμα με τα πολλά screenshots από μετρήσεις: εκεί, ομολογουμένως, το παρακάναμε!)... Πραγματικά δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο πχ γιατί από μόνο του αυτό δεν είναι λόγος να πεις "δεν μ' άρεσε και τόσο το τεύχος". Μου άφησε την εντύπωση ότι συνολικά δεν έρεε καλά, πως ήταν λίγο πιο ασύνδετο από τα προηγούμενα. Λίγο η υπερβολική δόση amiga (θυμάμαι το είχα σχολιάσει και τότε, είχα μετρήσει χοντρά-χοντρά σελίδες για να δω μήπως είχα λάθος εντύπωση: βγάζοντας editorial/σκάσε και άκου/οτιδήποτε δεν θα μπορούσε να αναφέρεται σε amiga, η amiga θεματολογία ήταν περίπου τα 2/3 του περιοδικού), λίγο οι "ρετρο αναδρομές" που έλειψε κάτι αντίστοιχου ύφους, λίγο τα "amiga news" που οι 5(!) ολόκληρες σελίδες μου φάνηκαν υπερβολικές, λίγο η υπερβολή του άρθρου με τη vampire, λίγο και εγώ ο ίδιος που δεν τρέφω και τεράστιο ενδιαφέρον για amiga, όλα αυτά μαζί (αλλά τίποτα από μόνο του). Βέβαια μιας και μπορώ να μιλήσω μόνο για την παρτάρα μου μπορεί όλα τα παραπάνω να είναι απλώς βλακείες και να μην ισχύουν για κανέναν άλλον. Θα είχε ενδιαφέρον να έγραφαν και άλλοι αν το 18 τους άφησε μια διαφορετική γεύση ή, ξέρω 'γω, απλά είχα στραβοκοιμηθεί όταν το διάβαζα και τώρα σας τα πρήζω άδικα. Στον Amstrad τώρα, και όμως... Έμεινα κυριολεκτικά με μια κρύα μπύρα στο χέρι, τον emulator στο άλλο και τη χαρά που είχα να ασχοληθώ με το καινούργιο μου παιχνιδάκι εκείνο το βράδυ. Αν κάποιος θέλει photo ευχαρίστως να βάλω, προφανώς οι Amstrad κυκλοφόρησαν και με τους 2 τύπους connectors. Ούτε εγώ είχα ξαναδεί centronics σε Amstrad, ούτε είχα ιδέα ότι ο δικός μου ήταν έτσι μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ίσως να κυκλοφόρησαν για λίγο χρονικό διάστημα ή σε συγκεκριμένες χώρες και να μην είναι καθόλου κοινό, πάντως υπογράφω ότι υπάρχουν Ε, είδες, τελικά στην πολλή Amiga καταλήγουμε! Συμφωνώ μαζί σου πάντως, αν ο οποιοσδήποτε έχει να μοιραστεί κάτι μαζί μας για το 18ο τεύχος και τις εντυπώσεις του απ' αυτό τον παρακαλούμε να το κάνει. Αν και δυστυχώς, η πλειοψηφία των αναγνωστών που πραγματικά διαβάζει (μην σου πω και ξεκοκαλίζει) το κάθε τεύχος είναι εκτός Amigacomet και εκτός του χώρου των retro-κοινοτήτων... Για τον Amstrad σου και το Centronics βύσμα τι να πω, είναι μια πρωτιά! Μιλάμε για Franken-Amstrad! Βρε, μήπως τον πήρες απ' τον Mike;
|
|
konc
Junior Member
|
Post by konc on Apr 7, 2018 19:26:51 GMT 2
Για τον Amstrad σου και το Centronics βύσμα τι να πω, είναι μια πρωτιά! Μιλάμε για Franken-Amstrad! Βρε, μήπως τον πήρες απ' τον Mike; χεχεχε καλό αλλά όχι, αυτή τη φορά δεν φταίει σε τίποτα  Έτσι για την ιστορία, quoting από ένα thread στο cpcwiki: " The original Amstrad had edge connectors only. However, in order to enter the german market, which at the time had stricter rules on electromagnetic interferences, they had to add centronics ports and extra metal shielding on the motherboard.
Depending on the availability of the different types of motherboards (with and without centronics), it's also possible to find machines labelled AMSTRAD, with QWERTY or AZERTY keyboards, but with centronics connectors. Especially near the end of life of the CPC, it seems the remaining stocks of machines were sometimes sent from a country to another where it would be easier to sell them. In some cases you get centronics ports, spanish markings on the case (all the engraved ones: "volumen" on volume knob for example), but french labels on the disk drive, or other unusual mixes like this." edit: Άσχετο αλλά μιας και λέμε για Amstrad είπα απλά να το πετάξω και αυτό εδώ πριν το ξεχάσω εντελώς, ρίξε μια ματιά στο "Baba's Palace" από το CPCRetroDev 2017. Θεωρώ πως χαλαρά έχει θέση στο περιοδικό (retro news) ή στο blog σου.
|
|