|
Post by scientist on Jan 22, 2018 10:30:42 GMT 2
Αποφάσισα να κατσαβιδιάσω την Α1200 μου για λόγους συντήρησης - καθάρισμα κτλ. Η αλήθεια είναι πως ανοίγει εύκολα, αλλά κόλλησα στο πως μπορώ να αφαιρέσω την θωράκιση για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Εκείνη την λαμαρίνα που καλύπτει σχεδόν πλήρως το motherboard. Έλυσα τις 2 βίδες κάτω και μετά... την κοίταγα τι ωραία είναι μιας και δεν μου αρέσουν τα βάρβαρα - που πρότεινε ένας φίλος.
Έψαξα στο YouTube για κανένα video που να δείχνει πως ξηλώνεται, δεν βρήκα, οι περισσότεροι λένε θα βγάλω το rf shield και μετά ξαφνικά βλέπεις στο video το motherboard, αλλά δεν δείχνουν πως γίνεται αυτό. Έχει κανείς να δείξει κάτι που δεν θα κανιβαλίσει την 1200άρα;
|
|
|
Post by keropi on Jan 22, 2018 11:00:17 GMT 2
perimetrika exei kati lamakia pou anhkoun sto kato RF shield ta opoia mpainoun se esoxes tou pano RF shield kai einai pathmena gia na kratane enomena ta 2 kommatia... opote shkoneis pano ta lamakia gia na bgoune apo tis esoxes kai na xorisoun ta 2 shields. Meta petas sta skoupidia to pano kommati tou rf shield  ta lamakia/tabs einai auta edo pou sou exo shmeiosei - exei kai alla perimetrika den einai mono auta.  Elpizo na katalabes 
|
|
|
Post by vulture on Jan 22, 2018 11:03:27 GMT 2
Ούτε που θυμάμαι, αλλά γενικά έχει κάποιες ωπές στις οποίες συνδέεται το επάνω με το κάτω μέρος της λαμαρίνας και απλά πρέπει να λυγίσεις τα μικρά αυτά κομμάτια μετάλλου που είναι διπλωμένα μέσα σε αυτές , ώστε να ξεκουμπώσουν. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω καλύτερα, πάντως μην το φοβηθείς, στα σημεία που ενώνονται, τα δύο κομμάτια, απλώς ίσιωσε τις μικρές αυτές λάμες για να μπορεί να σηκωθεί και να βγει.
EDIT:
με πρόλαβε ο Λεωνίδας
|
|
|
Post by scientist on Jan 22, 2018 12:18:34 GMT 2
Πλάκα κάνετε! Τα είδα αυτά και νόμιζα είναι μερός της κατασκευής και δεν τα πείραξα!
Δεύτερη ερώτηση. Δεξιά εκεί στο floppy υπάρχει μια βίδα που το κρατάει. Αυτή δεν σου δίνει χέρι να την ξεβιδώσεις γιατί μπροστά είναι το RF shield. Πως θα βγει;
|
|
|
Post by keropi on Jan 22, 2018 18:04:42 GMT 2
Bgale mia foto to shmeio pou les
|
|
mike
God
Dony ? Ποιος αυτος ο γεροπεριεργος αταρας?
|
Post by mike on Jan 22, 2018 19:38:11 GMT 2
Πλάκα κάνετε! Τα είδα αυτά και νόμιζα είναι μερός της κατασκευής και δεν τα πείραξα! Δεύτερη ερώτηση. Δεξιά εκεί στο floppy υπάρχει μια βίδα που το κρατάει. Αυτή δεν σου δίνει χέρι να την ξεβιδώσεις γιατί μπροστά είναι το RF shield. Πως θα βγει; Το φλοπυ το κρατανε 3 βιδες. 2 εξωτερικες που ειναι βιδωμενες απέξω απο τα πλαστικα, και 1 εσωτερικη που βιδωνει ενα γωνιακο "σιδερακι" επανω στη μητρικη. Οταν βγαλεις το shield αυτη η βιδα ξεβιδωνει, μετα βγαζεις τα καλωδιακια τροφοδοσιας και την καλωδιοταινια, και αφου εχεις το φλοπυ στο χερι, μπορεις να ξεβιδωσεις μια βιδα που βιδωνει το φλοπυ με το σιδερακι. Δηλαδη το φλοπυ δεν βιδωνεται απευθειας στη μητρικη, το φλοπυ βιδωνεται στο σιδερακι (βαση) και το σιδερακι με την σειρα του βιδωνεται στη μητρικη.
|
|
|
Post by scientist on Jan 23, 2018 9:19:20 GMT 2
Πλάκα κάνετε! Τα είδα αυτά και νόμιζα είναι μερός της κατασκευής και δεν τα πείραξα! Δεύτερη ερώτηση. Δεξιά εκεί στο floppy υπάρχει μια βίδα που το κρατάει. Αυτή δεν σου δίνει χέρι να την ξεβιδώσεις γιατί μπροστά είναι το RF shield. Πως θα βγει; Το φλοπυ το κρατανε 3 βιδες. 2 εξωτερικες που ειναι βιδωμενες απέξω απο τα πλαστικα, και 1 εσωτερικη που βιδωνει ενα γωνιακο "σιδερακι" επανω στη μητρικη. Οταν βγαλεις το shield αυτη η βιδα ξεβιδωνει, μετα βγαζεις τα καλωδιακια τροφοδοσιας και την καλωδιοταινια, και αφου εχεις το φλοπυ στο χερι, μπορεις να ξεβιδωσεις μια βιδα που βιδωνει το φλοπυ με το σιδερακι. Δηλαδη το φλοπυ δεν βιδωνεται απευθειας στη μητρικη, το φλοπυ βιδωνεται στο σιδερακι (βαση) και το σιδερακι με την σειρα του βιδωνεται στη μητρικη. Όπως τα λέει το μαστόρι ο mike είναι! Εχθές βράδυ είπα, δεν καίω 10-15 λετπά να δω αν θα τα καταφέρω με τις νέες πληροφορίες που έχω; Άνοιξα τα λαμάκια, σήκωσα από αριστερά το shield, εκεί με το floppy έψαχνα να βρω τι γίνεται και ως δια μαγείας είδα την βίδα που πάει κάτω - δεν ξέρω γιατί δεν την είχα δει την άλλη φορά - και το αφαίρεσα όλο. Εντυπωσιακό είναι πως γενικά υπήρχε καθαριότητα μέσα, ούτε σκόνη, ούτε τίποτα, ενώ πχ στο PC μου που έστησα καινούργιο τον Σεπτέμβρη, καθάριζα πριν κανα μηνα, όχι πολλά, αλλά περισσότερα από την 1200άρα. Κατά τα άλλα δεν ξέρω, αλλά είμαι σε σκεψη να βάλω το επάνω shiled στη ντουλάπα και να μείνει έτσι η 1200αρα. Ανοίγοντας δε ανακαλύπτεις και πραγματάκια που δεν γνώριζες. Έχει ας πούμε η δικά μου RTC καρτούλα και η CF ήταν τοποθετημένη με γωνιακό adaptor κάτω από το shield.
|
|
dimfil
Junior Member
|
Post by dimfil on Jan 23, 2018 11:40:58 GMT 2
Μην το βάλεις το πάνω shield αν έχεις σκοπό να την ξανανοιξεις. Έτσι και αλλιώς, είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει, "χέστηκε η Φατμέ στο γιουλμπαξέ"... Το ένα και το αυτό...
Όσον αφορά τη σκόνη, να σου θυμίσω ότι η amiga δεν έχει ανεμιστήρες! Φαντάζομαι αυτό ευθύνεται για τη διαφορά...
|
|
|
Post by scientist on Jan 23, 2018 16:13:14 GMT 2
Μην το βάλεις το πάνω shield αν έχεις σκοπό να την ξανανοιξεις. Έτσι και αλλιώς, είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει, "χέστηκε η Φατμέ στο γιουλμπαξέ"... Το ένα και το αυτό... Όσον αφορά τη σκόνη, να σου θυμίσω ότι η amiga δεν έχει ανεμιστήρες! Φαντάζομαι αυτό ευθύνεται για τη διαφορά... Για το shield στην παρούσα φάση θα κάνω ότι εργασίες είναι να γίνουν στην 1200άρα και μάλλον μετά θα το βάλω, γιατί το έχω και ένα κόλλημα με το να τα διατηρώ μαμά. Για τη σκόνη τώρα, έχεις δίκιο, μάλλον η απουσία ανεμιστήρων είναι σωτήριο για την Amiga.
|
|
|
Post by kostaskufos on Dec 27, 2019 16:32:57 GMT 2
Σε πολλές περιπτώσεις, μου άρεσε η Amiga. Αλλά συνειδητοποίησα ότι άλλα συστήματα δεν είναι επίσης κακά όταν δουλεύουν με κουλοχέρηδες slots-machines.info/ από όσο γνωρίζω ότι πρόκειται για έναν ποιοτικό ιστότοπο τυχερών παιχνιδιών.
|
|
grue
Full Member
"Send more paramedics."
|
Post by grue on Dec 27, 2019 18:09:43 GMT 2
Σε πολλές περιπτώσεις, μου άρεσε η Amiga. Αλλά συνειδητοποίησα ότι άλλα συστήματα δεν είναι επίσης κακά όταν δουλεύουν με κουλοχέρηδες slots-machines.info/ από όσο γνωρίζω ότι πρόκειται για έναν ποιοτικό ιστότοπο τυχερών παιχνιδιών. Για bot σε βρίσκω πολύ φιλοσοφημένο.
|
|
konc
Junior Member
|
Post by konc on Dec 27, 2019 21:57:14 GMT 2
Γιατί δεν το κάνετε ban αυτό το παπάρι? Έγραφε τις βλακείες του και σε άλλο thread πριν λίγο καιρό, άσε που μένει και το link στο forum
Πάντως όντως, για bot έχει επίπεδο, όνομα ταιριαστό και μεγάλη σχέση με το θέμα
|
|
|
Post by vulture on Dec 28, 2019 2:03:41 GMT 2
Σιγά μωρέ, ας γράφει και κάποιος, έστω και bot! 
|
|
mike
God
Dony ? Ποιος αυτος ο γεροπεριεργος αταρας?
|
Post by mike on Dec 28, 2019 12:22:33 GMT 2
Ασε μας ρε φιλε (ή καλυτερα ρε bot) με τους κουλοχερηδες, εδω μονο amiga και ας μην γ@μησει ποτέ κανενας.
|
|
|
Post by scientist on Dec 30, 2019 12:27:54 GMT 2
Φοβερές ατάκες το bot και από google translate πάει καλά. Περιμένω πως και πως να κάνω στα καλύτερα site του internet report τα όμορφα Link του.
|
|